TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

OD PONEDELJKA SVAKODNEVNA OKUPLJANJA STUDENATA

B92 - 28.05.2000

Studenti Beogradskog univerziteta od ponedeljka, u minut do 12, ispred svojih fakulteta ce poceti svakodnevna okupljanja s ciljem da udju u zgrade fakulteta da bi odrzali zborove i konsultacije s profesorima. »Nas cilj je da se ukine uredba koja se odnosi na zabranu ulaska na fakultete i da se ...

PROTEST STUDENATA

B92 - 26.05.2000

Oko 10 hiljada beogradskih studenata odrzalo je u petak protest. Okupljanje je pocelo na platou ispred Filozofskog fakulteta, a zatim je usledila protestna setnja prema Patrijarsiji Srpske pravoslavne Crkve, a zatim i do skupstine grada gde je odrzan sastanak lidera opozicije.

GRUPA STUDENATA GRADJEVINSKOG FAKULTETA POCELA STRAJK

B92 - 25.05.2000

Grupa od oko 150 studenata Gradjevinskog fakulteta u Beogradu u sredu popodne proglasilo je strajk i pozvalo ostale kolege da im se pridruze u toj odluci. Zbor studenata na kome je doneta odluka o stupanju u strajk odrzan je u auli Gradjevinskog fakulteta posto su sve slusaonice bile zakljucane, ...

STUDENTI ARHITEKTURE NASTAVLJAJU STRAJK

B92 - 25.05.2000

Studenti Arhitektonskog fakulteta u Beogradu odlucili su da nastave strajk "zbog divljanja rezima Slobodana Milosevica, progona nezavisnih medija i novinara, svodjenja autonomije Univerziteta na najnizi nivo", kao i zbog toga "sto ih je u utorak uvece batinala grupa maskiranih lica".

NAJAVLJENO ZATVARANJE FILOZOFSKOG FAKULTETA OD 28.MAJA

B92 - 25.05.2000

Krizni stab Filozofskog fakulteta saopstio je da se nastavlja akcija potpisivanja peticije, koja je zapoceta u sredu, kada je u roku od dva sata, prikupljeno vise od 600 potpisa studenata i vise od trideset potpisa profesora i asistenata.

PROTESTI STUDENATA NA BEOGRADSKIM FAKULTETIMA

B92 - 25.05.2000

Vise stotina studenata Pravnog fakulteta protestovalo je u cetvrtak u centru Beograda, a ucesnici demonstracija pozvani su da se u petak okupe ispred Filozofskog fakulteta na novom protestu. Protest studenata prava zavrsen je ispred obliznje zgrade tehnickih fakulteta, do koje su studenti prava ...

STUDENTI FILOZOFSKOG FAKULTETA TRAZE SEDNICU NASTAVNOG VECA

B92 - 24.05.2000

Grupa studenata Filozofskog fakulteta uputila je danas dekanu i prodekanu za nastavu tog fakulteta zahtev da "u najhitnijem roku" odrze sednicu Nastavno-naucnog veca Filozofskog fakulteta na kojoj bi se razgovaralo o strajku.

STUDENT ARHITEKTURE O TUCI NA FAKULTETU

B92 - 24.05.2000

Posle incidenta u utorak uvece na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, kada je tridesetak batinasa, sa hirurskim maskama na licu napalo studente koji su izlazili iz zgrade, u sredu se na platou ispred ovog fakulteta okupilo oko 200 akademaca sa Arhitekture, Gradjevine i ETF-a.

PROTEST STUDENATA NA PMF-U BEZ INCIDENATA

B92 - 24.05.2000

Vise stotina studenata je odrzalo protestni skup u hemijskom amfiteatru Prirodno-matematickog fakulteta, koji je podrzao i profesor Ivan Juranic, dekan Hemijskog fakulteta. Nakon skupa, studenti su na 5 minuta zaustavili saobracaj ispred fakulteta i pozvali studente da se okupe ispred Platoa u ...

U AMFITEATRIMA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA VISE OD 500 STUDENATA

B92 - 23.05.2000

U amfiteatrima Arhitektonskog fakulteta u Beogradu nalazi se vise od 500 studenata koji ce tamo ostati do velikog zbora studenata, koji je zakazan za petak, 26. maja na Platou ispred Filozofskog fakulteta - izjavio je agenciji SRNA potpredsednik Demokratske omladine Slobodan Ignjatov.

PREBIJENI STUDENTI KOJI SU NAPUSTALI ARHITEKTONSKI FAKULTET

B92 - 23.05.2000

Studenti, koji su otpoceli strajk, su oko 22.15 napustili Arhitektonski fakultet, a protest ce nastaviti u sredu ujutru. Medjutim, na Arhitektonskom fakultetu kasno uvece u utorak, oko 23 casa, tridesetak batinasa, sa hirurskim maskama napalo je studente koji su izlazili iz zgrade.

DEO STUDENATA NA ARHITEKTONSKOM FAKULTETU ODLUCIO DA OBUSTAVI NASTAVU

B92 - 22.05.2000

Deo studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu odlucio je da od utorka stupi u potpunu obustavu nastave, trazeci omogucavanje rada nezavisnim medijima i neizglasavanje zakona o borbi protiv terorizma. Kako je Beti receno Pres sluzbi protesta na Arhitektonskom fakultetu, zboru prisustvovalo oko ...

NAPAD NA OTPORASE NA FILOLOSKOM FAKULTETU

B92 - 22.05.2000

Na studentskom zboru na Filoloskom fakultetu u Beogradu studenti su rekli da nameravaju da se sa kolegama dogovore oko vida reakcije na represiju rezima i najavili su veliki skup za petak, 26. maja na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.