TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Oprez u Parizu, neredi u Lionu

B92 - 13.11.2005

Pariz -- Noćas nije bilo nereda u Parizu, ali su se prvi put proširili na centar Liona, u čijoj je široj okolini zapaljeno 26 automobila. Ukupno 2.370 osoba se nalazi u pritvoru. Hiljade francuskih policajaca obezbeđuje Ajfelov toranj, Jelisejska polja i stanice metroa u Parizu, što je deo hitnih ...

Francuska - proslava u senci nemira

B92 - 11.11.2005

Pariz, Atina, Beograd -- Francuska danas proslavlja dan potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu, u senci nemira, koji traju već dve nedelje. Maršu povodom dana primirja u centru francuske prestonice pridružili su se i demonstranti iz predgrađa Pariza.

Smirivanje u Francuskoj

B92 - 10.11.2005

Pariz -- Policija Francuske je saopštila da je u noćašnjim neredima uhapšeno 90 osoba, a da je 227 automobila zapaljeno. "Nasilja je manje. Nema povređenih, niti incidentata koji se posebno izdvajaju. To je pozitivan ishod", rekao je neimenovan zvaničnik policije.

Nemiri se šire Francuskom

Blic - 07.11.2005

Tokom vikenda nasilje u Francuskoj se proširilo od Mediterana na jugu do granice sa Nemačkom na severu. Eksplozija besa koja se pretvorila u rušilački pohod prenela se sa pariskih predgrađa u provincijske gradove, gde su neredi uzeli maha drugu noć zaredom.