TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Najkritičnije kod Šapca

Blic - 05.12.2010

Vodostaj reka na zapadu Srbije je u stagnaciji, a u nekim mestima u opadanju. Poplavni talas je prošao kroz Prijepolje, gde je Lim u opadanju, i ide ka Šapcu.

Zatvoren put Loznica - Banja Koviljača

Kurir - 05.12.2010

BEOGRAD - Deonica magistralnog puta M-4 Banja Koviljača-Loznica u subotu veče zatvorena je za saobraćaj, saopštilo je preduzeće Putevi Srbije. Put je zatvoren po nalogu saobraćajne policije MUP Srbije, radi zbog uklanjanja posledica ...

Sava raste, Drina se povlači

RTS - 05.12.2010

Vodostaj Save kod Šapca i dalje raste i iznad je granice vanredne odbrane od poplava. Kod Ljubovije, Loznice i Malog Zvornika, Drina se povlači. Ministar Ivica Dačić posetiće danas poplavljena područja Ljubovije i Loznice.

Drina ostavila pustoš!

Kurir - 05.12.2010

LJUBOVIJA - Drina prošla, ostao čemer! Za betonske stubove ulične rasvete u centru Ljubovije i juče su bili privezani - gumeni čamci za spasavanje! - Lije kiša od zore, kao da će smak sveta! Ko zna šta nam nosi noć - sa zebnjom su se juče ...

Dačić: Pratiti dalji razvoj situacije u poplavljenim područjima

Blic - 05.12.2010

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, posle obilaska poplavljenih područja u opštini Loznica, da je sada najvažnije pomoći u saniranju štete, ali i pratiti razvoj situacije sa padavinama u ...

Sava raste, drina stagnira, lim Opada

Kurir - 05.12.2010

BEOGRAD - Vodostaj Save kod Šapca raste i dalje su na snazi vanredne mere odbrane od poplava, u selu Provo ojačan je nasip i preventivno evakuisana stoka, preneo je jutros RTS.

"Srbijavode" sprovode vanredne odbrane od poplava

Blic - 05.12.2010

Javno preduzeće "Srbijavode" saopštilo je danas da je preduzelo vanredne mere odbrane od poplava na Savi od ušća reke Vukodraž do ušća reke Drine i od 2. decembra na reci Drini do Badovinaca.

Sava raste i preti Šapcu

B92 - 05.12.2010

Beograd, Loznica -- Redovna odbrana od poplava u Beogradu proglašena je u deoničkim sektorima Progare i Obrenovac, izjavio je Ivan Karić iz JVP Beograd vode.

Evakuisano 3.000 ljudi, poplavljeno 5.000 kuća

Kurir - 05.12.2010

LJUBOVIJA - Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je na području koje je uz Drinu i Savu ugroženo poplavama oko 5.000 objekata pod vodom, a oko 3.000 osoba evakuisano, dok je šteta, koja se ...

Sava raste, Drina opada

Politika - 05.12.2010

Vanredne odbrane od poplava kod Šapca, Sremske Mitrovice i Jamene. – Redovne mere odbrane preduzete juče na reci Savi kod Obrenovca i Progara Vodostaj Save kod Šapca, Sremske Mitrovice i Jamene juče je dostigao nivo iznad granice vanredne ...

Drina ostavila mulj i pustoš

Press - 05.12.2010

Vrh poplavnog talasa na Savi sinoć pretio stanovnicima Šapca, Drina se povukla u korito, ali napravila ogromnu štetu meštanima Ljubovije i Loznice Sava preti...

Stabilizuje se situacija na rekama

B92 - 05.12.2010

Beograd -- Posle nekoliko dana vanredne situacije u blizini reka širom Srbije, situacija se stabilizuje. Vodostaj Drine nastavio je da opada, a Lim se vratio u korito. Ozbiljna situacija i dalje je na Savi.

Cvetković: Prva pomoć 10 miliona dinara

Glas javnosti - 05.12.2010

LOZNICA - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je, obilazeći poplavljena područja u lozničkom kraju, da će vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja reke Drine u vrednosti od 10 miliona dinara.

Pomoć i poplavljenima u Prijepolju

Glas javnosti - 05.12.2010

PRIJEPOLJE - Ministarstvo rada i socijalne politike uručilo je novčanu pomoć i pakete sa hranom, odećom i sredstvima za higijenu stanovnicima Prijepolja koji su ugroženi polavama.

Nove evakuacije nije bilo

Glas javnosti - 05.12.2010

BEOGRAD - Vodostaj Save u blizini Šapca stagnira, dok je nivo Lima kod Prijepolja počeo da opada, pa pretprošle noći nije bilo nove evakuacije stanovništa iz poplavljenih područja, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag ...

Srbija: Situacija u poplavljenim područijima se stabilizuje

R.S.Evropa - 05.12.2010

Situacija u poplavljenim područijima zapadne Srbije se stabilizuje, vodostaj Lima je u opadanju, Drina je u stagnaciji, dok je Sava u porastu. Vodeni talas se spušta ka Šapcu, gde je vodostaj Save u porastu, dok je kod Sremske Mitrovice ...

Save raste, Drina stagnira, Lim se povlači

Vesti Online - 05.12.2010

Vodostaj Save kod Šapca raste i dalje su na snazi vanredne mere odbrane od poplava, a u selu Provo ojačan je nasip i preventivno evakuisana stoka.

Dačić: U stanju pripravnosti

S media - 05.12.2010

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je, posle obilaska poplavljenih područja u opštini Loznica, da je sada najvažnije pomoći u saniranju štete, ali i pratiti razvoj situacije sa padavinama u regionu.

Dobra reakcija službi na poplavljenim područjima

Beta - 05.12.2010

LOZNICA, 5. decembra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u nedelju da je Sektor za zaštitu i spasavanje MUP-a Srbije uspešno obavio prioritetni zadatak na poplavljenim područjima - spasavanje života i ...

Dačić: Najvažnije da nema mrtvih u poplavama

Mondo - 05.12.2010

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da je najvažnije da, u poplavama koje su pogodile zapadnu Srbiju, nije bilo ljudskih žrtava, iako je učinjena velika materijalna šteta.

Reke se vraćaju u korita

Danas - 05.12.2010

Beograd, Loznica - Na području koje je uz Drinu i Savu ugroženo poplavama oko 5.000 objekata je pod vodom, oko 3.000 osoba je evakuisano, dok je šteta, koja se tek utvrđuje, nesumnjivo veoma velika, istakao je juče ministar unutrašnjih ...

Nivo Save raste, nema opasnosti od poplava

EMG - 05.12.2010

Vodostaj Save kod Šapca u blagom je porastu, ali za sada nema opasnosti od izlivanja kod tog grada ni u selima nizvodno ka Beogradu, rečeno u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Sava nadolazi, nasipi jaki

Novosti - 05.12.2010

Iako se vode Drine polako povlače, Vanredne mere od poplava na obali kod Sremske Mitrovice, Jamene i Šapca. Nizvodno od Šapca nivo reke u manjem porastu IAKO se vode u slivu Drine polako povlače u korita, Sava raste.

Pod vodom 5.000 objekata, 3.000 ljudi evakuisano

Vesti Online - 05.12.2010

Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je na području koje je uz Drinu i Savu ugroženo poplavama oko 5.000 objekata pod vodom, a oko 3.000 osoba evakuisano, dok je šteta, koja se tek ...

Sava raste, poplavni talas kod Šapca

S media - 05.12.2010

U mestima uz Drinu i Savu, koja su ovih dana ugrožena poplavama, pod vodom našlo oko 5.000 objekata, a oko 3.000 osoba je evakuisano. Vodostaj Save kod Šapca i dalje raste, dok se Drina povlači kod Ljubovije, Loznice i Malog Zvornika.

Reke divljaju po srbiji

Kurir - 04.12.2010

BEOGRAD - Posle zemljotresa urnišu nas poplave! Katastrofalne poplave koje su zadesile Srbiju polako se povlače, dok su Crna Gora i BiH i dalje veoma ugrožene.

Reke se povlače, voda ostaje

RTS - 04.12.2010

Iako je vodostaj Drine i Lima u opadanju, u poplavljenim područjima na zapadu Srbije, problem prave podzemne vode. Premijer Cvetković danas obilazi poplavljena loznička naselja.

Vodostaj Save stagnira, nivo Lima opada

Blic - 04.12.2010

Vodostaj Save u blizini Šapca stagnira, dok je nivo Lima kod Prijepolja počeo da opada, pa tokom protekle noći nije bilo nove evakuacije stanovništa iz poplavljenih područja, izjavio je agenciji Beta načelnik sektora za vanredne situacije ...

Poplavni talas ide ka Šapcu

B92 - 04.12.2010

Prijepolje, Bijeljine, Šabac -- Vodostaj reka na zapadu Srbije je u stagnaciji, a u nekim mestima i u opadanju, kaže načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Cvetković: Za ugrožene od poplava na Drini 10 miliona dinara

Blic - 04.12.2010

BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas, obilazeći poplavljena područja u lozničkom kraju, da će Vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja reke Drine u vrednosti od 10 miliona dinara.

Pomoć za poplavljena područja

RTS - 04.12.2010

Prva pomoć za ugrožene od poplava na Drini 10 miliona dinara, najavio premijer Mirko Cvetković, obilazeći loznički kraj. Iako je vodostaj Drine i Lima u opadanju, u poplavljenim područjima na zapadu Srbije, problem prave podzemne vode.

Cvetković: 10 miliona za ugrožene

B92 - 04.12.2010

Loznica -- Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će Vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja reke Drine u vrednosti od 10 miliona dinara. Cvetković je danas obišao poplavljena područja u lozničkom kraju.

Prva pomoć poplavljenima 10 miliona dinara

Kurir - 04.12.2010

LOZNICA - Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je, obilazeći poplavljena područja u lozničkom kraju, da će vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja reke Drine u vrednosti od 10 miliona dinara.

Marić: nije bilo nove evakuacije

Kurir - 04.12.2010

BEOGRAD - Vodostaj Save u blizini Šapca stagnira, dok je nivo Lima kod Prijepolja počeo da opada, pa prošle noći nije bilo nove evakuacije stanovništa iz poplavljenih područja, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije Predrag ...

Obeležena 67. godišnjica Prijepoljske bitke

Kurir - 04.12.2010

PRIJEPOLJE- Komemoracijom, kulturno-umetničkim programom i polaganjem venaca na spomen-kompleks "4. decembar" u Prijepolju je danas obeležena 67. godišnjica Prijepoljske bitke.

Pomoć ministarstva rada poplavljenima u Prijepolju

Kurir - 04.12.2010

PRIJEPOLJE - Ministarstvo rada i socijalne politike uručilo je danas novčanu pomoć i pakete sa hranom, odećom i sredstvima za higijenu stanovnicima Prijepolja koji su ugroženi polavama.

Premijer obećao pomoć poplavljenom lozničkom kraju

Politika - 04.12.2010

Vodostaj na Limu opada, Drina miruje, ali Sava raste. – Poplavni talas ide ka Šapcu i Beogradu. – Premijer obišao loznički kraj gde je evakuisano 126 kuća Premijer Srbije Mirko Cvetković obišao je juče poplavljena područja u lozničkom ...

Stiže pomoć poplavljenima

Press - 04.12.2010

Srpski premijer Mirko Cvetković najavio je juče da će Vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja Drine u vrednosti od 10 miliona dinara Obišao ugrožena područja u lozničkom kraju...

Poplava neće ugroziti Šabac

Kurir - 04.12.2010

BEOGRAD - Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je u subotu da se "ne očekuje da poplavni talas koji se kreće ka Šapcu ugrozi ljude i zgrade", osim u vikend naselju Provo.

Marić: Poplava neće ugroziti Šabac

B92 - 04.12.2010

Beograd, Banjaluka -- Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se "ne očekuje da poplavni talas koji se kreće ka Šapcu ugrozi ljude i zgrade".

Odsečeni od sveta!

ALO - 04.12.2010

Ljuboviji, Loznici i Prijepolju oko 1.400 ljudi je evakuisano iz svojih domova zbog poplava, a nabujali Lim preksinoć je teško oštetio tri i po decenije star most u centru Brodareva i bez putne veze sa magistralom ka moru i ostatkom sveta ...

Beograd pomaže poplavljenim područjima

Glas javnosti - 04.12.2010

BEOGRAD - Odlukom gradonačelnika Dragana Đilasa, grad Beograd uputiće novčanu pomoć od po dva miliona dinara područjima u opštinama Prijepolje, Loznica i Ljubovija za saniranje posledica poplava.

Cvetković: Za poplavljene hitno 10 miliona

Mondo - 04.12.2010

Vodostaj Save u blizini Šapca stagnira, dok je nivo Lima kod Prijepolja počeo da opada. Premijer Cvetković danas obišao Loznicu. Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas, obilazeći poplavljena područja u lozničkom kraju, da će ...

MARIĆ: Vodostaj u stagnaciji, negde i u opadanju

Danas - 04.12.2010

Beograd - - Vodostaj reka na zapadu Srbije je u stagnaciji, a u nekim mestima i u opadanju, izjavio je jutros Tanjugu načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Lim i Drina u opadanju

S media - 04.12.2010

Vodostaj reka na zapadu Srbije je u stagnaciji, a u nekim mestima i u opadanju, izjavio je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Nije bilo nove evakuacije stanovništva tokom noći

Beta - 04.12.2010

BEOGRAD, 4. decembra 2010. (Beta) - Vodostaj Save u blizini Šapca stagnira, dok je nivo Lima kod Prijepolja počeo da opada, pa tokom protekle noći nije bilo nove evakuacije stanovništa iz poplavljenih područja, izjavio je agenciji Beta ...

Poplavni talas ide ka Šapcu

Vesti Online - 04.12.2010

Vodostaj reka na zapadu Srbije je u stagnaciji, a u nekim mestima i u opadanju, rekao je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Situacija u poplavljenim područjima se stabilizuje

Beta - 04.12.2010

BEOGRAD, 4. decembra 2010. (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije saopštilo je u subotu da se situacija u poplavljenim područjima zapadne Srbije stabilizuje i da je vodostaj na Limu i Drini u opadanju.

Za poplavljena područja 10 miliona dinara

Beta - 04.12.2010

LOZNICA, 4. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković najavio je u subotu prilikom posete lozničkom kraju, da će Vlada uputiti urgentnu pomoć u ukupnom iznosu od 10 miliona dinara poplavljenim područjima u slivu reke ...

Prva pomoć za ugrožene od poplava 10 miliona dinara

S media - 04.12.2010

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je, obilazeći poplavljena područja u lozničkom kraju, da će Vlada odobriti prvu pomoć za sve ugrožene od izlivanja reke Drine u vrednosti od 10 miliona dinara.

Drina opada, opasnost od Save (video)

S media - 04.12.2010

Vodastaj Drine opada i više nema opasnosti od većih poplava u Ljuboviji, Loznici i Prijepolju, ali novi talas iz Save može da poplavi šabačko vikend naselje Provo, izjavio je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Za poplavljena područja 10 miliona

Novosti - 04.12.2010

Vodostaj reka na zapadu Srbije je u stagnaciji, a u nekim mestima i u opadanju, izjavio je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić BEOGRAD - Vodostaj reka na zapadu Srbije je u stagnaciji, a u nekim mestima i u opadanju, ...

Cvetković: Za poplavljena područja 10 miliona dinara

EMG - 04.12.2010

Premijer Mirko Cvetković najavio danas tokom posete lozničkom kraju, da će Vlada uputiti hitnu pomoć od 10 miliona dinara poplavljenim područjima u slivu Drine. "To je samo prva pomoć ugroženima.

Evakuacija zbog nabujalih reka

B92 - 03.12.2010

Beograd -- Stotine ljudi je ugroženo u području nabujale Drine i Lima. Evakuacija u Ljuboviji, Prijepolju i Loznici. U tim opštinama je proglašena vanredna situacija.

Evakuacija naselja pored Drine

24online - 03.12.2010

POPLAVE - Obilne padavine prethodnih dana prouzrokovale su izlivanje iz korita reke Drine na obe obale, tako da je od noći između srede i četvrtka obustavljen saobraćaj na putnoj komunikaciji Višegrad-Ustiprača, a zatvoren je i put ...

Nabujali Lim srušio most U Brodarevu

Kurir - 03.12.2010

BEOGRAD - Nabujali Lim srušio je u četvrtak veče most u Brodarevu kod Prijepolja koji je predstavljao jedinu vezu sa gradom za veliki broj naselja na desnoj obali reke.

Trećini Srbije prete poplave!

Kurir - 03.12.2010

BEOGRAD - Trećini Srbije prete poplave! Drina, Lim i Sava su podivljali, a Kolubara, Zapadna, Južna i Velika Morava se spremaju da nadođu. Više od 140 ljudi evakuisano je sa ugroženih područja.

Podrinje pod vodom

RTS - 03.12.2010

Tokom noći u Ljuboviji evakuisano 1.400, a u Prijepolju i Brodarevu 58 ljudi. Usled porasta vodostaja na Savi kod Šapca, proglašena vanredna odbrana od poplava.

U Loznici evakuisano 1.200 ljudi

Kurir - 03.12.2010

BEOGRAD - U toku noći vodostaj na Drini u Loznici i Ljuboviji i na Limu u Prijepolju je stagnirao, ali je situacija teška. U Loznici je oko 1.200 stanovnika evakuisano iz svojih domova, dok je u Prijepolju i Brodarevu evakuisano 58 ljudi, ...

Poplave: Sremska Rača jedini prelaz ka Bosni i Hercegovini

Blic - 03.12.2010

Uprava carina saopštila je danas da su zbog izlivanja Drine privremeno zatvorena četiri granična prelaza - Badovinci, Trbušnica, Mali Zvornik i Ljubovija, i da je Sremska Rača jedini prelaz ka Bosni i Hercegovini.

Lim opada, evakuisano 1.500 ljudi

B92 - 03.12.2010

Beograd/Loznica -- Tokom noći najdramatičnija situacija s poplavama bila u Loznici. Evakuisano je 1.500 ljudi. Lim je u opadanju. U Ljuboviji tokom noći nije bilo evakuacija. Poplave su za sada najviše ugrozile mesta duž obala Drine i Lima.

Voda im je sve odnela!

Press - 03.12.2010

Stanko Milinković (72): Stigao sam samo da sklonim porodicu na sigurno, cela kuća mi je uništena. Jovan Perić (39): Niko nas nije upozorio Skršen most...

Drina široka pet kilometara

Blic - 03.12.2010

Zbog hidroelektrana na Drini uzvodno i nizvodno, u Bajinoj Bašti i u Zvorniku, i okolnih brda, u Ljuboviji, kažu, ima magle za tri grada. A vode, ovih dana – za tri života. Pre ove, poslednja velika poplava bila je u junu 2001.

Vanredni vozovi za Prijepolje

B92 - 03.12.2010

Beograd -- Železnice Srbije uvode vanredne vozove koji će saobraćati na relaciji Prijepolje-Brodarevo-Prijepolje, kao pomoć stanovništvu poplavljenog područja.

Evakuisano više od 140 ljudi, reke i dalje rastu

Glas javnosti - 03.12.2010

BEOGRAD - Više od 140 ljudi evakuisano je jueč sa područja ugroženih poplavama zbog porasta vodostaja reka u slivu Save, kao i vodostaja Lima, koji je u stalnom porastu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Lim odneo most u Brodarevu

Mondo - 03.12.2010

Nabujali Lim srušio je sinoć most u Brodarevu kod Prijepolja. Oko 1.200 Lozničana evakuisano tokom noći. U toku noći vodostaj na Drini u Loznici i Ljuboviji i na Limu u Prijepolju je stagnirao, ali je situacija teška i u Loznici je oko ...

Tadić obećao pomoć države poplavljenima

EMG - 03.12.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio sinoć u Ljuboviji pomoć države u saniranju štete nastale izlivanjem Drine. Tadić je u susretu s građanima rekao da posledice poplava nije moguće sanirati u narednih 10 do 15 dana, ali da će država ...

Kalanović obilazi Prijepolje i Priboj

S media - 03.12.2010

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović obići će danas poplavama ugrožena područja u Prijepolju i Priboju, najavljeno je iz tog ministarstva.

Evakuisano 1.400 ljudi, Drina se smiruje

Mondo - 03.12.2010

Nabujali Lim srušio je sinoć most u Brodarevu kod Prijepolja. Oko 1.400 ljudi evakuisano iz svojih domova. Vanredna odbrana od poplava na Savi. U RS samo preko Sremske Rače. EPS tvrdi da se Drnina povlači.

Vanredna odbrana od poplava kod Šapca

Beta - 03.12.2010

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Vanredna odbrana od poplava proglašena je od ušća Drine u Savu kod Šapca ka Beogradu, zbog porasta vodostavaja u savskom slivu kao i vodostaja na Savi kod Šapca, saopšteno je u petak.

Vodostaj stagnira, nastavljena evakuacija

Novosti - 03.12.2010

Vodostaj na Drine i Lima stagnira, ali je situacija teška. U Loznici evakuisano oko 1.200 stanovnika. Lim srušio most u Brodarevu BEOGRAD - U toku noći vodostaj na Drini u Loznici i Ljuboviji i na Limu u Prijepolju je stagnirao, ali je ...

Vodostaj Lima i Drine i dalje raste

R.S.Evropa - 03.12.2010

U Ljuboviji, Prijepolju i Loznici proglašena izvanredna situacija zbog poplava izazvanih nabujalom Drinom i Limom. Više od 1.200 evakuirano u tim općinama.

Drina i Lim uvode vanredno stanje (FOTO)

S media - 03.12.2010

U Prijepolju, Loznici, i Ljuboviji proglašeno je vanredno stanje zbog poplava koje su izazvane nabujalim Limom i Drinom. Nakon što je Lim srušio most u Brodarevu kod Prijepolja saobraćaj koji je bio u prekidu, jutros je, nakon povlačenja ...

Lim odneo most u Brodarevu

Vesti Online - 03.12.2010

Nabujali Lim je srušio most u centru Brodareva, drugom po veličini naselju u opštini Prijepolje. Žitelji Grobnica, sa desne strane Lima, ostali su odsečeni od centra. Saobraćaj i prelaz pešaka obustavljen je na još četiri mosta na Limu.

U Loznici vanredna situacija zbog vodostaja Drine

Prva Srpska TV - 03.12.2010

Zbog visokog vodostaja Drine, danas je proglašena vanredna situacija u priobalnom pojasu, duž donjeg toka te reke u lozničkom kraju. U saopštenju Gradskog štaba za vanredne situacije navedeno je da je naređena evakuacija svih domaćinstava ...

Zbog poplava evakuisano skoro 1500 ljudi

Prva Srpska TV - 03.12.2010

U Ljuboviji je evakuisano 1. 400 ljudi zbog poplava, a u Prijepolju i Brodarevu 58 osoba, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Predrag Marić.

Smiruje se veliki talas na Drini

EMG - 03.12.2010

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da se reka Drina smiruje i da na profilima protočne hidroelektrane (HE) Bajina Bašta dostiže dotok od 2.780 kubnih metara u sekundi.

Drina probila nasipe u Prnjavoru

Beta - 03.12.2010

ŠABAC, 3. decembra 2010. (Beta) - Reka Drina probila je u petak nasip i na drugom mestu u selu Mačvanski Prnjavor, nedaleko od Šapca, pa je počela evakuacija još 40 domaćinstava.

Vodostaj Lima i Drine u opadanju

R.S.Evropa - 03.12.2010

U Srbiji se beleži pad vodostaja Lima i Drine. Tokom noći sa četvrtka na petak je iz Loznice evakuisano oko 1.400 ljudi. Najteža situacija je kod Prnjavora a svi granični prelazi sa BIH osim Rače su zatvoreni.

Drina se izlila u Mačvi, evakuacija kod Loznice (VIDEO)

EMG - 03.12.2010

Reka Drina je posle podne probila nasip i na drugom mestu u selu Mačvanski Prnjavor, nedaleko od Šapca, pa je počela evakuacija još 40 domaćinstava.

Železnica uvodi vanredne polaske

S media - 03.12.2010

Železnice Srbije zbog prekida drumskog saobraćaja od večeras uvode vanredne vozove na relaciji Prijepolje-Brodarevo-Prijepolje radi pomoći stanovništvu ugroženom poplavama.

Region pod vodom

Danas - 03.12.2010

Beograd, Loznica, Šabac - Više od 1.500 osoba evakuisano je juče u Ljuboviji, Loznici i Prijepolju sa područja ugroženih izlivanjem Drine i Lima.

Postepena normalizacija na poplavljenim terenima

Beta - 03.12.2010

BEOGRAD, 3. decembra 2010. (Beta) - Situacija na terenu pogodjenom poplavama polako se stabilizuje, a vodostaj na Limu je u opadanju, dok se reka Drina u opštini Ljubovija povlači u korito, saopštio je u petak uveče MUP Srbije.

Drina poplavila Mačvanski Prnjavor

Mondo - 03.12.2010

Reka Lim je u opadanju, Drina u opštini Ljubovija se povlači u korito, a stanje je trenutno najteže na području Mačvanskog Prnjavora, gde je poplavljeno više kuća.

Ne prestaje borba sa vodenom stihijom

Novosti - 03.12.2010

U mnogim mestima pored Drine, Lima i Save stotine meštana moralo da napusti svoje domove. Uništeni mostovi, prekinut saobraćaj HIROVITA Drina, koja se u petak razlila u selima Lipnički Šor, Jelav i Lešnica, nikad dosad nije naterala toliko ...

Počela evakuacija u Podrinju

RTS - 02.12.2010

Dramatična noć u naseljima uz Drinu i Lim. Noćas stiže poplavni talas, očekuje se izlivanje reke i plavljenje Semberije. Evakuacija počela u Ljuboviji gde je oko 50 kuća i motel pod vodom.

Prete poplave

24online - 02.12.2010

KIŠA - Zbog obilnih padavina, vodostaj Lima kod Prijepolja juče je bio 290 centimetara, što je tri puta više od proseka. Nekoliko puteva, hektari oranica i pojedina vikend naselja u Mačvanskom okrugu su pod vodom, dok je reka Jadar ...

Poplavni talas Drine stiže oko ponoći

Kurir - 02.12.2010

LOZNICA - Zbog obilnih padavina u gornjem delu sliva Drine, u sredu je došlo do izlivanja te reke kod Ljubovije, dok će vrh poplavnog talasa, prema procenama nadležnih, na područje Loznice stići oko ponoći, a potom i nizvodno odatle.

Evakuacija u Ljuboviji i Prijepolju

RTS - 02.12.2010

Pred nabujalim Drinom i Limom evakuisano ugroženo stanovništvo u Prijepolju, Ljuboviji i Priboju. Vatrogasno-spasilačke ekipe su na terenu i pomažu meštanima.

Zbog poplava zatvoren put Ljubovija- Bajina Bašta

Blic - 02.12.2010

Obimne padavine prethodnih dana prouzrokovale su izlivanje iz korita reke Drine na obe obale, tako da je od noćas obustavljen saobraćaj na putnoj komunikaciji Višegrad - Ustiprača, a zatvoren je i put Ljubovija-Bajina-Bašta.

Evakuacija ljudi pred nabujalom drinom i limom

Kurir - 02.12.2010

BEOGRAD - U okolini Ljubovije je proglašeno vanredno stanje zbog porasta nivoa Drine, a kritična situacija je i u Prijepolju zbog porasta Lima, gde je 20 ljudi već evakusiano iz svojih kuća, rekao je jutros agenciji Beta načelnik Sektora ...

Zbog poplava evakuacija u Ljuboviji, Prijepolju, Koviljači, Tadić obilazi ugrožene

Blic - 02.12.2010

LJUBOVIJA - Predsednik republike Boris Tadić boravi večeras u Ljuboviji gde su obimne padavine prethodnih dana prouzrokovale izlivanje reke Drine na obe obale, tako da je od noćas obustavljen saobraćaj na putu Višegrad-Ustiprača, a ...

Vanredno i u Loznici

B92 - 02.12.2010

Loznica -- Zbog naglo povećanog vodostaja Drine, čiji nivo i dalje raste, proglašena je vanredna situaciju u priobalnom pojasu duž čitavog toka te reke u lozničkom kraju Vanredno stanje je danas proglasio gradonačelnik Loznice Vidoje ...

Evakuisano Više od 140 ljudi

Kurir - 02.12.2010

BEOGRAD - Više od 140 ljudi do sada je evakuisano sa područja ugroženih poplavama zbog porasta vodostaja reka u slivu Save, kao i vodostaja Lima, koji je u stalnom porastu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP: Građani obavešteni o vodostaju

B92 - 02.12.2010

Beograd -- Proglašene su vanredne odbrane od poplava u slivu reke Sava, saopštio MUP Srbije. Stanovništvo ugroženog područja je obavešteno o opasnosti od poplava.

Vanredno na rekama zapadne Srbije

B92 - 02.12.2010

Beograd, Tanjug -- Više od 140 ljudi do sada evakuisano sa područja ugroženih poplavama zbog porasta vodostaja reka u slivu Save, u zapadnoj Srbiji. Lim i Drina u stalnom porastu.

Evakuacija zbog poplava

RTS - 02.12.2010

Nastavlja se evakuacija ugroženog stanovništva u lozničkom kraju. Drina u tom kraju još uvek u porastu, dok u Ljuboviji stagnira. Lim prekinuo saobraćaj između Srbije i Crne Gore. Nadolazi Sava kod Šapca.

Vodostaji u porastu

Kurir - 02.12.2010

BEOGRAD - Na slivu Drine vodostaji rastu, sa tendencijom porasta u naredna 24 časa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

Tadić: Pomoć u saniranju štete

B92 - 02.12.2010

Ljubovija -- Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je u susretu sa građanima Ljubovije pomoć države u saniranju štete od izlivanja Drine u tom i drugim poplavljenim mestima.

U okolini Loznice evakuisano 500 domaćinstava

Kurir - 03.12.2010

LOZNICA - U lozničkom kraju i Ljuboviji je usled porasta vodostaja reke Drine do sada evakuisano više stotina domaćinstava, a pod vodom se našlo i oko 6.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Voda guta kuće i puteve!

Press - 02.12.2010

Najkritičnije u Ljuboviji, Bajinoj Bašti, Zvorniku, Loznici, Prijepolju, Priboju... Evakuisano na hiljade ljudi Može samo ovako... Čamac jedini mogući prevoz u ljubovijskom kraju Specijalni timovi za spasavanje i rad na vodi iz Niša i ...

Drina i Lim iselili više od 1 500 ljudi

Politika - 02.12.2010

Vrh poplavnog talasa preti Mačvi. – Vodostaj stagnira, ali protok vode i dalje je ogroman Više od 1 500 ljudi evakuisano je, a još nekoliko hiljada strepi od plavljenja Drine.

Marić: Najkritičnije u Ljuboviji i Prijepolju

Beta - 02.12.2010

BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - U okolini Ljubovije je proglašeno vanredno stanje zbog porasta nivoa Drine, a kritična situacija je i u Prijepolju zbog porasta Lima, gde je 20 ljudi već evakusiano iz svojih kuća, rekao je u četvrtak ...

Najkritičnije u Ljuboviji i Prijepolju

S media - 02.12.2010

U okolini Ljubovije je proglašeno vanredno stanje zbog porasta nivoa Drine, a kritična situacija je i u Prijepolju zbog porasta Lima, gde je 20 ljudi već evakusiano iz svojih kuća, rekao je jutros agenciji Beta načelnik Sektora za vanredne ...

Počela evakuacija pred nabujalim rekama

Mondo - 02.12.2010

Pred nabujalim Drinom i Limom počela je evakuacija ugroženih stanovnika u Ljuboviji i Prijepolju. U Ljuboviji je oko 50 kuća i motel pod vodom, a dramatično je i u Prijepolju gde je Lim potopio oko pedeset kuća, dok se oko 100 hektara ...

Stanovništvu prete Drina i Lim

Vesti Online - 02.12.2010

Pred nabujalom Drinom i Limom kasno večeras počela je evakuacija ugroženih stanovnika u Ljuboviji i Prijepolju. U Ljuboviji je oko 50 kuća i motel pod vodom, a dramatično je i u Prijepolju gde je Lim potopio oko pedeset kuća, dok se oko ...

Evakuacija zbog poplava

Novosti - 02.12.2010

Stotine ljudi evakuisano iz opština u slivu Save, najugroženiji Ljubovija, Loznica i Prijepolje. Reke nose puteve u Crnoj Gori, evakuacija i u Republici Srpskoj.

Zatvoren deo puta Ljubovija-Bajina Bašta

S media - 02.12.2010

Deonica magistralnog puta M-19.1 izmedju LJubovije i Bajine Bašte zatvorena je za saobraćaj zbog porasta nivoa reke Drine odnosno opasnosti od poplava, saopšteno je iz Puteva Srbije.

U Ljuboviji kritično zbog poplave

Mondo - 02.12.2010

Pred nabujalim Drinom i Limom evakuisani stanovnici u Ljuboviji i Prijepolju. U pojedinim delovima Srbije proglašeno vanredno stanje. Mere redovne odbrane od poplava i na Savi.

Lim prekinuo saobraćaj sa Crnom Gorom

Mondo - 02.12.2010

U lozničkom kraju poplavljeno je više od 300 domaćinstava, a zbog izlivanja Lima prekinut je saobraćaj između Srbije i Crne Gore, na magistralnom putu Prijepolje - Bijelo Polje, dok vodostaji Lima u Prijepolju i Drine kod Ljubovije i ...

Poplave u Podrinju i Hercegovini

Novosti - 02.12.2010

Republika Srpska: Usled velikih padavina nivo podzemnih voda u opštini Bileća naglo raste, kao i u Popovom polju, a očekuje se i porast nivoa Drine USLED velikih padavina nivo podzemnih voda u opštini Bileća naglo raste, kao i u Popovom ...

Nadošli Lim prekinuo drumski saobraćaj između Srbije i Crne Gore

Danas - 02.12.2010

Beograd - Više od 140 ljudi do sada je evakuisano sa područja ugroženih poplavama zbog porasta vodostaja reka u slivu Drine, kao i vodostaja Lima, koji je u stalnom porastu, specijalistički timovi za spasavanje i rad na vodi iz Niša i ...

U Ljuboviji i Loznici vanredno stanje zbog poplava (VIDEO)

EMG - 02.12.2010

U okolini Ljubovije proglašeno vanredno stanje zbog rasta nivoa Drine, a kritična situacija je i u Prijepolju, zbog rasta Lima, gde je 20 ljudi već evakusiano, rekao jutros načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić.

Nabujali Lim srušio most

S media - 02.12.2010

U Ljuboviji ugroženo preko 300 domaćinstva i više od 1400 stanovnika. Proglašeno vanredno stanje. Bajina bašta bez opasnosti, nema potrebe za evakuacijom.

Hiljade stanovnika ugrožene

R.S.Evropa - 02.12.2010

Pred nabujalim Drinom i Limom evakuisano je ugroženo stanovništvo u Prijepolju, Ljuboviji i Priboju a vatrogasno-spasilačke ekipe su na terenu i pomažu meštanima.

Tadić u poplavljenoj Ljuboviji

Mondo - 02.12.2010

Predsednik Srbije najavio je večeras u susretu sa građanima Ljubovije pomoć države u saniranju štete od izlivanja Drine u tom i drugim poplavljenim podrinjskim mestima i apelovao na međusobnu solidarnost.

Tadić obilazi pogođene poplavama

Vesti Online - 02.12.2010

Predsednik Srbije Boris Tadić stigao je večeras u Ljuboviju, gde sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obilazi područje koje je pogođeno poplavama.

Evakuisano više od 140 osoba

Danas - 02.12.2010

Beograd, Užice - Više od 140 osoba do sada je evakuisano sa područja ugroženih poplavama zbog porasta vodostaja reka u slivu Drine. Porastom nivoa ove reke u opštini Ljubovija ugroženo je oko 300 objekata sa oko 1.400 stanovnika, a do sada ...

Vodostaj Lima porastao noćas za 70 centimetara

Kurir - 01.12.2010

PRIJEPOLJE, 1. decembra 2010. (Beta) - Vodostaj Lima kod Prijepolja jutros je 290 centimetara što je tri puta više od proseka, rekao je agenciji Beta Goran Ostojić iz stanice Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Drina se izlila kod Loznice

B92 - 01.12.2010

Loznica -- Reka Drina se, prema podacima centra za obaveštavanje Šabac, jutros izlila u vikend-naselje Branjevo i poplavila poljoprivredno zemljište kod Jelava.

Drina se izlila kod šapca, preti poplava kod loznice

Kurir - 01.12.2010

LOZNICA - Reka Drina se, prema podacima centra za obaveštavanje Šabac, jutros izlila u vikend-naselje Branjevo i poplavila poljoprivredno zemljište kod Jelava.

Poplave prete Srbiji

Blic - 01.12.2010

Zbog obilnih padavina, vodostaj Lima kod Prijepolja jutros je 290 centimetara što je tri puta više od proseka. Nekoliko puteva, hektari oranica i pojedina vikend naselja i u Mačvanskom okrugu nalaze se pod vodom.

Reka drina raste zbog obilnih kiša

Kurir - 01.12.2010

LOZNICA - Obilne padavine u gornjem delu sliva reke Drine izazvale su povećanja vodostaja usled čega je moguće da popodne i večeras dođe do mestimičnog izlivanja u manjem obimu u nebranjenim delovima obale u donjem toku te reke i kod ušća ...

Evakuacija zbog poplave kod Ljubovije

Blic - 01.12.2010

Drina se izlila iz korita i poplavila vikend naselja od Gornje Trešnjice do Velike Reke, a pod vodom su i kuće u Staroj Ljuboviji. Nivo Drine i dalje raste, trenutno HE “Bajina Bašta” pušta 3.000 kubika vode u sekundi, pa je opštinski štab ...

Drina se izlila kod Ljubovije, naređena evakuacija

Kurir - 01.12.2010

LOZNICA - Drina se danas popodne izlila u srednjem toku, kod Ljubovije, i poplavila vikend naselja od Gornje Trešnjice do Velike Reke, a pod vodom su i kuće u Staroj Ljuboviji.

Poplave prete pojedinim opštinama

B92 - 01.12.2010

Beograd -- Obilne kiše prethodnih nekoliko dana prouzrokovale su porast vodostaja reka u slivu Save, a najveća opasnost preti opštini Ljubovija i kućama na obali Drine.

Podrinju prete poplave

RTS - 01.12.2010

Proglašene redovne odbrane od poplava u svim ugroženim područjima, saopštio Sektor za vanredne situacije MUP-a. Ugrožene opštine Prijepolje, Užice, Šabac, Loznica, Bogatić i Koceljeva, a najugroženija opština Ljubovija.

Proglašene redovne odbrane od poplava u više opština

Blic - 01.12.2010

BEOGRAD - Zbog porasta vodostaja reka u slivu reke Save, usled obilnih padavina u Crnoj Gori i padavina u Srbiji, proglašene su redovne odbrane od poplava u svim ugroženim područjima, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Drina se izlila, očekuju se velike poplave

Press - 01.12.2010

Drina se juče izlila u nižim delovima nebranjenog priobalja usled obilnih padavina u gornjem delu sliva reke. Reka nabujala zbog obilnih padavina...

Izlio se Lim, rastu Drina i Sava

B92 - 01.12.2010

Beograd -- Izlio se Lim u Prijepolju, ugroženo 10 domaćinstava. U porastu Drina i Sava. Osim Prijepolja ugroženi i Užice, Šabac, Loznica, Bogatić, Koceljeva i Ljubovija.

Sava se izlila kod Šapca, Drina kod Loznice

Mondo - 01.12.2010

Reka Sava se, prema podacima centra za obaveštavanje Šabac, jutros izlila u vikend-naselje Branjevo i poplavila poljoprivredno zemljište kod Jelava.

Ugrožena ćuprija na Drini

Mondo - 01.12.2010

Vodostaj Drine u Višegradu naglo je porastao jutros od 5.00 časova i poplavljeni su svi stubovi Mosta Mehmed paše Sokolovića. Ovo je maksimalan vodostaj Drine u Višegradu od 1896. godine kada je bio veliki potop.

Sava kod Šapca u porastu

EMG - 01.12.2010

Vodostaj Save kod Šapca je iznad granice redovne odbrane od poplava, a dostizanje granice vanredne odbrane od poplava očekuje se 3. decembra, objavljeno je danas na sajtu Republičckog hidrometeorološkog zavoda.

Sava preti Šapcu

S media - 01.12.2010

Vodostaj Save kod Šapca je iznad granice redovne odbrane od poplava, a dostizanje granice vanredne odbrane od poplava očekuje se 3. decembra, objavljeno je danas na sajtu Republičckog hidrometeoroloskog zavoda.

Raste vodostaj Drine

R.S.Evropa - 01.12.2010

Vodostaj rijeke Drine na području Bijeljine je u porastu, pa se očekuje njeno veće izlijevanje iz koritai plavljenje područja u Semberiji. Drina je u blizini Višegrada poplavila lokalni put, pa je desetak sela na tom području odsječeno od ...

Izlila se Drina

S media - 01.12.2010

Drina se danas popodne izlila u srednjem toku, kod Ljubovije, i poplavila vikend naselja od Gornje Trešnjice do Velike Reke, a pod vodom su i kuće u Staroj Ljuboviji.

Zbog nabujale Drine oglašena uzbuna

R.S.Evropa - 01.12.2010

Sirene su u srijedu od 13 časova tri puta oglasile znak za uzbunu na području Višegrada kao upozorenje građanima na opasnost od naglih poplava u drinskom slivu nizvodno od Hidroelektrane Višegrad.

Opasnost od poplava u slivu Save

Mondo - 01.12.2010

Preti opasnost od poplava u pojedinim mestima u Srbiji. U nekim opštinama uvedene redovne mere odbrane od poplava. Obilne kiše prethodnih nekoliko dana prouzrokovale su porast vodostaja reka u slivu Save, a najveća opasnost od poplava ...

Poplave u Prijepolju

S media - 01.12.2010

Štab za vanredne situacije u Prijepolju upozorio je večeras gradjane da se očekuje dalji rast vodostaja Lima koji je već dostigao gotovo četiri puta veći nivo od uobičajenog.

Ugrožena ćuprija na Drini

Vesti Online - 01.12.2010

Vodostaj Drine u Višegradu naglo je porastao jutros od 5.00 časova i poplavljeni su svi stubovi Mosta Mehmed paše Sokolovića. To je maksimalan vodostaj Drine u Višegradu od 1896. godine kada je bio veliki potop.