TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vlada sigurna

Blic - 19.03.2005

Iako radikali i DS neprestano ponavljaju da Vlada Srbije radi loše i da jedva čekaju da joj vide leđa, kako sada stvari stoje, kabinet Vojislava Koštunice neće tako brzo otići u istoriju. Demokrate koje ovoj vladi zameraju sve - od kašnjenja studije o izvodljivosti zbog njenog odnosa prema Hagu do ...

Nebojša Pavković poručio da predaja ne dolazi

Blic - 19.03.2005

General Nebojša Pavković je u Srbiji, na kućnom lečenju, a njegova predaja Haškom tribunalu ne dolazi u obzir, rečeno je juče na tribini Pavkovićeve stranke Narodni blok. Kako saznajemo, general se povremeno leči u jednoj od banja u Srbiji.

Pavković čeka u stanu

Blic - 17.03.2005

Rok za dobrovoljnu predaju haških optuženika ističe krajem marta, a dva generala, Nebojša Pavković i Sreten Lukić, čekaju da vide ko će da preuzme odgovornost - lekari ili državni zvaničnici koji se sve manje ustežu da pominju hapšenje kao opciju.

"Hapšenje Pavkovića će biti gadno"

B92 - 17.03.2005

Novi Sad -- Potpredsednik stranke Nebojše Pavkovića kaže da se on neće dobrovoljno predati Tribunalu. Potpredsednik Narodnog bloka Rodoljub Stanimirović je za novosadski "Građanski list" rekao da bi eventualno hapšenje Pavkovića moglo imati teže posledice nego hapšenje Veselina Šljivančanina.

Poziv Pavkoviću i Lukiću

B92 - 16.03.2005

Beograd -- Ministar Zoran Lončar pozvao je Nebojšu Pavkovića i Sretena Lukića da se dobrovoljno predaju Haškom tribunalu. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu je ocenio da oni kao oficiri neće dopustiti da se država zbog njih nađe u položaju taoca.

Još dve nedelje pa Hapsimo

Blic - 15.03.2005

Ukoliko se generali Sreten Lukić i Nebojša Pavković ne predaju u naredne dve nedelje, Vlada Srbije je spremna da postupi po zakonu, a svima je valjda jasno šta to znači - rekao je juče Miroljub Labus, potpredsednik Vlade Srbije, i tako potvrdio da u Nemanjinoj 11 ipak postoji spremnost da se ti ...

Labus: Predaje ili...

B92 - 14.03.2005

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus kaže da će Vlada primeniti zakon o saradnji sa Hagom, ako se Pavković i Lukić ne predaju. "General Lukić je primio optužnicu, znači na njemu je da se sam pojavi pred sudijom. Ukoliko ne, sudija mora da da nalog.