TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Je l' ovo vredi milion dolara?!

ALO - 08.05.2011

Televizijska kuća “Al Džazira” emitovala je nove snimke unutrašnjosti kuće u kojoj se godinama skrivao Osama bin Laden. Autentičnost snimaka je potvrđena, a “Al Džazira” je video-materijal dobila od anonimnog pakistanskog obaveštajca.

Bin Laden u epizodi "home video"

E-Novine - 08.05.2011

Pentagon je u subotu objavio kućne videozapise Osame bin Ladena, koji su pronađeni u njegovom domu u Abotabadu u Pakistanu, gde je ubijen u nedelju.

SAD objavile video snimke bin Ladena

Kurir - 08.05.2011

VAŠINGTON - SAD su u subotu objavile nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca.

Obama odlikovao "foke"

Glas javnosti - 08.05.2011

KENTAKI - Američki predsednik Barak Obama odlikovao je pripadnike američke specijalne jedinice koji su ubili Osamu Bin Ladena i obećao da će SAD na kraju poraziti Al Kaidu sada kada su joj "odsekle glavu".

Pentagon objavio video snimke Bin Ladena

Prva Srpska TV - 08.05.2011

SAD su objavile nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca.

Šta da se radi s Bin Ladenovim ženama?

Mondo - 08.05.2011

Pakistanske vlasti suočene su sa problemom šta da učine sa tri žene ubijenog vođe Al kaide Osame bin Ladena i osmoro njegove dece. Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da zvaničnici vlade i dalje drže Bin Ladenove ...

Pakistan ne zna šta će sa tri bin Ladenove žene

Kurir - 08.05.2011

ISLAMABAD - Pakistanske vlasti suočene su sa problemom šta da učine sa tri žene ubijenog vođe Al kaide Osame bin Ladena i osmoro njegove dece. Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da zvaničnici vlade i dalje drže Bin ...

Pentagon objavio snimke Bin Ladena

Novosti - 08.05.2011

SAD su juče objavile nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al kaide ubijen u akciji američkih specijalaca SAD su juče objavile nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u ...

Poslednja poruka Bin Ladena Americi

Mondo - 08.05.2011

U poslednjoj audio poruci koju je snimio pre nego što je ubijen, Osama bin Laden je upozorio da bez palestinske bezbednosti neće biti ni američke. "Amerika neće moći da sanja o bezbednosti sve dok mi ne budemo živeli bezbedno u Palestini.

Da li je Al Kaidu stvorila Amerika

Blic - 08.05.2011

Mnogi analitičari koji su proučavali fenomen Osame bin Ladena smatraju da su i njega i njegovu terorističku mrežu Al Kaidu stvorile same Sjedinjene Države pružajući pomoć u novcu i oružju avganistanskim mudžahedinima u borbi protiv Sovjeta ...

U Pakistanu priznali treći pol

Kurir - 08.05.2011

KARAČI - Evnusima u Pakistanu priznato pravo na treći pol. Vrhovni sud Pakistana doneo je odluku da se uvede izdavanje ličnih karata osobama koje ne žele da se izjašnjavaju ni kao muškarci ni kao žene, za koje se u južnoj Aziji koristi ...

Nova generacija Al Kaide

DW - 08.05.2011

Terorisitička mreža Al Kaide je smrću Osame bin Ladena izgubila harizmatičnog vođu, ali to ne znači kraj te mreže. Nova generacija je preuzela vođstvo. Pripravnici Bin Ladena u Pakistanu pripremaju napade u SAD i Evropi.

Siniša Mihajlović: ne radujte se smrti Osame

Kurir - 08.05.2011

Siniša Mihajlović, trener Fjorentine, izjavio je da kod njega izazivaju gađenje oni koji se raduju ubistvu Osame bin Ladena. On je kazao da su Srbiju 1999.

Akcija CIA izvedena bez znanja Pakistana

DW - 08.05.2011

Ubistvo, Osame bin Ladena pogoršalo je odnose Zapada i Pakistana. Naime, na račun Islamabada ponovo stižu optužbe da pruža utočište teroristima. U Vašingtonu veruju da je Islamabad znao gde se krije prvi čovek Al Kaide.

Bin Laden farbao bradu da bi izgledao lepše i mlađe na video snimcima (SLIKE)

Blic - 08.05.2011

Vođa Al kaide Osama bin Laden farbao je svoju prosedu bradu u crno uoči snimanja propagandnih video klipova, potvrđuju Bin Ladenovi "kućni snimci" koje je sinoć objavio Pentagon.

Pakistan ne zna šta će sa tri Bin Ladenove žene

Blic - 08.05.2011

Pakistanske vlasti suočene su sa problemom šta da učine sa tri žene ubijenog vođe Al kaide Osame bin Ladena i osmoro njegove dece. Pakistansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da zvaničnici vlade i dalje drže Bin Ladenove ...

Ko će naslediti Osamu bin Ladena?

DW - 08.05.2011

Sada kada je prvi čovek Al Kaide ubijen postavlja se pitanje, ko bi ga mogao naslediti. Upućeniji tvrde da među mogućim naslednicima nema kandidata koji bi mogao očekivati podršku kakvu je imao bin Laden.

Bin Laden hteo da izgleda mlađe

Danas - 08.05.2011

Vašington - Vođa Al Kaide Osama bin Laden farbao je svoju prosedu bradu u crno uoči snimanja propagandnih video klipova, potvrđuju Bin Ladenovi „kućni snimci“ koje je preksinoć objavio Pentagon.

U Pragu uhapšen terorista iz Pakistana

Blic - 08.05.2011

PRAG - Češka policija uhapsila je pakistanskog državljanina po međunarodnoj poternici, koji se tereti za ubistvo i terorizam, rekao je češki Ministar unutrašnjih poslova Jan Kubice.

Bin Laden upravljao iz skrovišta

Novosti - 08.05.2011

Amerikanci promenili prvobitne procene o aktivnostima Osame Bin Ladena u Pakistanu. Pentagon: Osama sve vreme bio aktivan i donosio taktičke odluke VOĐA Al Kaide Osama bin Laden imao je aktivnu kontrolu nad tom terorističkom organizacijom ...

Jedna od Bin Ladenovih ćerki gledala ubistvo?

Blic - 08.05.2011

KARAČI - Pakistanski zvaničnici, koji nisu otkrili gde se nalazi porodica ubijenog vođe terorističke mreže Al Kaida Osame bin Ladena, rekli su da će oni biti vraćeni u zemlje iz kojih potiču.

Poslednja poruka Bin Ladena: Amerika neće moći da sanja o bezbednosti

Blic - 08.05.2011

VAŠINGTON - U poslednjoj audio poruci, koju je snimio pre nego što je ubijen, Osama bin Laden je upozorio da bez palestinske bezbednosti neće biti ni američke, izvestio je danas jedan islamski veb sajt.

Zvaničnici SAD: Bin Laden upravljao Al Kaidom do kraja

R.S.Evropa - 08.05.2011

Osama bin Laden bio je "aktivan lider Al Kaide" i davao je uputstva iz svoje kuće u Abotabadu, u Pakistanu, gde su ga u ponedeljak ubili američki komandosi, izjavio je jedan visoki zvaničnik obaveštajne službe "Dokumenta pregledana ...

SAD žele da saslušaju udovice bin Ladena

R.S.Evropa - 08.05.2011

SAD su saopštile da žele da "razgovaraju" sa tri udovice Osame bin Ladena koje su pakistanske vlasti zadržale, zajedno sa osmoro dece vođe Al Kaide, ubijenog pre nedelju dana u operaciji američkih komandosa.

Tri supruge i osmoro bin Ladenove dece zadržani u Pakistanu

R.S.Evropa - 08.05.2011

Pakistanske vlasti su zadržale tri supruge i osmoro dece vođe Al Kaide Osama bin Ladena, ubijenog pre nedelju dana u operaciji američkih komandosa.

Pentagon objavio video snimke Bin Ladena

Politika - 08.05.2011

VAŠINGTON – SAD su objavile nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca.

Pakistan čuva Bin Ladenovu porodicu

RTS - 08.05.2011

Uprkos snažnim pritiscima Vašingtona, pakistanske vlasti neće da otkriju gde se nalazi Bin Ladenova porodica. Najmlađa Bin Ladenova žena, koja je ranjena u akciji američkih specijalaca, mogla bi da otkrije kako se najtraženiji terorista ...

Slike usamljenog teroriste

Politika - 08.05.2011

Nastojanja američkih funkcionera da Osamu bin Ladena predstave kao aktivnog komandanta Al kaide u kontrastu sa prizorima sa zaplenjenih video traka Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Fascinacija Osamom bin Ladenom, američka i globalna, ...

(VIDEO) Zaplenjeno više video-zapisa: Nove slike Bin Ladena

Press - 08.05.2011

SAD su juče objavile nekoliko video-snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca Američki obaveštajni zvaničnik je na konferenciji za novinare izjavio da je Bin Laden ...

Siniša Mihajlović: Ne razumem one koji se raduju ubistvu

Vesti Online - 08.05.2011

Trener italijanskog fudbalskog kluba Fiorentina Siniša Mihajlović izjavio je da kod njega izazivaju gađenje oni koji se raduju ubistvu Osame bin Ladena, pa makar on bio i najtraženiji kriminalac na svetu.

Somalski islamisti nastavljaju "sveti rat"

Vesti Online - 08.05.2011

Radikalna islamistička grupa u Somaliji Al Šabab, povezana sa Al Kaidom, upozorila je danas da će nastaviti "sveti rat" i da će njeni pripadnici umreti kao mučenici kao i njihov "voljeni vođa" Osama bin Laden.

Srbija na oprezu zbog Al Kaide

Vesti Online - 08.05.2011

Treba biti na oprezu, jer teroristi lako mogu da izaberu strane ambasade u Beogradu kao mete napada, smatra profesor Radoslav Gaćinović Al Kaida je veoma uzdrmana, a proces konsolidacije će verovatno potrajati, što ne znači da teroristi ...

Al Kaidom komandovano iz Pakistana

Vesti Online - 08.05.2011

Lider Al kaide Osama bin Laden imao je aktivnu kontrolu nad tom terorističkom organizacijom iz svog skloništa u pakistanskom gradu Abotabadu, zaključile su američke obaveštajne službe menjajući time svoje prvobitne procene.

Bin Ladena odao njegov kurir

Blic - 07.05.2011

VAŠINGTON - Sklonište vođe terorističke mreže Al Kaide Osame bin Ladena u Pakistanu odao je Amerikancima njegov kurir telefonskim pozivom svom prijatelju, piše CNN.

Bin Laden u Pakistanu živeo možda više od sedam godina

Prva Srpska TV - 07.05.2011

Istaknuti pakistanski zvaničnici saopštili su da postoji mogućnost da je Osama bin Laden u Pakistanu živeo više od sedam godina, što bi moglo dodatno da pogorša odnose Islamabada sa Vašingtonom.

Bin Laden u Pakistanu živeo možda više od sedam godina

Kurir - 07.05.2011

ISLAMABAD - Istaknuti pakistanski zvaničnici saopštili su danas da postoji mogućnost da je Osama bin Laden u Pakistanu živeo više od sedam godina, što bi moglo dodatno da pogorša odnose Islamabada sa Vašingtonom.

Osama okružen ženama

Novosti - 07.05.2011

Kako je i sa kim najtraženiji terorista sveta Bin Laden živeo. Poslednje godine proveo u „dobrovoljnom kućnom zatvoru“ sa brojnom porodicom TAJNE drame u noći između nedelje i ponedeljka, prilikom ubistva najtraženijeg svetskog teroriste, ...

Talibani: Osnažićemo pobunu u Avganistanu

Novosti - 07.05.2011

Avganistanski talibani saopštili su da će smrt vođe Al Kaide Osame bin Ladena „dati novu snagu džihadu protiv okupatora“ Avganistanski talibani potvrdili su da je Osama bin Laden ubijen, ističući da će njegova smrt samo osnažiti njihovu ...

Pentagon objavio video snimke Bin Ladena

Mondo - 07.05.2011

SAD su danas objavile nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca.

"Fokama" ordenje za ubistvo Bin Ladena

Mondo - 07.05.2011

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da su SAD, smrću Osame Bin Ladena, "obezglavile" terorističku mrežu Al Kaida i da će ona biti pobeđena.

Obama odlikovao "foke"

Kurir - 07.05.2011

KENTAKI - Američki predsednik Barak Obama odlikovao je pripadnike američke specijalne jedinice koji su ubili Osamu Bin Ladena i obećao da će SAD na kraju poraziti Al Kaidu sada kada su joj "odsekle glavu".

"Fokama" ordenje za ubistvo Bin Ladena

Prva Srpska TV - 07.05.2011

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da su SAD, smrću Osame Bin Ladena, "obezglavile" terorističku mrežu Al Kaida i da će ona biti pobeđena.

Obama odlikovao članove tima koji je "obezglavio" Al Kaidu

Blic - 07.05.2011

FORT KEMBEL - Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da su SAD, smrću Osame Bin Ladena, "obezglavile" terrorističku mrežu Al Kaida i da će ona biti pobeđena.

Lik iz serije “Scrubs” predvideo Bin Ladenovo skrovište?

Blic - 07.05.2011

VAŠINGTON - Da je američka vlada pratila seriju “Scrubs” (kod nas prevedene kao “Stažisti), možda bi četiri godine ranije uhvatila Osamu bin Ladena, vođu Al Kaide. U jednoj epizodi iz 2007.

Osamu su ubili u pidžami!

ALO - 07.05.2011

Istina uvek ispliva na površinu! Posle četiri dana laganja iz Bele kuće o tome da je Osama bin Laden bio naoružan i da je koristio ženu kao živi štit, konačno su procurile informacije sa lica mesta o tome šta se zapravo dogodilo u noći ...

Gricnite Osamu

Kurir - 07.05.2011

VAŠINGTON - Marinci ubili Osamu i dobili čokoladu! Organizacija za zaštitu prava životinja PETA napravila je vegetarijansku čokoladu s likom Osame bin Ladena, na kojoj piše „zagrizite Bin Ladena“, u znak zahvalnosti „hrabrim specijalcima ...

Obama: Bin Laden je sahranjen bolje nego što je zaslužio!

Kurir - 07.05.2011

VAŠINGTON - Brza sahrana Bin Ladena, koji je s nosača aviona bačen u Arapsko more, izazvala je žestoko protivljenje muslimana, koji tvrde da je to učinjeno suprotno islamskim običajima.

Al Kaida: krv Amerikanaca pomešaće se sa njihovim suzama

Kurir - 07.05.2011

KABUL - Al Kaida je potvrdila da je Osama bin Laden mrtav! U poruci koju su svetu uputili preko internet foruma, čelnici najpoznatije terorističke organizacije na svetu pozivaju sve muslimane na „akciju protiv SAD“, a od Pakistanaca traže ...

Al Kaida: Nastavljamo s akcijama, osvetićemo Osamu

Blic - 07.05.2011

KAIRO - Al Kaida je saopštila preko Interneta da će nastaviti da se bori protiv SAD i da će se osvetiti za smrt svog vođe Osame Bin Ladena, kojeg su u Pakistanu likvidirali specijalne jedinice američke vojske.

Ovde je živeo i stradao Osama

Mondo - 07.05.2011

Televizijska kuća Al Džazira emitovala je nove snimke unutrašnjosti kuće u kojoj se godinama skrivao Osama bin Laden. Autentičnost snimaka je potvrđena, a Al Džazira je video materijal dobila od anonimnog pakistanskog obaveštajca.

Barack Pet Be

E-Novine - 07.05.2011

Lijepo je svijet napredovao. I lijepo je što nam to ne taje. Prije nekih sedam godina, George W. Bush nam je otkrio da je naš svijet nakon američke intervencije u Iraku postao sigurnije mjesto, ali mu mnogi nisu povjerovali jer su ...

Osama ubijen i u "South parku"

Kurir - 07.05.2011

Samo nekoliko dana pošto je Barak Obama objavio naciji da je Osama Bin Laden ubijen u akciji Američke vojske u Pakistanu, tvorci crtanih epizoda "South Park" Trej Parker i Met Stoun odmah su napravili novu epizodu koja je emitovana u sredu.

Mihajlović: Ne razumem radovanje zbog ubistva, pa makar i Bin Ladena

Blic - 07.05.2011

Trener italijanskog fudbalskog kluba Fiorentina Siniša Mihajlović izjavio je da kod njega izazivaju gađenje oni koji se raduju ubistvu Osame Bin Ladena, pa makar on bio i najtraženiji kriminalac na svetu.

U Pakistanu priznat treći pol

Blic - 07.05.2011

KARAČi - Vrhovni sud Pakistana doneo je odluku da se uvede izdavanje ličnih karata osobama koje ne žele da se izjašnjavaju ni kao muškarci ni kao žene, za koje se u južnoj Aziji koristi naziv "hidžra", prenosi pakistanski sajt "Don.kom".

Bin Laden do kraja bio vođa Al Kaide

Mondo - 07.05.2011

Osama bin Laden bio je "aktivan lider Al Kaide" i davao je uputstva iz svoje kuće u Abotabadu, u Pakistanu, gde su ga u ponedeljak ubili američki komandosi, izjavio je danas jedan visoki zvaničnik obaveštajne službe.

Pentagon objavio video snimke Bin Ladena

Blic - 07.05.2011

VAŠINGTON - SAD su danas objavile nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca.

Bivši pakistanski ministar traži ostavku lidera zemlje

R.S.Evropa - 07.05.2011

Bivši pakistanski ministar spoljnih poslova šah Mahmud Kureši zatražio je danas od predsjednika i premijera Pakistana da podnesu ostavku zbog akcije američke vojske na tlu te zemlje u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden.

Je li Bin Laden bio lagan zadatak?

R.S.Evropa - 07.05.2011

Autor: Richard A.Falkenrath, Foreign Affairs (Prevod: Ena Stevanović) U nedjelju je Bin Ladena zadesila prikladna, ali zakašnjela smrt, nakon što je ubijen od strane američkih jedinica u vojnoj operaciji u Pakistanu.

Obama odlikovao "foke"

RTS - 07.05.2011

"Odsekli smo glavu" Al Kaidi i na kraju ćemo ih poraziti, rekao američki predsednik Barak Obama, koji je odlikovao pripadnike specijalne jedinice koji su ubili Osamu Bin Ladena.

Obama odlikovao članove tima koji je obezglavio Al Kaidu

R.S.Evropa - 07.05.2011

Američki predsjednik Barak Obama izjavio je danas da su SAD, smrću Osame Bin Ladena, "obezglavile" terrorističku mrežu Al Kaida i da će ona biti pobijeđena.

Poslednje komande Bin Ladena!

RTS - 07.05.2011

Pentagon je objavio do sada neobjavljene snimke Osame Bin Ladena koje dokazuju da je on iz skrovišta u pakistanskom gradu Abadabadu, komandovao napadima teriorističke mreže Al Kaida u svetu.

Može li Osama da izroni u literaturu?

Politika - 07.05.2011

Istina je da niko od značajnijih savremenih američkih autora nije oslikao skrivenije lice i tajanstvenu dušuislamskog terorizma. Ako se i bave talibanima, američki pisci nalaze ih u svojim redovima,među Amerikancima.

Srbija na oprezu zbog Al Kaide

Politika - 07.05.2011

Treba biti na oprezu, jer teroristi lako mogu da izaberu strane ambasade u Beogradu kao mete napada, smatra profesor Radoslav Gaćinović Al Kaida je veoma uzdrmana, a proces konsolidacije će verovatno potrajati, što ne znači da teroristi ...

Cvetanje teorija zavere

Politika - 07.05.2011

Kao što postoji alternativna istorija 11. septembra, tako su munjevito procvetale i nove verzije ubistva Osame bin Ladena Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Događaj jeste bio dramatičan, ali u odnosu na njegov početni povod, nimalo ...

Pogodite ko je terorista sa slike!

Vesti Online - 07.05.2011

Novinska agencija Rojters objavila je danas fotografije mladog Osame Bin Ladena, kada je početkom osamdesetih godina prošlog veka kod poznatog tajvanskog instruktora džudoa pohađao njegov kurs u Saudijskoj Arabiji.

Kućni snimci Osame bin Ladena

Vesti Online - 07.05.2011

SAD objavile su nekoliko video snimaka Osame bin Ladena, koji su zaplenjeni u objektu gde je lider Al Kaide ubijen u akciji američkih specijalaca.

Uz Osaminu kuću raste marihuana

Vesti Online - 07.05.2011

Strukovi marihuane visokog kvaliteta pronađeni su samo nekoliko metara od kuće u kojoj se skrivao vođa Al Kaide Osama bin Laden, preneo je CNN. Radi se o stotinama biljaka koje su dugi niz godina cvetale uz zidine Osamine vile u ...

Obama odlikovao mornaričke "foke"

Vesti Online - 07.05.2011

Američki predsednik Barak Obama odlikovao je pripadnike američke specijalne jedinice koji su ubili Osamu bin Ladena i obećao da će SAD na kraju poraziti Al Kaidu sada kada su joj "odsekle glavu".

Bin Ladena ubili u pidžami

Vesti Online - 07.05.2011

Istina uvek ispliva na površinu! Posle četiri dana laganja iz Bele kuće o tome da je Osama bin Laden bio naoružan i da je koristio ženu kao živi štit, konačno su procurile informacije sa lica mesta o tome šta se zapravo dogodilo u noći ...

Obama NIJE uživo gledao smrt Osame!

ALO - 06.05.2011

Nema kraja lažima i podmetanjima iz Bele kuće! Direktor CIA Leon Paneta je demantovao da je predsednik SAD Barak Obama sa najbližim saradnicima uživo gledao satelitski prenos likvidacije Osame bin Ladena! Ovu vest je ponosno objavljena u ...

Živ je Osama, UBIJEN NIJE!

ALO - 06.05.2011

Dok glavešine u Vašingtonu raspravljaju o tome koliko su se obrukale objavljujući nekoliko verzija o ubistvu Osame bin Ladena, vođe Al Kaide, na internetu se pojavilo bezbroj montaža i parodija koje ismevaju zvaničnu verziju likvidacije ...

Komandosi: Bin Laden pri hapšenju načinio uzmak, što je protumačeno kao otpor

Blic - 06.05.2011

Američki mediji i danas se opširno bave novim detaljima ubistva najtraženijeg svetskog teroriste Osame bin Ladena. "Vašington post" tako navodi neke nove detalje akcije američkih komandosa, prema kojima je su pripadnici specijalnih ...

Voditeljka brka imena Obame i Osame

Blic - 06.05.2011

Nakon ubistva vođe Al Kaide, Osame bin Ladena, svi mediji su požurili da objave tu vest, ali u žurbi (ili iz neznanja) ova voditeljka je tri puta umesto "Osama" rekla "Obama".

Fotografiju mrtvog Bin Ladena želi da vidi 56 procenata Amerikanaca

Blic - 06.05.2011

Milioni ljudi u svetu žele da vide fotografiju ubijenog Bin Ladena. Iz radoznalosti, gladi za senzacijama, kao dokaz, ili iz osvete. Odluku svog predsednika Obame da se ove fotografije ne objave jer predstavljaju "rizik po nacionalnu ...

Obaveštajci: Al Kaida planirala napade na vozove u SAD

EMG - 06.05.2011

Al Kaida je planirala da napadne vozove u SAD na godišnjicu napada 11. septembra 2001, ukazuju prve informacije prikupljene iz skrovišta Osame bin Ladena u Pakistanu.

Obaveštajci: Al Kaida planirala napade na vozove u SAD

Prva Srpska TV - 06.05.2011

Al Kaida je planirala da napadne američke vozove na godišnjicu terorističkih napada od 11. septembra 2001. godine, ukazuju prve informacije prikupljene iz skrovišta Osame Bin Ladena u Pakistanu, gde je on ove sedmice likvidiran.

Obama nije gledao uživo likvidaciju Bin Ladena

Glas javnosti - 06.05.2011

VAŠINGTON - Direktor CIA Leon Paneta je dematovao da je predsednik SAD Barak Obama sa najbližim saradnicima uživeo gledao satelitski prenos likvidacije Osame bin ...

Obama sa komandosima koji su ubili Bin Ladena

Prva Srpska TV - 06.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama susrešće se sutra sa nekim od članova specijalne jedinice koja je prošle nedelje u Pakistanu ubila Osamu Bin Ladena, rekao je danas Frans presu jedan zvaničnik Bele Kuće.

MKCK će tek oceniti legalnost operacije ubistva Bin Ladena

Prva Srpska TV - 06.05.2011

Međunarodni komitet Crvenog krsta(MKCK) saopštio je da će se uzdržati od ocene o smrti Osame Bin Ladena dok ne bude imao više informacija o okolnostima pod kojim je ubijen.

Žena Bin Ladena živela u skrovištu šest godina

Prva Srpska TV - 06.05.2011

Supruga Osame bin Ladena, poreklom iz Jemena, rekla je pripadnicima pakistanske obaveštajne službe da je šest godina živela u poslednjem skrovištu vođe Al Kaide kod grada Abotabada u Pakistanu, i da nije napuštala gornje spratove kuće.

Ekspert UN traži još činjenica o ubistvu Bin Ladena

EMG - 06.05.2011

Nezavisni istražilac Ujedinjenih nacija Kristof Hejns zatražio je danas od SAD više podataka o napadu na skrovište Osame bin Ladena u Pakistanu kako bi stručnjaci mogli da procene legalnost akcije u kojoj je ubijen vođa Al Kaide.

Svedočenje jedne od Bin Ladenovih žena

Novosti - 06.05.2011

Amal Ahmed Abdulfatah rekla je pakistanskim istražiteljima da je provela u skrovištu vođe Al kaide šest godina, ne napuštajući nikad gornje spratove kuće ISLAMABAD - Jedna od tri žene Osame bin Ladena rekla je pakistanskim istražiteljima ...

Sliku ubijenog Bin Ladena ćemo videti tek za 12 godina

Blic - 06.05.2011

Odluka Baraka Obame, predsednika SAD, da Bela kuća neće objaviti fotografije ubijenog Osame bin Ladena, ne znači da je konačna, pošto su prema američkom zakonu o informacijama federalne službe u određenim slučajevima u obavezi da prikažu ...

Al Kaida: Osama je mrtav, sledi osveta!

Mondo - 06.05.2011

Teroristička organizacija Al Kaida potvrdila je smrt svog lidera Osame bin Ladena u saopštenju koje je danas postavljeno na islamističke internet forume i zavetovala se da će se osvetiti za njegovo ubistvo.

Al kaida potvrdila da je bin laden mrtav

Kurir - 06.05.2011

LONDON - Teroristička organizacija Al Kaida potvrdila je danas da je Osama bin Laden mrtav, javlja BBC. U saopštenju Al Kaide se navodi da “Bin Ladenova krv neće biti zalud prolivena i da će biti nastavljeni napadi na SAD i njene ...

Al Kaida potvrdila da je Bin Laden mrtav

Blic - 06.05.2011

Al Kaida je u petak potvrdila da je Osaam Bin Laden mrtav, istovremeno zapretivši odmazdom, uz tvrdnju da će se “sreća Amerike pretvoriti u tugu”.

Al Kaida potvrdila smrt Bin Ladena, obećava osvetu

EMG - 06.05.2011

Al Kaida je izdala prvu potvrdu smrti svog vođe Osame bin Ladena u saopštenju objavljenom na ekstremističkim sajtovima, i navela da će se osvetiti za njegovu smrt i nastaviti džihad.

Al Kaida potvrdila smrt Osame i najavila osvetu

Novosti - 06.05.2011

Al Kaida je danas potvrdila da je njen vođa Osama bin Laden ubijen u Pakistanu i najavila osvetu, uz obećanje da će se "sreća Amerikanaca brzo pretvoriti u tugu" KAIRO - Al Kaida je danas potvrdila da je njen vođa Osama bin Laden ubijen u ...

Lumperajka za Džeronima

Danas - 06.05.2011

Bila je to uobičajena slika iz života Bele kuće. Osoblje, Obama i Hilari gledaju utakmicu Barselona - Real Madrid, uživo. Emotivna Hilari je prekrila šakom usta jer navija za Real. Obama je napet, ali samo delimično, blago pognut u stolici.

Al Kaida planirala novi napad na SAD

Danas - 06.05.2011

Vašington - Al Kaida je planirala da napadne američke vozove na godišnjicu terorističkih napada od 11. septembra 2001. godine, ukazuju prve informacije prikupljene iz skrovišta Osame bin Ladena u Pakistanu, gde je likvidiran 2.

Borba za šefa Al Kaide

Blic - 06.05.2011

Trka za naslednika Osame bin Ladena na čelu Al Kaide mogla bi da ostane bez ključnog učesnika i favorita ukoliko se tačnim pokažu tvrdnje saudijskog lista “Al Vatan” da je Ajman al Zavahri, Bin Ladenov zamenik, izdao šefa i poslao američke ...

Marihuana u blizini Bin Ladenove kuće

Blic - 06.05.2011

ATLANTA - Strukovi marihuane visokog kvaliteta pronađeni su samo nekoliko metara od kuće u kojoj se skrivao vođa Al Kaide Osama bin Laden, preneo je CNN.

Al kaida sprema osvetu

Novosti - 07.05.2011

Sledbenici Osame bin Ladena potvrdili njegovu smrt i najavili nastavak “Svetog rata”. Planirali novu terorističku akciju za 11. septembar TERORISTIČKA organizacija Al kaida potvrdila je smrt svog vođe Osame bin Ladena, saopštenjem koje je ...

"Njujork tajms": nevidljivim helikopterima do bin Ladena

Kurir - 06.05.2011

VAŠINGTON - Američki komandosi koji su ubili lidera Al kaide Osamu bin Ladena stigli su do njegove kuće stelt-helikopterima, o kojima američka vlada nije nikada javno govorila, piše danas "Njujork tajms".

Bin Ladenova žena šest godina u kući

Mondo - 06.05.2011

Supruga Osame bin Ladena, poreklom iz Jemena, rekla je pripadnicima pakistanske obaveštajne službe da je šest godina živela u skrovištu u Pakistanu, a da nikada nije sišla sa gornjih spratova.

Žena bin Ladena živela u skrovištu šest godina

Kurir - 06.05.2011

ISLAMABAD - Supruga Osame bin Ladena, poreklom iz Jemena, rekla je pripadnicima pakistanske obaveštajne službe da je šest godina živela u poslednjem skrovištu vođe Al Kaide kod grada Abotabada u Pakistanu, i da nije napuštala gornje ...

Al Kaida potvrdila smrt Bin Ladena

E-Novine - 06.05.2011

Al Kaida je izdala u petak prvu potvrdu smrti svog vođe Osame bin Ladena u saopštenju objavljenom na ekstremističkim vebsajtovima, i navela da će se osvetiti za njegovu smrt i nastavit džihad.

Obama nije gledao užio likvidaciju Bin Ladena

Glas javnosti - 06.05.2011

VAŠINGTON - Direktor CIA Leon Paneta je dematovao da je predsednik SAD Barak Obama sa najbližim saradnicima uživeo gledao satelitski prenos likvidacije Osame bin Ladena.

Bin Ladenov rođak poginuo 1992. u Sarajevu

Glas javnosti - 06.05.2011

BANJALUKA - Osama bin Laden, ubijeni vođa terorističke mreže Al Kaida, u decembru 1992. boravio je četiri dana u Splitu odakle je u pratnji UNPROFOR-a otputovao u selo Meškovica kod Tuzle gde je formiran prvi kamp za obuku mudžahedina.

CIA imala "sigurnu kuću" za Bin Ladena

Mondo - 06.05.2011

CIA je imala svoju "sigurnu kuću" u pakistanskom gradu Abotabadu, iz koje je mali tim špijuna mesecima posmatrao kuću Osame bin Ladena. Američka Centralna obaveštajna služba (CIA) imala je svoju "sigurnu kuću" u pakistanskom gradu ...

Al kaida spremala napad 11. septembra?

Kurir - 06.05.2011

VAŠINGTON - Neke od prvih informacija koje su prikupljene iz kuće likvidiranog vođe Al Kaide Osame bin Ladena ukazuju da je ta teroristička organizacija planirala da izvede napad na teritoriji SAD na desetu godišnjicu terorističkih napada ...

Al Kaida planirala napade 11. septembra ove godine

Novosti - 06.05.2011

Sekretarijat za unutrašnju bezbednost upozorio policijske zvaničnike širom SAD, da je od februara 2010. godine Al kaida razmatrala mogućnost da "olabavi šine" negde na prugama u SAD, kako bi voz iskočio iz šina VAŠINGTON - Neke od prvih ...

Nevidljivi helikopteri korišćeni u akciji likvidacije Bin Ladena

Blic - 06.05.2011

Američki helikopteri korišćeni u misiji u pakistanskom gradu Abotabadu u kojoj je u nedelju ubijen Osama bin Laden, lider Al Kaide, bili su modifikovane verzije poznatih “crnih jastrebova” UH-60 na kojima je primenjena stelt tehnologija sa ...

Al Kaida planirala napad na SAD na desetu godišnjicu 9/11

Blic - 06.05.2011

VAŠINGTON - Prema prvim dobijenim informacijama od materijala zaplenjenog iz kompleksa vođe Al Kaide Osame bin Ladena u Abotabadu, još nema dokaza o specifičnoj terorističkoj zaveri protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali se vidi da je ...

Al Kaida planirala novi "11. septembar"

R.S.Evropa - 06.05.2011

Prve informacije prikupljene iz kuće ubijenog vođe Al Kaide Osame Bin Ladena pokazuju da je ta teroristička organizacija planirala novi "11. septembar".

Obama se sastaje sa komandosima koji su ubili Bin Ladena

R.S.Evropa - 06.05.2011

Predsjednik SAD Barak Obama trebao bi se danas susresti sa nekim od članova specijalne jedinice koja je u nedjelju u Pakistanu ubila Osamu Bin Ladena, rekao je danas AFP jedan zvaničnik Bijele Kuće.

Kontranapad Pakistana

Politika - 06.05.2011

General Kajani upozorio SAD da će svaka nova operacija poput one u kojoj je likvidiran Bin Laden biti smatrana kršenjem suvereniteta Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Suočen sa neprijatnim pitanjima o mogućoj ulozi zvaničnog jataka ...

Bin Laden planirao nove terorističke napade na SAD

R.S.Evropa - 06.05.2011

Dokumenti pronađeni u skrovištu Osame bin Ladena u Pakistanu ukazuju da je planirao nove terorističke napade na SAD, uključujući i one na godišnjicu 11.septembra. jedan od dokumenata pominje i američke željeznice.

Al Kaida: Bin Laden je mrtav

RTS - 06.05.2011

Teroristička organizacija Al Kaida je izdala saopštenje da je njen lider Osama Bin Laden mrtav. Al Kaida je najavila da će uskoro objaviti audio snimak Bin Ladenovog govora snimljen nedelju dana pre njegove smrti.

„Njujork tajms”: Nevidljivim helikopterima do Bin Ladena

Politika - 06.05.2011

VAŠINGTON – Američki komandosi koji su ubili lidera Al kaide Osamu bin Ladena stigli su do njegove kuće stelt-helikopterima, o kojima američka vlada nije nikada javno govorila, piše „Njujork tajms”.

Al Kaida planirala novi 11.09. u SAD

R.S.Evropa - 06.05.2011

Prve informacije prikupljene iz kuće ubijenog vođe Al Kaide Osame Bin Ladena pokazuju da je ta teroristička organizacija planirala novi "11. septembar".

Al Kaida: Osvetićemo Bin Ladena

RTS - 06.05.2011

Teroristička organizacija Al Kaida potvrdila da je njen lider Osama bin Laden mrtav i najavila osvetu. Al Kaida najavila da će uskoro objaviti audio-snimak Bin Ladenovog govora snimljenog nedelju dana pre njegove smrti.

Trijumf predsjednika: Obama ostvario cilj

R.S.Evropa - 06.05.2011

Piše: Christian Caryl, priredila Mirjana Rakela Američki specijalci koji su likvidirali Osamu bin Ladena skrenuli su pozornost na brojne pojedince iz niza američkih institucija i organizacija koje djeluju širom svijeta.

Kurspahić: 'Osveta' nad nedužnima

R.S.Evropa - 06.05.2011

Kratka novinska vijest - objavljena i u programima Radija Slobodna Evropa - prošla je prilično nezapaženo u poplavi strateški važnijih globalnih vijesti dana.

Al-Qaida potvrdila smrt Bin Ladeina i najavila odmazdu

R.S.Evropa - 06.05.2011

Teroristička organizacija Al-Qaida potvrdila je smrt svog lidera Osame bin Ladena u saopćenju koje je postavljeno na islamističke internet forume i zavjetovala se da će se osvetiti za njegovo ubistvo.

Bin Ladenova žena na ispitivanju

R.S.Evropa - 06.05.2011

Jedna od tri žene ubijenog vođe Al Kaide, poreklom iz Jemena, izjavila da je u poslednjem skrovištu Bin Ladena živela 6 godina. Ona je pakistanskim istražiteljima, koji je ispituju, rekla da za to vreme nije napuštala gornje spratove kuće ...

Al Kaeda potvrdila bin Ladenovo ubistvo, prijeti odmazdom

R.S.Evropa - 06.05.2011

Al Kaida je u petak potvrdila smrt Osame bin Ladena u poruci koja je objavljena na internetu u kojoj prijeti odmazdom SAD i njenim saveznicima, uključujući Pakistan.

Al Zavahiri izdao Osamu bin Ladena?

Press - 06.05.2011

Američka propaganda - Kurir koji je omogućio obaveštajnim službama SAD da uđu u trag Bin Ladenu u stvari je radio za čoveka broj dva Al Kaide. Podele u samoj mreži - Egipćani članovi Al Kaide, koje predvodi Al Zavahiri, još pre sedam ...

Svetska pravda

Vesti Online - 06.05.2011

Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno - glasi jedan od osnovnih pravnih postulata, koji se danas u svetu, kako stvari stoje, primenjuje - po potrebi. Zapad očigledno ima svoje aršine kada treba da nekome da izmeri krivicu i odreže kaznu.

Bin Ladenova žena izmakla Amerima?

Vesti Online - 06.05.2011

Pakistanske vlasti odbile su da stave pod međunarodno starateljstvo Amal al Sadeh (29), najmlađu suprugu Osame Bin Ladena, i da Amerikancima dopuste da je ispitaju.

Osama planirao napade 11. septembra ove godine?

Vesti Online - 06.05.2011

Neke od prvih informacija koje su prikupljene iz kuće likvidiranog vođe Al Kaide Osame bin Ladena ukazuju da je Al Kaida planirala da izvede napad na teritoriji SAD na desetu godišnjicu terorističkih napada 11.

Al Kaida: Osvetićemo bin Ladena

Vesti Online - 06.05.2011

Al Kaida je danas potvrdila da je njen vođa Osama bin Laden ubijen u Pakistanu i najavila osvetu, uz obećanje da će se "sreća Amerikanaca brzo pretvoriti u tugu".

Al Kaida planirala nove napade na SAD

Press - 06.05.2011

Odredili mete - Teroristi su kao mete izabrali železnicu u Njujorku, Čikagu, Vašingtonu ili Los Anđelesu, a napali bi na 10-godišnjicu terorističkih napada 11. septembra, na Dan nezavisnosti 4.

Nemci: Ubistvo bin Ladena pogrešna odluka

Vesti Online - 06.05.2011

Većina građana Nemačke smatra da američki vojnici nije trebalo da ubiju šefa terorističke mreže Al Kaida Osamu bin Ladena. Više od 50 odsto Nemaca, pokazuju rezultati danas objavljenih anketa, uvereno je da bi bilo bolje da je Bin Laden ...

Obama nije uživo gledao smrt Bin Ladena!

Vesti Online - 06.05.2011

Direktor CIA Leon Paneta je demantovao da je predsednik SAD Barak Obama sa najbližim saradnicima uživo gledao satelitski prenos likvidacije Osame bin Ladena! - Kada su timovi specijalaca došli na lice mesta, niko od nas nije znao šta se ...

Ubistvo Osame je laž kao i to da su Ameri bili na Mesecu!!!

ALO - 05.05.2011

Nema kraja misteriji zvanoj Osama bin Laden! Dok se u Beloj kući i ne trude da objasne niz nelogičnosti vezanih za likvidaciju najtraženijeg teroriste na svetu, sve je više onih koji sumnjaju u zvaničnu verziju događaja.

Da li uopšte postoje fotke mrtvog Osame?!

ALO - 05.05.2011

Ceo svet već tri dana čeka na objavljivanje fotografija i drugih dokaza da je Osama bin Laden, vođa Al Kaide, zaista ubijen u akciji američkih specijalaca u noći između nedelje i ponedeljka u gradu Abotabadu, u Pakistanu! Osim znatiželjne ...

Obama: Sto odsto sam siguran da je Bin Laden mrtav, nećemo objaviti fotografije

Blic - 05.05.2011

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama potvrdio je da neće objaviti "jezive" fotografije Osame Bin Ladena, mrtvog vođe terorističke mreže Al Kaida, jer administracija smatra da to ne bi bilo u interesu SAD.

Procurele slike tela trojice muškaraca ubijenih s Bin Ladenom

Blic - 05.05.2011

Agencija Rojters je kasno sinoć objavila slike trojice muškaraca koji su poginuli s Osamom bin Ladenom u noći između subote i nedelje u napadu na skrovište vođe Al-kaide u pakistanskom gradu Abotabadu.

Bin Ladena streljali pred ćerkom od 12 godina!

Kurir - 05.05.2011

ISLAMABAD - Bin Ladena su uhapsili, pa ga streljali pred očima deteta! Safija, najmlađa Osamina ćerka, gledala je kako joj američki specijalci ubijaju oca, tvrdi pakistanska obaveštajna služba.

Empty Recycle Bin (Laden)

Kurir - 05.05.2011

Čitamo po novinama da se 1. maja slavi praznik rada, praznik nerada, Hitlerova smrt, Valpurgijska noć... Možda je red da materiju malo sistematizujemo; šta se to značajno izdešavalo raznih godina baš na 1. maj.

Obama: Fotografije Bin Ladena neće biti objavljene

EMG - 05.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama odlučio da fotografije mrtvog Osame bin Ladena ne budu objavljene zbog zabrinutosti da bi taj prizor mogao izazvati neželjene reakcije i predstavljati rizik za nacionalnu bezbednost, iako bi mogle pružiti ...

Bin Ladenova kuća turistička atrakcija, ispred se već prodaje sladoled

Blic - 05.05.2011

Samo par dana nakon što su američki komandosi ubili najtraženijeg svetskog teroristu Osamu Bin Ladena kruže priče da će vlasti u Abotabadu u Pakistanu ostaviti Osaminu kuću netaknutu, kao i da će dozvoliti da postane turistička atrakcija.

Avganistan odahnuo posle ubistva Bin Ladena

DW - 05.05.2011

Smrt Osame Bin Ladena važi za najvažniji udarac u borbi protiv međunarodnog terorizma. S druge strane, mnogi se plaše i očekuju osvetu Al Kaide ili talibana u Avganistanu. Osama Bin Laden je bio najtraženiji terorista na svetu.

Bin Ladenovi ljudi nisu imali oružje

Novosti - 05.05.2011

Britanska agencija Rojters objavila je fotografije napravljene sat vremena posle akcije američkih "foka" i ubistva Bin Ladena u Pakistanu, na kojima se vide tri ubijena muškarca, ali ne i oružje ISLAMABAD/VAŠINGTON - Britanska agencija ...

Jezive FOTOGRAFIJE muškaraca ubijenih u skrovištu bin Ladena

Kurir - 05.05.2011

VAŠINGTON - Agencija Rojters objavila je juče fotografije trojice muškaraca koji su poginuli u skrovištu Osame bin Ladena u Abotabadu u Pakistanu, tokom napda američkih specijalaca, kada je likvidiran i vođa Al Kaide.

Fotografije Bin Ladena neće biti objavljene

DW - 05.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama doneo je odluku je da se ne objavljuju fotografije ubijenog Osame bin Ladena, kao ni video sa sahrane, jer ne želi da se to koristi kao poziv dodatno nasilje ili u propagandne svrhe.

Na fotografijama ubijenih Bin Ladenovih ljudi nema oružja

Blic - 05.05.2011

Fotografije do kojih je došao Rojters, snimljene oko sat vremena nakon napada specijalaca u kući Osame Bin Ladena na imanju u Abotabadu, prikazuju trojicu mrtvih muškaraca, koji leže u lokvama krvi, ali nisu naoružani.

Bin Laden boravio 1992. u Splitu

Blic - 05.05.2011

Osama bin Laden, ubijeni vođa terorističke mreže Al Kaida, boravio je četiri dana u Splitu u decembru 1992. godine odakle je u pratnji UNPROFOR-a otputovao u selo Meškovica kod Tuzle, gde je formiran prvi kamp za obuku mudžahedina.

Štampa: Zavahiri odveo Amerikance do Bin Ladena

EMG - 05.05.2011

Egipćani pripadnici Al Kaide, predvođeni drugim čovekom te terorističke mreže Ajmanom al Zavahirijem, doveli su Amerikance do Osame bin Ladena, piše danas saudijski dnevnik Al Vatan.

Direktor CIA: Obama nije gledao uživo ubistvo bin Ladena

Kurir - 05.05.2011

VAŠINGTON - Direktor CIA Leon Paneta je dematovao da je predsednik SAD Barak Obama sa najbližim saradnicima uživeo gledao satelitski prenos likvidacije Osame bin Ladena.

Bin Laden ostavio testament?

Mondo - 05.05.2011

Žene da mi se više ne udaju, a sinovi da mi oproste što nisam više vremena proveo sa njima, piše u testamentu koji je navodno napisao Bin Laden još 2001. godine.

Pakistan odbija da izruči SAD Bin Ladenovu najmlađu suprugu

Blic - 05.05.2011

KARAČI/VAŠINGTON - Pakistan i Amerika zapali su u diplomatski spor oko sudbine Bin Ladenove najmlađe supruge Amal al Sadeh (27), koju su pakistanske vlasti juče odbile da stave pod međunarodno starateljstvo i da Amerikancima dopuste da je ...

Trojica ubijenih u kući Osame bin Ladena bili su nenaoružani

Prva Srpska TV - 05.05.2011

Agencija Rojters je kasno sinoć objavila slike trojice muškaraca koji su poginuli s Osamom bin Ladenom u noći između subote i nedelje u napadu na skrovište vođe Al-kaide u pakistanskom gradu Abotabadu.

Obelodaniti sve činjenice oko ubistva bin Ladena

Kurir - 05.05.2011

OSLO - Visoki komesar UN za ljudska prava, Navi Pilaj, pozvala je danas na "potpuno obelodanjenje svih istinitih činjenica" kako bi se utvrdila legalnost ubistva lidera al-Kaide Osame Bin Ladena.

Brod s kojeg je bačen bin laden plovi ka kini

Kurir - 05.05.2011

HONG KONG - Američki brod, sa kojeg je telo Osame Bin Ladena bačeno u more, zatražio je od vlasti Kine dozvolu da se zaustavi u Hong Kongu, saopštilo je kinesko Ministarstvo spoljnih poslova.

Povezivanje Džeronima i Bin Ladena uvredilo Indijance

E-Novine - 05.05.2011

Dok većina američke nacije likuje zbog ubistva Osame bin Ladena, reakcije mnogih američkih Indijanaca su drugačije: šok, nezadovoljstvo i uvređenost, a uzrok ovakvih osećanja je činjenica da su "foke" američke mornarice Bin Ladena vodile ...

Težak izazov za Ameriku

Danas - 05.05.2011

Ubistvo Osame bin Ladena koje su sprovele specijalne jedinice Sjedinjenih Država napadom helikopterima na dobro utvrđenu luksuznu vilu u blizini Islamabada podseća na hapšenje drugih lidera Al Kaide u pakistanskim gradovima.

Fotografije rizične po nacionalnu bezbednost

Danas - 05.05.2011

Vašington, Islamabad - Predsednik SAD Barak Obama odlučio je da fotografije mrtvog Osame bin Ladena ne budu objavljene zbog zabrinutosti da bi taj prizor mogao da izazove neželjene reakcije i predstavljao rizik za nacionalnu bezbednost ...

Neka se Bin Laden pojavi ako Obama izmišlja

Danas - 05.05.2011

Beograd, Islamabad - Mi još ne znamo da li su pakistanske snage bile saučesnik u čuvanju Bin Ladena ili su bile nekompetentne u sposobnosti da ga pronađu? To je problem za pakistansku vladu.

Kod Bin Ladena naoružan bio samo kurir

Mondo - 05.05.2011

Samo jedna od ukupno pet osoba ubijenih u nedelju u akciji američkih komandosa u Pakistanu, kada je likvidiran Osama bin Laden, bila je naoružana i otvorila je vatru, izjavio je danas neimenovani visoki zvaničnik američkog ministarstva ...

Obama: Nikada nećemo zaboraviti napad 9/11

Blic - 05.05.2011

NJUJORK - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je danas u Njujorku da smrt Osame bin Laden, vođe terorističke mreže Al Kaida, šalje jaku poruku i američkoj naciji i svetu.

Majkl Mur: Osama nije ubijen, već pogubljen

Blic - 05.05.2011

LOS ANĐELES - Osama bin Laden nije ubijen, on je pogubljen, izjavio je reditelj, dobitnik Oskara Majkl Mur američkom nedeljniku Vrep. Mur je putem Tvitera u sredu pozvao Obaminu administraciju da iznese sve okolnosti vezane za smrt Osame ...

Pakistan: SAD da smanji vojno osoblje u ovoj zemlji

Blic - 05.05.2011

ISLAMABAD - Pakistan je danas saopštio da želi da Vašington smanji svoje vojno osoblje u ovoj zemlji i zapretio revidiranjem saradnje u slučaju slične operacije onoj u kojoj je ubijen Osama bin Laden.

Svet traži dokaz Osamine smrti

Novosti - 05.05.2011

Odluka predsednika SAD da ne objavi fotografije ubijenog Bin Ladena podelila svet. UN: Zalažemo se za razotrkivanje svih činjenica o akciji NEMA nikakve sumnje da smo ubili Bin Ladena - kategoričan je predsednik SAD Barak Obama.

Obama odao počast žrtvama 11. septembra 2001.

Kurir - 05.05.2011

Vesti : Barak Obama , Osama bin Laden , kule bliznakinje , 11. septembar , svetski trgovački ...

UN traži objavljivanje činjenica o ubistvu Bin Ladena

EMG - 05.05.2011

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj zatražila je danas objavljivanje svih činjenica, da bi se utvrdila legalnost akcije američkih komandosa u kojoj je u Pakistanu ubijen vođa Al Kaide, Osama Bin Laden.

Tadić: Ubistvo Bin Ladena je legitimna akcija

Blic - 05.05.2011

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić danas je, povodom ubistva vođe Al Kaide Osame bin Ladena, rekao da je legitimna svaka oružana akcija protiv onih koji predstavljaju pretnju miru i bezbednosti u svetu.

Bin Laden pogubljen u penziji?

Mondo - 05.05.2011

Osama bin Laden nije ubijen, on je pogubljen u pakistanskom kućnom pritvoru i već neko vreme "nije bio u poslu", tvrdi kontroverzni reditelj Majkl Mur.

KFOR bi mogao da bude meta Al Kaide

Blic - 06.05.2011

BEOGRAD - Dragan Vladisavljević, direktor Vojne obaveštajne agencije, ocenio je u intervjuu za “Blic” da je ubistvo Osame bin Ladena značajan korak u borbi protiv terorizma i rekao da je u toku procena kako će to uticati na ovu ...

Obama: fotografije mrtvog bin Ladena neće biti objavljene

Kurir - 05.05.2011

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama odlučio je da fotografije mrtvog Osame Bin Ladena ne budu objavljene zbog zabrinutosti da bi taj prizor mogao izazvati neželjene reakcije i predstavljati rizik za nacionalnu bezbednost iako bi one ...

Dan pre ubistva: Obama se smejao na vic o Bin Ladenu

Glas javnosti - 05.05.2011

VAŠINGTON - Dan pre nego što je likvidiran najtraženiji terorista današnjice Osama bin Laden, američki predsednik se na godišnjem prijemu sa američkim dopisnicima glasno smejao na vic o Bin Ladenu, prenosi američka štampa.

Bin Ladenov rođak poginuo 1992. U sarajevu

Kurir - 05.05.2011

BANJALUKA - Osama bin Laden, ubijeni vođa terorističke mreže Al Kaida, u decembru 1992. boravio je četiri dana u Splitu odakle je u pratnji UNPROFOR-a otputovao u selo Meškovica kod Tuzle gde je formiran prvi kamp za obuku mudžahedina.

I Bin Ladenovi čuvari bili nenaoružani

Mondo - 05.05.2011

Britanska agencija Rojters objavila je fotografije napravljene sat vremena posle akcije američkih "foka" i ubistva Bin Ladena u Pakistanu, na kojima se vide tri ubijena muškarca, ali ne i oružje.

Al Zavahiri pomagao ubijanje Srba na Kosovu!

ALO - 05.05.2011

„Ajman al Zavahiri, naslednik Osame bin Ladena na čelu terorističke mreže Al Kaida, već ima spreman plan „Balkan 2020.“, kojim će pokušati da u Sandžaku, na Kosovu, Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj formira terorističke baze čiji će glavni ...

Mudžahedinski softver čuva tajne Bin Ladenovih računara

24online - 05.05.2011

Tim specijalaca mornarice SAD, poznatih kao „foke”, koji je pronašao i ubio Bin Ladena, u nedelju je zaplenio i niz kompjuterskih drajvova i diskova... ..

Legitimna akcija protiv onih koji prete miru u svetu

Beta - 05.05.2011

BEOGRAD, 5. maja 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je u četvrtak, povodom ubistva vodje Al Kaide Osame bin Ladena da je legitimna svaka oružana akcija protiv onih koji su pretnja miru i bezbednosti u svetu.

Ako je ovo pobjeda, hoće li se vratiti vojnici

R.S.Evropa - 05.05.2011

Pišu: Robert Fisk, Independent i Katrina Vanden Heuvel, Washington Post, priredila Sabina Čabaravdić "U utorak ujutro, istrgnut je komad našega svijeta. Komad plavog neba ukazao se nad New Yorkom, tamo gdje se ne bi trebao vidjeti. ..

Reuters objavio fotografije s mjesta napada na bin Ladena

R.S.Evropa - 05.05.2011

Ogencija Reuters objavila je fotografije načinjene oko sat nakon američkog napada na vođu Al-Kaide Osamu bin Ladena u Pakistanu koje pokazuju tri ubijena muškarca, ali na snimkama se ne vidi nikakvo oružje.

Evropa nakon Bin Ladena

R.S.Evropa - 05.05.2011

Dva dana prije nego su američki SEAL komandosi eliminirali Osamu bin Ladena , njemački su specijalci uhapsili trojicu sljedbenika al Kai'de koji su se navodno spremali detonirati hemijsku bombu u blizini Duesseldorfa.

Šifra „Džeronimo” naljutila američke Indijance

24online - 05.05.2011

Dok većina američke nacije likuje zbog ubistva Osame bin Ladena, reakcije mnogih američkih Indijanaca su drugačije: ...šok, nezadovoljstvo i povređenost, a uzrok ovakvih osećanja je činjenica da su „foke” američke mornarice misiju koja je ...

UN traže objavljivanje činjenica o ubistvu Bin Ladena

R.S.Evropa - 05.05.2011

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj zatražila je danas objavljivanje svih činjenica, da bi se utvrdila legalnost akcije američkih komandosa u kojoj je u Pakistanu ubijen vođa Al Kaide, Osama Bin Laden.

Ubijeni saradnici bez oružja?

RTS - 05.05.2011

Barak Obama odlučio da ne objavi fotografije ubijenog Bin Ladena zbog, kako je navio, interesa nacionalne bezbednosti SAD. Međutim, u javnost su "procurele" fotografije trojice ubijenih muškaraca, koje je, sat kasnije, snimio pripadnik ...

Nenaoružani telohranitelji?

RTS - 05.05.2011

Barak Obama odlučio da ne objavi fotografije ubijenog Bin Ladena zbog, kako je najavio, interesa nacionalne bezbednosti SAD. Međutim, u javnost su "procurele" fotografije trojice ubijenih muškaraca, koje je, sat kasnije, snimio pripadnik ...

Pakistan upozorio SAD da ne ponavljaju "jednostrane akcije"

R.S.Evropa - 05.05.2011

Pakistan je upozorio SAD na katastrofalne posljedice, ukoliko na njegovoj teritoriji ponove jednostran napad na nekog osumnjičenog teoristu. Ministar spoljnih poslova, Salman Bašir rekao je je da će u slučaju da se ponovi takva akcija ...

Varnice između SAD i Pakistana

RTS - 05.05.2011

Pakistan najavio da će preispitati saradnju sa SAD u slučaju novog kršenja suvereniteta. Amerika postavlja pitanje kako je Bin Laden mogao godinama udobno da živi nedaleko od Islamabada.

Bin Laden u rašljama pakistanskih obaveštajaca

Politika - 05.05.2011

Nemački ekspert Mihael Poli tvrdi da je vođa Al Kaide bio samo marioneta islamističkog terorističkog pokreta Posle pogibije Osame bin Ladena u obračunu sa američkim komandosima ne jenjavaju sumnje da rat protiv (islamističkog) terorizma, ...

Zbrka zbog „magle rata”

Politika - 05.05.2011

Pošto je promenila opis ubistva Bin Ladena i odlučila da ne objavljuje fotografije njegovog leša, Bela kuća neće iznositi nove detalje o akciji svojih komandosa u Pakistanu Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Predsednik Barak Obama je ...

Ruski nauk u slučaju Osama

Politika - 05.05.2011

Borba protiv terorizma jednostavno traži zajedničku akciju svih sila Likvidacija Osame bin Ladena ne znači i likvidaciju terorizma, slaže se većina onih kojima je praćenje ove vrste kriminalne delatnosti u opisu radne dužnosti.

Džeronimo nije Bin Laden

RTS - 05.05.2011

Izjednačavajući legendarnog ratnika Apača Džeronima sa masovnim ubicom veoma je bolno i uvredljivo za sve Indijance, napisano je u pismu Baraku Obami koje je uputio predsedavajući saveta plemena Apača Džef Hauzer tražeći izvinjenje.

Rojters objavio fotografije muškaraca ubijenih sa Bin Ladenom

Vesti Online - 05.05.2011

Agencija Rojters je objavila slike trojice muškaraca koji su poginuli s Osamom bin Ladenom u noći između subote i nedelje u napadu na skrovište vođe Al-kaide u pakistanskom gradu Abotabadu.

Mur: Osama nije ubijen, pogubljen je

Vesti Online - 05.05.2011

Osama bin Laden nije ubijen, on je pogubljen, izjavio je režiser Farenhajta 9/11 i dobitnik Oskara Majk Mur za nedeljnik "The Wrap". Mure je putem Tvitera u sredu poslepodne pozvao Obaminu administraciju da iznese sve okolnosti vezane za ...

Već napravljena video igra po ubistvu Bin Ladena!

Vesti Online - 05.05.2011

Kompanija “Kuma rijaliti gejms“, sa sedištem u Njujorku, uskoro će na tržište da izbaci novu kompjutersku igricu, za koju će kao scenario da posluži akcija u kojoj je ubijen Osama bin Laden.

Tadić: Likvidacija Bin Ladena legitimna

Vesti Online - 05.05.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić je, povodom ubistva vođe Al Kaide Osame bin Ladena, rekao da je legitimna svaka oružana akcija protiv onih koji predstavljaju pretnju miru i bezbednosti u svetu.

Klintonova: Nije gotova borba s Al Kaidom

Vesti Online - 05.05.2011

Američka državna sekretarka Hilari Klinton naglasila je da se borba protiv Al Kaide nastavlja, iako je ubijen njen vođa Osama bin Laden. Klintonova je u Rimu, gde se održava sastanak Međunarodne kontakt grupe radi razgovora o finansiranju ...

Bin Laden je mrtav, "najgori" je ajatolah

Vesti Online - 05.05.2011

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamenei najveća pretnja u svetu nakon smrti Osame Bin Ladena.

Bin Laden 1992. preko Splita stigao u BiH

Vesti Online - 05.05.2011

Osama bin Laden, ubijeni vođa terorističke mreže Al Kaida, boravio je četiri dana u Splitu u decembru 1992. godine odakle je u pratnji UNPROFOR-a otputovao u selo Meškovica kod Tuzle, gde je formiran prvi kamp za obuku mudžahedina.

UN traže činjenice o ubistvu Bin Ladena

Vesti Online - 05.05.2011

Visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj zatražila je objavljivanje svih činjenica, da bi se utvrdila legalnost akcije američkih komandosa u kojoj je u Pakistanu ubijen vođa Al Kaide, Osama Bin Laden.

“Bin Laden nije ni postojao - to je bajka za odrasle“

Vesti Online - 05.05.2011

Vicekancelar češkog predsedničkog kabineta Petar Hajek tvrdi da je Bin Laden samo fikcija i da je, prema tome, njegova likvidacija u stvari smišljen početak predsedničke kampanje u SAD.

Amerika moćna i bezdušna

Vesti Online - 05.05.2011

Ubistvo Osame bin Ladena pokazalo je da Amerika ne bira sredstva da demonstrira svoju moć. Napad Al Kaide na Ameriku, i to baš na Njujork, nije mogao tek tako da prođe, jer je to bila negacija američke moći.

Najopasnije ćelije Al Kaide vrebaju iz Jemena i Arabije

Blic - 04.05.2011

Ubistvo Osame bin Ladena koje su u pakistanskom gradu Abotabadu izvršili američki marinci stavilo je tačku na jedno od poglavlja u istoriji najpoznatije terorističke organizacije na svetu, a koje, po svemu sudeći, nije i poslednje.

Al Kaida: Osveta za ubistvo Bin Ladena

Novosti - 04.05.2011

Vođa ogranka Al Kaide u južnom Jemenu najavio je plan za nastavak džihada u narednom periodu kao osvetu za ubistvo osnivača te terorističke mreže SANA - Vođa ogranka Al Kaide u južnom Jemenu najavio je danas osvetu za ubistvo osnivača te ...

Merkelova na meti kritike zbog Bin Ladena

E-Novine - 04.05.2011

Savezna kancelarka Angela Merkel našla se na meti teške kritike zbog toga što je u ponedeljak izjavila da je "radosna što je američkim snagama uspelo da ubiju šefa terorističke organizacije Al Kaida, Osamu Bin Ladena".

Prvi komšija bin Ladena misteriozno nestao

Kurir - 04.05.2011

ABOTABAD - Prvi komšija i svedok operacije specijalaca u Bin Ladenovoj kući misteriozno je nestao nedugo posle ubistva najtraženijeg teroriste, piše sajt Thenews.com.

Osama, ne Obama

Danas - 04.05.2011

Ubistvo Osame bin Ladena je, osim što za Sjedinjene Države predstavlja nesumnjivi uspeh u borbi protiv terorizma i donosi važne poene Baraku Obami pred novu izbornu trku, dobra prilika zvaničnom Vašingtonu da opipa puls ostatku sveta, ...

Dizdarević pokvario posao Bin Ladenu

Danas - 04.05.2011

Beograd - Osama bin Laden doputovao je u Beograd 25. juna 1986. radi kupovine oružja, zavedeno je u službenoj belešci tadašnjeg saveznog Sekretarijata za unutrašnje poslove SFRJ koja je predočena Danasu.

Pakistan i SAD vode verbalni rat

Danas - 04.05.2011

Islamabad, Vašington - Sjedinjenje Države su saopštile da Osama bin Laden, vođa mreže Al Kaida, nije bio naoružan prilikom likvidacije koje su izvele američke specijalne jedinice „foke“, što predstavlja suprotnost u odnosu na ranije navode ...

"Bin Laden" virus hara Internetom

Mondo - 04.05.2011

Mailovi sa fotografijama ili video-snimcima likvidacije Osame bin Ladena mogu sadržati opasan virus, upozorava FBI. Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je upozorenje za korisnike Interneta da se u mailu u kojem su navodne ...

Bela kuća: Neće biti slika mrtvog Bin Ladena

Mondo - 04.05.2011

Barak Obama "prelomio" - ipak neće biti objavljene fotografije ubijenog vođe al Kaide. Predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas da Bela kuća neće objaviti fotografije ubijenog lidera Al Kaide Osame bin Ladena, javili su američki mediji.

Obama: Sto posto sam siguran da je Bin Laden mrtav, nećemo objaviti fotografije

Blic - 04.05.2011

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama potvrdio je da neće objaviti "jezive" fotografije Osame Bin Ladena, mrtvog vođe terorističke mreže Al Kaida, jer administracija smatra da to ne bi bilo u interesu SAD.

Fotografije mrtvog Bin Ladena neće biti objavljene

E-Novine - 04.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama odlučio je da fotografije mrtvog Osame Bin Ladena ne budu objavljene zbog zabrinutosti da bi taj prizor mogao izazvati neželjene reakcije i predstavljati rizik za nacionalnu bezbednost iako bi one mogle pružiti ...

"Primila metak" za Bin Ladena, ali džabe

Mondo - 04.05.2011

Pri ubistvu Osame bin Ladena, američki specijalci ranili su u nogu njegovu najmlađu suprugu, Amal Ahmed Abdul Fatah (29), koja se nije dvoumila da li da telom pokuša da zaštiti supruga.

Rasmusen pozvao Pakistan da pojača borbu protiv terorizma

Blic - 04.05.2011

BRISEL - Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen pozvao je danas pakistanske vlasti da načine napredak u borbi protiv terorizma. "Ohrabrujemo pakistanske vlasti da pojačaju borbu protiv terorista i ekstremista, naročito u pograničnom ...

Dačić pozdravio akciju SAD protiv Bin Ladena

Blic - 04.05.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je u ime MUP-a pozdravio akciju američke vojske u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden i dodao da policija nema informacije da bi u Srbiji mogao da se dogodi teroristički ...

DAČIĆ: ne preti nam opasnost od terorizma

Kurir - 04.05.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnji poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija nije ugrožena od terorističkih aktivnosti posle ubistva vođe Al Kaide Osame Bin Ladena, ali da su, iz preventivnih razloga, bezbednosne mere u zemlji podignute na viši ...

Ogranak Al kaide najavio osvetu za ubistvo bin Ladena

Kurir - 04.05.2011

SANA - Vođa ogranka Al Kaide u južnom Jemenu najavio je danas osvetu za ubistvo osnivača te terorističke mreže Osame bin Ladena. "Osvetićemo se za smrt našeg šeika Osame bin Ladena i to dokazati neprijateljima Boga", izjavio je on AFP-u u ...

DAČIĆ: Bez informacija o mogućem terorističkom napadu

Danas - 04.05.2011

Beograd - Policija nema informacije da bi u Srbiji mogao da se dogodi teroristički napad kao odgovor Al Kaide na ubistvo vođe Al Kaide Osama bin Ladena, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Obama: Bez fotografija Bin Ladena

Novosti - 04.05.2011

Predsednik SAD izjavio je da Bela kuća neće objaviti fotografije ubijenog vođe Al Kaide. Bin Laden u odeći imao zašiveno 500 evra i dva telefonska broja Predsednik SAD izjavio je u intervjuu za američku televiziju CBS da Bela kuća neće ...

Bin Laden bio nenaoružan prilikom napada

E-Novine - 04.05.2011

Vođa Al Kaide Osama bin Laden nije bio naoružan kada je u kuću kojoj se nalazio u Pakistanu upala jedinica specijalnih snaga američke vojske, saopšteno je u utorak uveče iz Bele kuće.

Savet bezbednosti pozdravio ubistvo Bin Ladena

Glas javnosti - 04.05.2011

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozdravio je to što Osama bin Laden više neće biti u mogućnosti da nekom naudi i istakao da ta vest predstavlja "suštinski napredak" u borbi protiv terorizma.

Obama i Klintonova putem video linka pratili ubistvo Bin Ladena

Glas javnosti - 04.05.2011

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama pratio je uživo, putem video linka, prenos ubistva najtraženijeg teroriste današnjice Osame bin Ladena, a fotografija sa prenosa danas je obišla svet.

Holivud snima film o Bin Ladinu

Glas javnosti - 04.05.2011

LOS ANĐELES - Autori drame "Katanac za bol" pripremaju akcioni triler o potrazi za vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom. Rediteljka Ketrin Bigelou, koja je dobila Oskara za "Katanac za bol" i scenarista Mark Bol već neko vreme rade na tom ...

Raste obamin rejting posle ubistva bin Ladena

Kurir - 04.05.2011

VAŠINGTON - Rejting američkog predsednika Baaraka Obame porastao je posle vesti o ubistvu lidera Al Kaide Osame bin Ladena, a veliki broj Amerikanaca mu je dao visoke ocene u načnu na koji pristupa terorizmu i situaciji u Avganistanu, ...

Oko 56 miliona ljudi pratilo Obamin govor o bin ladenu

Kurir - 04.05.2011

NJUJORK - Uprkos tome što je na istoku SAD bilo veoma kasno, govor američkog predsednika Baraka Obame u kome je saopštio da je vođa terorističke mreže Al kaida Osama bin Laden ubijen, pratilo je 56,5 miliona gledalaca, saopštio je danas ...

SAD neće objaviti fotografije mrtvog Bin Ladena

Blic - 04.05.2011

VAŠINGTON/ISLAMABAD - Osama bin Laden je bio nenaoružan kada su američki komandosi “foke” upali u prostoriju u kojoj se nalazio i ubile ga, saopštila je Bela kuća u utorak, menjajući time prvobitnu zvaničnu verziju događaja i navodeći ...

Kompjuterska igra inspirisana Bin Ladenovim ubistvom

Blic - 04.05.2011

Kompanija “Kuma rijaliti gejms” objaviće novu kompjutersku igricu, za koju će kao scenario poslužiti akcija u kojoj je ubijen Osama Bin Laden. Ljubitelji ove vrste zabave moći će već od sedmog maja da krenu u virtuelni lov na vođu “Al ...

SAD: fotografije bin Ladena "jezive"

Kurir - 04.05.2011

VAŠINGTON - Portparol Bele kuće Džej Karni izjavio je da američka administracija još razmatra da li da objavi fotografije mrtvog lidera Al Kaide Osame bi Ladena, pošto su one, kako je rekao, jezive.

Osama je dobio ono što zaslužuje!

ALO - 04.05.2011

Smrt Osame bin Ladena nikoga nije ostavila ravnodušnim. Tako je i većina NBA košarkaša pozdravila akciju američkih foka, u kojoj je ubijen vođa terorističke organizacije Al Kaide, a među njima je i Lebron Džejms.

Mrtvi Osama će doneti novi mandat Obami!

ALO - 04.05.2011

Dok svetska javnost još čeka na objavljivanje zvaničnih fotografija koje bi potvrdile da je Osama bin Laden, lider Al Kaide, zaista mrtav, mnogi se pitaju kakve će koristi od njegove smrti izvući Barak Obama, prvi tamnoputi predsednik ...

Nafta pojeftinila zbog jačeg dolara

Glas javnosti - 04.05.2011

LONDON/NJUJORK - Cena barela sirove nafte spustila se danas na ključnoj njujorškoj berzi ispod 113 dolara, zbog jačanja dolara, a eksperti navode da je na pojeftinjenje osnovne energetske sirovine uticala i vest o ubistvu vođe Al kaide ...

Osama bin Laden nije bio naoružan kad je ubijen

Blic - 04.05.2011

Osama bin Laden je bio nenaoružan kada su američki komandosi “foke” upali u prostoriju u kojoj se nalazio i ubile ga, saopštila je Bela kuća u utorak, menjajući time prvobitnu zvaničnu verziju događaja i navodeći mnoge da se zapitaju da li ...

Fotografije mrtvog Bin Ladena će ipak biti objavljene

Blic - 04.05.2011

Sjedinjene Države će objaviti fotografije tela ubijenog Osame bin Ladena, potvrdila je sinoć Bela kuća, da bi se ućutkali zagovornici teorije zevere koji tvrde da vođa Al Kaide nije mrtav.

Osama odmrznut, pa gurnut u more?

Kurir - 04.05.2011

NJUJORK - Bin Laden je umro pre 10 godina, a njegovo telo je bilo zamrznuto skoro celu deceniju! Ovo tvrde dobro obavešteni izvori američkih medija, među kojima su i brojni obaveštajci, ali i oni koji su godinama sarađivali sa Osamom bin ...

Al kaida ne preti Srbiji

Kurir - 04.05.2011

BEOGRAD - Al Kaida neće na Srbiju! Srbiji ne preti opasnost od terorističkih napada Al Kaide nakon ubistva njihovog vođe Osame bin Ladena. Darko Trifunović s Fakulteta bezbednosti smatra da Srbija nije ugrožena, ali da na meti terorista ...

Objavljivanje slika Bin Ladena teška odluka

Mondo - 04.05.2011

Sjedinjene Američke Države još razmatraju da li će objaviti fotografije mrtvog lidera Al Kaide jer su one jezive. Šef CIA smatra da će slike ipak biti objavljene. Specijalci iz njegove kuće u Pakistanu odneli pet komputera.

I Buš zaslužan za likvidaciju Bin Ladena

DW - 04.05.2011

Za predsednika SAD Baraka Obamu likvidacija Osame Bin Ladena veliki je uspeh na unutrašnjem planu. Međutim, njegovi politički protivnici, republikanci ne bi, naravno, da mu prepuste sve zasluge… Republikanci i članovi vlade bivšeg ...

Bela kuća: Bin Laden nije bio naoružan kad je ubijen

EMG - 04.05.2011

Osama bin Laden nije bio naoružan kad je u kuću u kojoj je bio upala jedinica američke vojske, saopšteno iz Bele kuće. Bin Laden nije imao oružje tokom akcije, iako su zvaničnici administracije u Vašingtonu prethodno tvrdili da je on ...

Obamin rejting raste posle ubistva Osame

Mondo - 04.05.2011

Predsedniku SAD Baraku Obami popularnost je porasla za devet odsto u odnosu na prošli mesec nakon što je obznanio naciji da je Osama Bin Laden ubijen.

Obami raste popularnost

Prva Srpska TV - 04.05.2011

Ubistvo lidera terorističke organizacije Al Kaide Osame Bin Ladena doprinelo je rastu popularnosti američkog predsednika Baraka Obame, javlja danas AP.

Američka akcija U pakistanu neovlašćena i jednostrana

Kurir - 04.05.2011

ABOTABAD - Pakistanska vlada danas je kritikovala američku raciju u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden kao "neovlašćenu, jednostranu akciju".

Kako je Bin Ladenova porodica živela u tajnom skrovištu

Blic - 04.05.2011

Imanje okruženo visokim zidovima u mirnom predgrađu Abotabada, poznato kao “Vila Vaziristan”, bilo je dom i skrovište najtraženijeg čoveka na svetu Osame Bin ladena, njegovih bliskih saradnika, nekoliko žena, brojne dece i domaće posluge.

Naziv misije hvatanja Bin Ladena “Džeronimo” naljutilo američke Indijance

Blic - 04.05.2011

Dok većina američke nacije likuje zbog ubistva Osame bin Ladena, reakcije mnogih američkih Indijanaca su drugačije: šok, nezadovoljstvo i povređenost, a uzrok ovakvih osećanja je činjenica da su "foke" američke mornarice misiju koja je za ...

Bin Laden nenaoružan, SAD objavljuju slike?

Novosti - 04.05.2011

Izneti novi detalji o akciji američkih specijalaca - Bin Laden se opirao bez upotrebe vatrenog oružja.Fotografije mrtvog lidera Al Kaide jezive, ali biće objavljene. Šta kriju zaplenjeni kompjuteri. Javno mnjenje o akciji.

Osamina omiljena žena ostala uz njega do kraja

Blic - 04.05.2011

U vili u Abotabadu u Pakistanu Osama bin Laden je živeo samo sa jednom od pet žena, sa jednom se razveo, a ostale tri su se preselile u Siriju. Najmlađa supruga, navodno njegova miljenica, zove se Amal Ahmed Abdul Fatah i ostala je uz ...

Dan pre ubistva: Obama se smejao na vic o bin Ladenu

Kurir - 04.05.2011

VAŠINGTON - Dan pre nego što je likvidiran najtraženiji terorista današnjice Osama bin Laden, američki predsednik se na godišnjem prijemu sa američkim dopisnicima glasno smejao na vic o Bin Ladenu, prenosi američka štampa.

Da li će Bin Ladenova deca krenuti očevim stopama

Blic - 04.05.2011

U operaciji u Pakistanu u kojoj je likvidiran svetski terorista broj jedan, ubijen je i njegov najmlađi sin Hamza (20), koga je Osama pripremao za svog naslednika, i jedna od njegovih žena.

Pakistan i SAD posle ubistva Bin Ladena

DW - 04.05.2011

Dva dana nakon ubistva šefa Al kaide Osame bin Ladena saznaje se sve više o akciji američkih specijalaca i njenom planiranju. Kakve će to imati posledice po saradnju SAD i Pakistana? Uprkos činjenici da se svakodnevno otkrivaju podaci o ...

Dačić: Ne preti opasnost od terorizma

Blic - 04.05.2011

BEOGRAD - Ministar unutrašnji poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije ugrožena od terorističkih aktivnosti posle ubistva vođe Al Kaide Osame Bin Ladena, ali da su, iz preventivnih razloga, bezbednosne mere u zemlji podignute na ...

Deca "zezuckala" Bin Ladenove čuvare

Mondo - 04.05.2011

Deca iz pakistanskog mesta Abotabad, gde se krio Osama bin Laden, bacala su lopte preko zida u dvorište kuće u kojoj se krio vođa Al kaide, jer su znala da im njegovi čuvari neće dozvoliti da ih uzmu, već će im dati novac da kupe novu.

Kompjuterska igra inspirisana Bin Ladenovim ubistvom

Prva Srpska TV - 04.05.2011

Kompanija “Kuma rijaliti gejms” objaviće novu kompjutersku igricu, za koju će kao scenario poslužiti akcija u kojoj je ubijen Osama Bin Laden. Ljubitelji ove vrste zabave moći će već od sedmog maja da krenu u virtuelni lov na vođu "Al ...

Bin Ladenova ćerka videla ubistvo?

Kurir - 04.05.2011

VAŠINGTON - Jedna od Bin Ladenovih ćerki videla je kako ga američki vojnici ubijaju, izjavio je visoki pakistanski zvaničnik, koji je odbio da otkrije svoj identitet.

Američki Indijanci ljuti zbog korišćenja imena "Džeronimo" za Bin Ladena

Blic - 04.05.2011

Dok većina američke nacije likuje zbog ubistva Osame bin Ladena, reakcije mnogih američkih Indijanaca su drugačije: šok, nezadovoljstvo i povređenost, a uzrok ovakvih osećanja je činjenica da su "foke" američke mornarice Bin Ladena vodile ...

Fotografije mrtvog Bin Ladena će ipak biti objavljene

R.S.Evropa - 04.05.2011

Sjedinjene Države će objaviti fotografije tela ubijenog Osame bin Ladena, potvrdila je sinoć Bela kuća, da bi se ućutkali zagovornici teorije zevere koji tvrde da vođa Al Kaide nije mrtav.

Oko 56 miliona ljudi pratilo Obamin govor o Bin Ladenu

Politika - 04.05.2011

NJUJORK – Uprkos tome što je na istoku SAD bilo veoma kasno, govor američkog predsednika Baraka Obame u kome je saopštio da je vođa terorističke mreže Al kaida Osama bin Laden ubijen, pratilo je 56,5 miliona gledalaca, saopštio je danas ...

SAD još nisu odlučile da li objaviti sliku tijela Bin Ladena

R.S.Evropa - 04.05.2011

Portparol Bijele kuće Džej Karnej izjavio je u utorak kako američke vlasti još nisu odlučile da li će objaviti fotografiju tijela ubijenog vođe El kaide Osame bin Ladena, te kazao kako je fotografija njegovog tijela užasna.

Al Kaida i islamski svet posle bin Ladena

R.S.Evropa - 04.05.2011

Ima više razloga da se slavi ubistvo Osame bin Ladena , piše „Vošington Post“ (The Washington Post). Al Kaida je izgubila svog osnivača i simbola. Ličnost koja je osmislila napad 11. septembra 2001, konačno se suočila sa pravdom.

Smeće ga je odalo

Politika - 04.05.2011

Kao što su dva francuska novinara ubrzo posle 11. septembra 2001. napisali knjigu u kojoj su pokušali da dokažu da je napad na Njujork i Vašington bio deo zavere američkog političko- vojnog establišmenta, a ne udar Al Kaide, to ni sada ...

Obami porasla popularnost nakon likvidacije Bin Ladena

R.S.Evropa - 04.05.2011

Predsjedniku SAD Baraku Obami popularnost je porasla za devet odsto u odnosu na prošli mjesec nakon što je obznanio naciji da je Osama Bin Laden ubijen, pokazala su dva istraživanja javnog mnjenja.

Dačić pozdravio akciju SAD protiv Bin Ladena

Beta - 04.05.2011

BEOGRAD, 4. maja 2011. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u sredu je u ime MUP-a pozdravio akciju američke vojske u kojoj je ubijen vodja Al Kaide Osama bin Laden i dodao da policija nema informacije da bi u Srbiji mogao da ...

Rastu tenzije između SAD i Pakistana

R.S.Evropa - 04.05.2011

Tenzije između Sjedinjenih država i Pakistana rastu zbog akcije američkih specijanih snaga u Abotabadu u kojoj je ubijen Osama Bin Laden . Dvije su zemlje razmijenile niz međusobnih optužbi i poricanja u posljednjih nekoliko sati.

Susedi nisu znali da je Bin Laden živeo pored njih

Politika - 04.05.2011

Stanovnici su bili zapanjeni kada su uključuli svoje televizore posle praska da čuju američkog predsednika Baraka Obamu koji objavljuje da je Bin Laden ubijen u njihovom rodnom gradu.

Obama: Nećemo objaviti fotografije tijela Bin Ladena

R.S.Evropa - 04.05.2011

Predsjednik SAD Barak Obama odlučio je da ne objavi fotografije ubijenog lidera Al kaide Osame bin Ladena, prenijele su večeras američke televizijske mreže.

„Bledoliki” i dalje ratuju protiv Džeronima

Politika - 04.05.2011

Upotreba imena indijanskog poglavice kao tajni naziv za Osamu bin Ladena izazvala nezadovoljstvo američkih Indijanaca Nakon što je američka elitna jedinica „Mornaričke foke” do kraja sprovela operaciju likvidiranja Osame bin Ladena, u Belu ...

Smrt Bin Ladena šansa za rasplet u Avganistanu

Politika - 04.05.2011

Vašington pokušava da ubistvo vođe Al Kaide iskoristi kao povod da izađe iz nepopularnog rata. – Neprijatna pitanja Pakistanu Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Likvidacija Osame bin Ladena, ključni cilj Amerike još od 11.

Osporavanje legitimnosti akcije protiv Bin Ladena

Politika - 04.05.2011

Pravni eksperti širom sveta ističu da su se SAD akcijom u Pakistanu ogrešile o važeće norme međunarodnog prava Rasprava o smrtonosnom obračunu američkih specijalaca sa Osamom bin Ladenom u pakistanskom Abotabadu, preusmerena je posle ...

Bin Laden nije bio naoružan

RTS - 04.05.2011

SAD zvanično saopštile da Osama bin Laden nije bio naoružan prilikom likvidacije. Bela kuća odbacila navode da se do informacija o Bin Ladenu dolazilo mučenjem zatvorenika.

Pakistan traži pomoć za borbu protiv terorizma

R.S.Evropa - 04.05.2011

Pakistanski premijer Yousuf Raza Gilani pozvao medjunarodnu zajednicu da pomogne u borbi protiv terorizma nakon likvidacije lidera Al Kaide Osame bin Ladena.

Rasmussen: Operacija protiv bin Ladena bila opravdana

R.S.Evropa - 04.05.2011

Glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen na konferenciji za novinare u Bruxellesu je kazao da osnivač Al Qaide, Osaman bin Laden, odgovoran za smrt tisuća nevinih ljudi. „Smatram da je izvedena operacija bila opravdana.

Dečje igre sa Bin Ladenom

Vesti Online - 05.05.2011

Deca su šutirala loptu preko zida sa bodljikavom žicom u dvorište kuće u kojoj se u Pakistanu krio Osama Bin Laden, jer su znala da im čuvari neće dozvoliti da je uzmu, već će im dati novac da kupe novu, piše danas sidnejski list ...

Srbija nije ugrožena od terorizma

Vesti Online - 04.05.2011

Ministar unutrašnji poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija nije ugrožena od terorističkih aktivnosti posle ubistva vođe Al Kaide Osame Bin Ladena, ali da su, iz preventivnih razloga, bezbednosne mere u zemlji podignute na viši nivo.

Ništa od fotki mrtvog Bin Ladena

Vesti Online - 04.05.2011

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je u intervjuu za američku televiziju CBS da Bela kuća neće objaviti fotografije ubijenog vođe Al Kaide Osame Bin Ladena.

Bin Ladena uhvatili pa streljali pred ćerkom

Press - 04.05.2011

Surovo - Ćerka najtraženijeg teroriste Safija (12) ispričala je pakistanskim obaveštajcima da joj je otac uhvaćen živ i da nije pružao otpor, a da je onda streljan pred njenim očima Prema navodima „Al Arabije", najmlađe Bin Ladenovo dete, ...

Bin Laden uhvaćen živ, pa ubijen?

Vesti Online - 04.05.2011

Zvaničnici Pakistana su saopštili da je među šestoro dece koji su spašeni iz Bin Ladenovog skrovišta u Abotabadu bila i njegova 12-godišnja ćerka, koja je pakistanskim istražiteljima rekla da su američke snage prvo zarobile njenog oca ...

Ubistvo Bin Ladena podiglo Obamin rejting

Vesti Online - 04.05.2011

Rejting americkog predsednika Baraka Obame porastao je posle vesti o ubistvu lidera Al Kaide Osame Bin Ladena, a veliki broj Amerikanaca mu je dao visoke ocene u načnu na koji pristupa terorizmu i situaciji u Avganistanu, pokazala je ...

Pakistan: Američka akcija neovlašćena i jednostrana

Vesti Online - 04.05.2011

Pakistanska vlada kritikovala je američku raciju u kojoj je ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden kao "neovlašćenu, jednostranu akciju". U saopštenju vlade Pakistana navodi se da je "ovaj slučaj neovlašćene, jednostrane akcije ne sme da ...

Bin Laden iz Beograda otišao bez oružja!

Vesti Online - 04.05.2011

U analizama koje se bave budućnošću Al Kaide posle Bin Ladena i kapacitetima organizacije da izvodi terorističke akcije, ovih dana je u britanskim medijima spominjan - mada sporadično - i Balkan, uključujući sve zemlje bivše Jugoslavije, a ...

Zukorlić: Bin Laden sahranjen protiv islamskih običaja

Vesti Online - 04.05.2011

Glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić smatra da sahranjivanje Osame bin Ladena u moru predstavlja kršenje islamskih običaja, jer se to čini samo u izuzetnim slučajevima.

Srbija spremna za borbu protiv terorista posle ubistva Bin Ladena

Vesti Online - 04.05.2011

Pomoćnik ministra policije Predrag Marić izjavio je da su u Srbiji pojačane policijske snage oko diplomatskih predstavništava i ambasada, a danonoćno dežuraju i pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije.

Brat Osaminog naslednika komandant OVK

Vesti Online - 04.05.2011

Komandant specijalnih jedinica Oslobodilačke vojske Kosova bio je Muhamed Al Zavahiri. On je rođeni brat drugog čoveka Al Kaide Ajmana Al Zavahirija, vojnog savetnika i sada mogućeg naslednika Osame bin Ladena.

Indijanci besni: Bin Laden nije Džeronimo

Vesti Online - 04.05.2011

Dok većina američke nacije likuje zbog ubistva Osame bin Ladena, reakcije mnogih američkih Indijanaca su drugačije: šok, nezadovoljstvo i povređenost, a uzrok ovakvih osećanja je činjenica da su "foke" američke mornarice Bin Ladena vodile ...

FBI upozorava da je video-snimak s Bin Ladenom virus

PC press - 04.05.2011

FBI je u utorak izdao zvanično saopštenje da sve internet stranice i poruke koje tvrde da imaju fotografije i video-snimke ubistva Osame bin Ladena zapravo sadrže viruse koji mogu ukrasti lične podatke.

Njujork tajms: Pakistan znao gde je Bin Laden

Blic - 03.05.2011

Ubistvo Osame bin Ladena izvesno će dodatno raspaliti napetosti između SAD i Pakistana, i ponovo pokrenuti važno pitanje da li su elementi moćne pakistanske obaveštajne službe ISI znali gde se nalazio lider Al Kaide, piše današnji Njujork ...

Obama gledao Bin Ladenovo ubistvo

Blic - 03.05.2011

Bela kuća je uživo pratila ubistvo neprijatelja broj jedan američke države. Za šlem jednog od pripadnika “Foka”, elitnih jedinica američke mornarice, bila je pričvršćena kamera koja je zabeležila smrt Osame bin Ladena.

Prve žrtve osvete Al Kaide

Blic - 03.05.2011

Samo nekoliko sati posle objavljivanja vesti da je Osama bin Laden ubijen u Pakistanu, u toj zemlji je u blizini jedne džamije u Čarsadi odjeknula eksplozija u kojoj su poginuli žena i troje dece.

Tri kandidata za naslednika Bin Ladena

Blic - 03.05.2011

Posle Bin Ladenovog ubistva pojavile su se spekulacije o tome ko će postati novi lider “Al Kaide”. Prema mišljenju obaveštajnih stručnjaka, prvi kandidat za naslednika ubijenog teroriste je Egipćanin Ajman el Zavahiri (59), koji je bio ...

EU pozvala na oprez i upozorila na odmazdu terorista

EMG - 03.05.2011

Zvaničnici EU ocenili da treba ostati oprezan posle smrti Osame bin Ladena i upozorili na rizike od terorističkih napada u znak odmazde. "Treba da ostanemo oprezni kako bismo uništili Al Kaidu jer je opasnost od odmazde veoma ozbiljna", ...

Obama uživo pratio lov na "Džeronima"

Blic - 03.05.2011

VAŠINGTON - Predsednik SAD Barak Obama i njegovi najbliži saradnici su u Beloj kući uživo pratili ubistvo Osame bin Ladena, najtraženijeg svetskog teroriste, koji je poginuo u nedelju ujutru u pakistanskom gradu Abotabadu, u borbi sa ...

Amerikanci zatvorili ambasadu u Islamabadu

Kurir - 03.05.2011

ISLAMABAD - Sjedinjene Američke Države zatvorile su danas za javnost svoju ambasadu i tri konzulata u Pakistanu do daljnjeg, dan pošto je Osama bin Laden ubijen u blizini prestonice Islambada.

Obama ubio bin Ladena

Kurir - 03.05.2011

VAŠINGTON - Osama bin Laden je mrtav! Sve ostale vesti juče su prestale da postoje, u trenutku kad je američki predsednik Obama, u vanrednom obraćanju naciji, otkrio da je vođa Al Kaide ubijen.

Al Kaida opasna i bez šefa?

DW - 03.05.2011

Ubistvom, Bin Laden je postao mučenik džihadista. Iz besa njegove pristalice organizovaće napade u znak odmazde. Ali srednjoročno i dugoročno smrću Bin Ladena, koji je bio simbol, islamistički terorizam biće ...

Zardari: pakistan nije krio bin Ladena

Kurir - 03.05.2011

VAŠINGTON - Predsednik Pakistana Asif Ali Zardari negirao je da su pakistanske bezbednosne snage skrivale Osamu bin Ladena, ističući da je saradnja sa SAD doprinela da se locira najtraženiji čovek na svetu.

Islam protiv sahrane u moru

Kurir - 03.05.2011

BEJRUT - Islam se protivi sahranjivanju u moru, izjavio je u danas Mahmud Azab, portparol univerziteta Al-Azhara, vrhovne muslimanske sunitske vlasti.

Obama gledao ubistvo Bin Ladena

Mondo - 03.05.2011

Predsednik SAD Barak Obama je u Beloj kući uživo pratio ubistvo vođe Al Kaide Osame bin Ladena, piše Dejli mejl. Putem kamere koja je bila fiksirana za šlem jednog od specijalaca, pripadnika jedinice “foke”, Obama je sa najbližim ...

Holivud sprema film o Bin Ladenu

Prva Srpska TV - 03.05.2011

Sineasti koji su snimili dramu o borbi protiv terorista "Katanac za bol" spremaju akcioni triler o potrazi za Osamom bin Ladenom, javile su agencije.

Holivud snima film o Bin Ladenu

S media - 03.05.2011

Zabava Muzika i Film Sineasti koji su snimili dramu o borbi protiv terorista "Katanac za bol" spremaju akcioni triler o potrazi za Osamom bin Ladenom, javile su agencije.

Al Kaida aktivira atomsku bombu u Evropi?!

Kurir - 03.05.2011

BEOGRAD - Cenu za ubistvo Bin Ladena platićemo mi? Sajt Vikiliks je pre nedelju dana objavio, a Kurir prvi preneo, poverljive dokumente iz američkog vojnog logora Gvantanamo, u kojima je zapisano da je Kalid Šeik Muhamed, poznat kao ...

Greška voditelja Foks njuza: Obama je mrtav!

Kurir - 03.05.2011

VAŠINGTON - Ko radi, taj i greši! Ovo pravilo posebno važi za dvojicu novinara američke televizije Foks njuz koji su juče uživo u programu izjavili da je američki predsednik Barak Obama umro! Naravno, u oba slučaja u pitanju je bio lapsus ...

Savet bezbednosti pozdravio ubistvo bin ladena

Kurir - 03.05.2011

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija pozdravio je to što Osama bin Laden više neće biti u mogućnosti da nekom naudi i istakao da ta vest predstavlja "suštinski napredak" u borbi protiv terorizma.

Film o Osami bin Ladenu

Mondo - 03.05.2011

Rediteljka filma "Katanac za bol" Ketrin Bigalou, snimiće akcioni triler o potrazi za vođom Al Kaide. Dan nakon što je ubijen vođa Al Kaide , iz Holivuda stiže vest o snimanju filma o Osami bin Ladenu - rediteljka filma "Katanac za bol" ...

"Obama je mrtav?! Ne, to je Osama!" Mediji ceo dan brkali dva imena

Blic - 03.05.2011

Mediji još od 2007. godine imaju problema zbog sličnosti imena Obama (Barak, američki predsednik) i Osama (Bin Laden, vođa Al-kaide). Međutim, prave nevolje su nastale u nedelju uveče, kada je Obama objavio da je Osama ubijen i kada su ...

Obama pouzdanije ide ka izborima

Kurir - 03.05.2011

VAŠINGTON - “Pravda je zadovoljena”, rekao je američki predsednik Barak Obama dok je poručivao naciji da je njen najveći neprijatelj mrtav. Iako odmerenije, te njegove reči zvučale su jače od govora njegovog prethodnika Džordža Buša, ...

Holivud snima film o bin ladinu

Kurir - 03.05.2011

LOS ANĐELES - Autori drame "Katanac za bol" pripremaju akcioni triler o potrazi za vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom. Rediteljka Ketrin Bigelou, koja je dobila Oskara za "Katanac za bol" i scenarista Mark Bol već neko vreme rade na tom ...

Obama U četvrtak U poseti mestu srušenih kula U Njujorku

Kurir - 03.05.2011

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama u četvrtak će posetiti "ground ziro" u Njujorku, mesto gde su srušene kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u terorističkom napadu 11. septembra 2001.

Štampa u SAD o Bin Ladenu

EMG - 03.05.2011

Američki nedeljnik Tajm najavio specijalan broj posvećen Osami bin Ladenu, s njegovim likom precrtanim velikim crvenim “X” na naslovnoj strani, kao što je urađeno u brojevima posvećenim Adolfu Hitleru i Sadamu Huseinu.

Bin Ladenov testament: "Ne želim da mi deca budu u Al-kaidi"

Blic - 03.05.2011

Poslednje želje Osame bin Ladena su, prema njegovom testamentu, bile da mu se žene ne preudaju posle njegove smrti i da mu se deca ne pridruže Al-kaidi.

Bin Laden 1986. bio u Srbiji

Blic - 03.05.2011

Osama Bin Laden je 25. juna 1986, kao trgovac oružjem dubokog džepa, nenajavljeno ušetao u sedište SDPR u Beogradu u pratnji dva stranca, predstavnika „Geneksa” i dve Jugoslovenke.

Išli da osvete Bin Ladena?

Mondo - 03.05.2011

Britanska policija juče je uhapsila petoricu mladića u blizini nuklearne elektrane Selafild zbog sumnji na teroristički napad. Hapšenja su usledila nakon što je britanski premijer Dejvid Kameron pozvao Britaniju na oprez zbog potencijalnih ...

Obama putem video linka gledao ubistvo bin Ladena!

Kurir - 03.05.2011

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama pratio je uživo, putem video linka, prenos ubistva najtraženijeg teroriste današnjice Osame bin Ladena, a fotografija sa prenosa danas je obišla svet.

Britanska i francuska štampa o smrti Bin Ladena

EMG - 03.05.2011

Smrt Osame bin Ladena u Pakistanu treba shvatiti kao kapitalni preokret u borbi protiv terorizma, piše danas britanska štampa, dok francuski listovi upozoravaju da to ne znači automatski da je pretnja od terorizma uklonjena.

Amerikance do Osame bin Ladena doveo najodaniji kurir

Danas - 03.05.2011

Amerikance je do vođe Al Kaide Osame bin Ladena nehotice doveo njegov najpoverljiviji kurir, poznat kao Abu Ahmed al Kuvajti, naveli su danas neimenovani američki zvaničnici.