TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pripadnici Hamasa ne poštuju Arafatovu vlast

Blic - 07.12.2001

GAZA (BBC) Naoružani pripadnici Hamasa oslobodili su juče duhovnog vođu te organizacije, šeika Ahmeda Jasina, iz kućnog pritvora koji su mu odredile palestinske vlasti. Palestinske vlasti su stavile u kućni pritvor jednog od vodećih islamskih aktivista pod pritiskom Izraela, koji od Palestinaca ...

Ponovo eksplozija u centru Jerusalima

Blic - 06.12.2001

JERUSALIM (BBC) - Na Bliskom istoku nema smirivanja - nekoliko osoba ranjeno je u jučerašnjoj eksploziji u centru Jerusalima. Policija kaže da je bomba koju je nosio napadač samoubica eksplodirala neplanirano ispred hotela Hilton. Šest osoba je lakše ranjeno u eksploziji.

Islamske zemlje optužuju Izrael

Blic - 06.12.2001

TEL AVIV/TEHERAN (Agencije) - Egipat planira da u Izrael pošalje jednog diplomatu visokog ranga koji će preneti 'oštro upozorenje' da se obustavi opasno ugrožavanje života palestinskog predsednika Jasera Arafata, javili su juče mediji na Bliskom istoku.

Izrael napao Gazu i Zapadnu obalu

Blic - 05.12.2001

TEL AVIV (Agencije) - Izraelska vojska je juče izvela novu seriju napada na palestinske ciljeve na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze, kao odgovor na četiri napada bombaša-samoubica u kojima je tokom vikenda poginulo 28 ljudi, a više od 220 ranjeno.

Kamikaze ubile 28 osoba u Izraelu

Blic - 03.12.2001

JERUSALIM (Agencije) - Izrael je proteklog vikenda zahvatio najžešći talas nasilja u poslednjih nekoliko godina. U četiri odvojena napada bombaša-samoubica za koje su odgovornost preuzeli pripadnici vojnog krila Hamasa, brigada 'Al Kasem', poginulo je najmanje 28 ljudi, dok je više od 160 povređeno.