TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Predsednik Tunisa s porodicom pobegao u Saudijsku Arabiju

Glas javnosti - 16.01.2011

TUNIS - Predsednik parlamenta Tunisa Fued Mebaza zvanično je postavljen za vršioca dužnosti predsednika pošto je predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali napustio zemlju, prenela je tuniška agencija TAP.

Posle teške noći,dan doneo olakšanje na ulice Tunisa

Kurir - 16.01.2011

TUNIS- Situacija u prestonici Tunisa i njegovoj okolini je mirna, a manji je i broj policajaca na ulicama koje su gotovo puste, prenose agencije.

Uhapšen bivši šef obezbedjenja tuniskog predsednika

S media - 16.01.2011

Bivši šef obezbedjenja svrgnutog tuniskog predsednika Zin El Abidin Ben Alija uhapšen je na zahtev pravosudja te zemlje, saopštio je jedan zvanični izvor.

Policija Tunisa hapsi kriminalce i huligane

Kurir - 16.01.2011

TUNIS - U Tunisu je uhapšeno nekoliko desetina osumnjičenih da su pucanjem iz vozila u pokretu terorisali sugrađane, saopštila je policija te severnoafričke zemlje.

Mirnija noć u Tunisu

Novosti - 16.01.2011

Protekle noći situacija u Tunisu bila mirnija od prethodne, kada su pljačkane prodavnice i zapaljena glavna železnička stanica. Ben Ali sa porodicom u Saudijskoj Arabiji TUNIS- Protekla noć u Tunisu bila je mirnija od prethodne, kada su ...

Pucnjava u glavnom gradu Tunisa

B92 - 16.01.2011

Tunis -- U prestonici Tunisa tokom dana čula se pucnjava blizu Ministarstva policije, dok snage bezbednosti nastoje da smire situaciju posle svrgavanja predsednika.

Ličnost Danas: Zin el Abidin Ben Ali

Danas - 16.01.2011

Sada već bivši predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali i njegova brojna porodica u petak 14. januara odleteli su iz predsedničke palate u prestonici sa četiri helikoptera na Maltu. Neki od njih nastavili su put Francuske.

Sudbina Tunisa u rukama vojske

Danas - 16.01.2011

Tunis - Politički lideri u Tunisu započeli su tokom vikenda razgovore o razrešenju krize nastale nakon prošlonedeljnog svrgavanja dugogodišnjeg predsednika Zina el Abidina Ben Alija.

Novi oružani okršaji u centru Tunisa

Novosti - 16.01.2011

Tokom popodneva u prestonici Tunisa pucnjava, za nemire se optužuju pristalice i plaćenici svrgnutog predsednika koga optužuju da sve organizuje.

Borbe ispred predsedničke palate u Tunisu

Mondo - 16.01.2011

Ispred predsedničke palate u Kartagini u Tunisu vode se borbe, dok vojska i policija pokušavaju da uspostave mir posle bekstva iz zemlje predsednika Zina El Abidina Ben Alija.

Pucnjave u Tunisu, neredi se nastavljaju

Blic - 16.01.2011

TUNIS - Pripadnici snaga bezbednosti Tunisa ubili su večeras nekoliko naoružanih ljudi koji su pucali s krova zgrade u blizini centralne banke u glavnom gradu, javila je tuniska državna televizija.

Mirnije na ulicama Tunisa

R.S.Evropa - 16.01.2011

Situacija u prestonici Tunisa i njegovoj okolini danas je mirna, a manji je i broj policajaca na ulicama koje su gotovo puste, prenose agencije.

Nastavak nemira u Tunisu

BBC - 16.01.2011

Ni dva dana pošto je u Tunisu objavljen sastav nove prelazne vlade nacionalnog jedinstva, stanje u zemlji se ne smiruje. Posle 23 godine na vlasti predsednik Ben Ali je napustio zemlju i sklonio se u Saudijsku Arabiju, ali protesti su ...

Otvoren vazdušni saobraćaj u Tunisu

S media - 15.01.2011

Svi aerodromi u Tunisu su otvoreni, saopštila je danas služba civilne avijacije po je vazdušni saobraćaj u petak zatvoren zbog nemira u zemlji. "Vazdušni saobraćaj svi aerodromi u zemlji su otvoreni ", navodi se u saopštenju.

Otvoren vazdušni prostor u Tunisu, situacija napeta

Blic - 15.01.2011

Dan nakon što su nemiri u Tunisu odneli novih 13 žrtava, a predsednik napustio zemlju, vazdušni prostor je otvoren, ali je situacija u prestonici i dalje napeta jer su se tokom cele noći čuli pucnji, a ulicama krstarile bande koje su ...

Ben ali s porodicom pobegao U Saudijsku Arabiju (video)

Kurir - 15.01.2011

TUNIS - Predsednik parlamenta Tunisa Fued Mebaza zvanično je postavljen za vršioca dužnosti predsednika pošto je predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali napustio zemlju, prenela je tuniška agencija TAP.

Tunis: U požaru u zatvoru poginule 42 osobe

EMG - 15.01.2011

U požaru u jednom zatvoru u letovalištu Monastir u Tunisu poginule 42 osobe. Predsednik Tunisa Zine El Abidin Ben Ali sišao s vlasti posle 23 godine duge vladavine i napustio zemlju.

Tunis: Dogovor o koalicionoj vladi

B92 - 15.01.2011

Tunis -- Premijer Tunisa Muhamed Ganuči prihvatio predlog opozicionih stranaka o formiranju koalicione vlade. Svi aerodromi u Tunisu su danas ponovo otvoreni.

Otvoren vazdušni prostor u Tunisu

Novosti - 15.01.2011

Vazdušni saobraćaj i svi aerodromi u zemlji su otvoreni, saopštila je danas služba civilne avijacije TUNIS - Svi aerodromi u Tunisu su otvoreni, saopštila je u subotu služba civilne avijacije, pošto je vazdušni saobraćaj u petak zatvoren ...

Premijer Tunisa pristao na koalicionu vladu

Novosti - 15.01.2011

Opozicija postigla dogovor sa premijerom da se formira koaliciona vlada. Otvoren vazdušni prostor, situacija u zemlji i dalje napeta TUNIS - Premijer Tunisa Muhamed Ganuši prihvatio je predlog opozicionih stranaka o formiranju koalicione ...

U Tunisu i dalje neizvesno

S media - 15.01.2011

Tunis se jutros probudio u šoku i neizvesnosti, posle noći pune pljački i paljevina, uprkos vanrednom stanju i policijske zabrane kratanja ulicama.

Otvoren vazdušni prostor u Tunisu

Blic - 15.01.2011

Svi aerodromi u Tunisu su otvoreni, saopštila je danas služba civilne avijacije po je vazdušni saobraćaj u petak zatvoren zbog nemira u zemlji. "Vazdušni saobraćaj svi aerodromi u zemlji su otvoreni", navodi se u saopštenju.

Mebaza v.d. predsednika Tunisa

B92 - 15.01.2011

Tunis -- Predsednik parlamenta Tunisa Fued Mebaza je postavljen za vršioca dužnosti predsednika pošto je predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali napustio zemlju. Odlukom Ustavnog saveta danas je zvanično Ben Ali smenjen s funkcije.

Tunis: Dan posle revolucije

E-Novine - 15.01.2011

Tunis se u subotu ujutro probudio u šoku i neizvesnosti, posle noći pune pljački i paljevina, uprkos vanrednom stanju i policijske zabrane kratanja ulicama.

U Tunisu formirana koaliciona vlada

S media - 15.01.2011

Premijer Tunisa Muhamed Ganuši prihvatio je predlog opozicionih stranaka o formiranju koalicione vlade, izjavio je danas lider koalicije opozicionih partija Unija slobode i Laburistička stranka Mustafa Ben Džafar, koji je razgovarao s njim.

Uvedeno vanredno stanje u Tunisu

Glas javnosti - 15.01.2011

TUNIS - U Tunisu je proglašeno vanredno stanje i uveden je policijski čas u celoj zemlji, javila je državna novinska agencija TAP. Policijski čas, koji je prethodnih dana uveden samo u gradu Tunisu, proširen je na celu teritoriju zemlje i ...

Bivši predsednik Tunisa u S.Arabiji

B92 - 15.01.2011

Rijad -- Saudijska Arabija potvrdila da je u tu kraljevinu rano jutros doputovao bivši predsednik Tunisa Zin al Abidin Ben Ali sa svojom porodicom.

Sarkozi nije dozvolio Ben aliju da uđe U Francusku

Kurir - 15.01.2011

PARIZ - Predsednik Francuske Nikola Sarkozi odbio je u petak veče da odobri ulazak u zemlju bivšeg tunišanskog predsednika Zin el-Abedin Ben Alija, koji je napustio Tunis, javili su francuski mediji, pozivajući se na izvore iz Vlade.

Diktator pobegao, ostala neizvesnost

DW - 15.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben napustio je zemlju posle 23 godine autoritarne vladavine. U zemlji je međutim i dalje haotično. U toku je evakuacija brojnih stranih turista koji su u Tunisu bili na odmoru.

Tunis u potpunom haosu

DW - 15.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali podneo je ostavku i otišao u Saudijsku Arabiju. Posle mesec dana protesta, kojeg su Tunižani nazvali “revolucijom jasmina” u zemlji je zavladala napetost. Požari, pljačke, nemiri.

Nemačka štampa: Tunis piše istoriju

S media - 15.01.2011

Situacija u Tunisu u centru je pažnje svih svetskih medija, a nemačka štampa piše da ova afrička zemlja ispisuje istoriju jer se decenijama nije dogodilo da neki muslimanski lider napusti zemlju dobrovoljno, kao i da se sa napetošću prati ...

U Tunisu mirno, predsjednik u Saudijskoj Arabiji

R.S.Evropa - 15.01.2011

Centar glavnog grada Tunis bio je protekle noći i rano jutros potpuno pust i tih zavođenja vanrednog stanja i policijskog časa zbog nemira u proteklih nekoliko dana.

SAD pozivaju na uvođenje demokratije u Tunisu

R.S.Evropa - 15.01.2011

Sjedinjene Države pozvale su u petak vlasti u Tunisu, čiji je predsjednik Ben Ali pobjegao iz zemlje nakon višesedmičnih masovnih protesta, da poštuju pravo naroda na mirno okupljanje i izražavanje mišljenja te da u dogledno vrijeme ...

Bivši predsednik Tunisa sleteo u Džedu

RTS - 15.01.2011

Bivši predsednik Tunisa Ben Ali, koji je podneo ostavku na tu funciju, sleteo je u Džedu u Saudijskoj Arabiji, javlja Rojters. Vest da je avio sa bivšim predsednikom Tunisa Ben Alijem sleteo u Džedu u Saudijskoj Arabiji najpre je kao ...

Bivši predsednik Tunisa u Džedi

RTS - 15.01.2011

Bivši predsednik Tunisa Ben Ali, koji je podneo ostavku na tu funciju, doputovao u saudisjki grad Džedu. Saudijska Arabija pozdravila dolazak bivšeg tunišanskog predsednika.

Politički pregovori u Tunisu

BBC - 15.01.2011

Politički lideri u Tunisu nastoje da ispune vakuum nastao svrgavanjem predsednika Zin al-Abidina Ben Alija s vlasti. Premijer Mohamed Ganuči razgovara s opozicionim strankama o formiranju vlade nacionalnog jedinstva.

Ben Ali u Saudijskoj Arabiji

RTS - 15.01.2011

Bivši predsednik Tunisa Ben Ali, koji je podneo ostavku na tu funkciju, doputovao u saudisjki grad Džedu. Saudijska Arabija pozdravila dolazak bivšeg tunišanskog predsednika i podržala narod Tunisa.

Tunis posle "revolucije jasmina"

RTS - 15.01.2011

Dramatični obrti u Tunisu. U zemlji haos, posle krvavih protesta zbog siromaštva, korupcije i represije. Predsednike Ben Ali pobegao iz zemlje u Saudijsku Arabiju, a Tunis dobio privremenog predsednika, aktuelnog šefa parlamenta.

Tunis: Završena 23-godišnja vladavina Ben Alija

R.S.Evropa - 15.01.2011

Predsednik Tunisa Zine El Abidin Ben Ali sišao je s vlasti posle 23-godišnje autoritativne vladavine, pošto poslednjim ustupcima nije uspeo da smiri žestoke proteste zbog nezaposlenosti, skupoće i korupcije.

Novi nemiri u Tunisu

Politika - 15.01.2011

Vojska na ulicama prestonice, masovne pljačke širom zemlje, krvave pobune u zatvorima.-V.D.predsednika države zatražio od premijera da oformi koalicionu vladu.

Šef parlamenta postavljen za vd predsjednika Tunisa

R.S.Evropa - 15.01.2011

Predsjednik Parlamenta Tunisa Fued Mebaza zvanično je postavljen za vršioca dužnosti predsjednika pošto je predsjednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali napustio zemlju, prenijela je tuniska agencija TAP.

Tunis: Predsednik pobegao, vanredno stanje

Vesti Online - 15.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali pobegao je ranije danas u Saudijsku Arabiju, samo dan nakon što je raspustio vladu, proglasio vanredno stanje i uveo policijski čas.

Predsednik Tunisa pobegao u S. Arabiju

Vesti Online - 15.01.2011

Saudijska Arabija je potvrdila da je u kraljevinu doputovao bivši predsednik Tunisa Zin El Abidin Ben Ali sa svojom porodicom. "Kraljevina pozdravlja dolazak predsednika Zin El Abidin Ben Alija i njegove supruge", javila je saudijska ...

Tuniski predsednik raspustio vladu, u toku evakuacija turista

Blic - 14.01.2011

TUNIS - Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali raspustio je danas vladu, u trenutku kada iz te afričke države stižu informacije o novim žrtvama nemira, i najavio održavanje vanrednih parlamentarne izbora za šest meseci.

Uvedeno vanredno stanje, aerodrom zatvoren

Prva Srpska TV - 14.01.2011

NEMIRI U TUNISU U Tunisu je proglašeno vanredno stanje posle današnjih nemira u prestonici i uveden je policijski čas u celoj zemlji, javila je drzzavna novinska agencija TAP.

Tunis bez vlade, proglašeno vanredno stanje, u toku evakuacija turista

Blic - 14.01.2011

TUNIS - Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali raspustio je danas vladu, u trenutku kada iz te afričke države stižu informacije o novim žrtvama nemira, i najavio održavanje vanrednih parlamentarne izbora za šest meseci.

Pala Vlada, vanredno stanje u Tunisu

Mondo - 14.01.2011

U Tunisu je proglašeno vanredno stanje posle današnjih nemira u prestonici i uveden je policijski čas u celoj zemlji nakon što je predsednik Zin el Abidin Ben Ali raspustio vladu. Srpski državljani koji tamo borave nisu u opasnosti.

U Tunisu vanredno stanje, broj žrtava raste

S media - 14.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali raspustio je danas vladu, proglasio vanredno stanje i uveo policijski čas, u trenutku kada iz te afričke države stižu informacije o novih 13 žrtava nemira, najžećih u poslednje 23 godine, koliko je ...

Predsednik Tunisa pobegao iz zemlje!

Blic - 14.01.2011

TUNIS - Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali napustio je danas zemlju, a premijer je preuzeo dužnost privremenog šefa države, javile su zapadne agencije.

Predsednik Tunisa napustio zemlju

B92 - 14.01.2011

Tunis -- Premijer Tunisa Mohamed Ganuši objavio je da privremeno preuzima dužnost šefa države, pošto je predsednik napustio zemlju. Obećao je građanima da će postovati Ustav i pozvao ih na jedinstvo.

Ben Ali napustio Tunis nakon pada Vlade

Mondo - 14.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali napustio je zemlju, a premijer je preuzeo dužnost privremenog šefa države. Proglašeno je vanredno stanje posle nemira u prestonici i uveden policijski čas.

Tunis: Predsednik napustio zemlju

Novosti - 14.01.2011

Zin el Abidin Ben Ali napustio je u petak zemlju, a premijer je preuzeo dužnost privremenog šefa države. Evakuisani britanski i irski turisti, Srbi bezbedni PARIZ OD STALNOG DOPISNIKA PREDSEDNIK Tunisa Zin el Abidin Ben Ali napustio je u ...

Uvedeno vanredno stanje U Tunisu

Kurir - 14.01.2011

TUNIS - U Tunisu je proglašeno vanredno stanje i uveden je policijski čas u celoj zemlji, javila je državna novinska agencija TAP. Policijski čas, koji je prethodnih dana uveden samo u gradu Tunisu, proširen je na celu teritoriju zemlje i ...

Predsednik pobegao, premijer preuzeo vlast

Prva Srpska TV - 14.01.2011

NEMIRI U TUNISU Premijer Tunisa Mohamed Ganuši objavio je večeras na državnoj televiziji da privremeno preuzima dužnost šefa države, obećao građanima da će postovati Ustav i pozvao ih na jedinstvo, a predsednik Zin El Abidin Ben Ali ...

Tunis: Smanjenje cene namirnica

B92 - 14.01.2011

Tunis -- Predsednik Tunisa Zin al Abidin Ben Ali naredio je smanjenje cena osnovnih prehrambenih namirnica i najavio napuštanje mesto predsednika, ali ne pre 2014.

Tunis: Predsednik apeluje na mir

EMG - 14.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abdin Ben Ali izjavio da nema nameru da se kandiduje za novi predsednički mandat i zatražio kraj nasilja, obećavši potpunu slobodu informacija i pristup Internetu.

Predsednik Tunisa naredio da hrana pojeftini (video)

Kurir - 14.01.2011

TUNIS - Predsednik Tunisa Zin al Abidin Ben Ali, čija se zemlja poslednjih dana suočila sa najžešćim protestima u proteklih nekoliko decenija, naredio je smanjenje cena osnovnih prehrambenih namirnica i najavio da će najverovatnije ...

Uvedeno vanredno stanje u Tunisu

EMG - 14.01.2011

U Tunisu je danas proglašeno vanredno stanje posle današnjih nemira u prestonici i uveden je policijski čas u celoj zemlji, javila je državna novinska agencija TAP.

Predsednik Tunisa odustao od kandidovanja zarad mira

Blic - 14.01.2011

TUNIS - Predsednik Tunisa Zin el Abdin Ben Ali izjavio je danas da nema nameru da se kandiduje za novi predsednički mandat i zatražio da se obustavi nasilje, obećavši potpunu slobodu informacija i pristup internetu.

Ben Ali obećao da će se povući

E-Novine - 14.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abdin Ben Ali izjavio je u četvrtak da nema nameru da se kandiduje za novi predsednički mandat i zatražio da se obustavi nasilje, obećavši potpunu slobodu informacija i pristup internetu.

Hiljade demonstranata zahteva ostavku predsednika

Blic - 14.01.2011

Najmanje 5.000 ljudi demonstriralo je danas ulicama Tunisa, zahtevajući da predsednik Zin al Abidin Ben Ali odmah podnese ostavku. Demonstranti su uzvikivali slogane kao što su "Ben Ali, odlazi" i Ben Ali, hvala, ali dosta je", dan pošto ...

U neredima U Tunisu 13 novih žrtava

Kurir - 14.01.2011

TUNIS - U novim neredima u Tunisu živote je izgubilo 13 ljudi, saopštili su predstavnici zdravstvenih službi. Prema istim izvorima, ti ljudi su poginuli u četvrtak kasno uveče, u vreme kada je tuniški predsednik Zin el Abidin Ben Ali, u ...

U Tunisu nove žrtve, srpski turisti bezbedni

Mondo - 14.01.2011

U novim neredima u Tunisu poginulo je 13 ljudi, širenje sukoba primoralo je hiljade britanskih i nemačkih turista da napuste zemlju, ali srpski državljani koji tamo borave nisu u opasnosti i daleko su od mesta nereda.

Pala tunižanska Vlada, Ben Ali najavio izbore

Mondo - 14.01.2011

Predsednik Zin el Abidin Ben Ali raspustio vladu. U novim neredima u Tunisu poginulo je 13 ljudi. Srpski državljani koji tamo borave nisu u opasnosti i daleko su od mesta nereda.

Predsjednik Tunisa obećao odlazak sa vlasti

R.S.Evropa - 14.01.2011

Hiljade demonstranta okupilo se u petak u centru Tunisa, tražeći od predsjednika Zine El Abidina Ben Alija odlazaka sa vlasti odmah. Predsjednik se sinoć obratio naciji , kako navodi BBC, na fer način i to prvi put u 23 godine i nakon ...

Demonstranti zahtevaju ostavku predsednika

Politika - 14.01.2011

Šef države raspustio vladu i najavio izbore za šest meseci. – Srpski turisti bezbedni i ne prekidaju odmore dok se Britanci evakuišu Prema izveštajima agencija Tunis – Više od pet hiljada demonstranata izašlo je juče na ulice grada Tunisa, ...

Predsednik Tunisa poziva na primirje

RTS - 14.01.2011

Posle nemira u kojima je poginulo najmanje 23 ljudi, predsednik Tunisa Ben Ali naredio smanjenje cena osnovnih životnih namirnica i najavio da će se povući sa funkcije, ali ne pre 2014.

Smiruju se napetosti u Tunisu

R.S.Evropa - 14.01.2011

Više desetina demonstranata izašlo je danas na ulice Tunisa uzvikujući slogane protiv predsednika te zemlje Zine El Abidina Ben Alija, uprkos njegovom sinoćnjem obraćanju naciji u kojem je obećao odlazak s vlasti I pozvao na prestanak ...

Neizvesna situacija u Tunisu

Politika - 14.01.2011

Tunis se jutros probudio u šoku i neizvesnosti, posle noći pune pljački i paljevina, uprkos vanrednom stanju i policijske zabrane kratanja ulicama.

Predsednik Tunisa napustio zemlju

R.S.Evropa - 14.01.2011

Premijer Tunisa Mohamed Ganuši objavio je večeras na državnoj televiziji da privremeno preuzima dužnost šefa države, obećao građanima da će postovati Ustav i pozvao ih na jedinstvo.

Vanredno stanje u Tunisu i raspuštena vlada

R.S.Evropa - 14.01.2011

Predsednik Ben Ali Tunisa je proglasio vanredno stanje i raspustio vladu nakon višednevnih demonstracija i najavio održavanje vanrednih parlamentarne izbora za šest meseci.

Demonstranti traže ostavku tuniskog predsednika

R.S.Evropa - 14.01.2011

Više desetina hiljada ljudi okupilo se danas u centralnom delu prestonice Tunisa, zahtevajući da predsednik Zine el Abidin Ben Ali podnese ostavku nakon brutalnog ugušenja protesta.

Tunižani traže ostavku predsednika

RTS - 14.01.2011

Oko 5.000 ljudi izašlo na ulice glavnog grada Tunisa zahtevajući ostavku predsednika Zina El Abidina Ben Alija, uprkos njegovom obećanju da će ispunite neke od ranijih zahteva demonstranata.

Predsednik Tunisa raspustio vladu

Press - 14.01.2011

Predsednik Tunisa Zin el Abidin Ben Ali raspustio je juče vladu i najavio raspisavanje izbora za šest meseci. Dan pre toga, on je obećao da će se povući sa vlasti po isteku mandata 2014, što nije bilo dovoljno nezadovoljnim građanima.

Tunis: Jedan demonstrant poginuo, novinar ranjen

Blic - 13.01.2011

TUNIS - Jedan demonstrant je poginuo, dok je jedan američki novinar ranjen, tokom nereda u glavnom gradu Tunisa, javila je danas agencija AP pozivajući se na svedoka događaja.

Vojska izašla na ulice prestonice Tunisa

E-Novine - 13.01.2011

Demonstranti koji protestuju zbog nezaposlenosti i siromaštva u sredu su se sukobili sa policijom na više mesta u centru glavnog grada Tunisa, a u sukobima u gradu Tala na severozapadu zemlje poginuo je jedan demonstrant.

Nove žrtve sukoba u Tunisu

Danas - 13.01.2011

Tunis - U glavnom gradu Tunisa juče su ubijene najmanje četiri osobe i četiri u gradu Douzu na jugu zemlje, u neredima i sukobima policije i mladih koji protestuju zbog nezaposlenosti i autokratije predsednika Zin al Abidine Ben Alija, ...

Vanredno stanje u Tunisu

BBC - 13.01.2011

Mesec dana nekon što su u Tunisu počeli protesti protiv nezaposlenosti i uskraćivanja osnovnih prava, predsednik Zin al-Abidin Ben Ali raspustio je vladu i najavio nove izbore u roku od šest meseci.

Raste broj žrtva u nemirima u Tunisu

R.S.Evropa - 13.01.2011

U glavnom gradu Tunisa prošle noći su ubijene najmanje četiri osobe, a četiri u gradu Douzu na jugu zemlje, u neredima i sukobima policije i mladih koji protestuju zbog nezaposlenosti i autokratije predsjednika Zin al Abidine Ben Alija, ...

Sukobi u Tunisu jedan mladić ubijen

R.S.Evropa - 13.01.2011

U predgrađu Tunisa protekle noći je došlo do žestokih sukoba policije i mladih demonstranata nakon uvođenja policijskog časa, a jedan mladić je ubijen.

Eskalacija sukoba u Tunisu

RTS - 13.01.2011

Novi sukobi u Tunisu. Noćas u glavnom gradu ubijen jedan mladić, sinoć u gradu Douzu na jugu države ubijeno četvoro demonstranata. U državi uveden policijski čas. UN zabrinute.

U Tunisu uveden policijski čas

Kurir - 12.01.2011

TUNIS - Demonstranti koji protestuju zbog nezaposlenosti i siromaštva danas su se sukobili sa policijom na više mesta u centru glavnog grada Tunisa, a u sukobima u gradu Tala na severozapadu zemlje poginuo je jedan demonstrant.

Tunis: Protesti "zaigrali" i pred prestonicom

Mondo - 12.01.2011

Sukobi u Tunisu, u kojima nasilje traj već nekoliko nedelja, prvi put su došli do same prestonice - grada Tunisa. Broj žrtava narastao na 21, vojska je raspoređena u gradovima a zatovrene su škole i fakulteti.

Nasilni protesti u Tunisu stigli do prestonice

Blic - 12.01.2011

Sukobi u Tunisu, gde nasilni protesti traju već nekoliko nedelja, prvi put su došli do same prestonice - grada Tunisa, a broj žrtava je, prema zvaničnim podacima, porastao na 21.

Predsednik Tunisa naredio oslobađanje privedenih

S media - 12.01.2011

Predsednik Tunisa Zajn al-Abidin bin Ali smenio je danas ministra unutrašnjih poslova i naredio puštanje na slobodu ljudi privedenih posle talasa nasilnih protesta koji su se tokom vikenda zbili u toj zemlji.

U Tunisu najmanje 50 mrtvih

Novosti - 12.01.2011

U nasilnim protestima u Tunisu koji traju već nekoliko nedelja poginula je najmanje 21 osoba, a prvi put nemiri su stigli i do same prestonice TUNIS - U nasilnim protestima u Tunisu koji traju već nekoliko nedelja poginule su najmanje 21 ...

Nove žrtve sukoba u Tunisu

B92 - 12.01.2011

Tunis -- Demonstracije širom Tunisa i dalje traju. Četiri osobe su poginule u sukobu sa policijom u na jugu zemlje, a još nema informacija o stanju u glavnom gradu.

U Tunisu policijski čas

Novosti - 12.01.2011

Krvavi protesti zahvatili doskora mirnu mediteransku zemlju, socijalni protesti se pretvorili u bunt sa najmanje 50 mrtvih. U sredu veče uveden policijski čas PARIZ OD STALNOG DOPISNIKA OGORČEN zbog sve veće ekonomske krize, rasta ...

Siromaštvo i beznađe razbesneli Tunišane

Politika - 12.01.2011

Nezapamćeni nasilni protesti u Tunisu došli do prestonice, a broj žrtava u sukobima demonstranata i policije raste Nasilni protesti koji se sedmicama šire Tunisom juče su prvi put došli do glavnog grada ove severnoafričke države, dok je ...

Tunis:Predsjednik naredio oslobadjanje uhapšenih

R.S.Evropa - 12.01.2011

Tuniski predsjednik Zine al Abidine Ben Ali otpustio je ministra unutarnjih poslova nakon nasilnih demonstracija proteklih dana. Predsjednik je naredio i oslobadjanje većine uhapšenih demonstranata.

Tunis: Sukobi demonstranata i policije

R.S.Evropa - 12.01.2011

U Tunisu je u sukobu demonstranata i policije i u akcijama snaga bezbednosti ubijeno još nekoliko civila, tako da je ukupan broj žrtava 21, navodi se u Vladinom saopštenju.

Novi sukob policije i demonstranata u Tunisu

R.S.Evropa - 12.01.2011

Tuniske snage sigurnosti koristile su plinske metke kako bi rastjerali stotine demonstranata u središtu Tunisa, glavnog grada istoimene države. Za sada nema izvještaja o provrijedjenima ili novim hapšenjima.

Nastavak sukoba u Tunisu

BBC - 12.01.2011

U Tunisu se nastavljaju sukobi između demonstranata i snaga bezbednosti, uprkos merama koje je predsednik te zemlje uveo kako bi se okonačali protesti koji traju već mesec dana.

Novi protesti u Tunisu

RTS - 12.01.2011

Tunižanska policija ponovo je raspoređena u prestonici pošto su izbili novi protesti. Predsednik Zine El Abidin Ben Ali smenio je ministra unutrašnjih poslova, zbog načina na koji je policija reagovala, i naredio oslobađanje iz pritvora ...

Tunižani traže kraj diktature

DW - 11.01.2011

Vikend u Tunisu obeležili su krvavi obračuni policije i demonstranata u centralnom i zapadnom delu zemlje – zvaničnici govore o 14 mrtvih, opozicija kaže da je ta brojka prešla 20.

Obećanjima na „bande grubijana“

Danas - 11.01.2011

Tunis - Evropska unija i Ujedinjene nacije izrazili su bojazan zbog eskalacije nereda u Tunisu, u kojima je stradalo više od 30 ljudi. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun apelovao je na tamošnje vlasti da pokažu uzdržanost i da poštuju ...

Nasilni protesti u Tunisu, 21 žrtva

B92 - 11.01.2011

Tunis -- Sukobi u Tunisu, gde nasilni protesti traju već nekoliko nedelja, prvi put su danas došli do prestonice - grada Tunisa, a broj žrtava je porastao na 21.

Nasilni protesti U Tunisu došli do prestonice

Kurir - 11.01.2011

TUNIS - Sukobi u Tunisu, gde nasilni protesti traju već nekoliko nedelja, prvi put su u utorak došli do same prestonice - grada Tunisa, a broj žrtava je, prema zvaničnim podacima, porastao je na 21.

Predsednik Tunisa obećao 300.000 novih radnih mesta do 2012.

R.S.Evropa - 10.01.2011

Predsednik Tunisa Zin Abidin Ben Ali obećao je u ponedeljak u televizijskom obraćanju naciji otvaranje 300.000 novih radnih mesta do 2012, posle nezapamćenih protesta zbog visoke stope nezaposlenosti u zemlji.