TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SAZREVA KONACNI OBRACUN U BEOGRADU?

B92 - 03.03.2002

Brisel -- "Djindjic zeli upotrebiti nacionalizam kako bi u senu bacio Kostunicu, te uspostavio kontrolu nad Crnom Gorom", misljenje je analiticara STRATFOR, izreceno u poslednjem izvestaju te ugledne medjunarodne analiticke grupe, posvecenom jugoslovenskim politickim prilikama i zaostravanju duela ...

STRATFOR.

B92 - 03.03.2002

Ucvrscujuci redove, Djindjic namerava, tvrdi STRATFOR, od Kostunice preoteti "tvrdokorne nacionaliste". Uspe li u tome, nece samo eliminirati Kostrunicu kao pretnju svojoj vladi, vec ce istovremeno steci moc da vrati Crnu Goru pod okrilje Beograda.

DJINDJIC: NOVA FAZA ODNOSA S HAGOM

B92 - 02.03.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic je izjavio da se na listi optuzenih Haskog tribunala u Srbiji nalazi 5 "visokokaratnih" vaznih imena iz Jugoslavije i desetak manje vaznih koje on ne poznaje, a koji su uglavnom stigli iz Republike Srpske.

"DJINDJIC AMNESTIRAO SLUCAJ MITROVICA"

B92 - 02.03.2002

Beograd -- Zagorka Golubovic, clan Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije, optuzila je premijera Zorana Djindjica da se u duelu vlasnika TV "Pink" Zeljka Mitrovica i profesora Cedomira Cupica stavio na stranu Mitrovica i pored njegove sumnjive proslosti.

"BORBA ZA NOVU PRERASPODELU VLASTI"

B92 - 01.03.2002

Beograd -- Eventualan opstanak Crne Gore u Jugoslaviji osnazice borbu za vlast u Srbiji jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice i srpskog premijera Zorana Djindjica, pise Daniel Sunter u Izvestaju o balkanskoj krizi "Instituta za izvestavanje o ratu i miru".

DJINDJIC: KUKAVICKI I SULUDI AKT

B92 - 01.03.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic osudio je bombaski napad na ulaz zgrade u kojoj se nalazi sediste Demokratske stranke Srbije, istakavsi da je to "kukavicki i suludi akt", javila je Radio televizija Srbije. "Kada neko iz kola baci eksplozivnu napravu u ulaz jedne zgrade gde stanuju ...

DJINDJIC O REKONSTRUKCIJI VLADE I EKSTRAPROFITU

B92 - 28.02.2002

Beograd -- Rekonstrukcijom Vlade Srbije u martu bice uvedena dva nova ministarstva i jedno potpredsednicko mesto, a nijedno sadasnje ministarstvo nece biti ukinuto, rekao je u cetvrtak premijer Srbije Zoran Djindjic. Tokom posete Vojnomedicinskoj akademiji, Djindjic je izjavio da ce u ...

Djindjic: No deadlines for new deliveries to the Hague Tribunal

Blic - 27.02.2002

Belgrade - Serbian Prime Minister Zoran Djindjic said yesterday that Serbian Government was not limited by March 31 as deadline for new deliveries of war crime suspects to the Hague Tribunal. 'If American help depends on delivery of General Ratko Mladic, then both the Congress and we are having a ...

DPS of Montenegro is accusing Djindjic and Dinkic

Blic - 26.02.2002

Podgorica - DPS of Montenegro yesterday accused Serbian Prime Minister Zoran Djindjic for demonstration of the lack of will for acceptance of Montenegrin proposal about redefinition of Yugoslavia. Djindjic said he would not agree to a rotten compromise.

DJINDJIC: NIKADA NISAM ZNAO GDE SE NALAZI MLADIC

B92 - 25.02.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u ponedeljak posle sastanka s predstavnikom medjunarodne zajednice u BiH Volfgangom Petricem da s "punom licnom odgovornoscu" tvrdi da nijednog trenutka nije znao, niti zna gdje se nalazi Ratko Mladic.

DJINDJIC: SUDJENJE U HAGU NIJE MONTIRAN PROCES

B92 - 25.02.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je da sudjenje Slobodanu Milosevicu "nije montiran proces", iako je ukazao na brojne primedbe na pocetak sudskog procesa. "Ono u sta smo mi uvereni je da sudjenje u Hagu nije montiran proces.

SIDER OSUDIO DJINDJICEVU IZJAVU O HAPSENJU OSUMNJICENIH

B92 - 25.02.2002

Strazbur -- Predsednik Parlamentarne skupstine Saveta Evrope Peter Sider osudio je izjavu premijera Srbije Zorana Djindjica da Vlada Srbije nece hapsiti optuzene za ratne zlocine zbog opasnosti od pobune sirih razmera, navodeci da je obaveza Jugoslavije da saradjuje s Haskim tribunalom.

PREDSEDNISTVO DOS ZA NEKOLIKO DANA

B92 - 25.02.2002

Beograd -- Lideri DOS, na sednici Predsednistva koja ce biti odrzana u sredu ili cetvrtak, jos jednom ce pokusati da se usaglase o predlogu Zakona o saradnji s Haskim tribunalom, kao i o predlogu Havijera Solane za redefinisanje odnosa Srbije i Crne Gore.