TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Filipović: SCG u Partnerstvu i pored tužbe protiv NATO

B92 - 20.06.2003

Beograd -- Srbija i Crna Gora bi mogle ući u Partnerstvo za mir i pre rešavanja problema s tužbom SCG protiv NATO i tužbama Hrvatske i BiH protiv SCG pred Međunarodnim sudom pravde, izjavio je bivši član parlamentarne delegacije u Skupštini NATO Miroslav Filipović.

Podnet zahtev za pristupanje Partnerstvu za mir

B92 - 19.06.2003

Beograd -- Ministar inostranih poslova SCG Goran Svilanović uputio je u četvrtak pismo ambasadoru Velike Britanije Čarlsu Krofordu, koji je i koordinator NATO za Srbiju i Crnu Goru, sa zvaničnim zahtevom za pristupanje državne zajednice Srbija i Crna Gora programu NATO "Partnerstvo za mir".

Zahtev SCG primljen sa zadovoljstvom

B92 - 19.06.2003

Brisel -- U sedištu NATO u Briselu "sa zadovoljstvom" je primljen zahtev vlade Srbije i Crne Gore za ulazak u "Partnerstvo za mir" i sada će biti "preduzeti odgovarajući koraci" da se to razmotri kako bi konačnu odluku doneo Savet NATO.

Kopoli: Ulaskom u Parnterstvo i NATO, SCG ulazi i u zapadni trgovački blok

B92 - 19.06.2003

Beograd -- Predsednik Međunarodne asocijacije za strateške studije Gregori Kopli, izjavio je za TV B92 da pomeranjem strateškog centra ka jugositočnoj Evropi, Srbija i Crna Gora dobija ključnu ulogu u regionu. On je rekao da će tome doprineti i najavljeno priključenje Srbije i Crne Gore Partnerstvu ...

Naši vojnici u NATO operacijama

Blic - 18.06.2003

Ulazak u u program Partnerstvo za mir za SCG će, ističu sagovornici 'Blica', imati veći uticaj na civilni nego na vojni sektor, jer prvenstveno predviđa ispunjavanje bezbednosnih standarda koji su preduslov za dalje evropske integracije.

Kroford: Neće biti problema za prijem u Partnerstvo za mir

B92 - 18.06.2003

Beograd -- Ambasador Velike Britanije u Beogradu Čarls Kroford ocenio je u sredu uveče da "neće biti većih problema" za prijem SCG u NATO program "Partnerstvo za mir" i dodao da skorašnje hapšenje haškog optuženika Veselina Šljivančanina "ide u prilog" nastojanju SCG da uđe u taj program.

Ove nedelje zvaničan zahtev za prijem u Partnerstvo za mir

B92 - 17.06.2003

Beograd -- Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić izjavio je da će ove nedelje vlasti podneti zvaničan zahtev za pristupanje Partnerstvu za mir. Tadić je na svečanosti povodom Dana Vojske SCG rekao da je vrhunski bezbednosno-politički prioritet SCG priključenje Partnerstvu za mir.

Tadić: Ove nedelje zahtev za ulazak u Partnerstvo za mir

B92 - 16.06.2003

Beograd -- Ministar odbrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić rekao je u ponedeljak uveče da je "vrhunski bezbednosno-politički prioritet" državne zajednice priključenje programu "Partnerstvo za mir". Na svečanosti povodom Dana Vojske SCG u Domu garde na Topčideru, Tadić je ponovio da će ove nedelje ...