TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Za slabe ocene krivi su i profesori

Blic - 27.09.2009

U narednih sedam dana fakulteti treba da nam dostave informacije o tome kolika je prolaznost i uspešnost studenata u junu ove godine. Po načelima Bolonjske deklaracije ona bi trebalo da bude 80 odsto, a prema istraživanjima s početka 2008. bila je svega 23 odsto.

Menza zaključana, a studenti gladuju

Blic - 26.09.2009

Sombor - Studentski dom u Somboru "Dr Zoran Đinđić" prve studente primio je februara ove godine. Iako dom radi više od pola godine studentska menza nije otvorena. Razlog tome je što Ministarstvo prosvete nije dalo saglasnost na sistematizaciju radnih mesta, kako bi za rad u menzi bili primljeni ...

Problemi u sprovođenju "Bolonje"

B92 - 25.09.2009

Beograd -- Da nešto „škripi“ u primeni "Bolonje", potvrđuje i to što studenti već treću godinu zaredom najavljuju proteste jer ne mogu da ispune uslov, pišu "Novosti". Potrebnih 48 bodova, pokazalo se, za mnoge je bilo previše.

Samo trećina studenata stekla uslov za upis godine

Blic - 25.09.2009

Tek svaki treći student uspeo je da očisti godinu na vreme i po sadašnjim pravilima nakupi dovoljno bodova da upiše sledeću godinu. Studenti se zato bune, a ukoliko im nadležni ne dozvole da se bodovi za upis naredne školske godine računaju zbirno, mnogi će morati da pauziraju.

Beogradski studenti prete protestima

Blic - 24.09.2009

Studenti su spremni da i ove godine izađu na ulice ako nadležni ne usvoje njihova dva zahteva. Oni traže da bolonjci koji u tekućoj godini nisu ostvarili 48 ESPB bodova ne gube godinu, pod uslovom da su u toku dosadašnjeg školovanja sakupili ukupno 127 bodova za upis četvrte godine, odnosno 90 za ...

Krevet skuplji za petinu

Blic - 23.09.2009

Cene smeštaja u studentskim i učeničkim domovima će biti povećane, ali će istovremeno biti povećani i iznosi studentskih i učeničkih kredita, najavio je Žarko Obradović, ministar prosvete u Vladi Republike Srbije. Očekuje se da povećanje stupi na snagu do kraja godine, ali to će se desiti samo ...

Studentski domovi skuplji do 30 odsto

Blic - 23.09.2009

Kragujevac - Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je da će cene smeštaja u studentskim i učeničkim domovima biti povećane, ali da će istovremeno biti povećani i iznosi stu­dentskih i učeničkih kre­di­ta. Pomoćnik ministra za uče­nički i studentski standa­rd Zoran Trninić rekao je da se očekuje ...

Obradović: Skuplji smeštaj u domovima, ali i veći krediti

Blic - 22.09.2009

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović najavio je danas da će cene smeštaja u studentskim i učeničkim domovima biti povećane, ali da će istovremeno biti povećani i iznosi studentskih i učeničkih kredita. "Naša je ideja da se cena podigne, ali da studenti to ne osete.

Skuplji smeštaj za studente

B92 - 22.09.2009

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović najavio je povećanje cena smeštaja u studentskim domovima, ali i veće studentske i učeničke kredite. Novi kreveti, ormani, stolovi i stolice, okrečene sobe i ishoblovani parketi obradovali su i akademce u studentskom domu "Patris Lumumba".

Brucoši zavise od saveta starijih kolega

Blic - 22.09.2009

- Bila sam u Novom Sadu samo dva puta do sada i naravno da ne mogu da se snađem. Novosađanima to smešno zvuči, ali ja nisam znala gde se nalazi Katolička porta kada mi je koleginica koju sam upoznala na prijemnom javila da se tamo nađemo.