TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Živković: najveći uspeh vlade je očuvanje države

B92 - 06.07.2003

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da je najveći uspeh u dosadašnjem radu Vlade na čijem je čelu, to što je "sačuvana država", jer je ubistvo premijera Zorana Đinđića, prema njegovim rečima, "imalo za cilj da destabilizuje državu".

Završen štrajk EPS-a, slede razgovori sa Ministarstvom

B92 - 04.07.2003

Beograd -- Glavni odbor Sindikata Elektroprivrede Srbije podržao je sporazum o prekidu štrajka u EPS-u, saopštio je predsednik tog sindikata Milan Kovačević. "Štrajk u EPS-u je prestao, a sporazum o prekidu štrajka biće potpisan sa Ministarstvom energetike tokom dana", rekao je Kovačević u petak.

Živković: Situacija teška ali ne treba odmah štrajkovati

B92 - 04.07.2003

Beograd -- Vlada Srbije je svesna da je socijalna i ekonomska situacija u Srbiji teška, ali smatra da se sindikati prebrzo odlučuju na štrajk, rekao je u petak premijer Zoran Živković. Živković je, na konferenciji za novinare nakon sednice Socijalno-ekonomskog saveta, ocenio da bi štrajk trebalo da ...

Postignut dogovor Sindikata rudara, Ministarstva i EPS

B92 - 03.07.2003

Beograd -- Predstavnici sindikata "Elektroprivrede Srbije", poslovodstva EPS i Ministarstva energetike i rudarstva Srbije postigli su u sredu uveče dogovor o svim spornim pitanjima vezanim za štrajk radnika u EPS. Ministarstvo je saopštilo da su postizanjem sporazuma prestali razlozi za štrajk.

Štrajkači ne odustaju

Blic - 03.07.2003

Rudarima podzemne eksploatacije uglja (PEU), koji ispred zgrade Ministarstva energetiku u Ulici kralja Milana protestuju od utorka zbog izdvajanja PEU iz Elektroprivrede, juče su pridružili i rudari 'Kolubare' koji nisu u smeni, kao i radnici elektrodistribucija iz više gradova.

Rudari u Beogradu

Blic - 02.07.2003

Ispred zgrade Ministarstva energetike juče popodne okupilo se oko dvesta rudara, predstavnika svih devet rudnika sa podzemnom eksploatacijom. Oni su, uz povike 'Ostavke, ostavke', iščekivali pregovore svojih predstavnika sa predstavnicima Ministarstva.

Postignut dogovor predstavnika sindikata rudara i Ministarstva

B92 - 02.07.2003

Beograd -- Predstavnici Ministarstva energetike Srbije, poslovodstva i štrajkačkog odbora Sindikata Elektroprivrede Srbije postigli su u sredu uveče dogovor, koji bi, kako se očekuje, trebalo da dovede do prekida višednevnog štrajka.

EPS otpisao dugove rudnicima i garantuje trogodišnji otkup uglja

B92 - 02.07.2003

Beograd -- Elektroprivreda Srbije odlučila je da otpiše ukupan dug rudnika za podzemnu eksploataciju uglja u iznosu od preko 1,4 milijarde dinara, izjavio je u sredu predsednik Upravnog odbora EPS-a Nikola Rajaković. "Elektroprivreda Srbije i javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja sklopili ...

Nastavljeni pregovori o prekidu štrajka

B92 - 01.07.2003

Beograd -- Ministarstvo energetike, poslovodstvo i sindikat EPSa nastavili su oko 15 časova pregovore o uslovima za prekid dvonedeljnog štrajka. Pregovorima prisustvuju i predstavnici sindikata podzemne eksploatacije uglja, zbog čijeg je izdvajanja iz EPSa štrajk i započet.

Sindikat EPS-a nastavlja štrajk

B92 - 30.06.2003

Beograd -- Glavni odbor sindikata EPS-a doneo je odluku da štrajk u tom preduzeću bude nastavljen. Osim toga, odlučeno je i da se preispitaju potezi pojedinih kompanija koje su samostalno prekinule štrajk. Član Štrajkačkog odbora sindikata Elektroprivrede Srbije Nebojša Jovanović u izjavi za Radio ...

Ministarstvo: Šest od devet rudnika nije u štrajku

B92 - 30.06.2003

Beograd -- Ministarstvo rudarstva i energetike saopštilo je u ponedeljak da je šest od devet rudnika sa podzemnom eksploatacijom uglja u Srbiji prekinulo štrajk i počelo normalnu proizvodnju. "Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju dostavilo je informaciju ministarstvu kojom potvrdjuje da su ...