TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Grčki vojnici dostavljaju gorivo

Glas javnosti - 01.08.2010

ATINA - U snabdevanje grčkog tržista gorivom od juše jutro uključila su se i vojna vozila koja su počela da snabdevaju benzinom ključna mesta poput aerodroma, brodova i bolnica, u skladu sa odlukom donetom na sinoć održanom ministarskom ...

Kraj agonije sa gorivom u Grčkoj?

Mondo - 01.08.2010

Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su danas da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Grčki autoprevoznici prekinuli štrajk

S media - 01.08.2010

Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. "Kamiondžije se sutra vraćaju na posao", rekao je šef sindikata autoprevoznika Jorgos Corcatos posle tročasovog sastanka sa članovima ...

Bogate se na muci turista!

ALO - 01.08.2010

Nakon nestašice goriva i vode, srpski turisti suočeni sa polupraznim rafovima i udvostručenim cenama. Nakon nestašice goriva i problema sa snabdevanjem vodom, srpske turiste u Grčkoj zadesio je još jedan problem - nestašica hrane! Na ono ...

Benzin na kašičicu

S media - 01.08.2010

Benzina, za sada, ima samo na manjem broju pumpi u Grčkoj, otprilike na svakoj desetoj, izjavio je danas Tanjugu šef konzularnog odeljenja u Atini Jovica Čekić.

Grčka: Goriva ima na sve više pumpi

Mondo - 01.08.2010

U Grčkoj se postepeno normalizuje snabdevanje gorivom, nakon što se jedan broj vozača cisterni, koji od ponedeljka, 26. jula, štrajkuju protiv najavljenih vladinih reformi, vratio na posao.

Grčka:Vozači kamiona odlučuju o prekidu štrajka

S media - 01.08.2010

Grčki autoprevoznici danas bi trebalo da odluče da li će nastaviti štrajk pokrenut pre nedelju dana, koji je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Novi štrajkači glađu

Danas - 01.08.2010

Novi Sad - Milica Jevtić, rukovodilac prodaje Štamparije Dnevnik Holdinga, u petak se pridružila kolegama koji su još četiri dana pre počeli štrajk glađu a to su predsednik Sindikata Stevan Tomin i Dragan Cvetković.

Prekinut štrajk prevoznika u Grčkoj

B92 - 01.08.2010

Atina -- Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su sinoć da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Grčki autoprevoznici prekinuli štrajk

Blic - 01.08.2010

Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su danas da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Srpski turisti ne odustaju od letovanja

Danas - 01.08.2010

Beograd, Atina, Solun - Većina srpskih turista koja je nameravala da letuje u Grčkoj, nije promenila planove zbog štrajka oko 60.000 autoprevoznika koji je poslednjih nedelju dana gotovo paralizovao sistem snabdevanja u toj zemlji.

Prekinut štrajk prevoznika u Grčkoj

EMG - 01.08.2010

Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s Vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Prekinut štrajk kamiondžija u Grčkoj

Danas - 01.08.2010

Beograd, Atina, Solun - Vlasnici kamiona u Grčkoj prekinuli su sinoć sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s Vladom. Kako je saopštio predsednik sindikata Jorgos Corcatos, odluka o prekidu protesta doneta je uz tesnu većinu.

Okončan štrajk grčkih kamiondžija

RTS - 01.08.2010

Vlasnici kamiona u Grčkoj prekidaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Autoprevoznici počinju da rade sutra, saopštio šef sindikata autoprevoznika Jorgos Corcatos.

Grčki autoprevoznici prekinuli štrajk

R.S.Evropa - 01.08.2010

Vlasnici kamiona u Grčkoj saopštili su danas da završavaju sedmodnevni štrajk i počinju pregovore s vladom. Štrajk je izazvao velike nestašice goriva i nezapamćene blokade saobraćaja u toj zemlji u jeku turističke sezone.

Kraj štrajka kamiondžija u Grčkoj

BBC - 01.08.2010

Vozači kamiona u Grčkoj prekinuli su jednonedeljni štrajk protiv vladinih reformi sistema drumskog transporta. Namere vlade da poveća konkurenciju među prevoznicima razljutile su kamiondžije, pa su ignorisali pozive da se vrate na posao u ...

U Grčkoj benzina ima tek na svakoj desetoj pumpi

Vesti Online - 01.08.2010

Benzina u Grčkoj, za sada, ima samo na manjem broju pumpi, otprilike na svakoj desetoj, izjavio je u nedelju šef konzularnog odeljenja u Atini Jovica Čekić.

Završen štrajk kamiondžija u Grčkoj

Vesti Online - 01.08.2010

Grčki vozači kamiona okončali su u nedelju šestodnevni štrajk, koji je u jeku turističke sezone paralisao snabdevanje gorivom u toj zemlji. "Generalna skupština udruženja vozača kamiona odlučila je, uz tesnu većinu, da okonča štrajk", ...

Grci daju Srbima gorivo da se vrate kući

S media - 31.07.2010

Situacija u Grčkoj juče se neznatno popravila, a našim turistima koji su ostali bez goriva u pomoć su pritekli domaćini koji im poklanjaju benzin.

Grci daju Srbima gorivo da se vrate kući

Blic - 31.07.2010

Situacija u Grčkoj juče se neznatno popravila, a našim turistima koji su ostali bez goriva u pomoć su pritekli domaćini koji im poklanjaju benzin.

Šaljite vodu!!!

ALO - 31.07.2010

Dan osmi. Štrajk dobavljača goriva u Grčkoj ne jenjava, a turiste i domaće stanovništvo sada počinje da muči i nestašica pijaće vode! Situacija postaje alarmantna jer ona iz vodovoda nije za humanu upotrebu.

Vojska pripomaže, najgore na Halkidikiju

DW - 31.07.2010

Posle višednevnog štrajka vlasnika kamiona i cisterni, za koji se ne zna kada će prestati, situacija u Grčkoj se danas (31.07.) malo poboljšala. Snabdevanje kritičnih sektora preuzela je vojska.

Grčka: Vojska dovozi gorivo na pumpe

Mondo - 31.07.2010

U snabdevanje Grčke gorivom od jutros su se uključila i vojna vozila koja su počela da snabdevaju aerodrome, brodove i bolnice, u skladu sa odlukom donetom na sinoć održanom ministarskom sastanku.

Štrajkači napadaju vojne cisterne

S media - 31.07.2010

Vojnim kamionima i cisternama u pratnji policije u Grčkoj se danas nastavlja dopremanje goriva, potvrdile su grčke vlasti, ali nevolje uzrokovane štrajkom vozača kamiona u jeku turističke sezone i dalje traju.

Grčka vojska doprema benzin

B92 - 31.07.2010

Beograd, Atina -- U snabdevanje grčkog tržišta gorivom uključila su se i vojna vozila koja su počela da da dopremaju benzin aerodromima, bolnicama i elektranama. Cisterne pod policijskom pratnjom snabdevaju benzinske pumpe.

Turistički pakao u Grčkoj!

S media - 31.07.2010

Grčki prevoznici nastavljaju štrajk, benzina na pumpama i dalje nema, turisti otkazuju aranžmane, a već za dan-dva u prodavnicama i hotelima moglo bi da ponestane čak i osnovnih namirnica.

Grčka pozvala vojsku u pomoć

S media - 31.07.2010

U snabdevanje grčkog tržista gorivom od jutros su se uključila i vojna vozila koja su počela da snabdevaju benzinom ključna mesta poput aerodroma, brodova i bolnica, u skladu sa odlukom donetom na sinoć održanom ministarskom sastanku.

I vojska uključena u snabdevanje grčkog tržišta gorivom

Blic - 31.07.2010

U snabdevanje grčkog tržišta gorivom od jutros su se uključila i vojna vozila koja su počela da snabdevaju benzinom ključna mesta poput aerodroma, brodova i bolnica, u skladu sa odlukom donetom na sinoć održanom ministarskom sastanku.

Nastavak štrajkova u Grčkoj

RTS - 31.07.2010

Posle propalih pregovora sindikata i vlade, kamiondžije u Grčkoj nastavljaju štrajk. Na putevima zarobljeno na hiljade turista. Za danas i grčki kontrolori leta najavili štrajk.

Gorivo stiže, štrajkači ne odustaju

RTS - 31.07.2010

Grčka vojska preuzela stvar u svoje ruke, pa po nalogu Vlade u Atini razvozi gorivo po zemlji, koja je od ponedeljka blokirana štrajkom kamiondžija.

Grčka: Vlada upotrijebila vojsku protiv kamiondžija

R.S.Evropa - 31.07.2010

Grčka vlada je saopćila da je angažovala vojsku kako bi zaustavila štrajk kamiondžija i osigurala dostavu hrane i goriva. Zvaničnici kažu da je vojska ovlaštena da oduzima privatne cisterne, kako bi prevezla gorivo na strateške lokacije, ...

EVAKUACIJA: Grčka vojska nas vraća kući!

Press - 31.07.2010

Posle odluke grčke vlade da angažuje vojne kamione, cisterne i brodove za snabdevanje gorivom, situacija za turiste u Grčkoj je znatno povoljnija.

Glad po ostrvima!

ALO - 30.07.2010

Nestašica benzina, kao posledica višednevnog štrajka prevoznika u Grčkoj, ne samo da je onemogućila povratak srpskih turista, već bi oni koji su zarobljeni na ostrvima i poluostrvima mogli ostati bez hrane, ali i lekova! U marketima zaliha ...

Grčka: Danas odluka o štrajku

B92 - 30.07.2010

Atina -- Predstavnik sindikata vozača kamiona Grčke rekao jda će njihova generalna skupština danas odlučiti o tome da li će štrajk biti nastavljen.

Grčka: Zarobljen manji broj srpskih turista

Mondo - 30.07.2010

"Zarobljenih" srpskih turista u Grčkoj mnogo manje nego što se spekuliše u medijima, jer su blokirani samo motorizovani turisti koji nemaju 20 litara benzina da stignu do granice s Makedonijom, kaže šef konzularnog odeljenja u Atini Jovica ...

Grčki prevoznici nastavljaju štrajk

B92 - 30.07.2010

Beograd -- Grčki prevoznici odlučili su da nastave štrajk uprkos naredbi vlade da se vrate na posao. Posledice štrajka osete i turisti iz Srbije. "Nastavljamo štrajk", izajavio je novinarima lider sindikata prevoznika Jorgos Corcatos.

Grčke kamiondžije nastavljaju štrajk punom jačinom

Blic - 30.07.2010

Grčki vlasnici kamiona odlučili su danas da nastave štrajk zbog koga je od ponedeljka, u jeku turističke sezone, poremećeno snabdevanje gorivom i namirnicama širom zemlje, a posebno na ostrvima.

Ostrva postala ugrožene zone

Danas - 30.07.2010

Atina - Grčki prevoznici odlučili su juče da nastave štrajk uprkos naredbi vlade da se vrate na posao, saopštili su predstavnici sindikata. Vlada u Atini je u sredu proglasila mobilizaciju i naredila vozačima kamiona, koji štrajkuju zbog ...

Srpski turisti usred štrajkova u Grčkoj

Danas - 30.07.2010

Beograd - Vanredno stanje u Grčkoj izazvano velikim štrajkom nastavlja da nanosi štetu privredi te zemlje, dok od svega toga srpske turiste dotiče, i to u nevelikoj meri, samo nestašica goriva.

Grčka: Kamiondžije se sukobile sa policijom

Blic - 30.07.2010

Grčka policija sukobila se danas sa vozačima kamiona koji peti dan štrajkuju. Do sukoba kamiondžija i policije došlo je ispred naftne rafinerije kod Soluna, pošto sindikati nisu poslušali naređenje vlade da se vrate na posao.

Grčka: Počelo snabdevanje ključnih sektora gorivom

EMG - 30.07.2010

Po odluci Vlade Grčke, angažovani vojni kamioni i brodovi za snabdevanje građana gorivom, vojnici voze kamione-cisterne oduzete od privatnika koji štrajkuju.

Grčka vojska snabdeva pumpe gorivom

Mondo - 30.07.2010

Po odluci Vlade Grčke večeras su angažovani vojni kamioni i brodovi za snabdevanje građana motornim gorivom. Vojnici su počeli da voze kamione-cisterne oduzete od privatnika koji štrajkuju.

Grčka: Počelo snabdevanje ključnih sektora gorivom

Blic - 30.07.2010

Po odluci Vlade Grčke večeras su angažovani vojni kamioni i brodovi za snabdevanje građana motornim gorivom, a vojnici su počeli da voze kamione-cisterne oduzete od privatnika koji štrajkuju.

Grčka vojska snabdeva benzinske pumpe gorivom

S media - 30.07.2010

Vlada Grčke je večeras najavila da će snabdevanje građana motornim gorivom normalizovati angažovanjem vojnih kamiona i brodova, i da će vojnici voziti kamione-cisterne oduzete privatnika koji štrajkuju Petodnevni štrajk većine od 60.000 ...

Grčka angažovala vojsku

B92 - 30.07.2010

Beograd -- Aangažovani su vojni kamioni i brodovi za snabdevanje građana motornim gorivom, a vojnici su počeli da voze kamione-cisterne oduzete od štrajkača.

Sukob kamiondžija i policije

S media - 30.07.2010

Grčka policija sukobila se danas sa vozačima kamiona koji peti dan štrajkuju, a vlada je najavila da će vojnim kamionima i brodovima obnoviti snabdevanje gorivom.

U Grčkoj mobilizacijom pokušavaju da uguše štrajk kamiondžija

Glas javnosti - 30.07.2010

BEOGRAD/ATINA - Grčki vlasnici kamiona od juče ujutro protestuju u Atini zbog odluke vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i, između ostalog, snabdevaju benzinske stanice gorivom.

Našim turistima u Grčkoj šalju benzin iz Srbije

S media - 30.07.2010

Na Halkidikiju nijedna benzinska pumpa ne radi jer nema goriva. Ulice su puste, niko ne vozi automobile, čak ni rentakar. Najgore su prošli srpski turisti koji su došli sopstvenim automobilom, a ovih dana su im istekli aranžmani.

U Grčkoj "zarobljen" manji broj srpskih turista

Blic - 30.07.2010

Broj "zarobljenih" srpskih turista na severu Grčke je mnogo manji nego što se spekuliše u srpskim medijima, jer su blokirani samo motorizovani turisti koji nemaju 20 litara benzina da stignu do granice s Makedonijom, izjavio je danas šef ...

Vozači nastavljaju štrajk

E-Novine - 30.07.2010

Grčki vlasnici kamiona odlučili su danas da nastave štrajk zbog koga je od ponedeljka, u jeku turističke sezone, poremećeno snabdevanje gorivom i namirnicama širom zemlje, a posebno na ostrvima.

Grčka vojska snabdeva benzinske pumpe

Beta - 30.07.2010

ATINA, 30. jula 2010. (Beta-AP/AFP) - Vlada Grčke je u petak uveče najavila da će snabdevanje gradjana motornim gorivom normalizovati angažovanjem vojnih kamiona i brodova, i da će vojnici voziti kamione-cisterne oduzete od privatnika koji ...

„Suve“ pumpe u Grčkoj na putu ostavile hiljade turista

24online - 30.07.2010

Štrajk vozača cisterni koji je „osušio“ benzinske pumpe u Grčkoj, preti da uništi turističku sezonu, a kamiondžije će tek danas odlučiti o daljim potezima... Stranci masovno otkazuju rezervacije, ali to nije slučaj sa srpskim turistima.

Grčka stoji

RTS - 30.07.2010

Vozači kamiona koji već pet dana štrajkuju sinoć završili pregovore sa grčkim ministrom saobraćaja. U toku dana odluka da li će štrajk biti nastavljen.

Grčki prevoznici nastavljaju štrajk

RTS - 30.07.2010

Vozači kamiona odlučili da nastave štrajk, saopštio grčki sindikat prevoznika. Prevoznici protestuju zbog planova vlade da njihov sektor izloži većoj konkurenciji, što je jedan od preduslova za dobijanje zajmova od međunarodnih ...

Sukob kamiondžija i grčke policije

RTS - 30.07.2010

Nedaleko od Soluna policija se sukobila sa vozačima kamiona, koji su ranije saopštili da nastavljaju štrajk. Kamioni i brodovi grčke vojske će privremeno razvoziti gorivo do bolnica i aerodroma.

Grčka vojska snabdeva benzinske pumpe gorivom

Beta - 30.07.2010

ATINA, 30. jula 2010. (Beta-AP/AFP) - Vlada Grčke je u petak uveče najavila da će snabdevanje gradjana motornim gorivom normalizovati angažovanjem vojnih kamiona i brodova, i da će vojnici voziti kamione-cisterne oduzete privatnika koji ...

Turistički pakao u Grčkoj! Nema goriva,nestaje hrane!

Press - 30.07.2010

Prevoznici nastavljaju štrajk, benzina nema, a na Tasosu prodaja hleba ograničena na jednu veknu Maratonski pregovori kamiondžija sa predstavnicima vlade u Atini juče su propali, pa je sada izvesno da se protesti neće brzo okončati kako su ...

Grčka i dalje bez goriva, turisti očajni

Vesti Online - 30.07.2010

Broj "zarobljenih" srpskih turista na severu Grčke je mnogo manji nego što se spekuliše u srpskim medijima, jer su blokirani samo motorizovani turisti koji nemaju 20 litara benzina da stignu do granice s Makedonijom, izjavio je danas šef ...

Sukob kamiondžija i policije u Grčkoj

S media - 29.07.2010

Grupa grčkih vozača kamiona, koji su već nekoliko dana u štrajku, sukobila se jutros sa policijom ispred zgrade ministarstva za transport u Atini.

Putnici koji idu u Grčku rezervoare da napune u Makedoniji

Blic - 29.07.2010

Turistima koji automobilima kreću za Grčku, pogođenu nestašicom goriva zbog štrajka prevoznika, savetuje se da napune rezervoare u Makedoniji, rekao je danas konzul u Ambasadi Srbije u Atini Jovica Čekić.

Srpski turisti blokirani u Grčkoj!

S media - 29.07.2010

- Tri dana čekamo da sipamo gorivo, i ako se ovo nastavi letovaćemo do Nove godine. Od utorka su kilometarske kolone. Na svaka dva sata idemo na pumpe, ali dzabe, goriva nema. Niko ne zna kada će se ova agonija završiti.

Sukob vozača i policije

E-Novine - 29.07.2010

Grupa grčkih vozača kamiona, čiji štrajk veće nekoliko dana blokira zemlju sukobila se jutros sa policijom ispred zgrade ministarstva za transport u Atini.

Grčka: Protesti i nestašica goriva

B92 - 29.07.2010

Atina -- Grčka je i dalje bez rešenja za štrajk vozača goriva, dok se policija suzavcem borila protiv demonstranata. Neki srpski turisti imaju problem kako da se vrate.

Još traje štrajk radnika Štamparije Dnevnik holding

Danas - 29.07.2010

Predsednik sindikata Dnevnik Holdinga Stevan Tomin i radnik Štamparije Dragan Cvetković nastavili su štrajk glađu ispred zgrade Dnevnik holdinga u centru grada, koji su započeli u utorak.

Štrajkači ne gube nadu

S media - 29.07.2010

Radio Smederevo na računu ima 13.000 dinara pa sada ne može da isplati zaostale zarade štrajkačima što je preduslov za prekid štrajka, izjavio je danas direktor te kuće Ivan Dulić.

Štrajkovi prete da unište turističku sezonu

Danas - 29.07.2010

Atina - Grčka policija ispalila je juče suzavac kako bi rasterala vozače kamiona cisterni, nakon što je vlada izdala ukaz kako bi ih primorala da se nakon trodnevnog štrajka vrate na posao.

Agencije tvrde da turisti nemaju probleme

Danas - 29.07.2010

Beograd - Štrajkovi kontrolora leta, kamiondžija, ali i nestašica hrane i goriva iz dana u dan sve više zagorčavaju život grčkim vlastima, ali i turistima koji su se tek uputili na letovanje ili se tamo zatekli.

Našim turistima u Grčkoj šalju benzin iz Srbije

Blic - 29.07.2010

Na Halkidikiju nijedna benzinska pumpa ne radi jer nema goriva. Ulice su puste, niko ne vozi automobile, čak ni rentakar. Najgore su prošli srpski turisti koji su došli sopstvenim automobilom, a ovih dana su im istekli aranžmani.

Štrajk kamiondžija u Grčkoj bar do podneva

Mondo - 29.07.2010

Štrajk grčkih prevoznika goriva biće nastavljen do sutra u podne, kada će se održati skupština sindikata, najavile su večeras njihove sindikalne vođe.

Grčka: Vlasnici kamiona i dalje protestuju, benzinske pumpe suve

Blic - 29.07.2010

Grčki vlasnici kamiona od jutros protestuju u Atini zbog sinoćne odluke Vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i između ostalog, snabdevaju benzinske stanice gorivom.

Grčka: Policija bacila suzavac na kamiondžije

Mondo - 29.07.2010

Grupa grčkih vozača kamiona, koji su već nekoliko dana u štrajku, sukobila se jutros sa policijom ispred zgrade ministarstva za transport u Atini.

Grčka: Štrajkovi uništavaju turizam

B92 - 29.07.2010

Atina -- Svaki peti evro u grčkoj ekonomiji dolazi iz turizma, a turisti zbog neprestanih štrajkova u zemlji masovno otkazuju rezervacije. Neprestani štrajkovi radnika zbog mera štednje koje sprovodi grčka vlada prete da unište ovogodišnju ...

U Grčkoj zbog štrajka uvedena mobilizacija

Mondo - 29.07.2010

Grčka vlada izdala je naredbu o mobilizaciji građana kako bi okončala trodnevni štrajk vozača cisterni s gorivom koji protestuju zbog mera štednje.

Hiljade Srba blokirano u Grčkoj!

S media - 29.07.2010

Srpski turisti ne mogu da se vrate iz Grčke pošto u ovoj zemlji zbog generalnog štrajka ne rade benzinske pumpe. Šverceri „na crno" gorivo prodaju po ceni od čak 5 evra za litar benzina! Najmanje 100.000 Srba blokirano je u Grčkoj zbog ...

Grčka: Uvedena mobilizacija da bi se okončao štrajk

S media - 29.07.2010

Grčka vlada izdala je naredbu o mobilizaciji građana kako bi okončala trodnevni štrajk vozača cisterni s gorivom koji protestuju zbog mera štednje.

Atina: Policija suzavcem na kamiondžije

EMG - 29.07.2010

Grčka policija upotrebila suzavac protiv vlasnika kamiona koji protestuju u Atini zbog sinoćne odluke Vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i, između ostalog, snabdevaju benzinske pumpe gorivom.

Savet putnicima za Grčku da rezervoare napune u Makedoniji

Beta - 29.07.2010

BEOGRAD, 29. jula 2010. (Beta) - Turistima koji automobilima kreću za Grčku, pogodjenu nestašicom goriva zbog štrajka prevoznika, savetuje se da napune rezervoare u Makedoniji, rekao je u četvrtak konzul u ambasadi Srbije u Atini Jovica ...

Grčka: Suzavcem na kamiondžije

R.S.Evropa - 29.07.2010

Grčka policija ispalila je danas suzavac kako bi rastjerala vozače kamiona cisterni, nakon što je vlada izdala ukaz kako bi ih primorala da se nakon trodnevnog štrajka vrate na posao.

Sukob grčkih vozača i policije

RTS - 29.07.2010

Grčki vozači se sukobili sa policijom u pokušaju da uđu u ministarstvo za transport u Atini. Oko 70 odsto benzinskih pumpi u Atini je bez zaliha goriva, a u nekim delovima Grčke došlo je do nestašice sveže hrane zbog štrajka vozača ...

Vojska protiv kamiondžija

BBC - 29.07.2010

Grčka vlada je saopštila da je angažovala vojsku kako bi zaustavila štrajk kamiondžija i obezbedila dostavu hrane i goriva. Zvaničnici kažu da je vojska ovlašćena da oduzima privatne cisterne, kako bi prevezla gorivo na strateške lokacije, ...

Grčka: Vlasnici kamiona i dalje protestuju, benzinske pumpe suve

R.S.Evropa - 29.07.2010

Grčki vlasnici kamiona od jutros protestuju u Atini zbog nove odluke Vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i, između ostalog, snabdevaju benzinske stanice gorivom.

Štrajk vozača paralisao Grčku

RTS - 29.07.2010

Oko 70 odsto benzinskih pumpi u Atini je bez zaliha goriva, a u nekim delovima Grčke došlo je do nestašice sveže hrane zbog štrajka vozača cisterni sa gorivom.

Protest u Atini zbog Vladinih mera

R.S.Evropa - 29.07.2010

Grčka policija upotrebila je suzavac protiv vlasnika kamiona koji danas protestuju u Atini zbog odluke vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i redovno snabdevaju benzinske pumpe gorivom.

Vlasnici kamiona i dalje protestuju, benzinske pumpe suve

Beta - 29.07.2010

BEOGRAD/ATINA, 29. jula 2010. (Beta) - Grčki vlasnici kamiona od jutros protestuju u Atini zbog sinoćne odluke Vlade da ih merom civilne mobilizacije prinudi da rade i, ismedju ostalog, snabdevaju benzinske stanice gorivom.

Sukob kamiondžija i policije u Grčkoj

Vesti Online - 29.07.2010

Grupa grčkih vozača kamiona, koji su već nekoliko dana u štrajku, sukobila se jutros sa policijom ispred zgrade ministarstva za transport u Atini.

Grčka: Mobilizacijom protiv štrajka

Vesti Online - 29.07.2010

Grčka vlada izdala je naredbu o mobilizaciji građana kako bi okončala trodnevni štrajk vozača cisterni s gorivom koji protestuju zbog mera štednje.

Letuju u redu za benzin!

Press - 29.07.2010

Štrajk grčkih prevoznika i nestašica benzina i dalje prave ogromne probleme srpskim turistima koji su u tu zemlju otputovali svojim kolima. Mnogi čak odbijaju da napuste hotele i apartmane dok na pumpe ne stigne gorivo.

Drama u Grčkoj: Nema benzina, turisti očajni!

Vesti Online - 29.07.2010

Srpski turisti ne mogu da se vrate iz Grčke pošto u ovoj zemlji zbog generalnog štrajka ne rade benzinske pumpe! Šverceri "na crno" gorivo prodaju po ceni od čak 5 evra za litar benzina.

Haos na grčkim pumpama, nema goriva

Glas javnosti - 28.07.2010

ATINA - Štrajk vlasnika kamiona-cisterni, koji je u Grčkoj počeo juče, već je izazvao poremećaj u snadbevanju gorivom. "Završni udarac turizmu: haos na benzinskim pumpama zbog štrajka", piše Etnos.

Grčka: Vlasnici kamiona nastavljaju štrajk

S media - 28.07.2010

U Grčkoj vlasnici kamiona - cisterni nastavljaju štrajk pošto nisu našli zajednički jezik sa vladom, što je izazvalo ozbiljne probleme u snadbevanju benzinom i drugim gorivima.

Štrajk grčkih kamiondžija, turisti očajni

S media - 28.07.2010

U Grčkoj vlasnici kamiona-cisterni nastavljaju štrajk pošto nisu našli zajednički jezik sa vladom, što je izazvalo ozbiljne probleme u snadbevanju benzinom i drugim gorivima.

NS: Štrajk glađu u Dnevnik holdingu

B92 - 28.07.2010

Novi Sad -- Predsednik štrajkačkog odbora "Dnevnik holdinga" Steva Tomin i radnik Dragan Cvetković već drugi dan štrajkuju glađu. Radnici Dnevnik holdinga su, s prekidima, već mesecima u protestu.

Na letovanje u Grčku ponesite i benzin

Mondo - 28.07.2010

Na benzinskim pumpama u severnoj Grčkoj i na ostrvima više nema benzina, a tamo i gde ga ima litar bezolovnog košta više od 1,5 evra. Na području Atine prestale su sa radom i poslednje benzinske pumpe koje su točile po dvadesetak litara, ...

Mobilizacijom protiv štrajka

S media - 28.07.2010

Grčka vlada izdala je danas naredbu o mobilizaciji gradjana kako bi okončala trodnevni štrajk vozača cisterni s gorivom koji protestuju zbog mera štednje.

Grčka: Mobilizacijom protiv štrajka

B92 - 28.07.2010

Atina -- Grčka vlada izdala naredbu o mobilizaciji građana kako bi okončala trodnevni štrajk vozača cisterni s gorivom koji protestuju zbog mera štednje.

Grčka: Mnoge pumpe bez goriva

B92 - 28.07.2010

Atina -- U Grčkoj vlasnici kamiona-cisterni nastavljaju štrajk pošto nakon propalih pregovora sa vladom. Zbog štrajka prevoznika, mnoge pumpe su već ostale bez goriva, dok su pred onima koje ga još imaju dugački redovi.

Pumpe ostale bez goriva

Danas - 28.07.2010

Atina - Vlasnici kamiona-cisterni u Grčkoj odlučili su da nastave štrajk pošto nisu našli zajednički jezik sa vladom, što je izazvalo ozbiljne probleme u snabdevanju benzinom i drugim gorivima.

Grčka: Uvedena mobilizacija da bi se okončao štrajk

Blic - 28.07.2010

Grčka vlada izdala je danas naredbu o mobilizaciji građana kako bi okončala trodnevni štrajk vozača cisterni s gorivom koji protestuju zbog mera štednje.

Štrajk glađu u „Dnevniku”

24online - 28.07.2010

SPOR - Dvoje radnika „Dnevnik štamparije” započelo je juče štrajk glađu, a danas bi upravni odbor tog preduzeća trebalo ponovo da pregovara o zahtevima štrajkača sa Vladom Vojvodine.

DRAMATIČNO: 100.000 Srba blokirano u Grčkoj!

Press - 29.07.2010

Srpski turisti ne mogu da se vrate iz Grčke pošto u ovoj zemlji zbog generalnog štrajka ne rade benzinske pumpe! Šverceri „na crno" gorivo prodaju po ceni od čak 5 evra za litar benzina! Lanci i katanci...

Grčki kontrolori letenja otkazali štrajk

S media - 27.07.2010

Grčki kontrolori letenja neće od subote štrajkovati, kako su najavili, pošto je postignut kompromis u razgovorima izmedju grčkog Ministarstva infrastrukture, transporta i veza i predstavnika Udruženja grčkih kontrolora letenja, javili su ...

Dvojica radnika "Dnevnik holdinga" počeli štrajk glađu

Blic - 27.07.2010

Predsednik štrajkačkog odbora "Dnevnik holdinga" Steva Tomin i radnik Dragan Cvetković počeli su danas štrajk glađu, koji će trajati dok zaposlenima u tom preduzeću ne bude isplaćen deo zaostalih zarada, odnosno dok nadležni ne počnu da ...

Kontrolori leta odustali od štrajka

B92 - 27.07.2010

Atina -- Grčki kontrolori letenja neće od subote štrajkovati pošto su postigli kompromis sa Ministarstvom infrastrukture, transporta i veza. Postignut je dogovor da dve strane nastave pregovore kako bi razmotrili neke tačke nacrta zakona ...

Troje zaposlenih Štamparije Dnevnik holdinga počelo štrajk glađu

Danas - 27.07.2010

Juče je troje radnika Štamparije Dnevnik holdinga stupilo u štrajk glađu koji neće prekinuti dok se ne ispune štrajkački zahtevi. Ovo je kulminacija štrajka koji je započeo početkom ovog meseca svakodnevnim okupljanjem pred zgradom Vlade ...

Štrajk glađu u "Dnevnik holdingu"

B92 - 27.07.2010

Novi Sad -- Predsednik štrajkačkog odbora "Dnevnik holdinga" Steva Tomin i radnik Dragan Cvetković počeli su štrajk glađu. Štrajk će trajati dok zaposlenima ne bude isplaćen deo zaostalih zarada, odnosno, dok nadležni ne počnu da ...

Opet štrajk glađu u Dnevniku

24online - 27.07.2010

ZAHTEVI - Troje radnika „Dnevnik štamparije” stupiće danas u štrajk glađu, dok će zaposleni u „Dnevnik holdingu” nastaviti svakodnevne proteste ispred zgrade Vlade Vojvodine.

Završni udarac grčkom turizmu

RTS - 27.07.2010

Poremećaj u snadbevanju gorivom, izazvan štrajkom vlasnika kamiona - cisterni, preti da ugrozi grčki turizam. Više hiljada grčkih vozača kamiona u ponedeljak počelo štrajk širom zemlje, zbog planova vlade da otvori njihov sektor za veću ...

Zaposleni u novosadskom Dnevniku počeli štrajk glađu

R.S.Evropa - 27.07.2010

Predsjednik štrajkačkog odbora novosadskog "Dnevnik holdinga" Steva Tomin i radnik Dragan Cvetković počeli su danas štrajk glađu, koji će prema njihovim riječima trajati dok zaposlenima u tom preduzeću ne bude isplaćen dio zaostalih ...

Štrajk glađu u Dnevnik holdingu

RTS - 27.07.2010

Dvojica radnika "Dnevnik holdinga" počeli štrajk glađu zbog neisplaćenih zaostalih zarada zaposlenima. Predstavnici Vlade Vojvodine još ranije saopštili da imaju plan za rešavanje dugogodišnjeg problema, ali će ga predati štrajkačima kad ...

Grčki kontrolori leta nastavljaju protest

S media - 26.07.2010

Grčki kontrolori leta nastavili su danas protest uz poštovanje minimuma procesa rada, pošto je niz 24-časovnih štrajkova koje je njihov sindikat planirao da održi u znak protesta zbog vladinih mera štednje sud proglasio nelegalnim.

Štrajk kontrole leta stvorio haos u Grčkoj

24online - 26.07.2010

SINDIKAT - Veliki broj letova u Grčkoj juče je kasnio i po pet sati ili je otkazivan zbog štrajka kontrolora letenja. Savez turističkih organizacija ocenio je da će kontrolori koji su ranije obustavljali rad na samo nekoliko sati, a sad ...