TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Hrvati potopljeni

Blic - 13.08.2005

Vaterpolisti SCG su posle dve četvrtine izjednačene borbe sa Hrvatima, odlučili da pokažu da nisu zaboravili da su pre samo desetak dana postali svetski prvaci. Šapić, Vujasinović, Udovičić i Trbojević su četiri puta za redom zatresli mrežu Hrvata za nedostižno vođstvo od 9:5, da bi gosti do kraja ...

Amerikanci ulažu u našu Vojsku

Blic - 13.08.2005

Najavljenim potpisivanjem dva bilateralna vojna sporazuma sa Sjedinjenim Američkim Državama o bezbednosnoj saradnji i o statusu snaga otvoriće se mogućnost da Srbija i Crna Gora stekne značajnu bezbednosnu, ekonomsku i političku korist.

SAD nude sporazume o saradnji

B92 - 12.08.2005

Beograd -- Vlada SAD je SCG na potpisivanje ponudila sporazum o bezbednosnoj saradnji i sporazum o statusu snaga. Time se detaljnije definišu prava vojnika SAD koji bi, na osnovu prvog sporazuma, boravili u Srbiji i Crnoj Gori.

Nećemo da čekamo

Blic - 12.08.2005

Građani Srbije i Crne Gore pokrenuli su oko 800 tužbi protiv države pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu. SCG se tako plasirala na neslavno treće mesto po broju tužbi građana protiv države, odmah iza Italije i Turske.

Nemačka: Najviše azilanata iz SCG

B92 - 12.08.2005

Berlin -- Najviše zahteva za azil u Nemačkoj podneli su građani SCG, navodi Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje. Od 2.150 ljudi koji su u julu zatražili azil, najbrojniji su građani Srbije i Crne Gore, njih 443, a za njima građani Turske, 228, Iraka 148, Rusije, Vijetnama, ...

Narod će odlučiti o budućnosti SCG

Blic - 11.08.2005

Da li će državna zajednica Srbija i Crna Gora nastaviti da postoji odlučiće narod Crne Gore. Mi smo jedino tražili da ta odluka bude doneta na miran i demokratski način, izjavio je za 'Blic' ambasador Sjedinjenih Američkih Država u SCG Majkl Polt.

Polt: Mladić je politički uslov

B92 - 11.08.2005

Beograd -- Američki ambasador kaže da je politički uslov za ulazak u partnerstvo za mir i NATO izručenje Ratka Mladića. Američki ambasador u SCG Majkl Polt rekao je da su "vrata evroatlantskih integracija za SCG otvorena", ali da postoji politički uslov.

Još bez agenta za sud u Strazburu

B92 - 10.08.2005

Beograd -- Evropski sud za ljudska prava u Strazburu ne može da razmatra tužbe građana iz SCG, jer naša država nije imenovala agenta. Agent treba da zastupa državu pred tim sudom. Agencija Beta saznaje da Crna Gora još nije predložila kandidata za zamenika agenta, pa će, ako zamenik ne bude uskoro ...

Tadić bi u SAD, Marović zatečen

Blic - 09.08.2005

Predsednik Srbije Boris Tadić biće u delegaciji Srbije i Crne Gore koja u septembru putuje u Ameriku, potvrđeno je 'Blicu' u Tadićevom kabinetu, iako je iz kabineta predsednika SCG Svetozara Marovića, koji bi trebalo da bude na čelu delegacije, saopšteno da sastav delegacije još nije određen.