TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ogata: Na Kosovu ne bi trebalo stvarati etnicki ciste enklave

B92 - 26.03.2000

Visoki predstavnik Ujedinjenih nacija za izbeglice, Sadako Ogata, posetila je u nedelju Kosovo, cime okoncava dvonedeljnu turneju po Balkanu. Ogata je u obracanju novinarima izjavila da na Kosovu ne bi trebalo stvarati etnicki ciste enklave, dodajuci da vecinsko stanovnistvo ima obavezu da bude ...

Ogata razgovarala sa liderima kosovoskih Albanaca i Srba

B92 - 25.03.2000

Visoki komesar UN za izbeglice Sagato Ogata u subotu je, drugog dana posete Kosovu, razgovarala sa predstavnicima medjunarodne uprave i odvojeno sa politickim predstavnicima kosovskih Albanaca i Srba sa Kosova. Svi ti razgovori su vodjeni bez prisustva novinara.

Ogata obisla kolektivne izbeglicke centre

B92 - 22.03.2000

Komesar UN za izbeglice, Sadako Ogata, obisla je kolektivne centre za smestaj izbeglica i raseljenih lica u Smederevu i Kragujevcu, i tom prilikom izrazila veliku zabrinutost zbog proterivanja nealbanskog stanovnistva sa Kosova.

Ogata: Povratak izbeglica u BiH "evidentan, ali ne i zadovoljavajuci"

B92 - 21.03.2000

Visoki komesar Ujedinjenih nacija za izbeglice Sadako Ogata ocenila je da je povratak izbeglica u BiH "evidentan, ali ne i zadovoljavajuci". "Evidentan je znatan broj povrataka, ali... mi ocekujemo i podrzavamo spontani povratak", rekla je Ogata novinarima u Sarajevu.