TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ubijanje Stambolića po drugi put

Blic - 20.07.2005

Slobodan Milošević je naručio ubistvo Ivana Stambolića i pokušao likvidaciju Vuka Draškovića. Ono što su pojedini znali, a mnogi pretpostavljali potvrdili su zvanični državni organi; specijalni tužilac i Veće Specijalnog suda.

Za ubistvo Stambolića 209 godina robije

Blic - 19.07.2005

Milorad Ulemek je po nalogu Slobodana Miloševića organizovao kriminalnu grupu sa ciljem da ubijaju Miloševićeve političke protivnike. Ovo nije političko suđenje, već suđenje za najteže krivično delo ubistva i zbog toga je važno - rekao je sudija Dragoljub Albijanić prilikom izricanja kazne od 40 ...

Reakcije na visine kazni

B92 - 19.07.2005

Beograd -- Lider SPO-a Vuk Drašković kaže da su počinioci atentata na njega i Ivana Stambolića dobili zakonom predviđene kazne. Međutim, "stubovi Miloševićevog zločinačkog udruženja" Radomir Marković i Milorad Bracanović preblago su kažnjeni, rekao je on.

Legiji preti nova i stroža kazna

Blic - 18.07.2005

Suđenje za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi dobiće danas svoj prvi sudski epilog. Prvooptuženi Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO, i petorica pripadnika te jedinice, kao i bivši šef DB Rade Marković, mogli bi da dobiju maksimalne kazne od po 40 godina ...

Ulemeku 40 godina, Markoviću 15

B92 - 18.07.2005

Beograd -- Specijalni sud izrekao je presude optuženima za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. Milorad Ulemek Legija osuđen je na 40 godina zatvora, bivši šef DB-a Radomir Marković na 15 godina zatvora.