TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Mesić izviždan

Blic - 06.08.2005

Akcija 'Oluja' bila je legitimna, opravdana i čista kao suza, poručili su sa centralne svečanosti Dana pobede i domovinske zahvalnosti i 10. godišnjice 'Oluje' u Kninu najviši hrvatski državni funkcioneri, odlučno odbacujući tvrdnje da se radilo o zločinačkoj, planiranoj akciji s ciljem ...

Srbi tuguju, Hrvatska slavi

Blic - 05.08.2005

Protestom prognanih Krajišnika pred hrvatskom ambasadom, parastosom u crkvi Svetog Marka i kulturno-umetničkim programom na Trgu Nikole Pašića juče je u Beogradu obeležena deseta godišnjica stradanja Srba u 'Oluji'. Stotinak prognanih Srba okupilo se juče ispred hrvatske ambasade i zatražilo od ...

Oluja - domovinska zahvalnost

B92 - 05.08.2005

Beograd -- Dan pobede i domovinske zahvalnosti, praznik kojim Hrvatska proslavlja akciju 'Oluja', obeležen je centralnom proslavom u Kninu. Na desetogodišnjicu 'Oluje', nosioci vlasti u Hrvatskoj tu akciju su jednoglasno ocenili kao prekretnicu u hrvatskoj istoriji.

Hrvatska je počinila genocid nad Srbima

Blic - 04.08.2005

Hrvatska je učinila genocid nad srpskim narodom. Zato bi Ivu Sanadera i Stjepana Mesića trebalo da bude sramota zbog izjava da je Hrvatska ponosna na 'Oluju' i da je ta akcija bila briljantna, ocenila je u razgovoru za 'Blic' Sanda Rašković-Ivić, potpredsednik Demokratske stranke Srbije.

10 godina od Oluje

B92 - 04.08.2005

Beograd, Zagreb -- Počelo je obeležavanje 10. godišnjice početka vojne akcije Oluja, tokom koje je proterano 250.000 Srba. Vojne i policijske snage Hrvatske su u toj akciji ubile na stotine i proterale oko 250.000 Srba, od kojih mnogi i danas žive u izbegličkim centrima širom Srbije.

Tuđman: Tobože im jamčiti prava...

B92 - 03.08.2005

Zagreb, Zadar -- Transkripti razgovora Tuđmana, njegovih saradnika i generala ukazuju na postojanje plana za progon Srba tokom akcije "Oluja". Iako hrvatske vlasti ni deset godina nakon akcije "Oluja", ne priznaju da je u toku te akcije bilo planskog progona civila, transkripti razgovora, bivšeg ...

Činjenice o zločinu

Blic - 03.08.2005

Predsednik Srbije Boris Tadić sa punim etičkim uporištem pozvao je vodeće ličnosti hrvatske države da osude akciju 'Oluja'. Hrvatski premijer Sanader, odgovarajući na taj Tadićev apel, reagovao je sasvim eksplicitno oporom konstatacijom: 'Hrvatska je ponosna na ‘Oluju’'.

Hrvatska ponosna na 'Oluju'

Blic - 02.08.2005

Hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je da je Hrvatska ponosna na vojnu akciju 'Oluja' i da se ne treba uzrujavati zbog izjave koju je dao srpski predsednik Boris Tadić, a čije razloge, kaže, treba tražiti na unutarsrpskoj političkoj sceni.

Osudite 'Oluju'

Blic - 01.08.2005

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić pozvao je još jednom vlasti Republike Hrvatske da se odrede prema zločinu počinjenom nad Srbima u akciji 'Oluja' 1995. godine. - Činjenicu da je za nekoliko dana proterano 250.000 Srba iz Hrvatske ne možemo nazvati ekcesom, već je to etničko čišćenje.

Kako će biti obeležena Oluja

B92 - 01.08.2005

Beograd, Split -- Odbor za obeležavanje 10 godina od akcije Oluja 4. avgusta će obeležiti datum početka akcije hrvatske vojske. Početak Oluje biće obeležen protestnim šetnjama ulicama Beograda i simboličnim polaganjem ruža pred Ambasadom Hrvatske, a Odbor za obeležavanje početka akcije hrvatske ...