TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Nuklearne" rasprave se nastavljaju

B92 - 14.08.2005

Teheran, Seul -- Iran je upozorio SAD da će odogovoriti na eventualni napad, koji je kao mogućnost najavio američki predsednik SAD Džordž Buš. On je juče rekao da ne isključuje upotrebu sile kako bi se Iran sprečio da razvije nuklearno oružje.

Buš: Možda i upotreba sile u Iranu

B92 - 13.08.2005

Vašington -- Predsednik SAD Džordž Buš ne isključuje upotrebu sile kao poslednju meru protiv Irana u nuklearnom sporu. "Sve opcije su na stolu. Upotreba sile je poslednja opcija za svakog predsednika i, kao što znate, mi smo pribegavali sili nedavno da bismo zaštitili našu državu", kaže Buš.

Stopirati nuklearni program

Blic - 12.08.2005

Upravni odbor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) doneo je rezoluciju kojom se poziva Iran da prekine sve radove na obnavljanju nuklearnog programa u Isfahnu. 'Rezolucija je doneta koncenzusom bez glasanja i svih 35 članica Upravnog odbora su podržali tekst rezolucije”, izjavila je ...

Nuklearka u punom pogonu

Blic - 11.08.2005

Oči međunarodne zajednice ponovo su uprte ka Iranu koji je odlučio da nastavi sa nuklearnim programom. Iranski zvaničnici su juče uz dozvolu Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) uklonili katance i pečate na postrojenju za preradu uranijuma, koje se nalazi u Isfahanu.

Iran skinuo pečate sa nuklearke

B92 - 10.08.2005

Beč -- Iran je skinuo pečate koje je na njegova nuklearna postrojenja u Isfahanu postavila Medjunarodna agencija za atomsku energiju. Na ovaj je način Iran nastavio konfrontaciju sa Zapadom koji ga optužuje da planira proizvodnju atomskog oružja.

Iran obnovio rad na uranijumu

B92 - 08.08.2005

Teheran -- Iran je danas obnovio proces konverzije uranijuma, u fabrici kod Isfahana. Obnavljanje je usledilo i pored upozorenja zvaničnika Evropske unije da će taj potez pitanje iranskog nuklearnog programa dovesti pred Savet bezbednosti UN i do mogućih sankcija.