TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Počeo seminar o izveštavanju sa suđenja za ratne zločine

B92 - 13.03.2004

Vukovar -- Portparol Tužilaštva za ratne zločine Srbije, Bruno Vekarić, rekao je u subotu u Vukovaru da će suđenja za ratne zločine pred domaćim sudovima nužno dovesti do "otrežnjenja građana Srbije". Vekarić je to rekao na seminaru za novinare koji je danas počeo u Vukovaru i koji je posvećen ...

U hangaru tražio ćerku

Blic - 12.03.2004

Pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu juče je okončana prva faza glavnog pretresa u postupku koji se vodi protiv Miroljuba Vujovića, Stanka Vujanovića, Jovice Perića, Ivana Atanasijevića, Predraga Madžarca i Milana Vojinovića, koji su optuženi da su u noći između 20. i 21.

I Madžarac i Vojnović negirali učešće u zločinu na Ovčari

B92 - 11.03.2004

Beograd -- I dvojica preostalih optuženih za zločin na farmi Ovčara kod Vukovara, Predrag Madžarac i Milan Vojnović, negirali su u četvrtak učešće u ubistvu 192 civila i ratnih zarobljenika, u novembru 1991. godine. Sudsko veće odbacilo je zahtev branilaca da optuženima bude ukinut pritvor.

Atanasijević: Nisam ja Đura Mutavi

Blic - 11.03.2004

Pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu juče je nastavljen glavni pretres u postupku koji se vodi protiv Miroljuba Vujovića, Stanka Vujanovića, Jovice Perića, Ivana Atanasijevića, Predraga Madžarca i Milana Vojinovića, koji su optuženi da su u novembru 1991.

Nastavljeno suđenje za zločin na “Ovčari”

B92 - 10.03.2004

Beograd -- Drugog dana suđenja za ratni zločin počinjen nad najmanje 192 pripadnika hrvatskih oružanih snaga koji su položili oružje, navode optužnice negirali su i drugooptuženi Stanko Vujanović, kao i Jovica Perić i Ivan Atanasijević.

General Vasiljević zna ko je naredio masakr civila

Blic - 10.03.2004

Pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu juče je otvoren glavni pretres u postupku koji se vodi protiv optuženih za ratni zločin na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara 1991. godine. Nakon što je pročitana optužnica, prema kojoj se za streljanje više od 190 ljudi terete Miroljub ...

Počelo suđenje za zločin na "Ovčari"

B92 - 09.03.2004

Beograd -- Suđenjem šestorici optuženih za ratni zločin nad 192 ratna zarobljenika na Ovčari u utorak je počelo prvo suđenje za ovo krivično delo pred Specijalnim sudom u Beogradu. Prvooptuženi Miroljub Vujović negirao je, kao i pred istražnim sudijom, navode optužnice koja ga, kao bivšeg ...

Optuženi umro dan uoči suđenja

Blic - 09.03.2004

Mirko Vojinović, jedan od sedmorice optuženih u postpuku za 'slučaj Ovčara' koji će se danas naći pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu, preminuo je juče ujutro u Novom Sadu od teških povreda zadobijenih u janaru ove godine, kad je iskočio kroz prozor sa trećeg sprata bolnice.

Suđenje za zločine na "Ovčari" počinje u utorak

B92 - 08.03.2004

Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu u utorak počinje suđenje šestorici optuženih za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara novembra 1991. godine. Jedan od optuženih, Mirko Vojnović preminuo je u ponedeljak u 8.