TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Borislav Stefanović: nisam ja problem

Kurir - 13.11.2011

BEOGRAD - Istrajan! Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović kaže za Kurir da Vlada radi na dobijanju široke podrške za deklaraciju o Kosovu.

Deklaracija nije stigla u Skupštinu

B92 - 13.11.2011

Beograd -- Tekst deklaracije o Kosovu i Metohiji nije stigao u Narodnu skupštinu, kaže za B92 predsednica Skupštine Slavice Đukić Dejanović. Ona je dodala da će se sutra u 10h raditi po amandmanima, odnosno da će se nastaviti sednica koja ...

Đukić-Dejanović: Ako stigne deklaracija, sutra o Kosovu

Blic - 13.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je da "gubi nadu" da će Vlada Srbije danas uputiti parlamentu predlog deklaracije o Kosovu.

Čekajući deklaraciju

RTS - 13.11.2011

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović ne očekuje da će ovih dana u Skupštinu stići Vladina deklaracija o Kosovu. Održavanje sednice o Kosovu bez jedinstvenog stava o deklaraciji bilo bi kontraproduktivno, kaže ministar Dačić.

Dejanović: Nova deklaracija nije neophodna

Politika - 13.11.2011

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će se u toku naredne sedmice znati da li će vlada uputili parlamentu neki dokument o Kosovu i Metohiji, a da nova deklaracija nije neophodna.

"Sledeće nedelje o deklaraciji"

B92 - 13.11.2011

Beograd -- Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će se u toku naredne sedmice znati da li će vlada uputili parlamentu neki dokument o KiM Predsednica Skupštine je saglasna sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem da ...

Deklaracija nije neophodna

RTS - 13.11.2011

U toku naredne sedmice znaće se da li će Vlada uputili parlamentu neki dokument o Kosovu, kaže predsednica parlamenta. Ako ne menjamo politiku prema Kosovu, i ako nema konkretnih razloga za donošenje novih stavova, deklaracija zaista nije ...

Đukić-Dejanović: Deklaracija o Kosovu danas nije stigla u parlament

Blic - 13.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović kazala je večeras da Vlada danas nije dostavila parlamentu novu deklaraciju o Kosovu, ali i navela da Srbija ima utvrđenu politiku prema Kosovu.

Srbija zamalo priznala sud Kosova

B92 - 13.11.2011

Beograd -- Više ministara odbilo je da prihvati briselske dogovore o katastru i matičnim knjigama zbog mogućeg kršenja Ustava, i time priznanja pravosudnog sistema Kosova.

Branićemo Kosovo i bez deklaracije

Press - 13.11.2011

Plan: Vlada ima okvir delovanja, pa nedonošenje deklaracije neće izmeniti tok državne politike prema Kosovu Veljko ...

Milan Ivanović: Amnestija Stefanovića glavna mana Deklaracije

Vesti Online - 13.11.2011

Deo u kome se šef Pregovaračkog tima Borko Stefanović "amnestira za štetne dogovore koji ubrzano vode priznavanju nezavisnosti Kosova" najsporniji je deo Deklaracije o Kosovu i Metohiji, smatra jedan od lidera kosovskih Srba Milan Ivanović.

Beograd nas tera u Kosovare!

Vesti Online - 13.11.2011

Poslanici vladajućih stranaka sa Kosova i Metohije neće glasati za Deklaraciju na kojoj radi Vlada Srbije, ako ostane verzija po kojoj se aminuje sporazum koji je šef pregovaračkog tima Srbije Borko Stefanović postigao sa predstavnikom ...

Ako stigne deklaracija, u ponedeljak o Kosovu

Beta - 13.11.2011

BEOGRAD, 13. novembra 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović kazala je da "gubi nadu" da će Vlada Srbije u nedelju uputiti parlamentu predlog deklaracije o Kosovu.

Gubim nadu da će deklaracija stići

Novi Magazin - 13.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je da gubi nadu da će Vlada Srbije danas uputiti parlamentu predlog deklaracije o Kosovu.

Đukić-Dejanović: Ako stigne deklaracija, u ponedeljak o Kosovu

R.S.Evropa - 13.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je da "gubi nadu" da će Vlada Srbije u nedelju uputiti parlamentu predlog deklaracije o Kosovu.

Deklaracije nema na vidiku

Novi Magazin - 13.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da će se u toku naredne sedmice znati da li će vlada uputili parlamentu neki dokument o Kosovu i Metohiji, a da nova deklaracija nije neophodna.

Dejanović: Nova deklaracija nije neophodna

Mondo - 13.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će se u toku naredne sedmice znati da li će vlada uputili parlamentu neki dokument o Kosovu i Metohiji, a da nova deklaracija nije neophodna.

Srbija zamalo priznala Vrhovni sud Kosova

Danas - 13.11.2011

Beograd - Zahvaljujući protivljenju nekoliko ministara, Vlada Srbije prošle sedmice nije usvojila zaključak o dogovorima u dijalogu Beograda i Prištine o katastru i matičnim knjigama, čime je blokirano i usvajanje predloga skupštinske ...

"Deklaracija o Kosmetu i nije potrebna"

Vesti Online - 13.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je večeras da Vlada danas nije dostavila Parlamentu novu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, ali i navela da Srbija ima utvrđenu politiku prema pokrajini.

Danas: Katastar ruši deklaraciju o Kosovu

Mondo - 13.11.2011

Dnevni list "Danas" tvrdi da je deklaracija o Kosovu blokirana jer pojedini ministri nisu hteli da podrže dogovor Beograda i Prištine o katastru, odnosno priznanju Vrhovnog suda Kosova.

Đukić-dejanović: pitajte Vladu za deklaraciju

Kurir - 12.11.2011

BEOGRAD - Kosovo na dnevnom redu! Predsednica Narodne skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović sprema se da za ponedeljak zakaže sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o tekstu Deklaracije o Kosovu i Metohiji.

I vladajući protiv Deklaracije?

B92 - 12.11.2011

Beograd -- Poslanici vladajuće koalicije sa Kosova najavljuju da u Skupštini Srbije neće glasati za vladin predlog Deklaracije o Kosovu. Dragiša Đoković, poslanik DS-a u parlamentu, potvrdio je za "Politiku" da neće glasati za deklaraciju ...

Petrović uveren u saglasnost o tekstu deklaracije

Kurir - 12.11.2011

ĆUPRIJA - Ministar poljoprivrede i trgovine i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izrazio je uverenje da će biti postignuta saglasnost o tekstu deklaracije o Kosovu i Metohiji, što će omogućiti nastavak dijaloga Beograda i ...

Petrović: Verujem u postizanje saglasnosti o deklaraciji

Blic - 12.11.2011

Ćuprija - Ministar poljoprivrede i trgovine i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izrazio je danas uverenje da će biti postignuta saglasnost o tekstu deklaracije o Kosovu i Metohiji, što će omogućiti nastavak dijaloga Beograda ...

Saglasnost o deklaraciji

RTS - 12.11.2011

Saglasnost o tekstu deklaracije o Kosovu i Metohiji biće postignuta, što će omogućiti nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kaže ministar Dušan Petrović.

Dačić: I nacionalni interes i EU

B92 - 12.11.2011

Kostolac -- Ivica Dačić kaže da deklaracija o KiM treba da bude izraz jedinstvenog opredeljenja Srbije da dalje štiti nacionalni i državni interes i nastavi svoj put ka EU.

Dačić: I nacionalni interesi i evropske integracije

Blic - 12.11.2011

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je večeras da Deklaraciju o Kosovu i Metohija treba pažljivo pripremiti kako bi u parlamentu bila prihvaćena kao izraz jedinstvenog opredeljenja Srbije da dalje štiti ...

Srbi sa Kosova da slušaju državnike

B92 - 12.11.2011

Kruševac -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao da će ta stranka podržati Vladinu deklaraciju o Kosovu i Metohiji. Marković je na stranačkoj tribini u Kruševcu zamolio Srbe iz pokrajine da slušaju ljude koji vode ...

Marković: JS će podržati deklaraciju

Blic - 12.11.2011

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je večeras u Kruševcu da će ta stranka podržati vladinu deklaraciju o Kosovu i Metohiji.

JS će podržati deklaraciju

RTS - 12.11.2011

Jedinstvena Srbija će podržati deklaraciju o Kosovu i Metohiji, rekao Dragan Marković Palma. Marković zamolio Srbe iz Pokrajine da slušaju ljude koji vode državu kada govore o Kosovu i Metohiji.

Nedelja podne- rok za deklaraciju

B92 - 12.11.2011

Beograd -- Još se usaglašava tekst deklaracije o Kosmetu. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović: Ako tekst stigne u nedelju do podne, sednica u ponedeljak.

Miting protiv deklaracije!

ALO - 12.11.2011

Četiri opštine sa severa pokrajine organizovaće najverovatnije u sredu u centru Mitrovice veliki miting kojim vlastima u Beogradu žele da pošalju poruku da se ne slažu sa deklaracijom Vlade Srbije o Kosovu, saznaje “Alo!”.

Traži se podrška za deklaraciju

Novi Magazin - 12.11.2011

Vlada Srbije pripremila je tekst deklaracije o Kosovu a očekuje se da tokom vikenda budu održane konsultacije sa poslaničkim grupama kako bi se obezbedila podrška dokumentu.

Mihajlović: Sednica o deklaraciji početkom sedmice

Glas javnosti - 12.11.2011

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da početkom iduće sedmice očekuje sednicu Skupštine Srbije o Deklaraciji Vlade Srbije o Kosovu.

Ivanović: Tekst deklaracije može biti prekretnica

Novi Magazin - 12.11.2011

Državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je da je tekst deklaracije KiM osetljivo pitanje i da prolongiranje njegovog usvajanja ne treba da čudi, ali i da u vladajućoj koaliciji ima disonantnih tonova.

Srpski političari razjedinjeni, Albanci ujedinjeni

Novi Magazin - 12.11.2011

Tanjug Deklaracija o Kosovu, koju priprema Vlada Srbije, ne sme da bude izvor novih problema i nestabilnosti u Srbiji, poručio je danas zamenik premijera Ivica Dačić.

Dačić: I nacionalni interes i EU

Vesti Online - 12.11.2011

Ivica Dačić kaže da deklaracija o KiM treba da bude izraz jedinstvenog opredeljenja Srbije da dalje štiti nacionalni i državni interes i nastavi svoj put ka EU.

Danas sednica skupština četiri opštine sa severa Kosova

Blic - 11.11.2011

Zajednička sednica skupština četiri opštine sa severa Kosova i Metohije biće održana danas u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 11 časova. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je Tanjugu da će odbornici na ...

O Kosovu tek u ponedeljak

Blic - 11.11.2011

Deklaracija o Kosovu će se, prema saznanjima „Blica“, naći pred poslanicima u ponedeljak nakon što se Vlada Srbije o tom dokumentu izjasni tokom vikenda na telefonskoj sednici.

Sledeće nedelje Deklaracija o KiM

B92 - 11.11.2011

Beograd -- Početkom iduće sedmice očekuje sednicu Skupštine o Deklaraciji Vlade o Kosovu kaže direktor Kancelarije Vlade za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović. "Tu sednicu očekujem početkom sledeće nedelje.

Sednica o Deklaraciji početkom sedmice

Kurir - 11.11.2011

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da početkom iduće sedmice očekuje sednicu Skupštine Srbije o Deklaraciji Vlade Srbije o Kosovu.

Deklaracija sledeće nedelje u Skupštini

RTS - 11.11.2011

U Skupštini Srbije nema sloge oko Deklaracije o Kosovu i Metohiji i pojedine stranake postavljaju uslove za podršku tom dokumentu, izjavio za RTS šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Deklaracija početkom naredne sedmice u Skupštini

Blic - 11.11.2011

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izrazio je jutros nadu da će se deklaracija o Kosovu i Metohiji početkom naredne sedmice naći u Skupštini Srbiji.

Sednica predstavnika sa severa Kosmeta

RTS - 11.11.2011

Zajednička sednica skupština četiri opštine sa severa Kosmeta održava se u Kosovskoj Mitorovici. Jedina tačka dnevnog reda - pogoršana situacija na severu Pokrajine.

Sednica u Kosovskoj Mitrovici

RTS - 11.11.2011

Na skupštini u Kosovskoj Mitrovici zatraženo da se predstavnicima sa severa omogući prisustvo sednici Skupštine o Kosovu. Čelnici sa severa traže da se ne glasa za Deklaraciju o Kosovu i da se preispita nastavak dijaloga sa Prištinom.

Srbi s Kosova bi u Skupštinu

B92 - 11.11.2011

Kosovska Mitrovica -- Predsednici opština sa severa Kosova na današnjem sastanku zaključili da žele da prisustvuju sednici o KiM u Skupštini Srbije, kada ona bude zakazana.

Odbornici sa severa traže da prisustvuju sednici Skupštine Srbije

Blic - 11.11.2011

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su danas da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine Srbije o Kosovu, a od ministra Gorana Bogdanovića i republičkih poslanika sa Kosova i Metohije traže da ne ...

Srbi sa severa KiM hoće na sednicu Skupštine

Politika - 11.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA – Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su danas da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine Srbije o Kosovu, a od ministra Gorana Bogdanovića i republičkih poslanika sa Kosova i ...

Srbi sa severa hoće na sednicu Skupštine

Kurir - 11.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA - Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine Srbije o Kosovu.

"Za deklaraciju bez strančarenja"

B92 - 11.11.2011

Kraljevo -- Tomislav Nikolić izjavio da SNS ne učestvuje u usaglašavanju teksta deklaracije o Kosovu, ali da će za taj nju glasati ako bude prihvatljiva za Srbe sa severa.

Bogdanović: Štetni stavovi odbornika sa severa KiM

Blic - 11.11.2011

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović smatra da su stavovi koje su danas izneli odbornici četiri opštine severa Kosova i Metohije u sadašnjem teškom i delikatnom trenutku nepotrebni i da nanose štetu i onima koji tamo žive, i ...

Nikolić: Podrška SNS deklaraciji ako je prihvate Srbi s KiM

Blic - 11.11.2011

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić rekao je danas u Kraljevu da ova stranka ne učestvuje u usaglašavanju teksta deklaracije o Kosovu i Metohiji, ali da će za taj dokument glasati ako bude prihvatljiva za Srbe sa severa ...

Nikolić o podršci deklaraciji

RTS - 11.11.2011

Ukoliko Deklaracija o Kosovu bude prihvatljiva za Srbe na severu Kosova i Metohije, biće prihvatljiva i za SNS, rekao Tomislav Nikolić. Bilo bi dobro da Deklaraciju podrži 200 poslanika i da ne bude strančarenja, ocenjuje Nikolić.

Reakcije na zaključke odbornika

RTS - 11.11.2011

Stavovi koje su izneli odbornici četiri opštine sa severa Kosmeta nepotrebni su i nanose štetu i onima koji tamo žive, i državnoj politici, rekao ministar Goran Bogdanović.

Vlada bez dogovora o deklaraciji

B92 - 11.11.2011

Beograd -- Vlada Srbije ni danas nije uspela da dogovori konačan tekst deklaracije o Kosovu, jer vladajuće stranke ne mogu da se dogovore o detaljima teksta, saznaje B92.

Poslanici vladajuće koalicije sa Kosmeta protiv deklaracije

Politika - 11.11.2011

Stojanka Petković (G 17 plus)i Dragiša Đoković (DS) smatraju da bi vlada morala da izmeni deklaraciju kako bi bila prihvatljiva i Srbima sa severa Kosova Poslanici vladajuće koalicije sa Kosova i Metohije iz DS i G 17 plus potvrdili su ...

Zajednička sednica

Novi Magazin - 11.11.2011

Zajednička sednica skupština četiri opštine sa severa Kosova i Metohije održava se danas u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 11 časova. Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da će odbornici na zajedničkoj sednici ...

Sednica o Kosovu iduće sedmice

Beta - 11.11.2011

BEOGRAD, 11. novembra 2011. (Beta) - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je u petak ujutru da početkom iduće sedmice očekuje sednicu Skupštine Srbije o Deklaraciji Vlade Srbije o Kosovu.

Sledeće nedelje Deklaracija o KiM

Prva Srpska TV - 11.11.2011

Početkom iduće sedmice očekujem sednicu Skupštine o Deklaraciji Vlade o Kosovu, kaže direktor Kancelarije Vlade za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović. "Tu sednicu očekujem početkom sledeće nedelje.

Deklaracija o Kosovu sledeće nedelje

Novi Magazin - 11.11.2011

Deklaracija o Kosovu, na kojoj Vlada još radi, mogla bi se naći pred poslanicima parlamenta sledeće nedelje, kaže direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Đukić Dejanović: Nema deklaracije raspravljaćemo o izveštaju o KiM

Prva Srpska TV - 11.11.2011

Ukoliko već ne možemo da se dogovorimo o zajedničkom tekstu deklaracije u tom slučaju ja razmišljam da bi izveštaj o KiM mogao biti dobra polazna osnova za raspravu, rekla je za PRVU TV predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Nova deklaracija o Kosovu

E-Novine - 11.11.2011

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je u petak ujutru da početkom iduće sedmice očekuje sednicu Skupštine Srbije o Deklaraciji Vlade Srbije o Kosovu "Tu sednicu očekujem početkom sledeće ...

Srbi sa severa Kosova protiv deklaracije

Novi Magazin - 11.11.2011

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine Srbije o Kosovu, a od ministra Gorana Bogdanovića i republičkih poslanika sa Kosova i Metohije traže da ne glasaju za ...

Srbi sa severa hoće na sednicu Skupštine

Mondo - 11.11.2011

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su danas da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine Srbije o Kosovu, a od ministra Gorana Bogdanovića i republičkih poslanika sa Kosova i Metohije traže da ne ...

Odbornici: Na severu se neće sprovoditi dogovor sa Pristinom

R.S.Evropa - 11.11.2011

Odbornici četiri paralelne srpske opštine na severu Kosova saopštili su danas da su dogovori postignuti u dijalogu Beograda i Prištine protivni interesima srpskog naroda i da se neće dozvoliti njihova primena u tim opštinama.

"Ne glasajte za Deklaraciju o Kosmetu"

Vesti Online - 11.11.2011

Odbornici četiri opštine sa severa Kosmeta zatražili su da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo na sednici Skupštine Srbije o Kosovu, a od ministra Gorana Bogdanovića i republičkih poslanika sa Kosova i Metohije traže da ne glasaju ...

Srbi neće poštovati dogovor Beograda i Prištine

E-Novine - 11.11.2011

Predsednici opština sa severa Kosova zaključili da žele da prisustvuju sednici o KiM u Skupštini Srbije i da su dogovori u dijalogu protivni interesima Srba i saopštili da se neće dozvoliti njihova primena u tim opštinama.

Sednica u Kosovskoj Mitrovici

Prva Srpska TV - 11.11.2011

Predstavnici sa severa Kosmeta traže da im se omogući prisustvo na sednici Skupštine o Kosovu, zaključak je sednice u Kosovskoj Mitrovici. Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su, na sednici u Kosovskoj Mitrovici, da se ...

Za deklaraciju samo ako je u interesu naroda

Vesti Online - 11.11.2011

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kraljevu da će SNS podržati vladinu deklaraciju o Kosovu i Metohiji samo ako njen tekst bude u interesu građana pokrajine.

Parlament o KiM u ponedeljak?

Danas - 11.11.2011

Beograd - Deklaracija o Kosovu i Metohiji, koja se već poduže krčka u Vladi Srbije, još nije usvojena, niti je prosleđena Narodnoj skupštini. Održavanje sednice parlamenta stoga je neizvesno, a nema ni konkretnog dogovora o tome šta bi u ...

"Štetni stavovi čelnika sa severa Kosova"

Vesti Online - 11.11.2011

Srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović smatra da su stavovi koje su danas izneli odbornici četiri opštine sa severa Kosova u sadašnjem teškom i delikatnom trenutku nepotrebni i da nanose štetu i onima koji tamo žive i ...

Deklaracija se „krčka” i preko vikenda

Novosti - 11.11.2011

Dokument o Kosovu i Metohiji u petak u Vladi ceo dan usaglašavana, sednica parlamenta verovatno u ponedeljak. Konsultacije sa opozicijom i preko vikenda VLADA Srbije pripremila je u petak tekst deklaracije o Kosovu i Metohiji, koji će se ...

Deklaracija o Kosmetu osetljivo pitanje

Mondo - 11.11.2011

Državni sekretar Ministarstva za KiM Oliver Ivanović izjavio je da ne treba da čudi što se prolongira usvajanje teksta Deklaracija o Kosovu i Metohiji jer je to veoma osetljivo pitanje.

Na severu se neće sprovoditi dogovor s Prištinom

Nadlanu - 11.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA, 11. novembra 2011. ( Beta ) - Odbornici četiri opštine na severu Kosova saopštili su u petak da su dogovori postignuti u dijalogu Beograda i Prištine protivni interesima srpskog naroda i da se neće dozvoliti njihova ...

Šta piše u deklaraciji o Kosovu

B92 - 10.11.2011

Beograd -- B92 je imala uvid u nacrt deklaracije o Kosovu koji je ovih dana cirkulisao među poslanicima. Nastavak dijaloga i podrška Srbima na barikadama delovi su nacrta.

SNS: Ne podržavamo deklaraciju DS-a

B92 - 10.11.2011

Beograd -- Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da naprednjaci nisu više spremni da daju blanko podršku za deklaracije Demokratske stranke o Kosovu.

Radikali uslovljavaju podršku deklaraciji o Kosovu

Blic - 10.11.2011

Srpska radikalna stranka neće podržati najavljenu Deklaraciju o Kosovu i Metohiji u Skupštini Srbije, ukoliko odmah ne bude prekinut dijalog Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije, izjavio je danas član Predsedničkog kolegijuma te ...

Deklaracija o KiM skoro završena

B92 - 10.11.2011

Beograd -- Priprema deklaracije o KiM je u finalnoj fazi, ali neće biti usvojena danas, kaže Milivoje Mihajlović iz Vladine kancelarije za saradnju sa medijima.

Širi konsenzus za deklaraciju

RTS - 10.11.2011

Vlada nije usvojila predlog deklaracije o Kosovu, već i dalje radi na njenoj konačnoj verziji. Traži se najbolji način da se pripremi dokument koji će u skupštini dobiti najširu moguću podršku, kažu u Vladi.

Nema sloge oko deklaracije

Politika - 10.11.2011

Šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović insistirao da vlada što pre primi k znanju njegov izveštaj, kako bi odluke mogle da se sprovode Vladina deklaracija o Kosovu i Metohiji nije se ni juče našla na dnevnom redu sednice, iako su ...

Deklaracija čeka opoziciju

Press - 10.11.2011

Vlada Srbije juče, iako se očekivalo, nije usvojila novu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, jer, kako saznaje Press, vladajuća koalicija pokušava da obezbedi i podršku nekih opozicionih stranaka, pre svega SNS-a i Nove Srbije.

U petak sednica četiri opštine severa Kosova

Kurir - 10.11.2011

KOSOVSKA MITROVICA – Zajednička sednica skupština četiri opštine sa severa Kosova i Metohije biće održana u petak u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 11 časova.

Nikolić: Ili ostajemo na barikadama, ili ih sklanjamo

Vesti Online - 10.11.2011

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da naprednjaci nisu više spremni da daju blanko podršku za deklaracije Demokratske stranke o Kosovu.

Ružić: Deklaracija o KiM dobija većinu

Glas javnosti - 10.11.2011

BEOGRAD - Ukoliko Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici usvoji predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji o tom tekstu parlament će najverovatnije raspravljati u subotu 12.

Dejanović: Sednica o Kosovu do kraja sedmice

Glas javnosti - 10.11.2011

BEOGRAD - Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će sednica parlamenta na kojoj će poslanici razmatrati predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji najverovatnije biti održana do kraja sedmice.

Dijalog sa Prištinom, ali i podrška za barikade

R.S.Evropa - 10.11.2011

Suprotno očekivanjima Vlada Srbije nije u četvrtak usvojila deklaraciju o Kosovu koja bi bila upućena parlamentu. Na konačnoj verziji se još uvek radi a u nacrtu tog dokumenta predviđa se pored nastavka dijaloga sa Prištinom i podrška ...

Skupština o Kosovu ove nedelje

B92 - 09.11.2011

Beograd -- Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će sednica parlamenta o Kosovu najverovatnije biti održana do kraja sedmice. Poslanici će razmatrati predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji.

Dejanović: sednica o Kosovu do kraja sedmice

Kurir - 09.11.2011

BEOGRAD - Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će sednica parlamenta na kojoj će poslanici razmatrati predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji najverovatnije biti održana do kraja sedmice.

Đukić-Dejanović: Do kraja nedelje sednica o Kosovu

Blic - 09.11.2011

Sednica parlamenta o Kosovu biće održana najverovatnije do kraja nedelje, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović. Ona je na početku današnjeg rada kazala da ne može da govori o tačnom terminu te sednice dok ne ...

Ružić: deklaracija o kim dobija većinu

Kurir - 09.11.2011

BEOGRAD - Ukoliko Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici usvoji predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji o tom tekstu parlament će najverovatnije raspravljati u subotu 12.

Saglasnost o deklaraciji moguća

B92 - 09.11.2011

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić uveren je da je moguće postići saglasnost o tekstu deklaracije o Kosovu koja bi uskoro trebalo da se nađe u Skupštini Srbije.

Saglasnost o deklaraciji moguća

RTS - 09.11.2011

Dogovor o tekstu deklaracije o Kosovu moguće je postići, uveren je predsednik Boris Tadić. Tim tekstom biće uvaženi i interes da se reši kriza na Kosovu i da se, kroz proces evrointegracija, poveća kapacitet države u odbrani državnih i ...

Kandidatura nije sigurna, ali nema odricanja od Kosova

Press - 09.11.2011

Direktor u Ministarstvu spoljnih poslova Borislav Stefanović izjavio je juče za Press da Srbiji nije zagarantovano da će 9. decembra dobiti kandidaturu za članstvo u EU, ali je poručio da će Beograd učiniti sve da dobije status kandidata ...

U četvrtak usvajanje deklaracije o Kosovu?

Glas javnosti - 09.11.2011

BEOGRAD - Potpredsednica i poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Jelena Trivan izjavila je da očekuje da vlada u četvrtak usvoji deklaraciju o Kosovu i Metohiji koja bi se zatim pred poslanicima našla u subotu 12. novembra.

Sednica o Kosovu do kraja nedelje

Novi Magazin - 09.11.2011

Sednica parlamenta o Kosovu biće održana najverovatnije do kraja nedelje, izjavila je predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović. Ona međutim nije mogla da precizira tačan termin sednice jer Vlada Srbije još nije dostavila ...

Sednica o Kosovu najverovatnije do kraja sedmice

Prva Srpska TV - 09.11.2011

Predsednica skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će sednica parlamenta na kojoj će poslanici razmatrati predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji najverovatnije biti održana do kraja sedmice.

Slavica Đukić-Dejanović: Do kraja nedelje sednica o Kosovu

EMG - 09.11.2011

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović rekla je danas da će sednica Parlamenta o Kosovu biti održana najverovatnije do kraja nedelje.

Sednica o Kosovu do kraja nedelje

Beta - 09.11.2011

BEOGRAD, 9. novembra 2011. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović rekla je u sredu da će sednica parlamenta o Kosovu biti održana najverovatnije do kraja nedelje.

Vlast bitnija od raskola o Kosovu

R.S.Evropa - 09.11.2011

Uprkos misteriji vezanoj za sadržinu još jedne deklaracije o Kosovu, unapred su joj podršku otkazale neke od manjih partija vladajuće koalicije, ali čak ni one ne veruju da će ta vrsta nelojalnosti uzdrmati stabilnost vlasti.

Status kandidata još nije siguran

Danas - 09.11.2011

Beograd - Nije zagarantovano da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u EU. Do 9. decembra i odluke Evropskog saveta nije ostalo mnogo vremena, pa ćemo s velikom dozom ozbiljnosti raditi na pronalaženju konkretnih rešenja za ...

Teško do glasova za deklaraciju

Novosti - 09.11.2011

Većine za deklaraciju o situaciji na Kosovu i Metohiji još nema, ali vlast se sprema za zasedanje . U četvrtak ističe rok da Vladin predlog teksta stigne pred poslanike SEDNICA parlamenta na kojoj će tema biti deklaracija o stabilizaciji ...

Sednica o Kosovu do kraja nedelje

Nadlanu - 09.11.2011

BEOGRAD, 9. novembra 2011. ( Beta ) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović rekla je u sredu da će sednica parlamenta o Kosovu biti održana najverovatnije do kraja nedelje.

U četvrtak usvajanje deklaracije o Kosovu?

Kurir - 08.11.2011

BEOGRAD - Potpredsednica i poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Jelena Trivan izjavila je da očekuje da vlada u četvrtak usvoji deklaraciju o Kosovu i Metohiji koja bi se zatim pred poslanicima našla u subotu 12. novembra.

Vlada usvaja deklaraciju u četvrtak?

RTS - 08.11.2011

Deklaracija o Kosovu i Metohiji mogla bi da bide usvojena na sednici Vlade u četvrtak, a pred poslanicima bi se našla u subotu 12. novembra, najavila poslanica DS-a Jelena Trivan.

Trivan: Vlada bi u četvrtak mogla da usvoji deklaraciju o Kosovu

Blic - 08.11.2011

Potpredsednica i poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Jelena Trivan izjavila je jutros da očekuje da vlada u četvrtak usvoji deklaraciju o Kosovu i Metohiji koja bi se zatim pred poslanicima našla u subotu 12. novembra.

Deklaracija bez podrške SPO-a, SRS, DSS i LDP

Blic - 08.11.2011

Beograd - Deklaracija o Kosovu i Metohiji, na čijem tekstu vladajuća koalicija još radi, neće, prema najavama, pored opozicionih SRS, DS S i LDP, dobiti ni glasove SPO, ukoliko, kako su istakli u toj stranci, bude u obliku o kojem je u ...

Deklaracija DSS-a u parlamentu

RTS - 08.11.2011

Tekst Deklaracije o obnovi državotvorne politike na Kosovu i Metohiji, Demokratske stranke Srbije, stigao u srpski parlament. DSS u dokumentu traži prekid dijaloga sa Prištinom pod okriljem EU i početak novih pregovora pod okriljem ...

(Ne)izvesna podrška deklaraciji

RTS - 08.11.2011

Deklaracija o Kosovu najverovatnije će se naći pred Vladom u četvrtak, posle čega bi trebalo da se nađe pred poslanicima. Još je nejasno koje će od stranaka podržati taj dokument.

Vlada u četvrtak usvaja deklaraciju o Kosovu?

Prva Srpska TV - 08.11.2011

Potpredsednica i poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Jelena Trivan izjavila je da očekuje da vlada u četvrtak usvoji deklaraciju o Kosovu i Metohiji koja bi se zatim pred poslanicima našla u subotu 12. novembra.

Trivan: Vlada uskoro usvaja Deklaraciju o Kosovu

R.S.Evropa - 08.11.2011

Poslanica Demokratske stranke u Skupštini Srbije Jelena Trivan izjavila je jutros da očekuje da vlada u četvrtak usvoji deklaraciju o Kosovu koja bi se zatim pred poslanicima našla u subotu 12. novembra.

DSS predao deklaraciju o Kosmetu

Vesti Online - 08.11.2011

Demokratska stranka Srbije (DSS) predala je danas parlamentu tekst deklaracije o obnovi državotvorne politike na Kosovu i Metohiji, u kojoj se traži da Srbija prekine dijalog sa Prištinom pod okriljem Evropske unije i počne nove pregovora ...

Deklaracija o Kosovu propada?

Novi Magazin - 08.11.2011

Deklaracija o Kosovu koju priprema Vlada Srbije mogla bi da se nađe pred poslanicima 12. novembra, ali je i dalje neizvesno da li će biti obezbeđena većina za njeno usvajanje.

Deklaracija bez podrške SPO, SRS, DSS i LDP

Mondo - 08.11.2011

Deklaracija o Kosovu i Metohiji, na čijem tekstu vladajuća koalicija još radi, neće, prema najavama, pored opozicionih SRS, DSS i LDP, dobiti ni glasove SPO, ukoliko, kako su istakli u toj stranci, bude u obliku o kojem je u javnosti bilo ...

Ko je za, a ko protiv deklaracije o KiM?

Vesti Online - 08.11.2011

Poslanici Skupštine Srbije danas su raspravljali o novoj deklaraciji o Kosovu i Metohiji koju priprema Vlada. Iako tekst tog dokumetna još nije poznat, predstavnici stranaka dali su svoje mišljenje o njemu i unapred se izjasnili da li će ...

DSS-ova deklaracija o Kosovu

RTS - 07.11.2011

Demokratska stranka Srbije priprema svoj predlog Deklaracije o Kosovu i Metohiji. U dokumentu se traži prekid pregovora sa Prištinom, poništavanje svih dosadašnjih dogovora i odbijanje zahteva iz Brisela.

DSS predlaže prekid dijaloga

B92 - 07.11.2011

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da će ta stranka predložiti Skupštini prekid dijaloga Beograda i Prištine.

Skupštinska rasprava poslednja prilika za kosovo

Kurir - 07.11.2011

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da će ta stranka podneti skupštini svoj predlog deklaracije o Kosovu, kojom se predlaže prekid dijaloga Beograda i Prištine, stavljanje van snage svih ...

DSS traži prekid dijaloga sa Prištinom i nove pregovore u UN

Blic - 07.11.2011

Demokratska stranka Srbije podneće Skupštini svoj predlog deklaracije o Kosovu, kojom se predlaže prekid dijaloga Beograda i Prištine i otpočinjanje novih pregovora pod okriljem Uijedinjenih nacija.

Glavne tačke deklaracije o Kosovu

RTS - 07.11.2011

Primena svih elemanata dogovora postignutih u dijalogu s Prištinom, kao i pronalaženje održivog rešenja za prelaze Brnjak i Jarinje, trebalo bi da budu glavne tačke deklaracije o Kosovu, saznaje Tanjug.

Skupština čeka dogovor o KiM

Politika - 07.11.2011

Novu deklaraciju o Kometu u parlamentu neće podržati najmanje 14 poslanika vladajuće koalicije Za donošenje deklaracije o Kosmetu potrebno je obezbediti što širi konsenzus, rečenica je koju najčešće ponavljaju i vlast i opozicija, ali u ...

DSS traži prekid dijaloga o Kosovu

Novi Magazin - 07.11.2011

Tanjug Demokratska stranka Srbije (DSS) predaće skupštini svoj predlog deklaracije o Kosovu kojom će tražiti prekid dijaloga Beograda i Prištine.

Vlada priprema deklaraciju o Kosovu

Novi Magazin - 07.11.2011

Pronalaženje održivog rešenja za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje, uz prisustvo Srbije na tim prelazima, trebalo bi da bude jedna od glavnih tačaka srpske deklaracije o Kosovu i Metohiji. U deklaraciji koja bi 12.

DSS traži nove pregovore sa Prištinom

Vesti Online - 07.11.2011

Demokratska stranka Srbije saopštila je danas da će Skupštini Srbije predložiti svoj Predlog deklaracije o Kosovu u kojoj traže nove pregovore sa Prištinom i poništavanje dogovora o slobodi kretanja.

Da li je moguć preokret u Srbiji

R.S.Evropa - 07.11.2011

Krajem prošle nedelje objavljena je u Srbiji Deklaracija Preokret kojom se traži koreniti zaokret politike prema Kosovu, priznavanje realnosti da Srbija od 10999. godine nema suverenitet na tom delu teritorije.

Nova deklaracija o KiM konačno u parlamentu

Danas - 07.11.2011

Beograd - Predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji, kojim bi trebalo da se potvrde sva do sada postignuta rešenja u dijalogu s Prištinom i podrži Vlada Srbije u nameri da nastavi dijalog, trebalo bi da stigne u parlament danas, kaže za naš ...