TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sanader: Sarađivaćemo sa Haškim tribunalom u potpunosti

B92 - 30.11.2003

Zagreb -- Predsednik Hrvatske demokratske zajednice, koja je pobedila na prošlonedeljnim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, Ivo Sanader najavio je da će njegova vlada u potpunosti sarađivati sa Haškim tribunalom, ali nije želeo da govori o detaljima te saradnje.

Pupovac: Podržaćemo Vladu HDZ ako krene “u levo”

B92 - 28.11.2003

Zagreb -- Novi poslanici Sabora Hrvatske iz Samostalne demokratske srpske stranke razgovarali su s verovatnim mandatarem za sastav nove hrvatske vlade Ivom Sanaderom o formiranju parlamentarne većine u Saboru. Kako je u izjavi za B92 rekao funkcioner SDSS Milorad Pupovac, predstavnici Srba će ...

Pupovac: Podržaćemo vladu HDZ-a ako krene ulevo

B92 - 27.11.2003

Zagreb -- Novoizabrani poslanici hrvatskog Sabora iz Samostalne demokratske srpske stranke razgovarali su u četvrtak sa verovatnim mandatarom za sastav nove hrvatske vlade, liderom Hrvatske demokratske zajednice, Ivom Sanaderom o formiranju parlamentarne većine u Saboru.

Izvori: Sanader spreman da ponudi Pupovcu ministarsko mesto

B92 - 27.11.2003

Zagreb -- Lider Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader mogao bi da uđe u koaliciju sa Srbima i ponudi im jedno ministarsko mesto ako propadnu razgovori o koaliciji s Hrvatskom seljačkom strankom i Hrvatskom strankom prava, izjavili su anonimni izvori u HDZ.

Muke HDZ u sastavljanju vlade

Blic - 26.11.2003

Pred pobednikom izbora za zastupnike hrvatskog Sabora Ivom Sanaderom nalazi se veoma težak zadatak - kako da osigura dovoljan broj zastupnika za formiranje vlade. Izbor mogućih postizbornih koalicionih parnera ne daje mu iole značajniji manevarski prostor.

Sanader mandatar, Srbi će verovatno podržati vladu HDZ-a

B92 - 25.11.2003

Zagreb, Beograd -- Nakon što je postalo izvesno da su stranke desnice, predvođene HDZ-om pobedile na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj, pažnja hrvatske javnosti se okreće ka sastavu nove Vlade, čiji bi mandatar, po svoj prilici, trebalo da bude Ivo Sanader.

Pobeda HDZ-a, SDP prelazi u opoziciju

B92 - 24.11.2003

Zagreb -- Prema privremenim i nezvaničnim podacima koje je objavila Državna izborna komisija u ponedeljak u 19 sati, Hrvatska demokratska zajednica je osvojila 62 poslanička mandata u hrvatskom Saboru, dok je SDP Ivice Račana, zajedno sa koalicionim partnerima, osvojio 43 mandata.

Srbi u Hrvatskoj će možda podržati HDZ

B92 - 24.11.2003

Zagreb -- S obzirom na to da Vlada Ivice Račana nije pokazala spremnost da efikasno rešava probleme Srba u Hrvatskoj, postoji mogućnost da će srpski poslanici u novom sazivu Sabora podržati HDZ. To je, u izjavi za Radio B92, najavio Vojislav Stanimirović, predsednik Samostalne demokratske srpske ...

Mesić: Sanader će verovatno biti mandatar nove vlade

B92 - 24.11.2003

Zagreb -- Hrvatski predsednik Stjepan Mesić izjavio je u ponedeljak da će mandatar za sastavljanje nove vlade verovatno biti lider Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader i da se početak konsultacija oko sastavljanja vlade očekuje u roku od sedam dana.