TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Britanska štampa o hapšenju Šljivančanina

B92 - 14.06.2003

London -- Londonski "Gardijan" ocenjuje u subotu da je Srbija ozbiljno pristupila pitanju hapšenja osumnjičenih ratnih zločinaca, za razliku od Hrvatske u kojoj se umerena vlada levog centra ne usuđuje da se suoči s tim pitanjem zbog straha da bi mogla da izgubi političku bitku sa krajnjom desnicom.

Šljivančanin do sredine sledeće sedmice u Hagu

B92 - 14.06.2003

Beograd -- Ministar pravde u Vladi Srbije Vladan Batić izjavio je Srni da postoji mogućnost da haški optuženik Veselin Šljivančanin do sredine iduće nedelje bude isporučen Tribunalu. Sudija Okružnog suda u Beogradu saslušao je juče Šljivančanina i doneo rešenje o pritvoru.

MUP potvrdio da je Šljivančanin uhapšen

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Haški optuženik Veselin Šljivančanin uhapšen je u petak, pola sata posle ponoći u svom stanu u Beogradu, u policijskoj akciji koja je ukupno trajala više od 10 sati. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su na osnovu naloga Okružnog suda u Beogradu, a posle saznanja da se u ...

10 policajaca povređeno u hapšenju Šljivančanina

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Kako B92 saznaje u akciji hapšenja haškog optuženika Veselina Šljivančanina povređeno je 10 policajaca u sukobu sa pristalicama uhapšenog bivšeg pukovnika VJ. Tri policajca su teže povređena, ali su svi van životne opasnosti.

Uhapšen Veselin Šljivančanin

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Posle skoro dve i po godine skrivanja od policije, Haški optuženik, penzionisani pukovnik VJ Veselin Šljivančanin uhapšen je u noći sa četvrtka na petak, u svom stanu u Beogradu. Šljivančanina optužnica tereti da je odgovoran za zločin na poljoprivrednom dobru “Ovčara” novembra 1991, ...

Šljivančanin nije bio kod kuće

Blic - 13.06.2003

Pripadnici specijalnih snaga srpske policije juče popodne upali su u stan Veselina Šljivančanina u Brehtovoj ulici 1. U stanu su se u tom trenutku nalazile njegova 25-godišnja ćerka Olivera i 13-godišnja rođaka Marija Rovčanin.

Artman o Šljivančaninu: ako ima volje, ima i načina

B92 - 13.06.2003

Hag -- U Haškom tribunalu pozdravljeno je hapšenje Veselina Šljivančanina, uz očekivanje da će on uskoro biti isporučen u zatvor u Ševeningenu, izveštava iz Haga Miodrag Vidić. Portparol tužilastva Haškog suda Florans Artman pozdravila je potez vlasti u Beogradu koje su u noći sa četvrtka na petak ...

Pajtić: hapšenjem Šljivančanina ispunjena obaveza SCG

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je u petak da je hapšenjem bivšeg oficira JNA Veselina Šljivančanina izvršena obaveza koju Srbija i Crna Gora imaju prema Haškom tribunalu. Ocenjujući da hapšenje Šljivančanina nije bilo formalno uslovljavano od ...

Živković: hapšenje nema direktne veze sa sertifikacijom pomoći

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da hapšenje haškog optuženika Veselina Šljivančanina nema nikakve veze sa sertifikacijom američke pomoći Srbiji 15. juna. Živković je, ujedno, istakao da je hapšenje Šljivančanina policijska akcija, koja je rezultat sprovođenja zakona: "To ne ...

Stanje oko Šljivančaninove zgrade se polako normalizuje

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Reporter Radija B92 javio je da je u okolini zgrade gde je stan Veselina Šljivančanina, prilično mirno i da je zgrada deblokirana. Reporter TV B92 je javio da su do 01.30 trajali sukobi žandramerije i policije sa demonstrantima.

Batić: Šljivančanin uhapšen u krajnjoj nuždi

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Ministar pravde Srbije Vladan Batić izjavio je u petak da je hapšenje penzionisanog pukovnika Vojske Jugoslavije Veselina Šljivančanina izvršeno u "krajnjoj nuždi", jer je "došlo na red svodjenje računa" sa Haškim tribunalom.

Petronijević: Šljivančaninu određen ekstradicioni pritvor

B92 - 13.06.2003

Beograd -- Advokat haškog optuženika Veselina Šljivančanina, Goran Petronijević izjavio je u petak uveče da je njegov klijent dao izjavu istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor.

Šljivančanin napustio zemlju, tvrde u Odboru za zaštitu

B92 - 11.06.2003

Beograd -- Oficir bivše JNA Veselin Šljivančanin, optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine u Vukovaru, napustio je zemlju i Odbor za odbranu Šljivančanina nema kontakte sa njim, izjavila je u sredu sekretar odbora Vesna Gojković.