TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kadima traži "rotacionu koaliciju"

B92 - 15.02.2009

Jerusalim -- Stranka Kadima izraelske šefice diplomatije Cipi Livni postavila je zahtev o rotacionoj koaliciji sa desničarskom partijom Likud Benjamina Netanjahua. “Rotaciona koalicija je minimum koji Kadima može da traži za jednu stabilnu vladu.

Kadima traži rotaciju premijera Izraela

Blic - 15.02.2009

Stranka Kadima izraelske šefice diplomatije Cipi Livni postavila je danas zahtev o rotacionoj koaliciji sa desničarskom partijom Likud Benjamina Netanjahua. "Rotaciona koalicija je minimum koji Kadima može da traži za jednu stabilnu vladu.

Netanjahu novi premijer Izraela?

B92 - 13.02.2009

Jerusalim -- Bendžamin Netanjahu, predsednik partije izraelske desnice Likud, mogao bi da formira vladu, ukazuje zvanični rezultati parlamentarnih izbora. Likud je dobio 27, a partija centra Kadima, šefice diplomatije Cipi Livni, 28 od 120 mesta u parlamentu na izborima održanim u utorak.

Livni bi da bude premijerka po svaku cenu

Blic - 12.02.2009

Vanredni opšti izbori u Izraelu nisu doneli rešenje političke pat pozicije, jer su obe vodeće partije proglasile, svaka za sebe, pobedu nakon što su dobile gotovo isti broj glasova. Cipi Livni, lider Kadime, partije centra koja je dobila jedno mesto više u novom sazivu parlamenta, pozvala je rivala ...

Ultranacionalisti žele mandat

B92 - 12.02.2009

Tel Aviv -- Lider izraelske ultranacionalističke partije "Izrael naš dom" Avigdor Liberman mogao bi sebe da preporuči za mandatara nove vlade, kažu u njegovoj stranci. "Još nismo odlučili. Tek smo počeli pregovore s dva vodeća kandidata i oboje odgovaraju.

Izrael: Niko nema većinu

B92 - 11.02.2009

Jerusalim, Moskva -- Posle jučerašnjih parlamentarnih izbora u Izraelu niko nema većinu za formiranje vlade. Većina zavisi od ekstremne desnice. Partija Kadima ministarke Cipi Livni osvojila je jedan procenat glasova više od glavnog rivala, desničarske stranke Likud Benjamina Netanjahua.

Desnica se vraća na vlast

Blic - 11.02.2009

Na juče održanim vanrednim opštim izborima u Izraelu, petim po redu u poslednjih deset godina, tesnu trku za parlament Kneset vodilo je dvoje favorita za položaj sledećeg premijera - Benjamin Netanjahu, lider konzervativnog Likuda, i Cipi Livni, dosadašnji šef diplomatije i vođa partije Kadima.

Izbori u Izraelu

B92 - 10.02.2009

Jerusalim, Beograd -- U Izraelu su zatvorena birališta povodom vanrednih opštih izbora, raspisanih nakon ostavke premijera Ehuda Olmerta, kome preti optužnica za korupciju. Do sada vladajuća partija Kadima, šefa izraelske diplomatije Cipi Livni, osvojila je najviše mesta u Knesetu (parlamentu) - ...