TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sud nije odmah obavešten o napadu

Blic - 21.04.2007

BEOGRAD - Osam dana posle pokušaja ubistva novinara Dejana Anastasijevića nema vesti o napretku istrage, ali su se pojavile sumnje da nije vođena po propisanoj proceduri. Gordana Čolić, treći opštinski tužilac u Beogradu, kaže za „Blic“ da je od policije u ponedeljak, 16.

Propusti u istrazi o Anastasijeviću

B92 - 20.04.2007

Beograd -- Sedam dana je prošlo od pokušaja ubistva novinara nedeljnika Vreme Dejana Anastasijevića. Mediji pišu o propustima u istrazi. U organizaciji Nezavisnog udruženja novinara Srbije mediji u Srbiji će u udarnim terminima svakog dana emitovati apel da se pronađu napadači na Anastasijevića.

Anastasijević dobio policijsku zaštitu

Blic - 19.04.2007

BEOGRAD - Novinar Dejan Anastasijević, na kojeg je prošle subote izvršen bombaški napad, dobio je policijsku zaštitu. Anastasijević je potvrdio za „Blic“ da se policija danonoćno nalazi ispred njegove kuće. On je rekao da je prepustio MUP-u da odluči kakva je zaštita potrebna.

"Novinari da se okrenu sebi"

B92 - 18.04.2007

Beograd -- Ministar za kulturu i medije Dragan Kojadinović kaže da se atmosfera nesigurnosti nastavlja. Komentarišući pokušaj ubistva novinara, ministar za kulturu i medije Dragan Kojadinović kaže da oseća odgovornost i da je posramljen time što se atmosfera nesigurnosti u Srbiji, karakteristična ...

Postoji očevidac napada na novinara

Blic - 18.04.2007

BEOGRAD - Policija je detaljno saslušala više desetina osoba, kao i stanare zgrade u kojoj živi novinar Dejan Anastasijević i moguće je da postoji očevidac bombaškog napada, izvršenog prošlog vikenda, saznaje „Blic“ od izvora bliskih istrazi.

Anastasijević: Neočekivana podrška

B92 - 17.04.2007

Beograd -- Novinar Dejan Anastasijević zapanjen je podrškom iz svih slojeva društva, koju nije očekivao, i ocenio da se Srbija trgla. Novinar nedeljnika "Vreme", na čiji je stan u noći između petka i subote bačena bomba, izjavio je danas da su sve stranke, izuzev radikala i socijalista, zauzele ...

Policija ima listinge pretećih poziva Anastasijeviću

Blic - 17.04.2007

Policija je došla u posed listinga svih pretećih poziva upućenih Dejanu Anastasijeviću i redakciji „Vremena“ koji su prethodili bombaškom napadu. - Na listinzima do kojih je došla policija nalaze se svi brojevi sa kojih su pozivi upućeni, kao i tačno vreme poziva i trajanje razgovora.

Istraga o napadu na Anastasijevića

B92 - 16.04.2007

Beograd, Novi Sad -- U istrazi o bombaškom napadu na novinara Dejana Anastasijevića policija je do sada saslušala više desetina ljudi. Kako je za B92 rečeno u policiji, pretpostavlja se da bi mogle da imaju informacije koje bi policiji pomogle u istrazi.

Bombaški napad na novinara udar na temelj države

Blic - 16.04.2007

Napad na novinara Dejana Anastasijevića pravnici i policijski eksperti ocenjuju kao čin terorizma, sračunat udar na državu, slobodu govora i mišljenja. Bombaški atak u centru Beograda je prst u oko državi i provokacija koja traži hitan i jak odgovor.

Aktivisti LDP blokirali saobraćaj u Beogradu na pet minuta

Blic - 16.04.2007

Aktivisti Liberalno demokratske partije (LDP) blokirali su danas na pet minuta saobraćaj na uglu ulica Kralja Milana i Kneza Miloša u Beogradu, u znak protesta zbog bombaškog napada na novinara nedeljnika "Vreme" Dejana Anastasijevića.