TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ivo Sanader: Zatvor me neće slomiti!

Press - 12.12.2010

Bivši premijer Hrvatske tvrdi da je žrtva političkog progona i da je imao nameru da se vrati u Zagreb. Austrijske vlasti utvrdile da nema državljanstvo te zemlje i odredile mu ekstradicioni pritvor u trajanju do 14 dana.

Sanader želeo da se preda?

Blic - 12.12.2010

BEČ - Brat bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera Miroslav tvrdi da je nekadašnji šef vlade hteo da se preda. On je, u izjavi bečkom dnevniku „Kurir", objasnio da je u petak krenuo, njegovim kolima, sa Ivom iz Tirola u Hrvatsku.

Sanaderu preti 15 godina zatvora

RTS - 12.12.2010

Državno tužilašvo Hrvatske tražiće za bivšeg premijera Ivu Sanadera maksimalnu kaznu od 15 godina. Sanader se za sada sumnjiči zbog dve afere, ali se istraga vodi o još četiri, "teške" više od milijardu i po kuna.

Ivo sanader hteo da se preda?!

Kurir - 12.12.2010

BEČ- Brat bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, Miroslav, tvrdi da je nekadašnji šef Vlade Hrvatske hteo da se preda. On je, u izjavi bečkom dnevniku "Kurir", objasnio da je u petak krenuo, njegovim kolima, sa Ivom Sanaderom iz Tirola u ...

Sanader će se izjasniti o izručenju za 14 dana

Blic - 12.12.2010

ZAGREB - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader koji je po osnovi poternice hrvatskih vlasti u petak uhapšen nedaleko od Salcburga na današnjem saslušanju pred istražnim sudijom u tom gradu izjavio je da nije hteo da pobegne iz Hrvatske i ...

Sanader: Nisam bežao

B92 - 12.12.2010

Beč -- Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader na saslušanju pred istražnim sudijom u Salcburgu izjavio da nije nameravao da pobegne iz Hrvatske. On je rekao da će se o izručenju izjasniti nakon što mu za 14 dana istekne pritvor.

Sanader odbacio optužbe hrvatskog tužilaštva

Kurir - 12.12.2010

ZAGREB- Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader odbacio je pred istražnim sudom u Salcburgu u Austriji optužbe hrvatskog tužilaštva, izjavio je njegov autrijski advokat Verner Zupan.

USKOK: Sanaderu blokirana imovina

B92 - 12.12.2010

Zagreb -- Direktor Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) Dinko Cvitan izjavio je da je imovina bivšeg premijera Ive Sanadera blokirana.

Tužilaštvo kreće na krupne ribe

Press - 12.12.2010

Miljko Radisavljević najavio za Press borbu protiv visoke korupcije u kojoj neće biti pošteđeni ni najviši državni funkcioneri. I stručnjaci očekuju spektakularna hapšenja Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže za ...

HTV objavila broj Sanaderovog mobilnog!

Glas javnosti - 12.12.2010

ZAGREB - Hrvatska televizija (HTV), dan pre hapšenja bivšeg premijera Hrvatske Iva Sanadera objavila je u večernjem Dnevniku broj Sanaderovog mobilnog telefona.

Tužilac traži 13-15 godina zatvora

S media - 12.12.2010

Tužilac Mladen Bajić zatražiće maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog krivičnih dela za za koja se sumnjiči dr. Ivo Sanader, doznali smo iz DORH-a. Hrvatsko zakonodavstvo ne predviđa veću kaznu za krivična dela po članovima 337. i 333.

Sanader ostaje u Austriji još 14 dana

Mondo - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader na današnjem saslušanju u Salcburgu izjavio je da će se o izručenju izjasniti nakon što mu za 14 dana istekne pritvor. U Hrvatskoj mu preti zatvorska kazna od 15 godina zatvora.

Sanader mora da se izjasni o izručenju do 17 časova

R.S.Evropa - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader koji se nalazi u pritvoru u Salcburgu u nedelju do 17 sati mora da se izjasni da li prihvata izručenje Hrvatskoj budući da tada ističe zakonski rok u kojem to mora učiniti..

Sanader do 17 časova mora da se izjasni o izručenju Hrvatskoj

Prva Srpska TV - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader koji se nalazi u pritvoru u Salcburgu u obavezi je da se do 17 sati izjasni da li prihvata izručenje Hrvatskoj pošto tada ističe zakonski rok u kome to mora da učini Sanaderov advokat Austrijanac Verner ...

Sanader mora da se izjasni o izručenju do 17 sati

S media - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader koji se nalazi u pritvoru u Salcburgu u obavezi je da se do 17 sati izjasni da li prihvata izručenje Hrvatskoj pošto tada ističe zakonski rok u kome to mora da učini.

Sanader odbacio sve optužbe

R.S.Evropa - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader odbacio je u nedelju pred sudijom saveznog suda u Salcburgu sve optužbe koje mu se stavljaju na teret, potvrdio je njegov advokat Verner Supan za austrijsku agenciju APA.

Sanader će se izjasniti o izručenju za 14 dana

S media - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader koji je po osnovi poternice hrvatskih vlasti u petak uhapšen nedaleko od Salcburga na današnjem saslušanju pred istražnim sudijom u tom gradu izjavio je da nije hteo da pobegne iz Hrvatske i rekao da će ...

Sanader bekstvom spašavao Kosorovu?

Vesti Online - 12.12.2010

Hrvatski politički analitičar Žarko Puhovski smatra da je bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader otišao u Austriju da bi sklonio određene dokumente, koji bi mogli da kompromituju bivšeg predsednika Stjepana Mesić i premijerku Jadranku Kosor.

Sanader: Nisam bežao

EMG - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader na saslušanju pred istražnim sudijom u Salcburgu izjavio da nije nameravao da pobegne iz Hrvatske. Brat bivOn je rekao da će se o izručenju izjasniti nakon što mu za 14 dana istekne pritvor.

Sanader čeka ekstradiciju

Danas - 12.12.2010

Zagreb - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader sinoć je ispitan pred sudijom u Salcburgu, potvrdio je njegov advokat za austrijsku agenciju APA. Sanader je pred sudom kazao da nije bio u bekstvu kad je uhapšen, već je bio na putu prema ...

24 sata Ive Sanadera

Danas - 12.12.2010

Četvrtak, 9. decembra, 09:20 - Zahtev Mladena Bajića, glavnog državnog odvjetnika, za skidanje imuniteta saborskom zastupniku Ivi Sanaderu stiže u kabinet predsednika Hrvatskog sabora Luke Bebića.

Obrt: Sanader ne želi brzo izručenje

Vesti Online - 12.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader izveden je pred istražnog sudiju kome je kazao da nije nameravao da pobegne, već da se vrati kući u Hrvatsku i preda policiji.

Tužilaštvo kreće na krupne ribe

S media - 12.12.2010

Miljko Radisavljević najavio za Preš borbu protiv visoke korupcije u kojoj neće biti pošteđeni ni najviši državni funkcioneri. I stručnjaci očekuju spektakularna hapšenja Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević kaže za P r e ...

Sanader: Nisam bežao

Danas - 12.12.2010

Salcburg, Zagreb - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader izjavio je juče pred sudijom u Salzburgu da nije bežao kad je uhapšen na autoputu u blizini tog grada, već da se vraćao prema Hrvatskoj, javio je portal Index.hr pozivajući se na ...

Zagreb će izručenje Sanadera iz Beča čekati više meseci

Blic - 11.12.2010

Ivo Sanader, bivši hrvatski premijer, uhapšen je juče u Salcburgu, u Austriji nakon što je dan ranije napustio Hrvatsku, samo par sati pre nego što mu je oduzet poslanički imunitet.

Sanader u pritvoru čeka izručenje

B92 - 11.12.2010

Beč -- Postupak za izručenje Ive Sanadera, koji je u pritvoru u Austriiji, traje do 30 dana, kaže funkcionerka austrijske policije Regine Vizeltaler-Buhman.

Josipović: Postupak bez pritisaka

B92 - 11.12.2010

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da bivši premijer Ivo Sanader mora imati pravedan sudski postupak, bez pritisaka politike, medija i javnosti.

Beč: Sanader ključan za “Hipo”?

B92 - 11.12.2010

Beč -- Austrijska štampa predlaže da se hapšenje Ive Sanadera iskoristi za saslušanje kako bi se rasvetlila afera oko banke "Hipo Alpe Adria". Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen je u petak na tlu Austrije, zbog optužbi da je u ...

Univerzitet Kolumbija otkazao saradnju Sanaderu

Blic - 11.12.2010

ZAGREB - Njujorški univerzitet Kolumbija, odnosno Institut Hariman, otkazao je saradnju bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu koji je juče uhapšen u Austriji na zahtev hrvatskih organa gonjenja koji ga sumnjiče za učešće u korupcionim ...

Sanader ostaje u pritvoru u Salcburgu

Blic - 11.12.2010

ZAGREB - Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, koji je juče uhapšen u Austriji na osnovu poternice hrvatske policije, ostaće do dalnjeg u istražnom zatvoru u Salcburgu.

Sanaderu dvonedeljni pritvor

RTS - 11.12.2010

Bivšem hrvatskom premijeru Ivu Sanaderu određen ekstradicioni pritvor od 14 dana. Predsednik Josipović traži "pravedan sudski postupak bez pritisaka politike i javnosti", dok premijerka Kosor ne komentariše hapšenje.

Slučaj Sanader poruka za ceo Balkan

DW - 11.12.2010

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader nalazi se od juče, 10.12. u pritvoru u Salcburgu u Austriji. Analitičari u Hrvatskoj smatraju da je policija postupila ispravno i da je njegovo hapšenje poruka celom Balkanu.

Kosorova: Pred zakonom svi jednaki

B92 - 11.12.2010

Zagreb -- Povodom hapšenja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera aktualna premijerka Jadranka Kosor izjavila je da su pred zakonom svi jednaki. Ustav Hrvatske garantuje vladavinu prava, poručuje predsednica hrvatske vlade.

Sanader traži da mu donesu lekove

Blic - 11.12.2010

SALCBURG - Istražni sudija u austrijskom Salcburgu odredio je ekstradicioni pritvor od 14 dana Ivi Sanaderu, bivšem hrvatskom premijeru koji je juče uhapšen u blizini tog grada po međunarodnoj optužnici koju je za njim raspisala Hrvatska ...

Ekstradicioni pritvor za Sanadera

B92 - 11.12.2010

Salcburg, Zagreb -- Državno tužilaštvo Salcburga saopštilo je da je dežurni sudija danas saslušao bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera i odredio mu pritvor od 14 dana.

HTV objavila broj Sanaderovog mobilnog (video)

Kurir - 11.12.2010

ZAGREB - Hrvatska televizija (HTV), dan pre hapšenja bivšeg premijera Hrvatske Iva Sanadera objavila je u večernjem Dnevniku broj Sanaderovog mobilnog telefona.

Sanader pristaje na izručenje

RTS - 11.12.2010

Bivši hrvatski premijeru Ivo Sanader se ne protivi izručenju Hrvatskoj, rekao njegov advokat. Njemu je danas određen ekstradicioni pritvor od 14 dana. Predsednik Josipović traži "pravedan sudski postupak bez pritisaka politike i javnosti".

Ivo uhapšen u Salcburgu!!!

ALO - 11.12.2010

Ivo Sanader, bivši premijer Hrvatske, uhapšen je juče popodne u austrijskom Salcburgu! Istražni sudija suda u Salcburgu odredio mu je sinoć jednomesečni pritvor.

Ivo Sanader uhapšen u Salcburgu

Glas javnosti - 11.12.2010

ZAGREB - Hrvatski i slovenački mediji javljaju da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen u austrijskom gradu Salcburgu danas nešto pre 16 časova! Sanader je, kako su javili Indedž.hr i Jutarnji list, uhapšen u 15:50 sati.

Sanaderu određen jednomjesečni pritvor u Austriji

R.S.Evropa - 11.12.2010

Istražni sudija suda u Salzburgu odredio je u petak uveče jednomjesečni pritvor bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu, prenose mediji. Sanader je uhapšen u petak, na osnovu međunarodne potjernice, u blizini naplatnih kućica kod tunela na ...

Josipović: Sanader mora imati pravedno suđenje

R.S.Evropa - 11.12.2010

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u petak uveče da bivši premijer Ivo Sanader mora imati pravedan sudski postupak, bez pritisaka politike, medija i javnosti.

Univerzitet Columbia otkazao saradnju Sanaderu

R.S.Evropa - 11.12.2010

Harrimanov institut pri Univerzitetu Columbia u New Yorku objavio je u da je prekinuo saradnju s bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom, koji je ove godine postao njegov saradnik. "Sanader više nije povezan s institutom.

Sanader pristao na brzo izručenje Hrvatskoj

Mondo - 11.12.2010

Sudija u Salzburgu odredio je ekstradicioni pritvor od 14 dana Ivi Sanaderu, koji je zatim izjavio da se ne protivi izručenju Hrvatskoj. “Jutarnji list” je objavio i da je na računima Petre i Brune Sanader, ćerki bivšeg hrvatskog ...

Pred zakonom svi jednaki

S media - 11.12.2010

Povodom hapšenja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera aktualna premijerka Jadranka Kosor izjavila je da su pred zakonom svi jednaki. Ustav Hrvatske garantuje vladavinu prava, poručuje predsednica hrvatske vlade.

''Sanaderovo hapšenje loše za imidž zemlje''

Vesti Online - 11.12.2010

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da bivši premijer Ivo Sanader mora imati pravedan sudski postupak, bez pritisaka politike, medija i javnosti.

Sanaderu određen ekstradicijski pritvor

R.S.Evropa - 11.12.2010

Dežurni istražni sudac saveznog suda u Salzburgu u subotu je prijepodne odredio je bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu ekstradijski pritvor, javljaju austrijski mediji pozivajući se na izjavu državne odvjetnice Barbare Fichtinger.

Sanader u pritvoru još dve nedelje

Vesti Online - 11.12.2010

Bivšem hrvatskom premijeru, Ivu Sanaderu, sud u Salcburgu odredio je 14 dana pritvora, potvrdio je portparol tužilaštva Barbara Fajhtinger. Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je da bivši premijer mora imati pravedan sudski postupak, ...

The Economist: Priča o Sanaderu je tragedija

R.S.Evropa - 11.12.2010

Priča o Ivi Sanaderu tragedija jer bi ga činjenica da je transformirao HDZ i izveo Hrvatsku na europski put sada mogla "pojesti", piše u subotu ugledni britanski list The Economist o bivšem hrvatskom premijeru koji je u petak uhićen u ...

Sanaderu dvonedeljni pritvor

S media - 11.12.2010

Dan posle hapšenja bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera u Salcburgu, istražni sudija u tom gradu odredio mu je ekstradicioni pritvor od 14 dana, piše hrvatski Večernji list ističući da bivši premijer nije tražio advokata, već mu ga je ...

Započeo proces izručenja

E-Novine - 11.12.2010

Istražni sudac u Salzburgu je Ivi Sanaderu odredio ekstradicijski 14-dnevni pritvor* Ćeliju deli sa privatnim preduzetnikom osumnjičenim za malverzacije* Postupak izručenja je započeo* Prema nekim informacijama Sanader bi mogao zatražiti ...

Špindeleger očekuje izručenje Sanadera

S media - 11.12.2010

Ministar inostranih poslova Austrije Mihael Špindeleger očekuje izručenje Hrvatskoj njenog bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je uhapšen u Austriji. On je, na marginama medijskog skupa u Lehu, rekao da očekuje da će Sanader biti izručen.

Sanader ostaje u Salcburgu, u toku istraga

Novosti - 11.12.2010

Ivo Sanader do daljeg u Istražnom zatvoru u Salcburgu, danas verovatno saslušanje. Na “meti” Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala računi Sanaderovih ćerki, a u toku je i istraga ne samo o imovini porodice Sanader, ...

Obračun s korupcijom pod pritiskom Bruxellesa?

R.S.Evropa - 11.12.2010

Istraga za korupciju u Hrvatskoj dosegla je u četvrtak, 9. decembra, na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, sam plafon - vrh hrvatske vlasti.

Austrijski ministar očekuje izručenje Sanadera

R.S.Evropa - 11.12.2010

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Mihael Spindeleger očekuje da će bivši hrvatski premijer Ivo Sanader biti izručen Hrvatskoj. On je rekao da su sada na redu "nezavisni sudovi", jer su hrvatske vlasti poslale zahtjev za njegovim ...

Sanader ostaje u pritvoru u Salcburgu

Novosti - 11.12.2010

Bivšem hrvatskom premijeru određen ekstradicioni pritvor. Na “meti” Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala računi Sanaderovih ćerki BEČ/ZAGREB - ISTRAŽNI sudija u Salcburgu odredio je ekstradicioni pritvor od 14 dana ...

Sanader pristao na brzo izručenje Hrvatskoj

Vesti Online - 11.12.2010

Sudija u Salzburgu odredio je ekstradicioni pritvor od 14 dana Ivi Sanaderu, koji je zatim izjavio da se ne protivi izručenju Hrvatskoj. Na računima njegovih ćerki Petre i Brune Sanader, pronađeno je oko 135.000 evra, piše "Jutarnji list".

Ivo Sanader pobegao iz Hrvatske

24online - 10.12.2010

Uoči rasprave o ukidanju poslaničkog imuniteta na zahtev Državnog tužilaštva Hrvatske, bivši premijer Ivo Sanader napustio je zemlju preko graničnog prelaza sa Slovenijom...

Sanader zbrisao!

Kurir - 10.12.2010

ZAGREB - Sanader je pobegao iz Hrvatske! Ova vest bila je tokom jučerašnjeg dana apsolutno glavna u svim medijima komšijske zemlje. Samo sat vremena pošto se po političkim kuloarima Zagreba počelo šuškati da je državni tužilac Hrvatske od ...

Sanader uhapšen u Austriji

Blic - 10.12.2010

Bivši premijer Hrvatske uhapšen je danas oko 15.50 sati u austrijskom gradu u Salzburgu, javljaju hrvatski mediji. Sanader za kojim je državno tužilaštvo te zemlje raspisalo poternicu nakon što je juče navodno preko Slovenije otišao za ...

Poternica za Sanaderom

RTS - 10.12.2010

Objavljena poternica za bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom koji je od juče u bekstvu. Policija rano jutros pretresla njegovu kuću u Zagrebu.

Sanader SMS-om najavio povratak

Politika - 10.12.2010

Odbegli bivši premijer Ivo Sanader, za kojim je raspisana poternica zbog kriminalnih radnji, javio se SMS porukom agenciji Hina u kojoj je najavio da će se danas posle podne vratiti u Hrvatsku i odazvati pozivu hrvatskih institucija.

Najavljeno hapšenje Sanadera

B92 - 10.12.2010

Zagreb -- Državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić pre par meseci najavio američkim diplomatima u Zagrebu da se sprema hapšenje Ive Sanadera, otkriva Vikiliks.

Izdata poternica za Sanaderom, pretresaju mu kuću

Kurir - 10.12.2010

ZAGREB - Hrvatska policija objavila je jutros poternicu za bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a kako javljaju hrvatski mediji, u toku je pretres njegove kuće u Zagrebu.

Sanader uhapšen u Austriji

BBC - 10.12.2010

Policija u Austriji uhapsila je bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera, koji je optužen za korupciju, nakon što su hrvatske vlasti izdale međunarodni nalog za njegovo hapšenje.

Sanader uhapšen u Austriji

RTS - 10.12.2010

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader uhapšen je u Austriji, javio je HRT. Hrvatska policija raspisala poternicu za Ivom Sanaderom koji je, od juče, u bekstvu.

Sanader u pritvoru u Austriji

B92 - 10.12.2010

Zagreb -- Odbegli bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen u Austriji u petak popodne. Istražni sudija u Salcburgu odredio mu je jednomesečni pritvor, prenose mediji.

Austrijanci uhapsili Sanadera

RTS - 10.12.2010

Posle 24 časa bekstva, Ivo Sanader uhapšen u okolini Salcburga. Počinje borba Hrvatske za njegovo izručenje. Specijalci pretresaju Sanaderovu kuću.

Ivo sanader uhapšen u austriji

Kurir - 10.12.2010

ZAGREB - Hrvatski i slovenački mediji javljaju da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen u austrijskom gradu Salcburgu danas nešto pre 16 časova! Sanader je, kako su javili Indedž.hr i Jutarnji list, uhapšen u 15:50 sati.

Sanader u pritvoru

RTS - 10.12.2010

Bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu austrijski sud odredio jednomesečni pritvor. Počinje borba Hrvatske za njegovo izručenje. Specijalci pretresaju Sanaderovu kuću.

Sanader hteo da ode u Vašington?

B92 - 10.12.2010

Zagreb -- Načelnik kriminalističke policije Hrvatske Vitomir Bijelić kaže da ima informaciju da je Ivo Sanader, koji je uhapšen u Austriji, imao plan da ode u Vašington.

Sanader uhapšen u Austriji

Press - 10.12.2010

Odbegli bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader juče je uhapšen u Austriji dok je plaćao putarinu na naplatnoj rampi na autoputu u Salcburgu Prema navodima hrvatskih medija, Sanaderov automobil se kretao u pravcu Nemačke.

Istraga o imovini porodice Sanader

B92 - 10.12.2010

Zagreb -- Na računima ćerki bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, uhapšenog u Salcburgu, pronađeno je više od milion kuna, piše zagrebački Jutarnji list.

Sanaderu određen pritvor

Danas - 10.12.2010

Zagreb - Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić prihvatio je sinoć zahtev Službe za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) i odredio jednomesečni pritvor bivšem premijeru Ivi Sanaderu, koji je juče ...

Zbrisao pre hapšenja!

ALO - 10.12.2010

Hrvatski Sabor juče je jednoglasno ukinuo imunitet bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu. On se tereti da je na dužnosti premijera počinio krivično delo zloupotrebe položaja, ali i organizovanja kriminalne grupe.

Sanader: Vraćam se

S media - 10.12.2010

Zagrebački advokat Mate Matić izjavio je noćas da mu se bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader javio i poručio da nije u bekstvu, već da će se za tri-četiri dana vratiti u Hrvatsku.

Sanader: Na putu sam

Glas javnosti - 10.12.2010

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader izašao je iz Hrvatske, najverovatnije preko Slovenije, jer ima austrijsko državljanstvo, javila je Hrvatska radiotelevizija (HRT) pozivajući se na neimenovani izvor iz policije.

Zašto volim Ivu Sanadera

E-Novine - 10.12.2010

Ponukan najnovijim, dramatičnim događajima oko Ive Sanadera, naš kolumnist, pjesnik Aleksandar Stanković, kao pravi emotivac otvorio je dušu i otkrio svoje osjećaje o bivšem premijeru do 58.

Sanader preko odvjetnika poručio da se vraća

R.S.Evropa - 10.12.2010

Zagrebački odvjetnik Mate Matić izjavio je noćas da mu se bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader javio i poručio da nije u bjekstvu, već da će se za tri-četiri dana vratiti u Hrvatsku.

Hrvatska policija upala u Sanaderovu kuću

S media - 10.12.2010

Hrvatska policija objavila je jutros poternicu za bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a kako javljaju hrvatski mediji, u toku je pretres njegove kuće u Zagrebu.

Međunarodna poternica za Sanaderom

EMG - 10.12.2010

Hrvatska policija jutros objavila poternicu za bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a hrvatski mediji javljaju da je u toku pretres njegove kuće u Zagrebu.

Međunarodna poternica za Sanaderom

Vesti Online - 10.12.2010

Policija i USKOK trenutno obavljaju pretres kuće bivšeg premijera Ive Sanader u Kozarčevoj ulici u Zagrebu. Sanader je juče ujutru pobegao iz Hrvatske, a hrvtski Sabor mu je tokom dana ukinuo poslanički imunitet, a policija raspisala ...

Sanaderu mesec dana pritvora u Austriji

Mondo - 10.12.2010

Istražni sudija suda u Salcburgu odredio je večeras bivšem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu jednomesečni pritvor, javila je Hrvatska radio-televizija.

Svi Sanaderovi gresi

S media - 10.12.2010

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, koga tužilaštvo tereti za zloupotrebu službenog položaja, moraće da objasni svoju ulogu u aferama „Fimi-medija“, „Skladgradnja“, „Dioki grupa“, „Brodosplit“, „Podravka“ i „Hipo banka“.

U tijeku pretraga kuće Ive Sanadera

R.S.Evropa - 10.12.2010

U tijeku je pretraga kuće Ive Sanadera u Kozarčevoj, a za njim je na stranicama MUP-a jutros objavljena i tjeralica Policija je rano jutros po nalogu USKOK-a došla u Kozarčevu, javlja Radio 101, a Večernji list piše da ih je na vratima ...

Međunarodna poternica za Ivom Sanaderom

Prva Srpska TV - 10.12.2010

Za Sanaderom raspisana međunarodna poternica koja je poslata svim članicama Interpola. Policija pretresla njegovu kuću u Zagrebu. Za bivšim hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom raspisana je međunarodna poternica koja je poslata svim ...

Sanader se vraća popodne u Hrvatsku, javio prijateljima

R.S.Evropa - 10.12.2010

'Ivo Sanader vratit će se popodne u Hrvatsku', potvrdio je novinarima njegov bliski prijatelj i zatupnik Hrvatske demokratske zajednice, Jerko Rošin.

Država odgovorna za Sanaderov beg

E-Novine - 10.12.2010

Državno tužilaštvo načinilo je niz propusta koji su omogućili Ivi Sanaderu nesmetan izlazak iz zemlje, čime je Država još jednom borbu protiv korupcije potvrdila kao ''ridikuloznu'', smatra Zlata Đurđević, upravnica Katedre za procesno ...

Sanader angažovao novog advokata

S media - 10.12.2010

Odbegli hrvatski premijer Ivo Sanader angažovao je novog advokata, Željka Gulišiju, poznatog splitskog stručnjaka za krivično pravo, javlja T portal. Branilac Mate Matić odustao od saradnje, jer bi u suprotnom bio u sukobu interesa.

Sanader u Hrvatskoj za nekoliko dana

S media - 10.12.2010

Ukoliko slovenačka policija privede Ivu Sanadera prilikom njegovog povratka u Hrvatsku, izručenje bivšeg premijera moglo bi da potraje nekoliko dana, izjavila je hrvatskom „Jutarnjem listu“ Vesna Drole, portparol Ministarstva unutrašnjih ...

Josipović: Sanader prošetao granicom

S media - 10.12.2010

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je danas u Osijeku da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader mogao da bude sprečen da pobegne iz zemlje.

Potraga za Sanaderom bez rezulata, mediji najavljuju dolazak Sanadera na Bregani u 16 sati

R.S.Evropa - 10.12.2010

Policija Slovenije danas je preduzela više aktivnosti kako bi istražila nalazi li se Ivo Sanader u Sloveniji, ali bez rezultata, izjavila je u telefonskom razgovoru za Hinu portparol slovenskog MUP-a Vesna Drole.

Austrija: uhapšen Ivo Sanader

Prva Srpska TV - 10.12.2010

BivŠi premijer Hrvatske Ivo Sanader uhapšen je danas posle podne u Austriji, javili su hrvatski mediji. Prema nezvaničnim informacijama, Sanader je uhapšen u austrijskog pokrajni Salzburg.

RTL nezvanično objavio da je Sanader uhapšen u Salzburgu

R.S.Evropa - 10.12.2010

Hrvatska televizija RTL objavila je neznično da je bivši premjer Ivo Sanader uhapšen u Salzburgu oko 16 sati . Mediji su prethodno najavljivali da će se Sanader pojaviti na graničnom prijelazu Bregana između Slovenije i Hrvatske odakle je ...

Sanader uhićen u Salzburgu

R.S.Evropa - 10.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhićen je u 15 sati i 50 minuta u austrijskoj pokrajini Salzburg, potvrđuju u Hrvatskom ministarstvu unutarnjih poslova.

Sanader uhapšen u Austriji!

S media - 10.12.2010

Hrt je objavio vest da je Ivo Sanader uhapšen u Austriji. Detaljnijih informacija još uvek nema, ali se pojavila informacija kako je uhapšen u 15.50 sati u Salzburgu.

Pogledajte privođenje Sanadera

Vesti Online - 11.12.2010

Odbegli bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen je u Austriji, u pokrajini Salcburg, danas oko 15.50 časova, javila je Hrvatska televizija a potvrdilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšen Ivo Sanader

E-Novine - 10.12.2010

Ivo Sanader uhapšen je u petak oko 15:50 u austrijskom gradu Salzburgu Hrvatska policija potvrdila da je bivši premijer lišen slobode. DORH već priprema i nalog za izručenjem Index navodi da je MUP Hrvatske u petak popodne izašao u javnost ...

Ivo Sanader lišen slobode u Austriji

Danas - 10.12.2010

Zagreb, Beč - Odbegli bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen je u Austriji, u pokrajini Salcburg, juče oko 15.50 časova, javila je Hrvatska televizija.

Sanader uhapšen u Austriji

Novosti - 10.12.2010

Odbegli bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen je u Austriji, u pokrajini Salcburg, danas oko 15.50 časova, potvrdio je hrvatski MUP ODBEGLI bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhapšen je u Austriji, u pokrajini Salcburg, danas oko ...

Sanader uhićen u Austriji, čeka se izručenje

R.S.Evropa - 10.12.2010

(Snimak hapšenja Ive Sanadera, Youtube, 10. prosinac 2010) Ankica Barbir-Mladinović Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhićen je u petak u 15 sati i 50 minuta u austrijskoj pokrajini Salzburg, potvrdili su u Hrvatskom ministarstvu ...

Ekstradicioni pritvor za Sanadera

EMG - 10.12.2010

Državno tužilaštvo Salcburga saopštilo je da je dežurni sudija danas saslušao bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera i odredio mu pritvor od 14 dana.

Austrijske vlasti: Uhićenje Sanadera proteklo bez problema

R.S.Evropa - 10.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader uhićen je u petak u Austriji na autocesti A-10 kod mjesta Ebena in Pongaua, a uhićenje je, po izjavi policijskih dužnosnika u St. Michaelu, proteklo "bez problema", prenijela je austrijska agencija APA.

Šeks: Nismo znali za Sanaderovo 'torbarenje novca'

R.S.Evropa - 10.12.2010

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je večeras za Dnevnik Nove TV kako ni on ni bilo tko od vodstva HDZ-a nisu prokazali Ivu Sanadera, jer nitko nije imao podataka o takvom obliku djelatnosti gdje se isisavao novac na ...

Sanader u Austriji naredne dve godine?

S media - 10.12.2010

Izručenje Ive Sanadera moglo bi potrajati i više od dve godine! Uveren je u to Zvonimir Hodak, zagrebački advokat koji je u vrlo sličnoj situaciji zastupao Vladimira Zagorca.

Sanaderu ukidaju imunitet?

B92 - 09.12.2010

Državno odvjetništvo Hrvatske uputilo zahtev Saboru za ukidanjem imuniteta Ivu Sanaderu zbog privođenja bivšeg hrvatskog premijera, saznaje Jutarnji list.

Sanader pobegao iz Hrvatske

Blic - 09.12.2010

Ivo Sanader , bivši hrvatski premijer, sada poslanik u Saboru, pobegao je iz zemlje, piše zagrebački “Jutarnji list”. Sanader je napustio zemlju preko graničnog prelaza Bregana, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, i to samo ...

Sanader napustio Hrvatsku

DW - 09.12.2010

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je da je bivši premijer Ivo Sanader pre podne napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom, Bregana.

Sanader pobegao iz hrvatske?!

Kurir - 09.12.2010

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader izašao je iz Hrvatske, najverovatnije preko Slovenije, jer ima austrijsko državljanstvo, javila je danas Hrvatska radiotelevizija (HRT) pozivajući se na neimenovani izvor iz policije.

Sanader napustio Hrvatsku

RTS - 09.12.2010

Bivši premijer Ivo Sanader pre podne napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske.

Sanader nestao iz Hrvatske

RTS - 09.12.2010

Bivši premijer Ivo Sanader napustio Hrvatsku uoči rasprave o ukidanju njegovog poslaničkog imuniteta na zahtev državnog tužilaštva. Policija jutros nije imala zakonske osnove da zadrži nekadašnjeg prvog čoveka vlade na granici.

Sanader napustio Hrvatsku

BBC - 09.12.2010

Policija u Hrvatskoj je saopštila u četvrtak da je bivši premijer i aktuelni poslanik HDZ-a u Saboru, Ivo Sanader, napustio zemlju - u vreme kada mu preti suđenje za korupciju.

Sanader pobegao iz Hrvatske

RTS - 09.12.2010

Bivši premijer Ivo Sanader napustio Hrvatsku, uoči zahteva Tužilaštva za ukidanje poslaničkog imuniteta i njegovo hapšenje. Policija nije imala zakonsko pravo da zadrži Sanadera na granici.

Ivo Sanader pobegao iz Hrvatske

Politika - 09.12.2010

Ivo Josipović traži smenu ministra unutrašnjih poslova Tomislava Karamarka. Od našeg stalnog dopisnika Zagreb – Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader pobegao je juče iz zemlje, a državni tužilac je odmah zatražio njegovo hapšenje zbog sumnji ...

Sanader brži od Sabora

RTS - 09.12.2010

Hrvatski Sabor ukinuo poslanički imunitet bivšem premijeru Ivu Sanaderu na zahtev Državnog tužilaštva. Nekadašnji prvi čovek vlade, uoči saborske rasprave napustio Hrvatsku. Sanader: Na putu sam, odazvaću se USKOK-u.

Gde je otišao Sanader?

DW - 09.12.2010

Većinom glasova hrvatski Sabor potvrdio je jednoglasnu odluku Mandatno imunitetnog odbora o ukidanju poslaničkog mandata bivšem premijeru Sanaderu. Policija je u međuvremenu potvrdila da je Sanader napustio Hrvatsku.

Kosorova: Sve u skladu sa zakonom

B92 - 09.12.2010

Zagreb -- Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je kako je policija u slučaju bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je napustio zemlju, postupila u skladu sa zakonom.

Tužilac Sanaderu odredio pritvor, bivši premijer u Londonu

Blic - 09.12.2010

ZAGREB - Ivo Sanader , bivši hrvatski premijer, sada poslanik u Saboru, pobegao je iz zemlje samo nekoliko sati pre verovatnog hapšenja. Sanader je iz Hrvatske otišao u Sloveniju, odakle je avionom otputovao u London, u koji je sleteo u ...

Sanader otputovao, nepoznato gde

B92 - 09.12.2010

Zagreb, Ljubljana -- Različite informacije oko destinacije Ive Sanadera, mediji navode London i Austriju. Sanader napustio Hrvatsku par sati pre pokretanja ukidanja imuniteta.

Pobegao Sanader

Press - 09.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader pobegao je iz zemlje juče, nekoliko sati pre nego što mu je ukinut poslanički imunitet i odobreno hapšenje Hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je Sanader juče u 11.10 časova prešao ...

Sudija odredio pritvor Sanaderu

B92 - 09.12.2010

Zagreb -- Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio je jednomesečni pritvor bivšem premijeru Hrvatske Ivu Sanaderu, koji je prethodno napustio zemlju. Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

DORH traži ukidanje imuniteta Sanaderu?

E-Novine - 09.12.2010

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske uputilo je zahtjev Saboru za ukidanjem imuniteta i privođenjem bivšeg hrvatskog premijera, a sadašnjeg saborskog zastupnika Ive Sanadera.

Jutarnji:Državno odvjetništvo zatražilo ukidanje imuniteta Sanaderu

R.S.Evropa - 09.12.2010

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH), kako neslužbeno saznaje Jutarnji list, uputilo je zahtjev Saboru za ukidanje imuniteta zbog privođenja bivšeg hrvatskog premijera, a sadašnjeg saborskog zastupnika Ive Sanadera.

Ivo Sanader gubi imunitet?

Mondo - 09.12.2010

Državno tužilaštvo Hrvatske zatražilo je od Sabora da bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine poslanički imunitet, objavila je jutros Hrvatska radio-televizija.

Sanader napustio Hrvatsku

EMG - 09.12.2010

Ministarstvo unutrašnji poslova Hrvatske potvrdilo je da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas u 11:10 napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom Bregana.

Sanader napustio Hrvatsku

R.S.Evropa - 09.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, napustio je danas Hrvatsku nakon što je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) , kako neslužbeno objavljuje Jutarnji list, uputilo zahtjev Saboru za ukidanjem imuniteta zbog privođenja bivšeg ...

Sanader pobegao u Austriju?

E-Novine - 09.12.2010

Nakon što je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske uputilo je zahtjev Saboru za ukidanjem imuniteta i privođenjem bivšeg hrvatskog premijera, a sadašnjeg saborskog zastupnika Ive Sanadera, u hrvatskom MUP-u je potvrđena vest da je bivši ...

Ivo Sanader pobegao iz Hrvatske

Prva Srpska TV - 09.12.2010

Ivo Sanader , bivši hrvatski premijer, sada poslanik u Saboru, pobegao je iz zemlje Sanader je napustio zemlju preko graničnog prelaza Bregana, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, i to samo nekoliko sati pre privođenja.

Sanaderu ukinut imunitet

Danas - 09.12.2010

Zagreb - Mandatno-imunitetno povjerenstvo hrvatskog Sabora danas je jednoglasno, za manje od dva minuta, ukinulo imunitet bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

Hrvatska policija: Sanader pobegao iz zemlje

Mondo - 09.12.2010

Državno tužilaštvo Hrvatske zatražilo je ranije danas od Sabora da bivšem premijeru Ivi Sanaderu skine poslanički imunitet. Par sati nakon toga Sanader je napustio zemlju, prenosi Jutarnji.hr saopštenje hrvatske policije.

Sanader pobegao iz Hrvatske

Vesti Online - 09.12.2010

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader jutros je napustio svoj stan u Zagrebu i tokom pre podneva uspeo da pređe iz Hrvatske u Sloveniju nakon što je u Hrvatski sabor stigao zahtev za ukidanje njegovog poslaničkog imuniteta, javljaju hrvatski ...

Pahor obaviješten o Sanaderovom ulasku u Sloveniju

R.S.Evropa - 09.12.2010

Premijer Slovenije Borut Pahor potvrdio je kako je obaviješten da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader prešao jedan od slovenskih graničnih prijelaza, ali nije htio o tome pobliže govoriti.

Saborsko povjerenstvo odobrilo pritvaranje Sanadera

R.S.Evropa - 09.12.2010

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) jednoglasno je danas odobrilo zahtjev Državnog odvjetništva za lišavanjem slobode, pritvorom i istražnim zatvorom nezavisnog zastupnika Ive Sanadera, zbog kaznenih djela udruživanja radi ...

MUP Hrvatske: Sanader napustio zemlju

Novosti - 09.12.2010

MUP Hrvatske potvrdio je danas da je bivši premijer pre podne napustio Hrvatsku preko graničnog prelaza sa Slovenijom, Bregana ZAGREB - Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske potvrdilo je danas da je bivši premijer Ivo Sanader pre podne ...

Sanader: Na putu sam, odazvaću se USKOK-u

Mondo - 09.12.2010

Bivši premijer Ivo Sanader, koji je danas napustio Hrvatsku nakon što je državno tužilaštvo te zemlje zatražilo od Sabora da mu se skine poslanički imunitet, javio se SMS-om novinarima, prenosi Jutarnji.hr.

Ukinut imunitet, Sanader napustio Hrvatsku

R.S.Evropa - 09.12.2010

Na vijest da Državno odvjetništvo od Hrvatskog sabora traži da mu se skine imunitet, bivši hrvatski premijer Ivo Sanader otišao je u četvrtak iza 11 sati iz Hrvatske.

Sabor potvrdio odluku o oduzimanju imuniteta Sanaderu

R.S.Evropa - 09.12.2010

Hrvatski sabor danas je jednoglasno potvrdio odluku Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) kojom je odobren zahtjev Državnog odvjetništva za lišavanjem slobode te određivanjem pritvora i istražnog zatvora protiv nezavisnog zastupnika Ive ...

Sanader pobegao iz Hrvatske!

S media - 09.12.2010

Posle najave da je državno tužilaštvo Hrvatske (DORH) zatražilo 30 dana istražnog zatvora za bivšeg premijera Ivu Sanadera zbog zloupotrebe položaja, on je napustio Hrvatsku, potvrdio je portparol MUP-a Krunoslav Borovec.

Evropska komisija bez komentara o Sanaderovom odlasku

R.S.Evropa - 09.12.2010

Evropska komisija ne želi komentarisati odlazak iz Hrvatske bivšeg premijera Ive Sanadera i njegov ulazak na teritorij EU-a, ali ističe da su Hrvatska i Slovenija ratificirale evropsku konvenciju o izručenju, a da se u slovenačkim odnosima ...

Zatražen pritvor za Ivu Sanadera

Danas - 09.12.2010

Zagreb - Mandatno imunitetna komisija Hrvatskog sabora jednoglasno je juče odobrila zahtev Državnog tužilaštva za lišavanje slobode, pritvaranje i određivanje istražnog zatvora za nezavisnog zastupnika Ivu Sanadera, zbog krivičnih dela ...

Sanadera više ne štiti ni imunitet

Vesti Online - 09.12.2010

Mandatno-imunitetska komisija hrvatskog Sabora jednoglasno je odobrila zahtev Državnog tužilaštva za lišavanjem slobode, pritvorom i istražnim zatvorom nezavisnog poslanika Ive Sanadera, zbog krivičnih dela udruživanja radi činjenja ...

Kosor o slučaju Sanader: Nije bilo propusta institucija

R.S.Evropa - 09.12.2010

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor odbacila je danas tvrdnje da su državne institucije, prije svega Ministarstvo untrašnjih poslova, napravili propust pustivši bivšeg predsjednika Vlade Ivu Sanadera da napusti zemlju.

Jednomjesečni pritvor za Sanadera i medjunarodna tjeralica

R.S.Evropa - 09.12.2010

Hrvatski Ured za suzbijanje kriminala i korupcije (USKOK) je večeras, nakon što je od Sabora zaprimio odluku o skidanju imuniteta Ivi Sanaderu, dostavio Županijskome sudu prijedlog da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Međunarodna poternica za Sanaderom

Novosti - 10.12.2010

U četvrtak veče određen jednomesečni pritvor bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, pri kraju postupak raspisivanja međunarodne poternice ZAGREB - Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić prihvatio je u četvrtak veče ...

Raspisana tjeralica za Sanaderom

E-Novine - 09.12.2010

Raspisana tjeralica za bivšim premijerom Hrvatske * Nekoliko sati nakon vijesti da je Ivo Sanader napustio Hrvatsku i ušao u Sloveniju, Mandatno-imunitetno povjerenstvo hrvatskog Sabora u četvrtak je jednoglasno ukinulo imunitet bivšem ...

Poternica za Sanaderom

Mondo - 09.12.2010

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić odredio je večeras jednomesečni pritvor bivšem premijeru Hrvatske Ivu Sanaderu koji je ranije danas napustio zemlju.