TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DJINDJIC: CIVILNO DRUSTVO I USLOV I CILJ RAZVOJA

B92 - 14.06.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic rekao je u petak na otvaranju druge Skupstine nevladinih organizacija Centralne Evrope, bivseg SSSR i Turske, da je razvijanje civilnog drustva u Srbiji i "uslov i cilj" daljeg ekonomskog razvoja zemlje.

DJINDJIC: NEMA VRUCIH TRAGOVA O UBISTVU BUHE

B92 - 14.06.2002

Beograd -- "Dobio sam izvestaj o istrazi u prva 24 sata nakon ubistva generala policije Boska Buhe i za sada vrucih tragova nema", rekao je u petak predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic. Prema njegovim recima, jos traju ispitivanja svih koji bi mogli da ukazu na uzrok ubistva.

DJINDJIC KRITIKOVAO RAD SUDSTVA I POLICIJE

B92 - 13.06.2002

Beograd -- Najvisi predstavnici izvrsnih i sudskih vlasti u Srbiji ovih dana svojim izjavama prakticno su otvorili sukob oko efikasnosti pravosudja. Premijer Zoran Djindjic tvrdi da sudstvo, svojim neradom, podstice kriminal, dok predsednica Okruznog suda u Beogradu Vida Petrovic-Skero ocenjuje da ...

DJINDJIC: ONI KOJI PRIMAJU PLATU MORAJU DA RADE SVOJ POSAO

B92 - 12.06.2002

Beograd -- Republicki premijer Zoran Djindjic kaze da je ukidanje mandata poslanika DSS "stvar moralne prirode, a ne stranacke" i dodaje da u tome ne vidi nikakav problem. "Nema kompromisa oko uvodjenja reda u zemlju i oni koji primaju platu moraju da rade svoj posao za koji su placeni.

SINDIKAT OPTUZIO DJINDJICA DA SE MESA U RAD PRAVOSUDJA

B92 - 12.06.2002

Beograd -- Sindikat pravosudja optuzio je premijera Srbije Zorana Djindjica da se direktno mesa u rad pravosudja izjavom da niko od predstavnika bivse vlasti nije osudjen. "Ako je ova vlada unapred osudila svoje prethodnike, ne moze ocekivati da to i sud uradi.

DJINDJIC: POLICIJA I PRAVOSUDJE ZASLUZUJU OCENU 2

B92 - 12.06.2002

Sremska Mitrovica -- Premijer Srbije Zoran Djindjic ocenio je da bi rad sudstva i policije u poslednje vreme mogao biti ocenjen dvojkom. "Trazio sam podatke koliko je slucajeva po gradovima Srbije reseno po krivicnim prijavama i dobio da nije resen nijedan.

DJINDJIC: RASPISIVANJE PREDSEDNICKIH IZBORA U JULU

B92 - 12.06.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u sredu da je najrealnije da izbori za predsednika Srbije budu raspisani u julu. "Najrealnije je da izbori budu raspisani u julu, kako bi predsednicki kandidati imali dovoljno vremena da pripreme svoje predizborne kampanje", rekao je Djindjic ...

DJINDJIC: ODUZIMANJE MANDATA JE "STVAR MORALNE PRIRODE"

B92 - 11.06.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je veceras da je odluka Administrativnog odbora Skupstine Srbije o prestanku mandata 21 poslaniku Demokratske stranke Srbije "stvar moralne prirode, a ne stranacke" i dodao da u tome "ne vidi nikakav problem".

Djindjic: Dangerous virus

Blic - 10.06.2002

Arandjelovac - President of Democratic Party /DS? And also Serbian Prime Minister Zoran Djindjic said after two-day session of DS main board that he was 'concerned at easiness that our public opinion is speaking about division into five, six and seven regions that may become republics and that can ...

VLADA CE OBAVESTAVATI O PREPREKAMA NA OTKRIVANJU KRIMINALA

B92 - 10.06.2002

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Djindjic izjavio je u ponedeljak na sastanku sa sudijama u Skupstini Srbije da ce ubuduce Vlada obavestavati javnost o preprekama na koje bude nailazila u otkrivanju zloupotrebe sluzbenog polozaja i raznih kriminalnih radnji u bilo kojim segmentima drustva.