TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

BEZ OBZIRA NA BROJ ZRTAVA, BIN LADEN NECE BITI IZRUCEN

B92 - 14.10.2001

Kabul -- Talibani su u nedelju saopstili da je u americkim vazdusnim udarima poginuo veliki broj civila, ali da i nadalje ne nameravaju da izruce Osamu bin Ladena, glavnog osumnjicenog za teroristicke napade na SAD proslog meseca.

Bin Laden glavni donator talibana

Blic - 12.10.2001

VAŠINGTON (Rojters) - Osama bin Laden dao je talibanima u poslednjih pet godina oko 100 miliona dolara u novcu i vojnoj opremi, piše juče 'Vašington post'. U izveštaju CIA navodi se da Bin Laden zapravo 'poseduje i rukovodi' talibanima, izjavili su za taj list izvori iz američke administracije.

Bin Laden: Al-Kaida se bori protiv 'nevernika'

Blic - 12.10.2001

KUVAJT (Tanjug) - Glavni cilj organizacije 'Al-Kaida' je mobilizacija islamskog sveta za borbu protiv 'nevernika', izjavio je 'terorista broj jedan' Osama bin Laden u intervjuu pakistanskom nedeljniku 'Takber', prenosi Itar-tass.

Izetbegović na slici s Ladenom

Blic - 11.10.2001

SARAJEVO/BANJALUKA - Predsednik Stranke demokratske akcije Alija Izetbegović nazvao je tvrdnje predsednika Stranke nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika o njegovom susretu sa Osamom bin Ladenom 'detinjastim lažima', koji imaju za cilj da 'gnev sveta prema terorizmu skrenu na neke ljude u BiH'.

BUS OBJAVIO LISTU NAJTRAZENIJIH TERORISTA

B92 - 10.10.2001

SAD -- Predsednik Bus objavio je u sredu u sedistu FBI listu 22 najtrazenijih terorista, medu kojima najznacajnije mesto svakako zauzimaju Osama bin Laden i njegov savetnik Ajman Al Zavahiri iz egipatske organizacije Islamski dzihad, javlja za B92 novinar "Glasa Amerike", Milan Pavlica.

SAD SPREMNA ZA KOPNENU POTERU ZA BIN LADENOM

B92 - 10.10.2001

SAD -- Americka vojska spremna je da krene u kopnenu poteru za Bin Ladenom, nakon sto su trodnevni vazdusni udari desetkovali talibansku odbranu, javila je americka televizija Ej-Bi-Si. Izvori iz Pentagona rekli su ovoj TV stanici da veliki kontingent snaga za specijalne operacije ulazi u region, a ...

Bin Laden naređuje preko Interneta

Blic - 09.10.2001

VAŠINGTON - Osama bin Laden izdaje naređenja svojim ljudima preko Interneta, izjavili su izvori u američkoj administraciji za Internet servis vesti Dradžreport. Neimenovani izvori su rekli da su američki predsednik Džordž Buš i njegovi savetnici uvereni da Bin Laden komunicira sa ljudima u mreži ...

Bin Laden računa na talas pobuna

Blic - 08.10.2001

LONDON (BBC) - Londonski Sandej tajms piše juče o opasnosti da američko-britanska vojna intervencija u Avganistanu izazove pobunu islamskih fundamentalista širom sveta. Bin Ladenov plan 'zlatnih domina' predviđa da će vojna intervencija učvrstiti fundamentalistički režim u Kabulu, dovesti na vlast ...

U BIH UHAPSENO LICE ZBOG MOGUCE VEZE SA BIN LADENOM

B92 - 08.10.2001

Zenica -- Ministar policije federacije BiH Muhamed Besic saopstio je da su policajci u Zenici u ponedeljak uhapsili jedno lice za koje se osnovano veruje da je povezano sa Osamom bin Ladenom, javlja dopisnik Radija B92, Zoran Zuza.

Osama optužio Rusiju i Srbiju

Blic - 08.10.2001

MOSKVA (Tanjug) - Međunarodni terorista broj jedan Osama bin Laden optužio je Rusiju, Srbiju i više drugih zemalja za organizovanje terorističkih napada u SAD, prenose ruska glasila. Bin Laden je izjavio da njegova organizacija Al-Kaida nije ni na koji način povezana sa događajima 11.