TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Na Bliskom istoku sve gore

B92 - 16.07.2006

Bejrut, Jerusalim -- Devetoro mrtvih i desetine ranjenih u napadu Hezbolaha na Haifu. 17 mrtvih u Libanu. Izrael najavljuje napade. Solana u Libanu. U napadu na lučki grad Haifu pogođena je glavna gradska ulica i željeznička stanica, a strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude i veći.

Bejrut ponovo gori

Blic - 15.07.2006

Mnoge zemlje su pozvale na uzdržavanje od primene sile, dok je Liban zatražio prekid vatre. Savet bezbednosti UN treba da održi hitno zasedanje. Izrael je saopštio da je u najnovijim napadima iz vazduha i sa mora pogodio 18 ciljeva Hezbolaha, ubivši tri civila i ranivši najmanje 50 osoba.

Bomba na autobus sa izbeglicama

B92 - 15.07.2006

Bejrut, Pariz, Berlin, Damask -- Izraelske snage pogodile konvoj izbeglica iz Bejruta. Ambasada Srbije u Siriji pokušava da evakuiše naše državljane. Najmanje 15 civila poginulo je u južnom delu Libana, kada je izraelska vojska raketirala konvoj izbeglica, žena i dece, koji su pokušali da pobegnu ...

Nastavlja se sukob Izraela i Libana

B92 - 14.07.2006

Tel Aviv, Bejrut, Njujork -- Izrael je pojačao ofanzivu na Liban, ali Hezbolah takođe napada velike gradove duboko u teritoriji Izraela. Do sada je u Libanu poginula 61 osoba. Izrael je danas napao stotine infrastrukturnih objekata u južnom Libanu, uključujući aerodrome, autoputeve, ali i vojne ...

Izrael i Liban na korak od rata

Blic - 14.07.2006

Izraelsko ministarstvo odbrane je saopštilo da je cilj pomorske blokade 'stopiranje prebacivanja terorista i oružja'. Pre pomorske blokade vojni avioni su bombardovali sve tri piste na glavnom aerodromu u Bejrutu, zbog čega su svi letovi preusmereni na obližnji Kipar.

Ofanziva Izraela na Liban

B92 - 13.07.2006

Bejrut -- Najmanje 47 ljudi, među kojima 15 dece, poginulo je u seriji vazdušnih napada Izraela na susedni Liban. Severni sused odgovara vatrom. U seriji izraelskih vazdušnih napada našla se i prestonica Bejrut, kao i naseljene oblasti na jugu zemlje, a povređeno je oko 100 ljudi.

Izraelska armija ušla u Liban

Blic - 13.07.2006

Izraelski premijer Ehud Olmert rekao je da napad libanskog Hezbolaha na severnoj granici Izraela predstavlja ratni čin. Olmert je naglasio da taj napad nije 'čin terora', već napad na suverenu izraelsku državu. Ujedno je najavljena i mobilizacija novih vojnih jedinica.

Izraelska vojska ušla u Liban

B92 - 12.07.2006

Gaza -- Sukobi na granici izmedju Izraela i Libana nastavljeni su večeras, nakon što je libanski Hezbolah zarobio dva izraelska vojnika. Izraelsko vazduhoplovstvo bombardovalo je večeras most na oko 15 kilometara južno od Bejruta, saopštila je libanska policija, ne navodeći da li je bilo žrtava i ...

Izrael odbacio kritike

B92 - 10.07.2006

Jerusalim -- Izraelski premijer Ehud Olmert odbacio je kritike međunarodne zajednice na račun izraelske ofanzive u pojasu Gaze. On je rekao da je cilj vojne akcije da se izvrši pritisak na Palestince da oslobode otetog izraelskog vojnika, kao i da se zaustave raketni napadi na ciljeve u Izraelu.