TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Bitka za puteve

RTS - 12.06.2011

Bitke besne širom Libije. Zavija, Zintan i Musurata poprišta žestokih borbi vojske i pobunjenika. Danska avijacija ostala bez bombi. Gadafi gubi ključne komunikacije.

Libijski režim tvrdi da je slomio otpor u Zaviji

Blic - 12.06.2011

TRIPOLI - Režim libijskog lidera Moamera Gadafija saopštio je večeras da su libijske snage slomile otpor u Zaviji, gradu zapadno od Tripolija, dok je NATO poručio da preduzima korake kako bi zaštitio civile u tom delu Libije.

NATO udara, a Gadafi slavi

Vesti Online - 12.06.2011

Ignorišući pritisak, režim libijskog vođe Moamera Gadafija je u subotu na vojnom aerodromu Mitiga proslavio 41. godišnjicu "uklanjanja američkih baza" iz Libije, uz folklornu predstavu i u prisustvu plemenskih vođa.

Gadafije snage žestoko bombardovale pobunjenike u Misrati

Glas javnosti - 12.06.2011

TRIPOLI - Najmanje 22 osobe su poginule, a više od 60 je ranjeno kada su snage lojalne libijskom vođi Muameru Gadafiju bombardovale okolinu pobunjeničkog uporišta Misurate, naveli su bolnički izvori u tom gradu na zapadu Libije.

Libija: Nastavljene borbe u Zaviji

R.S.Evropa - 12.06.2011

Borbe između snaga lojalnih libijskom lideru Moameru Gadafiju i pobunjenika nastavljene su danas u Zaviji, gradu na istoku Libije, saopštili su pobunjenici, javljaju agencije.

Presečen put ka Tunisu

Danas - 12.06.2011

Bengazi - Borbe između snaga lojalnih libijskom lideru Moameru Gadafiju i pobunjenika nastavljene su juče u Zaviji, gradu na istoku Libije, saopštili su pobunjenici, javljaju agencije.

TURSKA ponudila garancije Gadafiju ako ode iz Libije

Kurir - 11.06.2011

ANKARA - Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko odmah napusti Libiju ali još uvek nije dobila odgovor na tu ponudu, izjavio je u petak veče turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

Turska daje garancije Gadafiju ako napusti zemlju

Blic - 11.06.2011

ANKARA - Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko se povuče sa vlasti i napusti svoju zemlju, ali još nije dobila odgovor iz Tipolija. "Mi smo ponudili Gadafiju garancije.

Zintan na udaru

RTS - 11.06.2011

Oko 40 projektila tipa "grad" ispaljeno na Zintan. Bombardovan grad Gadamis, koji se nalazi na listi svetske kulturne baštine. NATO u planiranju bombardovanja Libije koristi Fejsbuk i Tviter.

TURSKA će pomoći Gadafiju ako napusti zemlju

Kurir - 11.06.2011

ANKARA - Turska je ponudila garancije libijskom lideru Muameru Gadafiju ukoliko se povuče sa vlasti i napusti svoju zemlju, ali još nije dobila odgovor iz Tipolija. "Mi smo ponudili Gadafiju garancije.

Gadafijeve snage žestoko napale na Misuratu

Kurir - 11.06.2011

TRIPOLI - Najmanje 22 osobe su poginule, a više od 60 je ranjeno kada su snage lojalne libijskom vođi Muameru Gadafiju bombardovale okolinu pobunjeničkog uporišta Misurate, naveli su bolnički izvori u tom gradu na zapadu Libije.

Turska nudi pomoć Gadafiju

B92 - 11.06.2011

Tripoli -- Turska je ponudila pomoć libijskom lideru Moameru Gadafiju da napusti zemlju. Gadafi na ponudu još nije odgovorio. Nagađa se da verovatno i neće - s obzirom da je do sada više puta rekao da neće bežati iz Libije.

Gadafi traži prekid bombardovanja

Vesti Online - 11.06.2011

Libijski lider Moamer Gadafi poslao je pismo američkom Kongresu u kojem pozdravlja kritiku pojedinih kongresmena upućenu američkom predsedniku Baraku Obami zbog toga što je bez konsultacija sa tim telom odlučio da nastavi vojnu operaciju u ...

Gadafi u pismu Kongresu SAD traži prekid intervencije

EMG - 11.06.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi u pismu Kongresu SAD pozdravlja kritiku pojedinih kongresmena upućenu predsedniku SAD Baraku Obami zbog toga što je bez konsultacija s tim telom odlučio da nastavi vojnu operaciju u Libiji.

Ankara ponudila garancije Gadafiju ako napusti Libiju

R.S.Evropa - 11.06.2011

Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko odmah napusti Libiju, ali još uvijek nije dobila odgovor na tu ponudu, izjavio je u petak uveče turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

Gadafi hvali Kongres zbog rasprave o Libiji

R.S.Evropa - 11.06.2011

Libijski vođa Moamer Gadafi poslao je američkom Kongresu pismo u kojem pozdravlja kritike upućene predsjedniku SAD-a Baracku Obami zbog zračnih napada NATO-a na Libiju, saopštili su zvaničnici u petak.

Napad Gadafijevih snaga na Misuratu, poginulo 22 ljudi

R.S.Evropa - 11.06.2011

Najmanje 22 osobe su poginule, a više od 60 je ranjeno kada su snage lojalne libijskom vođi Moameru Gadafiju bombardovale okolinu pobunjeničkog uporišta Misurate, naveli su bolnički izvori u tom gradu na zapadu Libije.

Rat se nastavlja,Turska nudi garancije Gadafiju

Prva Srpska TV - 11.06.2011

Oko 40 projektila tipa "grad" ispaljeno na Zintan. Bombardovan grad Gadamis, koji se nalazi na listi svetske kulturne baštine. Pobunjenici su bili primorani da se povuku pred teškim napadom Gadafijevih snaga u kome je na Zintan ispaljeno ...

Gadafi slavi u Tripoliju uprkos napadu NATO

Beta - 11.06.2011

TRIPOLI, 11. juna 2011. (Beta-AFP) - Ignorišući pritisak, režim libijskog vodje Moamera Gadafija je u subotu na vojnom aerodromu Mitiga proslavio 41.

Gadafi slavi u Tripoliju, briga ga za NATO

Mondo - 11.06.2011

Uprkos svakodnevnim napadima režim libijskog vođe je danas na vojnom aerodromu Mitiga proslavio 41. godišnjicu "uklanjanja američkih baza" iz Libije. Dan je obeležen uz folklornu predstavu i u prisustvu plemenskih vođa.

Libija: Navikli na život s bombama

Blic - 10.06.2011

TRIPOLI - Ni tri nedelje nakon što je NATO još 20. maja objavio da je bombardovanje Alijanse konačno paralisalo moć libijskih vlasti da napadaju pobunjeničke snage, sukobu u Libiji ne vidi se kraj.

1.3 milijarde za libijsku opoziciju

B92 - 10.06.2011

Abu Dabi -- Arapske i zapadne zemlje obećale su više od 1.3 miljade dolara pomoći libijskom Nacionalnom prelaznom savetu. Italija i Francuska su ponudile nešto više od milijardu dolara dok su Kuvajt i Katar obećali 280 miliona dolara za ...

U napadu Gadafijevih snaga na Misratu poginule 22 osobe

Blic - 10.06.2011

TRIPOLI - Najmanje 22 osobe poginule su danas u napadu snaga libijskog vođe Moamera Gadafija na Misratu, saopštili su medicinski izvori. Lekar u bolnici Hikma rekao je da su Gadafijeve snage koristile tenkove, artiljeriju i granate ...

Teške borbe za Misuratu

RTS - 10.06.2011

Najmanje 22 osobe poginule, a 61 ranjena u najnovijem napadu snaga libijskog vođe Moamera Gadafija na Misuratu, saopštili medicinski izvori. Teška artiljerija i tenkovi libijske vojske gađali pobunjeničke položaje 30 kilometara od Dafnije.

Gadafi u pismu Kongresu SAD traži prekid intervencije

24sata - 10.06.2011

Libijski lider Moamer Gadafi poslao je danas pismo američkom Kongresu u kojem pozdravlja kritiku pojedinih kongresmena upućenu američkom predsedniku Baraku Obami zbog toga što je bez konsultacija sa tim telom odlučio da nastavi vojnu ...

Gadafi od Kongresa traži primirje

B92 - 10.06.2011

Tripoli -- Libijski lider Moamer Gadafi je u pismu američkom Kongresu pozvao na obustavljanje vatre i dopremanje humanitarne pomoći. Pozdravio je kritike pojedinih kongresmena upućenu američkom predsedniku Baraku Obami zbog toga što je bez ...

Turska ponudila garancije Gadafiju ako napusti Libiju

24sata - 10.06.2011

Turska je ponudila garancije libijskom lideru Moameru Gadafiju ukoliko odmah napusti Libiju ali još uvek nije dobila odgovor na tu ponudu, izjavio je večeras turski premijer Redžep Tajip Erdogan.

Gadafi u pismu Kongresu SAD traži prekid intervencije

Blic - 10.06.2011

VAŠINGTON - Libijski lider Moamer Gadafi poslao je danas pismo američkom Kongresu u kojem pozdravlja kritiku pojedinih kongresmena upućenu američkom predsedniku Baraku Obami zbog toga što je bez konsultacija sa tim telom odlučio da nastavi ...

Gadafi u pismu kongresu SAD traži prekid intervencije

Kurir - 10.06.2011

Vesti : Barak Obama , libija , kongres SAD , Moamer Gadafi , intervencija u ...

Gadafi kažnjava silovanjima, deli vijagru?

Mondo - 10.06.2011

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda Luis Moreno Okampo kaže da ima dokaze da je libijski lider Moamer Gadafi naredio svojim vojnicima da se koriste silovanjem kao oružjem u ratu.

Gadafijevi vojnici na „vijagri“!

ALO - 10.06.2011

Luis Moreno Okampo, glavni tužilac Međunarodnog suda u Hagu, saopštio je da je libijski lider Moamer el Gadafi naredio masovna silovanja i da su kupljene ogromne količine lekova poput „vijagre“ za vojnike kako bi lakše napadali žene! On je ...

Milijardu dolara za libijsku opoziciju

Vesti Online - 10.06.2011

Na konferenciji u Abu Dabiju, arapske i zapadne zemlje obećale su više od 1.3 miljade dolara pomoći libijskom Nacionalnom prelaznom savetu. Italija i Francuska su ponudile nešto više od milijardu dolara dok su Kuvajt i Katar obećali 280 ...

Više od milijardu dolara za libijsku opoziciju

R.S.Evropa - 10.06.2011

Na konferenciji u Abu Dabiju, arapske i zapadne zemlje obećale su više od 1,3 milijarde dolara pomoći libijskom Nacionalnom prelaznom savetu. Italija i Francuska su ponudile nešto više od milijardu dolara dok su Kuvajt i Katar obećali 280 ...

Predstavnik Moskve u Tripoliju

R.S.Evropa - 10.06.2011

Mihail Margelov, predstavnik ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, izjavio je danas da planira da u sklopu posredničkih napora i nakon posjete uporištu libijskih pobunjenika Bengaziju posjeti i Tripoli.

Zvaničnik NATO: Gadafi je legitimna meta

E-Novine - 10.06.2011

Rezolucija Ujedinjenih nacija opravdava napad na libijskog vođu Muamera Gadafija, izjavio je za CNN neimenovani viši vojni zvaničnik NATO-a ali je ubrzo ta tvrdnja demantovana od strane portparola Alijanse.

Više od milijardu dolara pobunjenicima

Danas - 10.06.2011

Abu Dabi - Vlade zapadnih i arapskih država obećale su da će uputiti novčanu pomoć u vrednosti od 1,3 milijardi dolara libijskim pobunjenicima koji se bore protiv režima Muamera el Gadafija.

NATO bombe u blizini srpske rezidencije

Blic - 09.06.2011

TRIPOLI - Rezidencija ambasadora Srbije u Tripoliju mogla je da postane kolateralna šteta vazdušnih napada NATO na stambeni kompleks libijskog vođe Moamera el Gadafija.

Gadafi: Nema predaje!

24sata - 09.06.2011

Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da se neće pokoriti uprkos žestokim vazdušnim napadima avijacije NATO... Ostavite ...

NATO odlučio: Do kraja u Libiji

B92 - 09.06.2011

Brisel -- Članice NATO odlučne su da do kraja izvedu vojnu intervenciju u Libiji i poručuju da je vreme da počnu pripreme za "post Gadafijev" period.

Krstareće rakete i vijagra

RTS - 09.06.2011

NATO sve žešće bombarduje Tripoli, dok snage odane Gadafiju granatiraju Misuratu. Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda izjavio da je u Libiji "postojala politika da budu silovani oni koji su protiv režima".

MKS: Gadafi naredio masovna silovanja

Blic - 09.06.2011

NJUJORK/TRIPOLI - Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda saopštio je da je libijski lider Moamer Gadafi naredio masovna silovanja i vojnicima dao lekove za potenciju kako bi počeli da napadaju žene.

Pola milijarde dolara libijskim pobunjenicima

Politika - 09.06.2011

Kontakt grupa za Libiju kuje plan „šta, ako i kada” pukovnik Gadafi siđe sa vlasti ili bude svrgnut U sledeća četiri meseca treba nam tri milijarde američkih dolara, ljudima u Bengaziju moramo da isplatimo lične dohotke, rekao je juče ...

Gadafi izdržao duže od Slobe!

ALO - 09.06.2011

„Pustinjski Srbin“ još odoleva! Naime, ovako se na brojnim domaćim forumima komentariše situacija u Libiji, gde vođa Moamer el Gadafi još prkosi NATO bombama. Podsećamo, NATO je operaciju „Odisejeva zora“ pokrenuo 19.

Gadafi koristi silovanja kao oružje

E-Novine - 09.06.2011

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog suda (ICC) je izjavio u sredu da istražuje da li je libijski lider Moamer Gadafi omogućio medikamente tipa vijagre svojim vojnicima kako bi promovisao kažnjavanje žena u trenutnom konfliktu.

Gadafijeva ćerka tužila NATO

Glas javnosti - 09.06.2011

BRISEL - Pravni zastupnici Ajše Gadafi, ćerke libijskog vođe Moamera Gadafija, podneli su danas belgijskom saveznom tužilaštvu tužbu protiv NATO, zbog toga što su pripadnici tog vojnog saveza "napadom na civilni objekat u Tripoliju ...

NATO odlučio: Do kraja u Libiji

R.S.Evropa - 09.06.2011

Članice NATO odlučne su da do kraja izvedu vojnu intervenciju u Libiji i poručuju da je vreme da počnu pripreme za "post Gadafijev" period. Međunarodna alijansa će učestvovati isključivo u svrgavanju libijskog vođe, ali ne i u ...

Moreno-Ocampo: Gadafi je naređivao silovanja

R.S.Evropa - 09.06.2011

Predstvnici Zapada i arapskih zemlja okupljeni u Kontakt grupi za Libiju razmotriće u Abu Dabiju načine za pružanje pomoći pobunjenicima. Istovremno iz Libije stižu zabrinjavajuće inforamcije o tome da je Gadafi naređivao kampanju ...

Snažni napadi NATO-a na Tripoli

R.S.Evropa - 09.06.2011

NATO avijacija ponovo je danas bombardirala Tripoli, a intezitet napada ukazuje da se Alijansa vratila ustaljenom žestokom granatiranju ciljeva u libijskoj prijestolnici.

Hag optužio Gadafija za masovno silovanje Libijki

Vesti Online - 09.06.2011

Glavni tužilac Međunarodnog suda u Hagu Luis Moreno-Okampo saopštio je danas da je libijski lider Moamer Gadafi naredio masovna silovanja i da su kupljene ogromne količine lekova poput "vijagre" za vojnike kako bi lakše napadali žene.

Gadafija optužuju za masovna silovanja

Danas - 09.06.2011

Abu Dabi - Predstavnici zapadnih i arapskih zemalja sastali su se juče u Abu Dabiju da razmotre kakav bi mogao da bude sled događaja u Libiji u slučaju da pukovnik Muamer Gadafi ode s vlasti.

NATO avijacija nastavlja bombardovanje Tripolija

Vesti Online - 09.06.2011

NATO avijacija ponovo je u četvrtak bombardovala Tripoli, a intezitet napada ukazuje da se Alijansa vratila ustaljenom žestokom granatiranju ciljeva u libijskoj prestonici, prenosi AP.

Gadafi: Nećemo se pokoriti!

Blic - 08.06.2011

Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da se neće pokoriti, uprkos žestokim vazdušnim napadima avijacije NATO u kojima je stradala 31 osoba i upozorenja američkog predsednika Baraka Obame da će pritisak na libijskog vođu da ode sa vlasti ...

NATO bombardovao Tripoli, Gadafi poručio da se neće predati

24sata - 08.06.2011

NATO je oko dva sata noćas u više navrata bombardovao Tripoli, dok je libijski vođa Moamer Gadafi poručio da se nalazi u blizini, ali da se nikada neće predati.

Bitka za Misuratu

RTS - 09.06.2011

Gadafijeve snage, praćene artiljerijom, u sredu poslepodne počele ofanzivu ka Misurati. Šok za pobunjenike. Iz dana u dan NATO sve češće bombarduje delove Tripolija gde se nalaze Gadafijeve rezidencije.

Gadafijeva ćerka tužila NATO

Kurir - 08.06.2011

BRISEL - Pravni zastupnici Ajše Gadafi, ćerke libijskog vođe Moamera Gadafija, podneli su danas belgijskom saveznom tužilaštvu tužbu protiv NATO, zbog toga što su pripadnici tog vojnog saveza "napadom na civilni objekat u Tripoliju ...

Zemlje NATO : Operaciju u Libiji vodićemo do kraja

24sata - 08.06.2011

Članice NATO izrazile su danas rešenost da do kraja vode operacije u Libiji i pozvale na pripremanje za period nakon odlaska libijskog lidera Moamera Gadafija sa vlasti.

NATO: Bombardovanje dok Gadafi ne ode

Blic - 08.06.2011

BRISEL - Ministri odbrane zemalja NATO saopštili su danas da će intenzivno bombardovanje Libije biti nastavljeno, "koliko god bude neophodno", sve dok libijski vođa Moamer Gadafi ne podnese ostavku.

Gadafi najavio da će se boriti do smrti

E-Novine - 08.06.2011

Libijski lider obećao je nakon današnjih 60 vazdušnih napada na Tripoli, da će ostati u zemlji i boriti se do smrti dok je njegova kćerka Ajša podnela u utorak tužbu belgiskom tužilaštvu protiv NATO-a zbog bombardovanja civilnih ciljeva, ...

Gadafijev ministar otišao u pobunjenike

Vesti Online - 08.06.2011

Libijski ministar rada i zapošljavanja Al Amin Manfur saopštio je da je odlazi iz vlade libijskog lidera Muamera Gadafija i da je prešao u redove libijskih pobunjenika, javio je švajcarski portal Svis info.

U 60 zračnih napada na Tripoli ubijeno najmanje 29 ljudi

R.S.Evropa - 08.06.2011

Najmanje 29 ljudi poginulo je u utorak tokom 60 zračnih udara na libijsku prijestolnicu, saopštio je portparol libijske vlade Musa Ibrahim. Tripoli je pretrpio bombardiranje NATO-ovih aviona bez presedana koji, kako navode iz te alijanse, ...

Gadafi tvrdi da se ne predaje, Obama nastavlja pritiske

R.S.Evropa - 08.06.2011

RSE Moamer Gadafi izjavio je da se neće pokoriti, uprkos žestokim vazdušnim napadima avijacije NATO u kojima je stradala 31 osoba i upozorenja američkog predsednika Baraka Obame da će pritisak na libijskog vođu da ode sa vlasti biti ...

Gadafi: Nećemo se pokoriti!

Prva Srpska TV - 08.06.2011

Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da se neće pokoriti, uprkos žestokim vazdušnim napadima avijacije NATO u kojima je stradala 31 osoba i upozorenja američkog predsednika Baraka Obame da će pritisak na libijskog vođu da ode sa vlasti ...

Tiranin nije vlada, građani nisu pobunjenici

E-Novine - 08.06.2011

Kancelarija "Libyan Working Group" u Srbiji uputila je dopis srpskim medijima u kojima im je uakzano na važnost preciznog izražavanja u izveštavanju o aktuelnim sukobima u toj severnoafričkoj zemlji.

Ajša Gadafi

Danas - 08.06.2011

Ajša Gadafi, kćerka libijskog lidera Muamera el Gadafija, podnela je tužbu belgijskom saveznom tužilaštvu protiv NATO, u kojoj se navodi da je Alijansa bombardovanjem civilnog objekta u Tripoliju počinila ratni zločin.

Rasmusen: Gadafijevi dani odbrojani

R.S.Evropa - 08.06.2011

Članice NATO izrazile su danas rešenost da do kraja vode operacije u Libiji i pozvale na pripremanje za period nakon odlaska libijskog lidera Moamera Gadafija sa vlasti.

Gadafi igra na sve ili ništa - napao Misuratu

Mondo - 08.06.2011

Velika ofanziva snaga libijskog vođe, koju posmatrači nazivaju poslednjim pokušajem da se iz Misurate proteraju pobunjenici, počela je žestokim napadima danas poslepodne.

Pakao u Tripoliju

Danas - 08.06.2011

Tripoli - Libijski vođa Muamer el Gadafi izjavio je da se neće pokoriti, uprkos novim žestokim vazdušnim napadima avijacije NATO u kojima je stradala 31 osoba i upozorenjima američkog predsednika Baraka Obame da će pritisak na njega da ode ...

Gadafi počeo veliku ofanzivu na Misratu

Vesti Online - 08.06.2011

Velika ofanziva snaga libijskog vođe Moamera Gadafija, koju posmatrači nazivaju poslednjim pokušajem da se iz Misrate proteraju pobunjenici, počela je u sredu popodne, praćena snažnom artiljerijskom vatrom i napadom nekoliko hiljada ...

NATO demantovao da je napao državnu televiziju

24sata - 07.06.2011

NATO je demantovao izveštaje da su njegovi avioni pogodili libijsku državnu televiziju u Tripoliju, tvrdeći da je meta bilo sedište vojne obaveštajne službe.

NATO: Nismo gađali libijsku TV

B92 - 07.06.2011

Tripoli -- NATO demantovao da je meta napada njegovih aviona bila libijska državna televizija u Tripoliju, već sedište vojne obaveštajne službe.

Eksplozije U Tripoliju, pobunjenici zauzeli JAFRAN

Kurir - 07.06.2011

JAFRAN, TRIPOLI - Snažne eksplozije potresle su rano jutros Tripoli kada su snage NATO još jednom bombardovale libijsku prestonicu, dok su pobunjeničke snge zauzele grad Jafran na zapadu zemlje.

Gadafi: Bitka do smrti

RTS - 07.06.2011

U obraćanju na državnoj televiziji, Gadafi poručio da će ostati u Tripoliju - živ ili mrtav. Serija eksplozija potresla libijsku prestonicu. Moguća aktivnija uloga Pekinga u dešavanjima u Libiji, ali je još uvek nejasno kojoj će se strani ...

NATO nastavio da bombarduje Tripoli

24sata - 07.06.2011

Najmanje osam eksplozija se čulo danas u centru Tripolija, a gust dim se mogao videti iznad kompleksa zgrada među kojima je i rezidencija libijskog lidera Moamera Gadafija, javila je agencija Frans pres.

NATO nastavio da bombarduje Tripoli

Blic - 07.06.2011

TRIPOLI - Najmanje osam eksplozija se čulo danas u centru Tripolija, a gust dim se mogao videti iznad kompleksa zgrada među kojima je i rezidencija libijskog lidera Moamera Gadafija, javila je agencija Frans pres.

NATO nastavio da bombarduje TRIPOLI

Kurir - 07.06.2011

TRIPOLI - Najmanje osam eksplozija se čulo danas u centru Tripolija, a gust dim se mogao videti iznad kompleksa zgrada među kojima je i rezidencija libijskog lidera Moamera Gadafija, javila je agencija Frans pres.

Uloga Rusije u konfliktu u Libiji

B92 - 07.06.2011

Moskva -- Rusija ne preuzima glavnu posredničku ulogu u konfliktu u Libiji, već glavni posrednik ostaje Afrička unija, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Ajša Gadafi tužila NATO

Blic - 07.06.2011

BRISEL/TRIPOLI - Pravni zastupnici Ajše Gadafi, ćerke libijskog vođe Moamera Gadafija, podneli su danas belgijskom saveznom tužilaštvu tužbu protiv NATO, zbog toga što su pripadnici tog vojnog saveza "napadom na civilni objekat u Tripoliju ...

NATO izveo skoro 30 vazdušnih napada na Tripoli

24sata - 07.06.2011

NATO je tokom dana izveo skoro 30 vazdušnih napada na Tripoli, gde je oštećeno nekoliko zgrada u rezidenciji libijskog lidera Moamera Gadafija, isti dan kada su Kina i Rusija poslale svoje predstavnike u Bengazi da razgovaraju sa liderima ...

Gadafi: Borićemo se do smrti

24sata - 07.06.2011

Libijski lider Moamer Gadafi obećao je danas, nakon što je NATO izveo skoro 30 vazdušnih napada na prestonicu Tripoli, da će ostati u zemlji i boriti se do smrti.

Gadafi obećao: Borićemo se do smrti

B92 - 07.06.2011

Tripoli -- Gadafi, nakon skoro 30 vazdušnih napada na Tripoli, obećao da će ostati u zemlji i boriti se do smrti. "Imamo samo jedan izbor: ostaćemo u našoj zemlji mrtvi ili živi", izjavio je Gadafi u govoru koji je uživo prenosila državna ...

Gadafijeva ćerka Ajša tužila NATO

24sata - 07.06.2011

Pravni zastupnici Ajše Gadafi, ćerke libijskog vođe Moamera Gadafija, podneli su danas belgijskom saveznom tužilaštvu tužbu protiv NATO, zbog toga što su pripadnici tog vojnog saveza "napadom na civilni objekat u Tripoliju izvšrili ratni ...

U 60 vazdušnih udara na Tripoli ubijeno najmanje 29 ljudi

24sata - 07.06.2011

Najmanje 29 ljudi poginulo je danas tokom 60 vazdušnih udara na libijsku prestonicu, saopštio je portparol Libijske vlade Musa Ibrahima. Ostavite ...

NATO pogodio zgradu državne televizije u Tripoliju

Glas javnosti - 07.06.2011

TRIPOLI - NATO je bombardovao jednu od zgrada državne Radio-televizije u Tripoliju, sapoštili su mediji bliski libijskom režimu. Agencija Frans pres navodi da je jutros pogođena i jedna od zgrada parlamenta, koja je već bila delimično ...

NATO demantovao napad na "libijski RTS"

Mondo - 07.06.2011

NATO je demantovao izveštaje da su njegovi avioni pogodili libijsku državnu televiziju u Tripoliju, tvrdeći da je meta bilo sedište vojne obaveštajne službe.

Šef libijske diplomatije u Kini

R.S.Evropa - 07.06.2011

Ministar inostranih poslova Libije dolazi danas u Peking, saopštile su vlasti Kine samo nekoliko dana pošto su njeni zvaničnici obznanili da su uspostavili veze sa libijskim pobunjenicima koji se bore protiv vlade u Tripoliju.

Eksplozije u Tripoliju, pobunjenici zauzeli grad Jafran

Vesti Online - 07.06.2011

Snažne eksplozije potresle su rano jutros Tripoli kada su snage NATO još jednom bombardovale libijsku prestonicu, dok su pobunjeničke snge zauzele grad Jafran na zapadu zemlje.

Novi napad na Gadafijevu bazu

Prva Srpska TV - 07.06.2011

Snažna eksplozija odjeknula je nedaleko od Gadafijevog vojnog kompleksa u centru Tripolija. NATO demantuje da je juče pogodio državnu televiziju. Intenzivirani napadi NATO-a na Tripoli. Eksplozije se čuju na svakih nekoliko sati.

Ruski izaslanik u Bengaziju

R.S.Evropa - 07.06.2011

Izaslanik ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva, Mihail Margelov doputovao je u utorak u Bengazi gde će se sastati s liderima libijskih pobunjenika.

Rusi i Kinezi „mire“ Gadafija i pobunjenike

Danas - 07.06.2011

Bengazi, Ženeva, Tripoli - Ruski izaslanik Mihail Margelov stigao je juče u Bengazi, uporište libijskih pobunjenika i izrazio spremnost da preuzme ulogu posrednika kako bi se omogućio dijalog između Muamera Gadafija i pobunjenika.

Gadafijeva ćerka podnela tužbu protiv NATO-a

R.S.Evropa - 07.06.2011

Ajša Gadafi, ćerka libijskog vođe Moamera Gadafija, podnela je u utorak tužbu belgijskom pravosuđu protiv "NATO-ovih ratnih zločina", izjavili su njeni advokati koji će pokušati ukinuti zamrzavanje imovine libijskog režima o kojem je ...

"Ostaćemo u našoj zemlji mrtvi ili živi"

Vesti Online - 07.06.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi obećao je danas, nakon što je NATO izveo skoro 30 vazdušnih napada na prestonicu Tripoli, da će ostati u zemlji i boriti se do smrti.

Gadafi se bori do smrti, Ajša tužila NATO

Mondo - 07.06.2011

Libijski lider obećao je nakon današnjih 60 vazdušnih napada na Tripoli, da će ostati u zemlji i boriti se do smrti. Gadafijeva kćerka Ajša podnela je danas tužbu belgiskom tužilaštvu protiv NATO-a zbog bombardovanja civilnih ciljeva, kada ...

Tripoli danas bombardovan 60 puta, ubijeno najmanje 29 ljudi

Vesti Online - 07.06.2011

Najmanje 29 ljudi poginulo je danas tokom 60 vazdušnih udara na libijsku prestonicu, saopštio je portparol Libijske vlade Musa Ibrahima. Tripoli je pretrpeo bombardovanje NATO aviona bez presedana koji, kako navode iz te alijanse, neće ...

Trka Rusa i "apača"

RTS - 06.06.2011

Britanski helikopteri "apač" počeli da uništavaju raketne lansere i skladišta Gadafijevih snaga. Rusija upozorava da je kopnena intervencija NATO-a u Libiji sve izvesnija.

U Tripoliju pogođena zgrada državne televizije

24sata - 06.06.2011

NATO je jutros bombardovao jednu od zgrada državne Radio-televizije u Tripoliju, sapoštili su mediji bliski libijskom režimu. Ostavite ...

Ruska diplomatija u libijskom vrtlogu

Politika - 06.06.2011

Izaslanik Dmitrija Medvedeva kod pobunjenika, dok Gadafijeve snage napadaju Adždabiju Prema izveštajima agencija Moskva, Tripoli, Doha – Ruska diplomatija juče je i zvanično kročila na teren libijskog ratnog vrtloga, u kome Gadafijeve ...

NATO demantovao da je napao državnu televiziju

Blic - 06.06.2011

TRIPOLI - NATO je danas demantovao ranije izveštaje da su njegovi avioni pogodili libijsku državnu televiziju u Tripoliju, tvrdeći da je meta bilo sedište vojne obaveštajne službe.

NATO i danas bombarduje Tripoli

Glas javnosti - 06.06.2011

NATO avioni i danas intenzivno gadjaju ciljeve u Tripoliju i istočnim predgrađima, a gradom odjekuju snažne eksplozije, nakon što se prethodnog dana šef britanske diplomatije Vilijam Hejg sreo s libijskim pobunjenicima.

Libija: Pogodjena jedna od zgrada državne televizije

R.S.Evropa - 06.06.2011

NATO je jutros bombardirao jednu od zgrada državne Radio-televizije u Tripoliju, saopćili su mediji bliski libijskom režimu. Agencija France press navodi da je jutros pogođena i jedna od zgrada parlamenta, koja je već bila djelimično ...

Deža vi: NATO bombardovao "libijski RTS"

Mondo - 06.06.2011

NATO je jutros bombardovao jednu od zgrada državne Radio-televizije u Tripoliju, sapoštili su mediji bliski libijskom režimu. Agencija Frans pres navodi da je jutros pogođena i jedna od zgrada parlamenta, koja je već bila delimično ...

Pogođena zgrada državne televizije

Danas - 06.06.2011

Tripoli - NATO je juče bombardovao jednu od zgrada državne radio-televizije u Tripoliju, saopštili su mediji bliski libijskom režimu. Agencija Frans pres navodi da je tom pri jedna od zgrada parlamenta, koja je već bila delimično uništena, ...