TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Romni cilja na ozlojeđene belce

B92 - 11.11.2012

Vašington -- Republikanska stranka u SAD izgubiće svake naredne izbore ako bude igrala na političku kartu ozlojeđenih belaca, piše "Vašington post".

Konačan rezultat: Obama 332, Romni 206

Vesti Online - 11.11.2012

Predsednik SAD-a Barak Obama pobedio je na glasanju na Floridi i time povećao konačnu razliku u odnosu na poraženog kandidata republikanaca Mita Romnija.

Obama pobedio i u Floridi

E-Novine - 11.11.2012

Predsednik SAD Barak Obama osvojio je 29 elektorskih glasova u američkoj državi Floridi, saopšteno je nakon četiri dana prebrojavanja glasova u jedinoj državi u kojoj do u subotu nisu bili poznati rezultati predsedničkih izbora Obama je ...

Obama pobedio i u Floridi, izbori i zvanično završeni

Blic - 10.11.2012

Izborna komisija Floride saopštila je danas da je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama pobedio protivkandidata Mita Romnija u toj saveznoj državi, čime su predsednički izbori i formalno završeni.

Obama pobedio i u državi Floridi

B92 - 10.11.2012

Talahasi -- Predsednik SAD Barak Obama pobedio je i u državi Floridi, osvojivši 29 elektorskih glasova. Glasovi u ovoj državi prebrojavani su četiri dana.

Obama pobedio i u Floridi

Press - 10.11.2012

Predsednik SAD Barak Obama osvojio je 29 elektorskih glasova u američkoj državi Floridi, saopšteno je nakon četiri dana prebrojavanja glasova u jedinoj državi u kojoj do danas nisu bili poznati rezultati predsedničkih izbora.

Izbori i zvanično završeni: Obama pobedio i na Floridi

S media - 10.11.2012

Izbori i zvanično završeni: Obama pobedio i na Floridi Predsednik SAD Barak Obama pobedio je i u državi Floridi, osvojivši 29 elektorskih glasova. Glasovi u ovoj državi prebrojavani su četiri dana.

Barak i Mit blizanci

Glas javnosti - 09.11.2012

LONDON - Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u sredu ujutro u Keniji, kada su objavljeni rezultati predsedničkih izbora u SAD na kojima je dosadašnji predsednik Obama dobio novi mandat.

OBAMA I ROMNI BRAĆA: Blizancima dala imena predsedničkih kandidata!

Telegraf - 09.11.2012

Milisent Ovuar (20) iz Kenije porodila se u noći predsedničkih izbora u Americi. Prvom detetu dala je ime Barak Obama u čast Obaminog ponovnog izbora za predsednika, a drugom je dala ime Mit Romni, nadajući se da će joj se deca slagati Dok ...

Evropi i Rusiji laknulo što je pobedio Obama

Kurir - 08.11.2012

Stari kontinent i Kremlj s oduševljenjem primili vest da je dosadašnji predsednik Amerike osvojio još jedan mandate VAŠINGTON - Van Amerike navijali za Obamu.

Barak Obama i Mit Romni blizanci iz Kenije

Press - 08.11.2012

Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u sredu ujutro u Keniji, kada su objavljeni rezultati predsedničkih izbora u SAD na kojima je dosadašnji predsednik Obama dobio novi mandat Kako je danas preneo Bi-Bi-Si (BBC), ...

Barak Obama i Mit Romni blizanci

Kurir - 08.11.2012

Dvadesetogodišnja Kenijka Milisent Ovuor porodila se u bolnici nedaleko od sela Kogelo i to u trenutku kada su meštani proslavljali vesti o novom mandatu Baraka Obame LONDON - Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u sredu ...

Barak Obama i Mit Romni blizanci iz Kenije

24online - 08.11.2012

Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u sredu ujutru u Keniji, kada su objavljeni rezultati predsedničkih izbora u SAD na kojima je dosadašnji predsednik Obama dobio novi mandat.

Kenijka se porodila i nazvala blizance Barak Obama i Mit Romni

Blic - 08.11.2012

Milisent Ovuor (20), Kenijka koja je juče rodila blizance, dala je dečacima imena Barak Obama i Mit Romni. Kako navodi kenijski “Standard”, žena, koja se porodila u gradu Siaji, na jugozapadu Kenije, izjavila je da je svoje bebe nazvala po ...

Greškom pokrenut sajt “izabranog predsednika Mita Romnija”

Blic - 08.11.2012

Saradnici Mita Romnija, greškom su pustili na internet unapred pripremljen sajt Romnija kao novoizabranog predsednika SAD, prenose američki mediji.

Greškom pokrenut vebsajt Romnija kao predsednika SAD

24online - 08.11.2012

Mit Romni je na nekoliko minuta danas ipak bio predsednik SAD, ali samo zbog toga što su njegovi saradnici greškom pokrenuli vebsajt koji je pripremljen pre izbora - za slučaj da kandidat republikanaca bude izabran za šefa države.

POSLEDNJI GAF: Romni predsednik na tren

Kurir - 08.11.2012

I dok se pojedinci šale na račun Romnija i njegovih saradnika jer su se i na ovaj način bili pripremili da republikanac dobije izbore, drugi ističu da je pripremanje vebsajta unapred zapravo uobičajena praksa VAŠINGTON - Mit Romni je na ...

Barak Obama i Mit Romni - blizanci iz Kenije

Novi Magazin - 08.11.2012

Proslava Obamine pobede u Keniji (AP/Beta) Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u sredu ujutro u Keniji, kada su objavljeni rezultati predsedničkih izbora u SAD na kojima je dosadašnji predsednik Obama dobio novi mandat.

Obama i Romni su blizanci iz Kenije

Vesti Online - 08.11.2012

Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u sredu ujutro u Keniji, kada su objavljeni rezultati predsedničkih izbora u SAD na kojima je dosadašnji predsednik Obama dobio novi mandat.

Republikanci krivi za sunovrat demokratije

Danas - 08.11.2012

Pošto su predsednički izbori završeni, Sjedinjene Države mogu konačno da odahnu od političke kampanje, barem na neko vreme. Ali jedno neugodno pitanje lebdi u vazduhu - kako je moguće da najmoćnija zemlja na svetu i najstarija demokrata u ...

Kenijka se porodila i nazvala blizance Barak Obama i Mit Romni!

Svet - 08.11.2012

Milisent Ovuor (20), Kenijka koja je juče rodila blizance, dala je dečacima imena Barak Obama i Mit Romni . Kako navodi kenijski “Standard”, žena, koja se porodila u gradu Siaji, na jugozapadu Kenije, izjavila je da je svoje bebe nazvala ...

Romni bio predsednik SAD par minuta

Mondo - 08.11.2012

Mit Romni je na nekoliko minuta danas ipak bio predsednik SAD, ali samo zbog toga što su njegovi saradnici greškom pokrenuli vebsajt koji je pripremljen pre izbora - za slučaj da kandidat republikanaca bude izabran za šefa države.

Ne mogu da prežale: Greškom pokrenut vebsajt Romnija kao predsednika SAD

S media - 08.11.2012

Ne mogu da prežale: Greškom pokrenut vebsajt Romnija kao predsednika SAD Vebsajt Mita Romnija danas je greškom pokrenut od strane njegovih saradnika. Ovo je ipak bilo dovoljno da se otpočne sa zbijanjem šala na njegov račun.

Greškom pokrenut sajt “predsednika Romnija”

Vesti Online - 08.11.2012

Saradnici Mita Romnija, greškom su pustili na internet unapred pripremljen sajt Romnija kao novoizabranog predsednika SAD, prenose američki mediji.

POGREŠI ČOVEK: Mit Romni greškom bio predsednik Amerike na nekoliko minuta!

Telegraf - 08.11.2012

Predsednički sajt kandidata koji je izgubio na izborima od Baraka Obame, pokrenut je greškom njegovih saradnika koji su pripremili sve unapred za slučaj da on pobedi je na nekoliko minuta danas ipak bio predsednik SAD , ali samo zbog toga ...

Barak Obama i Mit Romni blizanci iz Kenije

Nadlanu - 08.11.2012

LONDON, 8. novembra 2012. (Beta) - Barak Obama i Mit Romni su blizanci, koji su se rodili u sredu ujutro u Keniji, kada su objavljeni rezultati predsedničkih izbora u SAD na kojima je dosadašnji predsednik Obama dobio novi mandat.

Barak Obama, drugi put!

RTS - 07.11.2012

Piše: Rade Maroević Amerika ponovo izabrala Baraka Obamu za predsednika. Republikanski kandidat Mit Romni izgubio seriju ključnih država. Glasovi na Floridi se još broje. Obama 303 - Romni 206.

Prvi rezultati izbora u SAD: Romni vodi u Kentakiju i Indijani, Obama u Vermontu

Blic - 07.11.2012

Republikanski kandidat Mit Romni, prema prvim rezultatima, na američkim predsedničkim izborima vodi u Kentakiju i Indijani, kako se i očekivalo.

Mrtva trka u SAD!

Kurir - 07.11.2012

U najneizvesnijim izborima za predsednika Amerike najverovatnije će, zahvaljujući većem broju elektorskih glasova, pobediti aktuelni šef države, predviđaju analitičari VAŠINGTON - Gusto do samog kraja.

Romni vodi u Kentakiju i Indijani na veoma malom uzorku

Press - 07.11.2012

Prema prvim rezultatima koji pristižu, na američkim predsedničkim izborima, posle jednog procenta prebrojanih glasova u Kentakiju, kandidat republikanaca Mit Romni vodi sa 69 prema 30 odsto u odnosu na aktuelnog predsednika Baraka Obamu.

Prvi rezultati: Romni vodi u Floridi, Kentakiju i Indijani

Kurir - 07.11.2012

U Nju Hempširu, koji je se smatra "kolebljivom" državom, i sa svojih četiri elektorska glasa može da utiče na ishod, Obama je osvojio 65 odsto glasova a Romni 32,6 odsto VAŠINGTON/BEOGRAD - Republikanski kandidat Mit Romni, prema prvim ...

Obami Vermont, Romniju Kentaki i Indijana

Press - 07.11.2012

Prema prvim rezultatima koji pristižu, CNN i Foks News javljaju da je predsednik SAD Barak Obama pobedio u Vermontu, a kandidat republikanaca Mit Romni u Kentakiju i Indijani.

Romni pripremio pobednički govor

Press - 07.11.2012

Republikanski predsednički kandidat Mit Romni pripremio je pobednički govor od 1.118 reči, javlja agencija AP, prenoseći večeras njegove reči da misli da će rezultat izbora za njega biti uspešan.

Obama ili Romni - Srbiji svejedno

B92 - 07.11.2012

Beograd -- Predsednički izbori u SAD su događaj od ključne važnosti za ceo svet, ipak dilema Obama - Romni nije toliko bitna za Srbiju. Da se odnos Bele kuće prema Beogradu neće promeniti, bez obzira na ishod izbora, slažu se analitičari, ...

Obama vodi u Ohaju i na Floridi

Kurir - 07.11.2012

U Floridi, koja nosi 29 elektora, Obama na 37 odsto obrađenih glasova, ima 51 odsto, a Romni 48 odsto VAŠINGTON/BEOGRAD - Aktuelni predsenik SAD Barak Obama, prema poslednjim podacima, preuzeo je vođstvo u Floridi, jednoj od ključnih ...

Prvi rezultati izbora u SAD: Mala razlika između Obame i Romnija u ključnim državama

Blic - 07.11.2012

Barak Obama pobedio je republikanskog kandidata za predsednika SAD Mita Romnija u Ilinoisu i Masačusetsu, dok je Romni odneo pobedu u Južnoj Karolini, Indijani i Oklahomi, prve su prognoze Si-En-Ena za američke predsedničke izbore.

SAD: Obama vodi sa 64 elektorska glasa, Romni zasad ima 40 glasova od ukupno 583

Blic - 07.11.2012

Prvi rezultati predsedničkih izbora u SAD pokazuju da Barak Obama zasad vodi ispred kandidata republikanaca Mita Romnija sa 64 prema 40 u elektorskim glasovima.

SAD: Romni vodi sa 152 elektorska glasa, a Obama ga prati sa 123, za pobedu potrebno 270 od 583 elektora

Blic - 07.11.2012

Najnoviji utvrđeni rezultati predsedničkih izbora u SAD govore da u 03.30 po našem vremenu prema elektorskim glasovima republikanski kandidat Mit Romni vodi u odnosu na aktuelnog predsednika Baraka Obamu sa 152:123, a u sving (kolebljivim) ...

Obami 64, Romniju 40 elektorskih glasova

Kurir - 07.11.2012

Novi stanar Bele kuće će postati onaj kandidat koji osvoji 270 elektorskih glasova, od ukupno 538, koliko postoji na nivou cele zemlje VAŠINGTON - Prvi rezultati predsedničkih izbora u SAD pokazuju da predsednik Barak Obama u ovom trenutku ...

Neizvesno do kraja, odlučujuće "bitke" u državama Florida i Ohio

Press - 07.11.2012

Najnoviji rezultati predsedničkih izbora u SAD govore da u elektorskim glasovima republikanski kandidat Mit Romni vodi u odnosu na aktuelnog predsednika Baraka Obamu sa 152:123, a u svim (kolebljivim) državama su i dalje izjednačeni.

Barak Obama predsednik još 4 godine

B92 - 07.11.2012

Barak Obama ostaje predsednik SAD još 4 godine, pošto je u vrlo izjednačenoj trci pobedio Mita Romnija. Posle dramatične trke, u kojoj su mnoge države odlučene sa nekoliko desetina hiljada glasova, predsednik je vrlo blizu dobijanja novog ...

Tesna pobeda Baraka Obame: Presudile hiljade glasova u Ohaju i Floridi

Blic - 07.11.2012

Barak Obama (51), dosadašnji predsednik SAD pobedio je na izborima i osvojio još jedan četvorogodišnji mandat u Beloj kući. Prema još nepotpunim rezultatima glasanja koje su noćas objavljeni, Obama je od ukupno 583 osvojio 303 elektorska ...

Pobeda Baraka Obame: Presudile hiljade glasova u "neopredeljenim" državama

Blic - 07.11.2012

Barak Obama (51), dosadašnji predsednik SAD pobedio je na izborima i osvojio još jedan četvorogodišnji mandat u Beloj kući. Obama je od ukupno 583 osvojio 303 elektorska glas, što je 33 više nego što je dovoljno za trijumf, dok je Mitu ...

Barak Obama ostaje predsednik SAD

DW - 07.11.2012

Oko 120 miliona Amerikanaca izabralo je 45. po redu predsednika SAD, a prvi preliminarni rezultati pokazuju da je kandidat demokrata Barak Obama, aktuelni predsednik Amerike, ponovo izabran na tu dužnost.

Romni: Čestitam i želim sreću Obami

B92 - 07.11.2012

Republikanski kandidat Mit Romni čestitao je izbornu pobedu Baraku Obami govorom pred svojim pristalicama u Bostonu. Posle izuzetno izjednačene trke Romni nije uspeo da vrati na republikansku stranu dovoljan broj država, iako je po broju ...

Romni čestitao Obami na pobedi

24online - 07.11.2012

Republikanski kandidat za predsednika Mit Romni čestitao je danas američkom predsedniku Baraku Obami reizbor i poželeo mu uspeh u vođenju SAD u naredne četiri godine.

Predsednik SAD Barak Obama: Najbolji dani su pred nama!

24online - 07.11.2012

Barak Obama (51), dosadašnji predsednik SAD ubedljivo je pobedio na izborima i osvojio još jedan četvorogodišnji mandat u Beloj kući. Prema još nepotpunim rezultatima glasanja koje su noćas objavljeni, Obama je od ukupno 583 osvojio 281 ...

Barak Obama pobedio, od ukupno 538 osvojio 281 elektorski glas

Blic - 07.11.2012

Barak Obama (51), dosadašnji predsednik SAD pobedio je na izborima i osvojio još jedan četvorogodišnji mandat u Beloj kući. Prema još nepotpunim rezultatima glasanja koji su noćas objavljeni, Obama je od ukupno 538 osvojio 281 elektorski ...

Romni čestitao Obami

Press - 07.11.2012

Kandidat Republikanske partije na američkim predsedničkim izborima Mit Romni izjavio je danas da je u telefonskom razgovoru predsedniku SAD Baraku Obami čestitao osvajanje novog četvorogodišnjeg mandata u Beloj kući "U vreme velikih ...

Njujork Tajms: Romni se više neće kandidovati

24online - 07.11.2012

Poraženi kandidat Republianske partije na američkim predsedničkim izborima Mit Romni neće se ponovo kandidovati za Belu kuću, navodi danas list Njujork Tajms, pozivajući se na izjave savetnike bivšeg guvernera Masačusetsa.

Elektorski glasovi se zvanično broje u Senatu u januaru

24online - 07.11.2012

Američki glasači su ponovo za predsednika SAD izabrali Baraka Obamu, ali se izborna procedura završava tek pošto elektori u decembru zasebno glasaju za predsednika i potpredsednika i Senat - gornji dom američkog Kongresa, u januaru objavi ...

Kako je izabran Obama: Šta su elektorski glasovi, Izborni koledž, sving države...

Blic - 07.11.2012

Mnogima u Evropi i dalje nije sasvim jasan način na koji su Amerikanci ponovo izabrali Baraka Obamu za predsednika. Izborni sistem je takav da se predsednik SAD ne bira glasovima birača već osvajanjem najmanje 270 od 538 glasova Izbornog ...

Kraj izborne procedure u Americi tek u januaru

Press - 07.11.2012

Američki glasači su ponovo za predsednika SAD izabrali Baraka Obamu, ali se izborna procedura završava tek pošto elektori u decembru zasebno glasaju za predsednika i potpredsednika i Senat - gornji dom američkog Kongresa, u januaru objavi ...

Amerika je dobro izabrala

DW - 07.11.2012

Ponovnim izborom Baraka Obame, Amerikanci su doneli pravu odluku. On nije savršen predsednik, ali je bolja alternativa od republikanca Mita Romnija, smatra komentatorka DW Kristina Bergman.

Obami 303, Romniju 206 elektorskih glasova

Kurir - 07.11.2012

Za pobedu na predsedničkim izborima u SAD potrebno je osvojiti najmanje 270 od 538 elektorskih glasova VAŠINGTON - Elektorski glasovi na Floridi i dalje su nepoznanica zbog tesne izborne trke, a reizabrani predsednik SAD Barak Obama je, ...

Obami drugi mandat nad podeljenom Amerikom

Blic - 07.11.2012

Barak Obama, stari-novi demokratski predsednik SAD, odneo je pobedu na izborima, a republikancu Mitu Romniju postalo je jasno da će morati da prizna poraz čim su TV stanice objavile da je Obami pripala jedna od ključnih država - Ohajo.

Maštovita rešenja belgijskih listova zbog vremenske razlike u vezi s izborima u SAD

Blic - 07.11.2012

Brisel - Belgijski mediji, suočeni sa štamparskim rokovima usred saopštavanja rezultata izborne trke u SAD, posegli su za neobičnim rešenjima kako bi izbegli probleme.

Detroit nije oprostio Romniju

B92 - 07.11.2012

Beograd -- Pobedi Baraka Obame doprinelo jo to što se demografska slika SAD menja, izjave repulikanaca u vezi sa imigrantima i Romnijeve poruke vezane za autoindustirju.

Romni "pobedio" u Slobodnoj Dalmaciji

RTS - 07.11.2012

Iako je ceo svet znao da je Barak Obama pobedio na predsedničkim izborima u SAD, "Slobodna Dalmacija" svojim čitaocima ponudila nešto drugačiju istinu.

"Slobodna Dalmacija" proglasila Romnija za pobednika

Blic - 07.11.2012

S obzirom da se u vreme zaključenja listova pobednik još nije znao, hrvatske novine na svojim su naslovnim stranicama izvestile o dramatičnoj bici.

Drugi mandat za novog Obamu

Politika - 07.11.2012

Nesporna pobeda prvog crnog predsednika SAD nad izazivačem Romnijem nije promenila odnos snaga u Kongresu Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Posle dramatičnog uvoda, kada su rezultati iz republikancima naklonjenih država početnu ...

"Slobodna Dalmacija" proglasila Romnija za pobednika

Press - 07.11.2012

Jedini izuzetak je splitska "Slobodna Dalmacija", koja je u svom poslednjem izdanju za Split na naslovnu stranu stavila naslov "Mit Romni ulazi u Belu kuću".

"Slobodna Dalmacija" proglasila Romnija za pobednika

24online - 07.11.2012

S obzirom da se u vreme zaključenja listova pobednik još nije znao, hrvatske novine na svojim su naslovnim stranicama izvestile o dramatičnoj bici.

Romni čestitao Obami

R.S.Evropa - 07.11.2012

07:19 Romni čestitao Obami 06:00 Obama zahvalio biračima na Twitteru 05:18 Projekcija CNN-a: Barack Obama je ponovo izabran za predsjednika SAD 00:31 Patrik Mun: Ne očekujem promene u politici prema BiH 00:01 Ambasadorka: Politika SAD ...

Trenutni rezultat: Romni - Obama 161:157

Vesti Online - 07.11.2012

Republikanski kandidat Mit Romni trenutno vodi sa 161 prema 157 elektorska glasa u odnosu na aktuelnog predsednika Baraka Obamu. Ovo će biti jedni od najneizvesnijih izbora u istoriji SAD-a. Bitka za svaki glas.

Obama ponovo predsednik SAD!

Novosti - 07.11.2012

Obama je osvojio 274 elektorska glasa, što je četiri više nego što je dovoljno za trijumf, dok je Romniju do sada pripao 201 elektorski glas Predsednik Amerike i u naredne četiri godine biće Barak Obama.

Obama ponovo predsednik SAD (FOTO, VIDEO)

Novi Magazin - 07.11.2012

Kandidat demokrata Barak Obama pobedio je na predsedničkim izborima i osvojio još jedan četvorogodišnji mandat u Beloj kući. Na današnjim izborima on je osvojio 290 elektorskih glasova u odnosu na protivkandidata iz redova Republikanske ...

Obama ostaje predsednik SAD-a

Vesti Online - 07.11.2012

Posle dramatične trke, u kojoj su mnoge države odlučene sa nekoliko desetina hiljada glasova, predsednik Barak Obama je dobio novi četvorogodišnji mandat. On je pobedio republikanskog kandidata Mita Romnija.

Tramp besan na Tviteru: Obama dobio manje glasova i pobedio, treba nam revolucija u Americi! (FOTO)

S media - 07.11.2012

Tramp besan na Tviteru: Obama dobio manje glasova i pobedio, treba nam revolucija u Americi! (FOTO) Poznati američki milijarder Donald Tramp razočaran je pobedom Baraka Obame i njegovim ponovnim biranjem za predsednika Amerike.

Obama osvojio još jedan mandat

E-Novine - 07.11.2012

Američki predsednik Barak Obama osvojio je još jedan mandat na čelu Sjedinjenih Država porazivši svog protivkandidata Mita Romnija. Nakon većine prebrojanih glasova prvi Afro-Američki predsednik Sjedinjenih Država je osvojio većinu ...

Ostaje predsednik SAD-a: Barak Obama odneo pobedu na izborima!

Svet - 07.11.2012

Američki predsednik Barak Obama pobedio je na izborima i dobio još jedan četvorogodišnji mandat. Obama je osvojio 281 elektorski glas, dok je Romniju do sada pripao 201 elektorski glas. Demokrate zadržale većinu u Kongresu.

Amerikanci ponovo izabrali Obamu

Mondo - 07.11.2012

Barak Obama reizabran je na izborima u SAD, javile su televizija CNN i Foks Njuz. Obama se na Twitteru zahvalio biračima. Američki predsednik Barak Obama osvojio je drugi četvorogodišnji mandat u Beloj kući, pošto je na izborima, u ...

JOŠ 4 GODINE: Obama ponovo izabran za predsednika SAD! (FOTO)

Telegraf - 07.11.2012

Obama je osvojio 274, dok je njegovom protivkandidatu Mitu Romniju pripao 201 elektorski glas. Najubedljiviju pobedu Obama je zabaležio u Vašingtonu Građani Amerike ponovo su izabrali za predsednika .

Romni čestitao pobedu: Obama predsednik još četiri godine (IZ ČASA U ČAS) (FOTO, VIDEO)

S media - 07.11.2012

Romni čestitao pobedu: Obama predsednik još četiri godine (IZ ČASA U ČAS) (FOTO, VIDEO) Barak Obama, dosadašnji predsednik SAD ubedljivo je pobedio na izborima i osvojio još jedan četvorogodišnji mandat u Beloj kući.

ROMNI ČESTITAO OBAMI: Želim ti svu sreću i molim se za tebe! (FOTO)

Telegraf - 07.11.2012

Upravo sam zvao Obamu i čestitao mu na izbornoj pobedi. Zaslužili su je. Žalim mu sreću u naredne četiri godine i da dobro vodi našu zemlju - rekao je republikanski kandidat pred svojim pristalicama u Bostonu Republikanski kandidat ...

Izbori u SAD traju do januara

Mondo - 07.11.2012

Izborna procedura u SAD završava se tek pošto elektori u decembru zasebno glasaju za predsednika i potpredsednika i Senat - gornji dom američkog Kongresa, koji u januaru objavi konačni ishod tog glasanja.

Obama ponovo izabran za predsednika SAD

Glas javnosti - 07.11.2012

VAŠINGTON - Elektorski glasovi na Floridi i dalje su nepoznanica zbog tesne izborne trke, a reizabrani predsednik SAD Barak Obama je, prema podacima iz ostalih saveznih država, na predsedničkim izborima osvojio 303, dok je republikanski ...

Obama: Najbolje vreme je tek pred nama

E-Novine - 07.11.2012

Elektorski glasovi na Floridi i dalje su nepoznanica zbog tešne izborne trke, a reizabrani predsednik SAD Barak Obama je, prema podacima iz ostalih saveznih država, na predsedničkim izborima osvojio 303, dok je republikanski kandidat Mit ...

U Belgiji pobedili i Obama i Romni

Mondo - 07.11.2012

Belgijski dnevni listovi izašli su danas sa dve naslovne strane, kako bi mogli da jave svojim čitaocima ko je pobedio na izborima u SAD. Belgijski mediji, suočeni sa štamparskim rokovima usred saopštavanja rezultata izborne trke u SAD, ...

Belgijski mediji sa dve naslovnice: Birajte pobednika

Vesti Online - 07.11.2012

Belgijski mediji, suočeni sa štamparskim rokovima usred saopštavanja rezultata izborne trke u SAD, posegli su za neobičnim rešenjima kako bi izbegli probleme.

Za “Slobodnu Dalmaciju" Romni pobednik

Mondo - 07.11.2012

S obzirom da se u vreme zaključenja listova pobednik još nije znao, hrvatske novine na svojim su naslovnim stranicama izvestile o dramatičnoj bici.

Drugi mandat

Danas - 07.11.2012

Izborna trka je bila teška, ali je predsednik SAD Barak Obama ponovo osvojio pobedu. Pitanje koje se sada postavlja i Sjedinjenim Državama i svetu jeste šta će on da učini sa novim četvorogodišnjim mandatom.

"Slobodna Dalmacija" proglasila Romnija za pobednika

S media - 07.11.2012

"Slobodna Dalmacija" proglasila Romnija za pobednika Splitska "Slobodna Dalmacija", je u svom poslednjem izdanju za Split na naslovnu stranu stavila naslov "Mit Romni ulazi u Belu kuću".

„Four more years“

Danas - 07.11.2012

Obama je ostvario tesnu prednost na Floridi, Ohaju i Virdžiniji, gde je osvojio svega nekoliko desetina hiljada glasova više od protivkandidata.

Romni "pobedio" u Slobodnoj Dalmaciji

Vesti Online - 07.11.2012

Iako je ceo svet znao da je Barak Obama pobedio na predsedničkim izborima u SAD, hhrvatski list "Slobodna Dalmacija" svojim čitaocima ponudio je nešto drugačiju istinu.

Brige novog predsednika: Kako preporoditi Ameriku

Novosti - 07.11.2012

Izveštač "Novosti" u Čikaškom Mekormak plejsu, gde je Barak Obama proslavio pobedu. Obama: Okupiću demokrate i republikance da tražimo spas za posrnulu ekonomiju ČIKAGO OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA ”NOVOSTI” OVO je srećan dan, znak da dobra ...

Novi podaci: Obama vodi u Ohaju i na Floridi

Nadlanu - 07.11.2012

VAŠINGTON/BEOGRAD, 7. novembra 2012. (Beta) - Aktuelni predsenik SAD Barak Obama, prema poslednjim podacima, preuzeo je vodjstvo u Floridi, jednoj od ključnih država za pobedu na predsedničkim izborima.

Obama predsednik još četiri godine

Nadlanu - 07.11.2012

Američki predsednik Barak Obama osvojio je drugi četvorogodišnji mandat u Beloj kući, pošto je na izborima, u neizvesnoj trci, pobedio kandidata Republikanske partije Mita Romnija, javio je jutros AP.

Obama dan pred izbore imao minimalnu prednost

24online - 06.11.2012

Dvojica rivala na američkim predsedničkim izborima Barak Obama i Mit Romni proveli su poslednji dan kampanje u grozničavoj borbi za glasove birača u neopredeljenim državama, koji će odlučiti ko će biti naredni stanar Bele kuće.

Počeli predsednički izbori u SAD, ishod neizvestan

24online - 06.11.2012

Stanovnici dva mala mesta u severnoj američkoj državi Nju Hempšir otvorili su ovogodišnje predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama pošto su obavali svoju građansku dužnost i glasali u ponoć, javljaju svetske agencije.

Počeli predsednički izbori u SAD, Obama vodi u tri od četiri najvažnije sving države

Blic - 06.11.2012

Stanovnici dva mala mesta u severnoj američkoj državi Nju Hempšir otvorili su ovogodišnje predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama pošto su obavali svoju građansku dužnost i glasali u ponoć, javljaju svetske agencije.

DAN ODLUKE: Amerikanci glasali u Nju Hempširu

Kurir - 06.11.2012

U prvih 43 sekundi današnjeg dana aktuelni američki predsednik i kandidat demokrata Barak Obama dobio je pet glasova isto koliko i njegov protiv kandidat, republikanac Mit Romni u Diksvil Noču DIKSVIL NOČ - Stanovnici dva mala mesta u ...

Počeli predsednički izbori u SAD

Press - 06.11.2012

Stanovnici dva mala mesta u severnoj američkoj državi Nju Hempšir otvorili su ovogodišnje predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama pošto su obavali svoju građansku dužnost i glasali u ponoć, javljaju svetske agencije U prvih 43 ...

SAD: Dan odluke

RTS - 06.11.2012

Amerikanci danas biraju predsednika. Obamine i Romnijeve šanse gotovo izjednačene, pokazuju istraživanja. Izbori zvanično počeli u državi Nju Hempšir, gde su dvojica kanidata dobila isti broj glasova.

Dan odluke – Obama ili Romni?

DW - 06.11.2012

U SAD su počeli predsednički izbori. Neki glasovi će se računati više od drugih. Oba kandidata su pred izbore najviše vremena proveli u tzv. „neopredeljenim državama“, u koje se ubraja i Virdžinija.

Dan odluke: Obama ili Romni

Politika - 06.11.2012

Mrtva trka u finišu najskupljeg izbornog maratona u američkoj istoriji Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Izneti su svi argumenti, obećano je sve što se moglo obećati, emitovano je više od milion propagandnih TV spotova, kandidati su ...

Izbori u SAD: Obama očekuje pobedu

Blic - 06.11.2012

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Čikagu da očekuje dobre rezultate večeras kada se završe predsednički izbori i budu saopšteni podaci sa biračkih mesta.

Kako Amerika bira predsednika

RTS - 06.11.2012

Ivana Miloradović Amerikanci na izborima predsednika ne biraju neposredno, već svojim elektorima poručuju kome da daju glas, ali ta poruka nije i obavezjujuća! Najvažnije države Ohajo, Florida, Pensilvanija i Virdžinija, jer su birači u ...

Trka je počela, Obama bliži pobedi

B92 - 06.11.2012

Vašington -- Birališta na istočnoj obali SAD su otvorena i tako je zvanično počeo dan u kome se bira predsednik SAD. Prema poslednjim anketama, Obama bliži pobedi. Pratite "najveći politički šou na svetu" na B92.net.

AMERIKA BIRA: Počela bitka za Belu kuću

Kurir - 06.11.2012

Glasa se u Virdžiniji, Konektikatu, Indijani, Kentakiju, Mejnu, Nju Hempsiru, Nju Džersiju, Njujorku i Vermontu. Posle 43 sekunde glasanja, Obama i Romni imali su po pet glasova u Diksvil Noču što je prvi put da su kandidati dobili jednak ...

Obama bi mogao da izgubi izbore - i opet da postane predsednik

Blic - 06.11.2012

Mit Romni bi večeras mogao da postane četvrti predsednički kandidat koji je pobedio na izborima, a ipak izgubio trku za Belu kuću. Iako ankete pokazuju da su glasovi ravnomerno raspoređeni između Baraka Obama i njegovog republikanskog ...

Mit Romni glasao u Belmontu

Blic - 06.11.2012

Republikanski kandidat za predsednika SAD Mit Romni glasao je danas u Belmontu, u državi Masačusets. Upitan za koga je glasao, Romni je uzvratio: "Mislim da znate".

Amerika bira predsednika

RTS - 06.11.2012

Širom SAD, građani stoje u redovima ispred biračkih mesta, kako bi glasali za novog predsedika države. Republikanski kandidat za predsednika SAD Mit Romni glasao u Belmontu, u državi Masačusets.

Počelo glasanje za predsednika SAD

24online - 06.11.2012

U SAD u toku su predsednički izbori na kojima se nadmeću aktuelni predsednik demokrata Barak Obama i republikanac Mit Romni. 16.24 Obama bi mogao da izgbui izbore i opet postane predsednik Odluka o tome ko će pobediti biće u rukama desetak ...

CNN: 21 ključni trenutak kampanje

B92 - 06.11.2012

Vašington -- "Najveći politički šou" sveta, predsednički izbori u SAD su u toku. CNN se u svom zagrevanju za izbornu noć osvrnuo na 21 ključni trenutak kampanje. "Predsednička trka 2012.

Obama ostaje predsednik SAD!

Politika - 06.11.2012

Američki predsednik Barak Obama pobedio je na izborima i dobio još jedan četvorogodišnji mandat. Obama je osvojio 281 elektorski glas, dok je Romniju do sada pripao 201 elektorski glas. Demokrate zadržale većinu u Kongresu.

SAD: Romni bacio đubre i glasao

B92 - 06.11.2012

Vašington -- U SAD su u toku predsednički izbori. Mit Romni glasao u Masačusetsu, Obama glasao ranije krajem okrobra. Republikanci spremaju slavlje, Obama u prednosti.

Mit Romni bacio đubre pre glasanja

Kurir - 06.11.2012

Lični pomoćnik Mita Romnija postavio fotografiju na kojoj republikanski kandidat drži kesu sa smećem koju se sprema da baci VAŠINGTON - Uz pomoć Tvitera, ljudi širom sveta mogli su danas da zavire u intimnost doma republikanskog kandidata ...

Obama i Romni gafovima obeležili kampanju

Kurir - 06.11.2012

Romni je u Londonu doveo u pitanje sposobnost Britanaca da organizuju Olimpijadu, u Izraelu je uvredio Palestince, dok je Obama razočarao Amerikance, ne uspevajući da na efikasan način izazove protivnika u ključnim oblastima i izgledajući ...

Gafovi Obame i Romnija u kampanji

B92 - 06.11.2012

Vašington -- Američku predsedničku kampanju 2012. godine obeležio je niz gafova i nepromišljenih taktičkih grešaka i jednog i drugog kandidata. Američka televizija CNN je objavila najinteresantnije momente u predsedničkim kampanjama ...

Najveći gafovi Obame i Romnija tokom predsedničke kampanje

24online - 06.11.2012

Američku predsedničku kampanju 2012. godine obeležio je niz gafova i nepromišljenih taktičkih grešaka i jednog i drugog kandidata. Američka televizija Si-En-En (CNN) je objavila najinteresantnije momente u predsedničkim kampanjama ...

NAJNOVIJA ANKETA: Obama ima dva odsto prednosti u odnosu na Romnija!

Telegraf - 06.11.2012

Predsednički kandidati poslednjeg dana kampanje obilaze takozvane "sving države". Sudeći po anketama, Obamu podržava 48 odsto građana, a Romnija 46 vodi sa dva odsto razlike u odnosu na predsedničkog kandidata republikanaca Mita Romnija , ...

Predsednički izbori u SAD

E-Novine - 06.11.2012

Građani SAD u utorak biraju predsednika - aktuelnog šefa države Baraka Obamu ili republikanskog izazivača Mita Romnija koji su praktično izjadnačeni u anketama.

Amerikanci biraju predsednika

Novi Magazin - 06.11.2012

AP/Beta U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održavaju predsednički izbori. Građani biraju između aktuelnog predsednika, demokrate Baraka Obame i republikanca Mita Romnija.

Počeli predsednički izbori u Americi, Obama vodi

S media - 06.11.2012

Počeli predsednički izbori u Americi, Obama vodi Danas se održavaju predsednički izbori u SAD. Amerikanci se opredeljuju između sadašnjeg predsednika, demokrate Baraka Obame i republikanskog kandidata Mita Romnija.Ishod izbora neizvestan.

Poslednja anketa: Obama vodi

Vesti Online - 06.11.2012

U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održavaju predsednički izbori. Građani biraju između aktuelnog predsednika, demokrate Baraka Obame i republikanca Mita Romnija.

Dan odluke u SAD: Obama - očekujem dobre rezultate

Novosti - 06.11.2012

Širom SAD građani biraju novog predsednika države. Mit Romni glasao u Belmontu. Obama telefonom pozivao građane. Jeremić: Obama ili Romni - za Srbiju nema razlike.

Predsednički izbori u Americi: Obama ili Romni! (VIDEO)

S media - 06.11.2012

Predsednički izbori u Americi: Obama ili Romni! (VIDEO) Danas se održavaju predsednički izbori u SAD. Amerikanci se opredeljuju između sadašnjeg predsednika, demokrate Baraka Obame i republikanskog kandidata Mita Romnija.

Obama ili Romni: Politika prema Srbiji ostaje ista

S media - 06.11.2012

Obama ili Romni: Politika prema Srbiji ostaje ista Amerikanci danas biraju predsednika. Barak Obama i Mit Romni imaju gotovo podjednake šanse, pokazuju istraživanja.

Obama ili Romni-danas izbori za predsednika Amerike

Prva Srpska TV - 06.11.2012

U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održavaju izbori na kojima se Amerikanci opredeljuju između sadašnjeg predsednika, demokrate Baraka Obame i republikanskog kandidata Mita Romnija.

OBAMA VS. ROMNI: Počela trka, trenutni rezultat 28:14!

Telegraf - 06.11.2012

U prvih 43 sekundi današnjeg dana aktuelni američki predsednik i kandidat demokrata Barak Obama dobio je u Diksvil Noču pet glasova, isto koliko i njegov protiv kandidat, republikanac Mit Romni, ali je trenutni šef Bele kuće "pokidao" u ...

Predsednički izbori u Americi: Obama ili Romni isto nam se piše! (VIDEO)

S media - 06.11.2012

Predsednički izbori u Americi: Obama ili Romni isto nam se piše! (VIDEO) Danas se održavaju predsednički izbori u SAD. Amerikanci se opredeljuju između sadašnjeg predsednika, demokrate Baraka Obame i republikanskog kandidata Mita Romnija.

Amerika zavisi od "sving država"

ALO - 06.11.2012

Pobednik današnjih predsedničkih izbora u SAD mogao bi biti poznat već oko dva sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, pošto stignu prvi rezultati iz ključnih država, Ohaja, Floride i Virdžinije.

Obama i Romni su zaboravili na Evropu

ALO - 06.11.2012

U govorima dvojice glavnih kandidata za novog predsednika SAD, republikanca Mita Romnija i demokrate Baraka Obame Evropa nije imala prioritetno mesto kada je bilo reči o spoljnoj politici.

Obama i Romni u parodiji koja može da odluči izbore: Pogledajte kako su ih unakazili kroz „Gangnam style“! (VIDEO)

S media - 06.11.2012

Obama i Romni u parodiji koja može da odluči izbore: Pogledajte kako su ih unakazili kroz „Gangnam style“! (VIDEO) I dok predsednički kandidati Barak Obama i Mit Romni odmeravaju snage na biralištima, na JuTjubu glavni hit parodija u kojoj ...

Počelo glasanje na izborima u SAD

Beta - 06.11.2012

Tweet VAŠINGTON, 6. novembra 2012. (Beta) - Prva biračka mesta otvorena su u utorak u šest sati po lokalnom vremenu u devet američkih saveznih država, na presedničkim izborima na kojima se nadmeću aktuelni predsednik SAD demokrata Barak ...

Amerikanci na biralištima

Mondo - 06.11.2012

U šest sati po lokalnom vremenu danas su otvorena prva biračka mesta u devet američkih saveznih država, na presedničkim izborima na kojima se nadmeću demokrata Barak Obama i republikanac Mit Romni.

Amerika bira predsednika

Glas javnosti - 06.11.2012

VAŠINGTON - Prva biračka mesta otvorena su danas u šest sati po lokalnom vremenu u devet američkih saveznih država, na presedničkim izborima na kojima se nadmeću aktuelni predsednik SAD demokrata Barak Obama i republikanac Mit Romni.

Amerikanci biraju: Obama ili Romni

Vesti Online - 06.11.2012

Prva biračka mesta otvorena su danas u šest sati po lokalnom vremenu u devet američkih saveznih država, na presedničkim izborima na kojima se nadmeću aktuelni predsednik SAD, demokrata Barak Obama, i republikanac Mit Romni.

Mit Romni na glasanju: Moj izbor znate!

S media - 06.11.2012

Mit Romni na glasanju: Moj izbor znate! Mit Romni predsednički kandidat republikanaca u Americi glasao u Masačusetsu. Mislim da znate za koga sam glasao, poručio Romni.

Amerikanci u redovima na biralištima

Mondo - 06.11.2012

Amerikanci stoje u redovima ispred biračkih mesta širom SAD, čekajući da glasaju za novog (ili starog) predsednika Redovi su izuzetno dugački u državama presudnim za rezultat izbora kao što su Florida i Virdžinija, a u Vašingtonu na ...

Amerika odlučila: Obama pobedio! (UŽIVO) (FOTO, VIDEO)

S media - 07.11.2012

Amerika odlučila: Obama pobedio! (UŽIVO) (FOTO, VIDEO) Barak Obama pobedio je Mita Romnija na izborima za američkog predsednika. Granicu od 270 elektorskih glasova potrebnih za pobedu na izborima Obama je preskočio pobedom u Ohaju.

Obama čestitao Romniju na dobroj kampanji

Danas - 06.11.2012

Diksvil Noč, Vašington, Medison - Aktuelni predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama, sudeći prema prvim rezultatima glasanja i poslednjim anketama uoči juče održanih izbora, dobiće još jedan mandat u Beloj kući.

SAD: Svi gafovi u kampanji

Mondo - 06.11.2012

Američku predsedničku kampanju 2012. godine obeležio je niz gafova i nepromišljenih taktičkih grešaka i jednog i drugog kandidata. Američka televizija Si-En-En (CNN) je objavila najinteresantnije momente u predsedničkim kampanjama ...

Ni redovi, ni uragan nisu odvratili Amerikance od izbora

Novi Magazin - 06.11.2012

AP/Beta Širom SAD građani stoje u dugačkim redovima kako bi glasali na predsedničkim izobrima, a stanovnici na istočnoj obali koju je pogodio uragan Sedni se do birališta probijaju specijalnim vozilima.

REDOVI NA BIRALIŠTIMA: Amerikanci u kolonama čekaju da glasaju na predsedničkim izborima!

Telegraf - 06.11.2012

U Ohaju, državi koja će, kako se očekuje, odlučiti ishod trke između predsednika SAD Baraka Obame i kandidata Republikanske partije Mita Romnija, više od jednog sata čeka se na glasanje Širom , građani stoje u redovima ispred biračkih ...

Amerika bira predsednika

Nadlanu - 06.11.2012

Stanovnici dva mala mesta u severnoj američkoj državi Nju Hempšir otvorili su ovogodišnje predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama pošto su obavali svoju građansku dužnost i glasali u ponoć, javljaju svetske agencije.

Poslednjeg dana kampanje Obama i Romni u neopredeljenim državama

Blic - 05.11.2012

Američki predsednik Barak Obama i njegov protivkandidat Mit Romni danas će, poslednjeg dana kampanje, "projuriti" kroz još nekoliko "neopredeljenih" država uoči izbora u utorak za ulazak u Belu kuću u narednom četvorgodišnjim periodu.

Obama i Romni za sada izjednačeni

24online - 05.11.2012

Predsednik Sjedinjenih Država Barak Obama i njegov republikanski izazivač Mit Romni krstare Amerikom dva dana pre izbora i drže kampanjske mitinge u nekoliko država u kojima su praktično izjednačeni.

Amerika dan uoči izbora

RTS - 05.11.2012

Barak Obama za nijansu bliži pobedi od republikanca Mita Romnija, pokazuju istraživanja samo dan uoči izbora. Zbog još uvek neizvesne trke, dvojica kandidata koriste poslednje sate kampanje da obiđu države u kojima je odnos i dalje ...

Bitka za glasove i elektore

Politika - 05.11.2012

Amerikanci sutra glasaju, ali predsednika ne biraju direktno Od našeg stalnog dopisnika Vašington – U Americi je sutra opet ”izborni utorak”, 57.

Anketa: 48 sati pred izbore Obama i Romni skoro izjednačeni

Press - 05.11.2012

Samo 48 sati uoči predsedničkih izbora u SAD, aktuelni predsednik Barak Obama (Barack) i njegov protivkandidat Mit Romni (Mitt Romney) imaju skoro jednaku podršku glasača, rezultati su poslednjih anketa Prema sinoć objavljenom istraživanju ...

SAD: Zbog čega su predsednički izbori utorkom

Blic - 05.11.2012

Američki predsednički izbori uvek se održavaju "u utorak posle prvog ponedeljka u novembru", što znači da ne mogu biti održani pre drugog ili posle osmog novembra, a glasa se samo u parnim godinama.

Mit Romni je mormon

Press - 05.11.2012

Ukoliko na predsedničkim izborima u SAD pobedi republikanski kandidat Mit Romni biće to prvi put u američkoj istoriji da pobedi kandidat koji pripada Mormonskoj crkvi - Crkvi Isusa Hrista svetaca poslednjih dana (The Curc of Jesus Crist of ...

Izbori u SAD: Ko na koga računa?

B92 - 05.11.2012

Vašington -- Predsednička trka u SAD ulazi u finiš, očekuje se neizvesna borba Baraka Obame i Mita Romnija. Poslednje ankete daju malu prednost Obami, Iako Obama na nacionalnom nivou vodi sa jednim procentom prednosti u odnosu na Romnija ...

Obama ima 6 puta veće šanse da pobedi

Kurir - 05.11.2012

Kongres je 1845. odredio utorak kao dan glasanja da se ne bi poklapao sa pijačnim danom, koji je uglavnom bio sredom, kao i da se vernici ne bi bunili ako bi se glasalo nedeljom NJUJORK - Američki predsednik Barak Obama ima gotovo šest ...

Finiš kampanje: Obama bliži pobedi

B92 - 05.11.2012

Vašington -- Barak Obama i Mit Romni poslednjeg dana kampanje u poseti još nekoliko "neopredeljenih" država. Ankete: Rivali blizu po glasovima, ali Obama bliži pobedi.

Završnica kampanje: Obami lakši put do pobede

Press - 05.11.2012

Američki predsednik Barak Obama ima mnogo lakši put ka pobedi na sutrašnjim izborima u odnosu na republikanca Mita Romnija i mnogo je bliži dobijanju 270 neophodnih elektorskih glasova, pokazuju poslednje ankete i istraživanja Direktor ...

Bitka za svaki glas

RTS - 05.11.2012

Kandidati za predsednika Amerike uoči izbora izjednačeni po broju glasova, pokazuju istraživanja. Kampanja nikad intenzivnija, i najviđeniji članovi partija idu od vrata do vrata.

Obama i Romni u kampanji do poslednjeg časa

Kurir - 05.11.2012

Kandidati naglašavali međusobne razlike u nastojanju da ubede svoje pristalice da su ulozi isuviše veliki da bi glasači ostali kod kuće na izborni dan VAŠINGTON - Kandidati za predsednika SAD Barak Obama i Mit Romni poslednji dan kampanje ...

(Ne)verovatna kombinatorika izbora u SAD

E-Novine - 05.11.2012

Glasanje za predsednika SAD u utorak moglo bi, zbog složenog izbornog sistema, da završi s nekim od malo verovatnih ali zakonski mogućih ishoda, među kojima je i da novi predsednik bude čovek za kojeg niko nije glasao - potpredsednik Džo ...

Mrtva trka za Belu kuću

Vesti Online - 05.11.2012

Odbrojavanje je počelo - za tačno dva dana biće poznato ko će naredne četiri godine biti stanar Bele kuće - aktuelni predsednik, demokrata Barak Obama, ili njegov "izazivač", republikanac Mit Romni.

Poslednji dan kampanje: Obama i Romni izjednačeni

S media - 05.11.2012

Poslednji dan kampanje: Obama i Romni izjednačeni U poslednji dan kampanje Obama i Romni ulaze potpuno izjednačeni. Njih dvojica će "projuriti" kroz još nekoliko "neopredeljenih" država.

Obama i Romni u "foto-finišu"

Prva Srpska TV - 05.11.2012

Američki predsednik Barak Obama i njegov protivkandidat Mit Romni danas će, poslednjeg dana kampanje, "projuriti" kroz još nekoliko "neopredeljenih" država uoči izbora u utorak za ulazak u Belu kuću u narednom četvorgodišnjim periodu.

Čudni izborni običaji u SAD

Mondo - 05.11.2012

Američki predsednički izbori uvek se održavaju u utorak posle prvog ponedeljka u novembru, a glasa se samo u parnim godinama. Predsednika i potpredsednika ne biraju direktno glasači već takozvani elektori koje biraju glasači u svakoj od 50 ...

Izbori u Americi: Da li će „Sendi“ ostaviti Obamu u predsedničkoj fotelji? (VIDEO)

S media - 05.11.2012

Izbori u Americi: Da li će „Sendi“ ostaviti Obamu u predsedničkoj fotelji? (VIDEO) U SAD sutra najuzbudljivija „liderska trka“, još od 2001.godine. „U ringu“ demokrata Obama i republikanac Romni.

DAN POSLE SUTRA: Ko pobedi u Ohaju – ide u Belu kuću!

Telegraf - 05.11.2012

Ohajo, koji nosi 18 elektoralnih glasova, predstavlja pravi fenomen pošto ta država više od 60 godina nije podržala gubitničkog kandidata Mada američki predsednički kandidati u okviru predizborne kampanje obilaze celu zemlju ne bi li ...

Obama za nijansu bliži pobedi

Novosti - 05.11.2012

Barak Obama mnogo bliži dobijanju 270 neophodnih elektorskih glasova, pokazuju poslednje ankete i istraživanja VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama ima mnogo lakši put ka pobedi na sutrašnjim izborima u odnosu na republikanca Mita ...

AMERIČKA DEMOKRATIJA: Obama može da pobedi i sa manje glasova od Romnija!

Telegraf - 05.11.2012

Narod Sjedinjenih Država svog predsednika bira indirektno, tako što bira sastav Kolegijuma izbornika koji zatim bira novog šefa Bele kuće. Ako Obama pobedi u ključnim državama i time osvoji glasove svih izbornika iz tih država, ostaće u ...

Izbori u SAD: Amerika podeljena pola-pola

Novosti - 05.11.2012

Izveštač „Novosti“ u Čikagu u izbornom štabu Baraka Obame. Galup je za vikend našao da je odnos Obama - Romni 49:49 ČIKAGO OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA AMERIKA je podeljenija nego ikad.

Obama i Romni do poslednjeg časa u borbi za glasove

Prva Srpska TV - 05.11.2012

Kandidati za predsednika SAD Barak Obama i Mit Romni poslednji dan kampanje uoči sutrašnjih izbora provode u državama najbitnijim za pobedu na izborima,pokusavajući da pridobiju dodatne glasove.

Obama i Romni u "foto-finišu"

Nadlanu - 05.11.2012

Obama planira da danas poseti još tri od tih "neopredeljenih" država, a Romni će obići četiri u traženju podrške u poslednji čas, u žestokoj kampanji za Belu kuću koja se pretežno fokusirala na zaostajanje privrede, ali je, s vremena na ...

Građani SAD u utorak biraju predsednika

Nadlanu - 05.11.2012

VAŠINGTON/BEOGRAD, 5. novembra 2012. (Beta) - Amerikanci u utorak na predsedničkim izborima biraju izmedju sadašnjeg predsednika Baraka Obame i republikanskog izazivača Mita Romnija, a ključni ulog biće pitanja privrednog oporavka i ...