TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vordsvort: Podrška Paradi ponosa

Blic - 10.10.2010

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort podržao je Paradu ponosa, zakazanu za danas u Beogradu, i izrazio solidarnost sa GLBT populacijom u Srbiji.

Dan d za BEOGRAD: rizično!

Kurir - 10.10.2010

BEOGRAD - Svet će danas gledati u Beograd, a Beograd u policiju koja će obezbeđivati učesnike Parade ponosa. Okupljanje počinje u 10 časova u parku „Manjež“, odakle će se u 11 sati krenuti u šetnju Nemanjinom, ulicom Kneza Miloša i ...

"Parada ponosa" danas u Beogradu, policija već privela nekoliko huligana

Blic - 10.10.2010

Danas će u Beogradu biti održana "Parada ponosa" s početkom u 10 časova. Prema prvim informacijama, policija je već privela petnaestak osoba. U širem krugu prostora na kojem će gej parada biti održana primetno je veliko prisustvo policije, ...

Počelo okupljanje učesnika Parade ponosa

Politika - 10.10.2010

BEOGRAD – Uz velike bezbednosne mere u centru Beograda, na lokaciji parka „Manjež” počelo je okupljanje učesnika gej-lezbejska manifestacije „Parada ponosa”, pod nazivom „Da šetamo zajedno”.

Jake policijske snage u centru Beograda

Kurir - 10.10.2010

BEOGRAD) - Jake policijske snage zaposele su centar Beograda oko Predsedništva Srbije i parka "Manjež" u kojem je za 10 časova najavljeno okupljanje učesnika "Parade ponosa".

Hiljadu učesnika na "Paradi ponosa"

B92 - 10.10.2010

Beograd -- Uz velike bezbednosne mere u centru Beograda, na lokaciji parka "Manjež" počelo je okupljanje učesnika "Parade ponosa". Jake policijske snage zaposele su centar Beograda oko Predsedništva Srbije i parka Manjež u kojem je ...

Svetske agencije o Paradi ponosa i sukobima u Beogradu

Blic - 10.10.2010

Svetske agencije izveštavaju danas o sukobima protivnika Parade ponosa i policije na beogradskim ulicama. Agencija AP ocenila je da je današnja Parada ponosa važan test za srpsku vladu, koja reformama pokušava zemlju da približi zapadnim ...

Svetske agencije o "Paradi ponosa"

B92 - 10.10.2010

Beograd -- Svetske agencije izveštavaju o sukobima huligana i ekstremista i policije na beogradskim ulicama. Agencija AP ocenila je da je Parada ponosa važan test za srpsku vladu, koja je obećala da će štititi ljudska prava na putu ...

Održana "parada ponosa", policija učesnike razvozi po kućama

Kurir - 10.10.2010

BEOGRAD - BEOGRAD - "Parada ponosa" krenula je iz parka "Manjež" nešto pre 12 časova i bez ikakvih incidentata prošla ulicama Nemanjinom, Kneza Miloša , Masarikovom i ušla u Studentski kulturni centar.

Završena Parada ponosa

RTS - 10.10.2010

Uz velike mere bezbednosti u centru Beograda održana Parada ponosa. U koloni su bili i predstavnici evropopskih i međunarodnih delegacija. Učesnici su se posle šetnje zaustavili u Studentskom kulturnom centru gde je održana žurka.

Zapadni mediji: "Parada ponosa" test za Srbiju

Blic - 10.10.2010

Zapadni mediji su danas posvetili veliku pažnju "Paradi ponosa" u Beogradu, ocenivši da predstavlja test spremnosti Srbije da postane moderno i otvoreno društvo i sposobnosti srpske vlade da obezbedi poštovanje ljudskih prava.

Oko hiljadu građana učestvovalo u Paradi ponosa

Blic - 10.10.2010

Parada ponosa održana je danas na ulicama Beograda uz učešće oko 1.000 građana, domaćih i međunarodnih zvaničnika, a uz snažno policijsko obezbeđenje dok su se u širem centru grada dešavali sukobi policije sa huliganima.

SDPS: politički motivisano nasilje

Kurir - 10.10.2010

BEOGRAD - Socijaldemokratska partija (SDP) najoštrije je osudila današnje nasilje na beogradskim ulicama, paljenje prostorija Demokratske stranke i ocenila da je nasilje "politički motivisano".

Niko od učesnika "parade ponosa" nije povređen

Kurir - 10.10.2010

BEOGRAD - Parada ponosa održana je danas na ulicama Beograda uz učešće oko 1.000 građana, domaćih i međunarodnih zvaničnika, a uz snažno policijsko obezbeđenje dok su se u širem centru grada dešavali sukobi policije sa protivnicima ...

Šetnja trajala 20 minuta

Blic - 10.10.2010

Park “Manjež” danas je verovatno bio najbezbedniji deo Beograda, države, pa čak i regiona. Put do mesta okupljanja svih učesnika “Parade ponosa” vodio je kroz nekoliko prstenova više od 5.000 policajaca pa je svaki “namerni i legalni” ...

Pavlović: parada ponosa u Beogradu istorijski događaj

Kurir - 10.10.2010

BEOGRAD - Član Organizacionog odbora Parade ponosa Lazar Pavlović izjavio je da je održavanje te manifestacije u Beogradu "veliki korak" za prava LGBT populacije u Srbiji i dodao da nije smelo da dođe do nasilja na ulicama.

Popravka saobraćajne signalizacije

B92 - 10.10.2010

Beograd -- Oštećenja na saobraćajnoj signalizaciji, nastala u neredima tokom "Parade ponosa", biće sanirana do sutra, saopšteno je iz gradske uprave.

MUP: povređena 141 osoba, 207 privedenih

Kurir - 10.10.2010

BEOGRAD- Oko 6.000 protivnika današnje Parade ponosa u Beogradu učestvovalo je u sukobima sa policijom tokom kojih je povređena 141 osoba, a 207 je privredeno, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Policija dobro uradila svoj posao

Politika - 10.10.2010

Lazar Pavlović, predsednik Gej strejt alijanse i jedan od organizatora ovogodišnje Parade ponosa, izjavio je za „Politiku” da je zadovoljan načinom na koji je policija obezbedila učesnike, ali je izrazio zabrinutost zbog vandalizma na ...

Žurka pod staklenim zvonom

Politika - 10.10.2010

Dok su u centru Beograda besneli sukobi između huligana i policije, atmosfera među okupljenima u parku Manjež ličila je na opuštenu jesenju sedeljku Sat vremena pre zvaničnog početka okupljanja učesnika „Paradeponosa”, novinarebeogradskih ...

(FOTO) Gejevi: Uspeli smo!

Press - 10.10.2010

Prvoj paradi ponosa u Beogradu juče je prisustvovalo oko 700 ljudi, praćenih do sada neviđenim policijskim obezbeđenjem Umalo rat zbog njih 500-600...

Za nerede su krive službe bezbednosti

Press - 10.10.2010

Sukobi na ulicama Beograda mogli su da budu sprečeni da su bezbednosne službe na vreme neutralisale ekstremne grupe Za krvave sukobe na ulicama Beograda, u kojima je povređeno više od 100 ljudi, napravljena višemilionska materijalna šteta ...

Palma u vreme Parade ponosa u zoološkom vrtu!

Press - 10.10.2010

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik opštine Jagodina Dragan Marković Palma delimično je ispunio obećanje da će u vreme održavanja Parade ponosa biti u rodnoj kući u Končarevu, u kojoj će isključiti struju kako deci ne bi objašnjavao šta ...

"Bitno je da je Parada održana"

B92 - 10.10.2010

Beograd -- Uprkos tome što je na Paradu ponosa bačena senka višečasovnim incidentima na ulicama Beograda, organizatori smatraju da je cilj ostvaren. Lazar Pavlović iz Gej strejt alijanse kaže za B92 da je glavni cilj bio održavanje Parade.

Rajić: Političari zakazali

B92 - 10.10.2010

Beograd -- Ljubiša Rajić, profesor na Filozofskom fakultetu ocenjuje da je ovog puta država dala samo verbalnu podršku, što se pokazalo kao nedovoljno.

Nek se vole, al kod kuće!

ALO - 10.10.2010

Srpska javnost je i dalje podeljena oko današnje „Parade ponosa“. Dok njeni protivnici smatraju da se radi o ujdurmi 150 homoseksualaca i srpske vlasti, drugi je opravdavaju kao demokratski test srpskog društva.

Kresnuo bih se sa neprijateljem

ALO - 10.10.2010

Predrag Azdejković, predsednik Gej-lezbijskog info-centra, ne plaši se da će danas na „Paradi ponosa“ dobiti batine od protivnika, koji su najavili da neće dozvoliti da se gej parada održi u Beogradu.

Vreme je za šetnju!

E-Novine - 10.10.2010

Parada ponosa održaće se u nedelju, 10. oktobra u 10 sati u Beogradu. Nakon nekoliko pokušaja ovo bi trebalo da bud eprva uspešna paradau Srbiji.

Parada ponosa danas u Beogradu

Vesti Online - 10.10.2010

U Beogradu će danas biti održana gej-lezbejska manifestacija "Parada ponosa", pod nazivom "Da šetamo zajedno". Organizatori su najavili okupljanje učesnika u parku "Manjež" od 10 do 11 sati, a zatim šetnju Nemanjinom, Ulicom kneza Miloša i ...

Prvi stepen obezbeđenja za učesnike "Parade"

Glas javnosti - 10.10.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija pružiti najveći mogući stepen obezbeđenja za sutrašnju Paradu ponosa i apelovao na građane da se ne sukobljavaju tim povodom.

U Beogradu se održava Parada ponosa

R.S.Evropa - 10.10.2010

Pod sloganom "Da šetamo zajedno" u Beogradu se danas održava Parada ponosa 2010 koju organizuju Gej strejt alijansa (GSA) i Kvirija centar, a skup počinje okupljanjem učesnika u parku "Manjež" u 10 sati.

Saopštenje o prebijanju gejeva - lažno!

Vesti Online - 10.10.2010

Nešto pre 9 časova, u nedelju 10. oktobra, u našu redakciju stiglo je lažno saopštenje, navodno iz “Kvirija centra“, u kojem se ističe da su počela prva neprijateljstva pred najavljenu Paradu ponosa u Beogradu.

Parada ponosa 2010 danas u Beogradu

Beta - 10.10.2010

BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - Pod sloganom "Da šetamo zajedno" u Beogradu se u nedelju održava Parada ponosa 2010 koju organizuju Gej strejt alijansa (GSA) i Kvirija centar, a skup počinje okupljanjem učesnika u parku "Manjež" u 10 ...

Parada ponosa: Ultra obezbeđenje i kamenice

Mondo - 10.10.2010

Na centralnom beogradskom trgu Slavija danas oko 10 časova stotinak protivnika održavanja Parade ponosa nasrnuli su kamenicama i ciglama na izuzetno jake snage policije koja obezbeđuje skup.

Jake policijske snage u centru Beograda

R.S.Evropa - 10.10.2010

Jake policijske snage nalaze se u centru Beograda oko Predsedništva Srbije i parka Manjež u kojem je za 10 časova najavljeno okupljanje učesnika Parade ponosa.

Parada ponosa u Beogradu

S media - 10.10.2010

Pod sloganom "Da šetamo zajedno" u Beogradu se danas održava Parada ponosa. Povorka će se kretati Nemanjinom ulicom do Vlade Srbije, zatim ulicom Kneza Miloša, Masarikovom, a završiće se žurkom u Studentskom kulturnom centru.

Pretučen jedan od glavnih organizatora Parade ponosa

R.S.Evropa - 10.10.2010

U ranim jutarnjim časovima, nedaleko od svog stana u Beogradu, brutalno je pretučen aktivista Queeria centra i jedan od glavnih organizatora današnje Parade ponosa, Boban Stojanović.

Đorđević: Delovi SPC-a opravdavaju nasilje nad učesnicima Parade ponosa

EMG - 10.10.2010

Sociolog religije Mirko Đorđević ocenio da delovi Srpske pravoslavne crkve ne doprinose smirivanju strasti pred Paradu ponosa u Beogradu, već prikriveno opravdavaju moguće nasilje nad homoseksualnom populacijom.

Počela Parada ponosa, 15 uhapšenih

Novosti - 10.10.2010

Okupljanjem u parku Manjež počela je Parada ponosa. Policija je privela petnaestak osoba:Na Slaviji suzavac. Na policiju je bačeno više kamenica i flaša Počela je "Parada ponosa" okupljanjem nešto više od pedeset učesnika u beogradskom ...

Aktivista Kvirije nije napadnut

S media - 10.10.2010

Uoči početka "Parade ponosa", koja će danas biti održana u centru Beograda, agencijama je stiglo lažno saopštenje nevladine organizacije Kvirija centar, u kome se tvrdi da je njen aktivista Boban Stojanović navodno pretučen i da se nalazi ...

Više manjih sukoba policije i protivnika parade

Beta - 10.10.2010

BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - U više manjih sukoba protivnika parade i policije u centralnim ulicama Beograda povredjen je jedan policajac, rekla je agenciji Beta portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Parada ponosa pod opsadom

E-Novine - 10.10.2010

U okolini parka Manjež vlada opsadno stanje. Tri kordona policije štite preko 200 okupljenih ljudi koji su došli da učestvuju u Paradi ponosa. Sa svih prilaznih ulica nadiru desničarke I navijačke horde nasilnika.

Parada ponosa: Kamenice, suzavac, geto

Mondo - 10.10.2010

Više incidenata u centru Beograda u jutarnjim časovima. Protivnici Parade ponosa na više mesta se sukobili sa policijom. Suzavac na Slaviji. Protivnici Parade ponosa okupljali su se od ranih jutarnjih časova na raznim punktovima u ...

Važan dan za slobodu u Srbiji

Beta - 10.10.2010

BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je u nedelju obraćajući se učesnicima Parade ponosa da je današnji dan važan za slobodu u Srbiji i da svi gradjani imaju pravo da iskažu ...

Više manjih sukoba policije i protivnika Parade ponosa

R.S.Evropa - 10.10.2010

U više manjih sukoba protivnika parade i policije u centralnim ulicama Beograda povređen je jedan policajac, rekla je agenciji Beta portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Na Paradi ponosa hiljadu učesnika

S media - 10.10.2010

"Parada ponosa" u kojoj učestvuje više od 1.000 pripadnika gej i lezbijskih pokreta počela je danas u beogradskom Parku "Manjež", u prisustvu ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, predstavnika DS i LDP-a, nevladinih ...

Gej parada održana, policija razvozila učesnike

Vesti Online - 10.10.2010

U Beogradu je danas održana gej-lezbejska manifestacija "Parada ponosa", pod nazivom "Da šetamo zajedno", u kojoj je bilo oko 500 učesnika. Posle šetnje učesnika parade, koju su od samog početka pratili sukobi policije i protivnika parade, ...

Haos u Beogradu: Sukobi, suzavac, lom

Mondo - 10.10.2010

Ulični rat protivnika Parade ponosa i policije u centru Beograda u ranim podnevnim časovima u Beogradu! Nakon što je završena Parada ponosa , šetnjom od parka "Manjež" do Studentskog kulturnog centra, počeo je najžešći sukob protivnika ...

Održana Parada ponosa, kao u getu

Mondo - 10.10.2010

Više incidenata u centru Beograda, ima povređenih i privedenih. Protivnici Parade ponosa na više mesta se sukobili sa policijom. Suzavac na Slaviji. Šetnja učesnika Parade ponosa završena mirno.

Porodično protiv Parade ponosa

Vesti Online - 10.10.2010

Više od pet hiljada, uglavnom mladih ljudi, okupilo se u porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda i pod sloganom "Život je na našoj strani" zatražilo otkazivanje Parade ponosa, čije je održavanje u glavnom gradu Srbije predviđeno za ...

Zapadni mediji: Parada ponosa test za Srbiju

Mondo - 10.10.2010

"To je test spremnosti Srbije da postane moderno i otvoreno društvo i sposobnosti srpske vlade da obezbedi poštovanje ljudskih prava". Britanska agencija Rojters napomenula je u izveštaju da "tradicionalno konzervativna balkanska društva ...

Agencije o Paradi ponosa i sukobima u Beogradu

S media - 10.10.2010

Svetske agencije izveštavaju danas o sukobima protivnika Parade ponosa i policije na beogradskim ulicama. Agencija AP ocenila je da je današnja Parada ponosa važan test za srpsku vladu, koja reformama pokušava zemlju da približi zapadnim ...

Šta poznati misle o Paradi ponosa

Poznati.info - 10.10.2010

I pored današnjih nereda u Beogradu, mnoge poznate ličnosti su javno podržale, ali i osudile održavanje Parade ponosa u Beogradu. Tako je tokom prošle godine snimljeno i nekoliko promotivnih spotova za ovaj događaj u kome su mnoge poznate ...

Privedeno ukupno 188 osoba

S media - 10.10.2010

Do 17 sati policija je privela 188 osoba zbog nereda i napada na radnike MUP-a tokom održavanja Parade ponosa u Beogradu, rečeno je Tanjugu u MUP-u. Od tog broja zadržano je 77 osoba, navode u MUP-u.

Možemo zajedno protiv nasilja

Danas - 10.10.2010

Beograd - Više od hiljadu učesnika Parade ponosa u Beogradu bezbedno je prošetalo predviđenom trasom, dok su grupe huligana divljale ulicama. Učesnici Parade su posle okupljanja i zvaničnog otvaranja skupa u parku Manjež prošetali ...

Parada uspela iz trećeg pokušaja

R.S.Evropa - 10.10.2010

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a . (Fotogalerija: Parada ponosa i sukobi policije i protivnika parade u Beogradu, 10. oktobar 2010.

Novi bilans: U Beogradu povređena 141 osoba

R.S.Evropa - 10.10.2010

Oko 6.000 protivnika Parade ponosa u Beogradu učestvovalo je u sukobima sa policijom tokom kojih je povređena 141 osoba, a 207 je privredeno, saopštilo je u nedelju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Reakcije na nasilje u tužnoj državi

E-Novine - 10.10.2010

Prenosimo prve reakcije političara i raznovrsnih funkcionera, bez ikakve selekcije - pa se, osim sa smislenim komentarima, spremite i za susret sa trijumfom budalaština...

MUP: Povredjena 141 osoba, 207 privedenih

Beta - 10.10.2010

BEOGRAD, 10. oktobra 2010. (Beta) - Oko 6.000 protivnika Parade ponosa u Beogradu učestvovalo je u nedelju u sukobima sa policijom tokom kojih je povredjena 141 osoba, a 207 je privredeno, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova ...

Crkva dala vetar u leđa protivnicima gej parade

Blic - 09.10.2010

Dan pred održavanje „Parade ponosa”, koja bi trebalo da bude građanska manifestacija tolerancije i upozorenja da „drugi i drugačiji” moraju da imaju sva prava, atmosfera se usijala zahvaljujući pre svega Srpskoj pravoslavnoj crkvi i ...

Desničari pozivaju na linč učesnika gej parade!

Kurir - 09.10.2010

BEOGRAD - Desničari pozivaju na linč svih učesnika gej parade! Organizacija SNP Naši 1389 pozvala je medije da im prodaju fotografije učesnika ovogodišnje Parade ponosa, koje bi navodno bile iskorišćene za izradu sajta „Zaštiti svoje dete“.

Dan uoči Parade ponosa

B92 - 09.10.2010

Beograd -- Organizacije koje se protive održavanju Parade ponosa danas u Beogradu najavile "porodičnu šetnju". Tužilaštvo upozorilo eventualne nasilnike na stroge kazne.

Parada ponosa - test za demokratiju

B92 - 09.10.2010

Beograd -- Parada ponosa je test koji će pokazati dokle je Srbija stigla u demokratskim reformama, ocenjeno na forumu "Dan pred Prajd". Podrška i britanskog ambasadora.

Protest protiv

Kurir - 09.10.2010

BEOGRAD - Više od 200 građana predvođenih Draganom Davidovićem, raščinjenim monahom Antonijem iz manastira Crna Reka, danas je, noseći krstove i crkvene zastave, krenulo u protestnu šetnju od parka Manjež u centru Beograda, trasom kojom bi ...

Dačić: Najveće moguće mere bezbednosti za Paradu ponosa

Politika - 09.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija pružiti najveći mogući stepen obezbeđenja za sutrašnju Paradu ponosa i apelovao na građane da se ne sukobljavaju tim povodom.

Dačić: Najveće moguće mere bezbednosti za Paradu ponosa

Blic - 09.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija pružiti najveći mogući stepen obezbeđenja za sutrašnju Paradu ponosa i apelovao na građane da se ne sukobljavaju tim povodom.

Učesnici "parade" biće čuvani kao Hilari Klinton

Kurir - 09.10.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija pružiti najveći mogući stepen obezbeđenja za sutrašnju Paradu ponosa i apelovao na građane da se ne sukobljavaju tim povodom.

Dačić: Bezbednost učesnicima Prajda

B92 - 09.10.2010

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će policija pružiti najveći stepen obezbeđenja za Paradu ponosa i apeluje na građane da se ne sukobljavaju.

U "Porodičnoj šetnji" više dve i po hiljade građana

Blic - 09.10.2010

Više hiljada građana okupilo se danas u Porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda, u organizaciji Srpskog sabora Dveri, na kojoj su zatražili od vlasti da otkaže sutrašnju Paradu ponosa.

Bezbedna Parada ponosa

RTS - 09.10.2010

Najveći državni i interes policije je da sutrašnji skup prođe mirno, izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, istakavši da će policija pružiti najveći mogući stepen obezbeđenja za Paradu ponosa.

Protesti protiv "Parade ponosa"

B92 - 09.10.2010

Beograd -- Više hiljada građana okupilo se u porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda na kojoj su od vlasti zatražili da otkaže Paradu ponosa.

Srpske Dveri: Branimo porodicu, otkažite "paradu"

Kurir - 09.10.2010

BEOGRAD - Više hiljada građana okupilo se u "Porodičnoj šetnji" centralnim ulicama Beograda, u organizaciji Srpskog sabora Dveri, na kojoj su zatražili od vlasti da otkaže sutrašnju "Paradu ponosa".

Više hiljada građana u šetnji protiv Parade ponosa

Blic - 09.10.2010

Više hiljada građana učestvovalo je danas u Porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda koju je u znak protivljenja sutrašnjoj Paradi ponosa organizovao Srpski sabor Dveri.

Zabranjen protest protiv odluke da Vlada finansira gej paradu

Kurir - 09.10.2010

Prema prijavi skupa, koja je Ministarstvu podneta 7. oktobra, oko 1.000 poreskih obveznika nameravalo je da od 10 do 14 časova održi miran protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Šetnja protiv „Parade ponosa”

Politika - 09.10.2010

Više stotina građana okupilo se juče na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu i zatražilo od vlasti otkazivanje „Parade ponosa” u cilju „odbrane porodice”.

(Video) Vanredno stanje u Beogradu: G-Day

Press - 09.10.2010

Više hiljada ljudi koje je juče okupila Porodična šetnja pozvani da i danas krenu u molitvenu šetnju prema mestu gde će se održati Parada ponosa Više hiljada ljudi koji su juče prisustvovali Porodičnoj šetnji u Beogradu zatražilo je od ...

Napisao sam testament!

Press - 09.10.2010

Predrag Azdejković, predsednik Gej-lezbijskog info centra, juče je na svom Fejsbuk profilu objavio testament zbog straha pred održavanja Parade ponosa Kako kaže u razgovoru za Press, to je uradio zbog ranijih iskustava i mnogih pretnji ...

"Prajd": Neće se ponoviti 2001.

B92 - 09.10.2010

Beograd -- Danas će se održati protestni skup pripadnika LGBT zajednice u Srbiji, pod nazivom "Parada ponosa - da šetamo zajedno", sa početkom u 10 sati u parku Manjež.

Gejeve će gađati i go*nima!

ALO - 09.10.2010

Grupe ekstremnih desničara i navijača iz stanova i lokala u blizini parka Manjež će sinhronizovano izleteti i napasti učesnike „Parade ponosa“, koji će se u nedelju okupiti na tom mestu.

Sveti Sinod protiv "Parade ponosa"

Glas javnosti - 09.10.2010

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva se odlučno protivi organizovanju takozvane Parade ponosa", jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije ili bilo koje druge lične sklonosti, saopštio je Sveti arhijerejski Sinod ...

Korak ka demokratizaciji društva u Srbiji

R.S.Evropa - 09.10.2010

Još uvek nije jasno ko će od državnih funkcionera prisustvovati Paradi ponosa u nedelju. Za sada je samo izvesno prisustvo ministra za manjinska prava Svetozara Čiplića .

"Parada ponosa" sutra u Beogradu

S media - 09.10.2010

Sutrašnja gej-lezbijska manifestacija "Parada ponosa", pod nazivom "Da šetamo zajedno", predvidja okupljanje učesnika u parku "Manjež" od 10 do 11 sati, a zatim šetnju Nemanjinom, ulicom Kneza Miloša i Masarikovom do Studentskog kulturnog ...

Forum: "Parada ponosa" test za demokratiju u Srbiji

S media - 09.10.2010

Gej-lezbejska manifestacija "Parada ponosa", koja će sutra biti održana u Beogradu, predstavlja test koji će pokazati dokle je Srbija stigla u demokratskim reformama, ocenjeno je danas na forumu "Dan pred ...

Crkvenim simbolima protiv gej parade

Vesti Online - 09.10.2010

Više od 200 građana predvođenih Draganom Davidovićem, raščinjenim monahom Antonijem iz manastira Crna Reka, danas je, noseći krstove i crkvene zastave, krenulo u protestnu šetnju od parka Manjež u centru Beograda, trasom kojom bi sutra ...

Najveće moguće mere bezbednosti za Paradu ponosa

Beta - 09.10.2010

BEOGRAD, 9. oktobra 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu da će policija pružiti najveći mogući stepen obezbedjenja za sutrašnju Paradu ponosa i apelovao na gradjane da se ne sukobljavaju tim povodom.

Britanski ambasador podržao gej paradu

Vesti Online - 09.10.2010

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort podržao je Paradu ponosa, zakazanu za sutra u Beogradu, i izrazio solidarnost sa GLBT populacijom u Srbiji.

Dačić: Najveće moguće mere bezbednosti za Paradu ponosa

EMG - 09.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da će policija pružiti najveći moguć stepen obezbeđenja za sutrašnju Paradu ponosa i apelovao na građane da se ne sukobljavaju tim povodom.

Protesti zbog Parade ponosa

Mondo - 09.10.2010

Dva skupa protiv sutrašnje Parade ponosa održana su danas u Beogradu - jedan predvođen raščinjenim monahom iz Crne Reke, a drugi u organizaciji Srpskog sabora Dveri.

Deca na lažnim plakatima gej parade

Vesti Online - 09.10.2010

Tokom današnjeg dana medijima su sa adrese [email protected] poslati promotivni banneri Parade ponosa čiji je autor navodno GayEcho portal. Uredništvo ovog portala, demantovalo je tu informaciju.

Učesnici porodične šetnje tražili otkazivanje Parade ponosa

Danas - 09.10.2010

Beograd - Više stotina protivnika održavanja gej parade okupilo se danas na platou ispred beogradskog Filološkog fakulteta i zatražilo njeno otkazivanje, a zatim se uputilo u porodičnu šetnju centralnim beogradskim ulicama.

Građani protestovali u Beogradu zbog Parade ponosa

R.S.Evropa - 09.10.2010

Više hiljada građana okupilo se danas u Porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda, u organizaciji Srpskog sabora Dveri, na kojoj su zatražili od vlasti da otkaže sutrašnju Paradu ponosa.

Protesti na ulicama Beograda protiv "Parade ponosa"

S media - 09.10.2010

Na ulicama Beograda danas je protestvovalo više stotina ljudi zbog "Parade ponosa". Pripadnici organizacije Srpski sabor Dveri i pristalice predvođene Draganom Davidovićem, raščinjenim monahom Antonijem iz manastira Crna Reka, prošli su ...

Krstovima protiv parade

E-Novine - 09.10.2010

Oko dve hiljade protivnika održavanja gej parade okupilo se danas na platou ispred beogradskog Filološkog fakulteta i zatražilo njeno otkazivanje, a zatim se uputilo u porodičnu šetnju centralnim beogradskim ulicama Učesnici skupa su ...

Porodičnom šetnjom protiv "Parade ponosa"

Novosti - 09.10.2010

U Beogradu su danas, dan uoči održavanja "Parade ponosa", održane dve protestne šetnje, čiji su učesnici zatražili otkazivanje te manifestacije BEOGRAD - U Beogradu su danas, dan uoči održavanja "Parade ponosa", održane dve protestne ...

U Porodičnoj šetnji više dve i po hiljade građana

Glas javnosti - 09.10.2010

BEOGRAD - Više hiljada građana okupilo se u Porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda, u organizaciji Srpskog sabora Dveri, na kojoj su zatražili od vlasti da otkaže sutrašnju Paradu ponosa.

Molim bez sukoba u nedelju!

S media - 09.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić apelovao je na gradjane da se ne sukobljavaju na sutrašnjoj "Paradi ponosa" i najavio da će biti primenjene najveće moguće mere obezbedjenja kako bi skup prošao bez incidenata.

Više hiljada građana u šetnji protiv Parade ponosa

EMG - 09.10.2010

Više hiljada građana učestvovalo danas u Porodičnoj šetnji centralnim ulicama Beograda, u znak protivljenja sutrašnjoj Paradi ponosa. Skup je organizovao Srpski sabor Dveri, čiji je predstavnik Vladan Glišić zatražio da Vlada otkaže ...

Beograd: Velike mjere sigurnosti za Paradu ponosa

R.S.Evropa - 09.10.2010

U Beogradu su pri kraju pripreme za sutrašnju Paradu ponosa, koju će obezbjeđivati 5000 policajaca. Prema najavama iz MUP-a Srbije, policija će vršiti i preventivna hapšenja na ulazima u grad osoba za koje se sumnja da bi mogle napasti ...

Dj Krmak objavio pesmu “Parada ponosa”

Poznati.info - 09.10.2010

U susret Paradi ponosa iz sata u sat stižu vesti o najavama protesta, odobravanju, osudama, igricama, a došlo je do toga da neko svoje mišljenje izrazi i kroz pesmu.

"Stop" za šetnju srama

Novosti - 09.10.2010

U Beogradu su u subotu, uoči održavanja "Parade ponosa", održane dve protestne šetnje, čiji su učesnici zatražili otkazivanje te manifestacije NEKOLIKO hiljada građana protestovalo je u subotu u centru Beograda protiv “Parade ponosa”.

Policija čuva ponos

Novosti - 09.10.2010

U nedelju u centru Beograda „povorka“ uz veoma jako obezbeđenje MUP. Očekuje se hiljadu učesnika i pet puta više čuvara ČITAVA Srbija, ali i Evropska unija, u nedelju će pomno pratiti kako će proteći treći pokušaj održavanja “Parade ...

Oštre kazne za nasilnike

E-Novine - 09.10.2010

Republičko javno tužilaštvo pozvalo je sve građane da se uzdrže od izgreda tokom Parade ponosa i upozorilo da će MUP snimati sve kritične tačke, a da su kazne za izazivanje nasilja i nasilničko ponašanje i do osam godina zatvora Učesnici ...

Više od 1.000 ljudi na „Paradi ponosa“

Blic - 08.10.2010

„Parada ponosa“ koja će biti održana u nedelju sa početkom u 10 sati u parku „Manjež“ u Beogradu okupiće više od 1.000 ljudi gej, lezbijske, biseksualne i transseksualne orijentacije, procenjuju organizatori.

I tri ministra u koloni sa učesnicima Parade ponosa

24online - 08.10.2010

Više od 5.000 policajaca obezbeđivaće Paradu ponosa iako će na skupu biti čak pet puta manje učesnika... Svetozar Čiplić, ministar za ljudska i manjinska prava, najavio je da će u nedelju, pored njega, svojim prisustvom podršku Paradi dati ...

Pretnji ima, ali gej parada će biti održana

DW - 08.10.2010

Visoki bezbednosni rizik pri održavanju Parade ponosa vidljiv je i po užurbanim aktivnostima policije i tužilaštva. Policija je najavila da će procesuirati one koji budu pretili učesnicima skupa zakazanog za 10. oktobar.

SPC se protivi organizovanju Parade ponosa

Blic - 08.10.2010

Srpska pravoslavna crkva se odlučno protivi organizovanju takozvane parade ponosa, jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije ili bilo koje druge lične sklonosti, saopštio je danas Sveti arhijerejski sinod SPC.

SPC se protivi organizovanju parade ponosa

Politika - 08.10.2010

BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva se odlučno protivi organizovanju takozvane parade ponosa, jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije ili bilo koje druge lične sklonosti, saopštio je danas Sveti Arhijerejski ...

Svako nasilje za SPC nedopustivo

B92 - 08.10.2010

Beograd -- „Svako nasilje je za Crkvu uvek nedopustivo“, navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve povodom Parade ponosa zakazane za nedelju.

Sveti sinod protiv "parade ponosa"

Kurir - 08.10.2010

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva se odlučno protivi organizovanju takozvane Parade ponosa", jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije ili bilo koje druge lične sklonosti, saopštio je danas Sveti arhijerejski ...

SPC protiv nasilja i Parade

RTS - 08.10.2010

Srpska pravoslavna crkva saopštila da je protiv organizovanja "Parade ponosa". SPC, međutim, navodi da je svako nasilje za crkvu nedopustivo i "da to važi i za nasilje prema licima ili grupama koje po shvatanju crkve, greše protiv moralnih ...

Policija će snimati Porodičnu šetnju i Paradu ponosa

Blic - 08.10.2010

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće video kamerama i fotografisati učesnike Porodične šetnje i Parade ponosa, skupova koji će u subotu, odnosno nedelju, biti održani u Beogradu.

Srpske komšije se navikle na gej parade

Kurir - 08.10.2010

BEOGRAD - Bura oko "Parade ponosa" u Beogradu, koja će se održati 10. oktobra, ne stišava se. Prva parada ponosa u Srbiji održana je 2001. godine uz nasilje.

Tužilaštvo: Oštre kazne za nasilje

B92 - 08.10.2010

Beograd -- Predstavnici nevladinog sektora ocenjuju da su izjave mitropolita Amfilohija da gej parada predstavlja nasilje, opasne i neprihvatljive.

Poslanici podeljeni oko podrške Paradi ponosa

Blic - 08.10.2010

Poslanici Skupštine Srbije podeljeni su po pitanju opravdanosti održavanja Parade ponosa u Beogradu, ali su danas pozvali građane da taj skup protekne mirno.

LGBT očekuje da država obezbedi "paradu"

Kurir - 08.10.2010

BEOGRAD- Član Organizacionog odbora "Parade ponosa" Lazar Pavlović izjavio je da je odbor u saradnji sa državnim institucijama učinio sve da se osigura bezbednost za učesnike te manifestacije.

Gej parada trese Srbiju!

Press - 08.10.2010

Čak 5.000 policajaca blokiraće sutra skoro čitav centar Beograda zbog održavanja gej parade, najavljuju se i preventivna hapšenja na prilazima gradu! Kako saznajemo u policiji, na obezbeđenju gej parade biće angažovano i nekoliko stotina ...

Topi se balkanski otpor gej paradama

Politika - 08.10.2010

U Beogradu se sutra održava manifestacija koja je zaživela u Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj, ali ne u BiH, Crnoj Gori i Albaniji Četiri puta najavljivana i tri puta otkazivana Parada ponosa, koja okuplja pripadnike gej, lezbijskih, ...

Klikerima na gejeve!

ALO - 08.10.2010

Praćke, klikere, kuglagere i hirurške maske gotovo je nemoguće pronaći u slobodnoj prodaji! Ovi „rekviziti“, kako saznaje „Alo!“, biće glavno oružje desničara i nacionalista koji su najavili obračun protiv učesnika „Parade ponosa“, ...

Čiplić ide na "Paradu ponosa"

Glas javnosti - 08.10.2010

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije Svetozar Čiplić pozvao je danas sve građane da mu se pridruže u "Paradi ponosa" 10. oktobra i ocenio da će ta manifestacija proći bez problema i biti veliki korak za Srbiju.

SPC: Muželožnici i nasilnici u grehu

Vesti Online - 08.10.2010

"Srpska pravoslavna crkva se odlučno protivi organizovanju takozvane parade ponosa, jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije ili bilo koje druge lične sklonosti“, saopštio je danas Sveti Arhijerejski Sinod SPC.

SPC protiv parade ponosa i nasilja

Mondo - 08.10.2010

Srpska pravoslavna crkva se odlučno protivi organizovanju takozvane parade ponosa, ali i nasilju nad njenim učesnicima. SPC se odlučno protivi organizovanju takozvane parade ponosa, jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne ...

SPC protiv Parade ponosa i nasilja

R.S.Evropa - 08.10.2010

Srpska pravoslavna crkva (SPC) saopštila je danas da se odlučno protivi organizovanju Parade ponosa, ali je istovremeno upozorila da je svako nasilje za Crkvu uvek nedopustivo.

SPC protiv "Parade ponosa"

S media - 08.10.2010

Srpska pravoslavna crkva protivi se organizovanju takozvane "Parade ponosa", jer je protiv javnog izražavanja i reklamiranja seksualne orijentacije, ali je ujedno i protiv eventualnog nasilja, saopštio je Sveti Arhijerejski Sinod SPC.

Policija će snimati Paradu ponosa (VIDEO)

EMG - 08.10.2010

Javno tužilaštvo pozvalo građane da se udrže od izgreda pre, tokom i posle Parade ponosa i upozorilo da će policija snimati sve kritične tačke i da će izgrednici biti kažnjeni.

I Veliki brat na Paradi ponosa

Mondo - 08.10.2010

Republičko javno tužilastvo pozvalo je danas građane da se udrže od izgreda i upozorilo da će policija snimati sve kritične tačke. "Tužilaštvo upozorava da će svako ugorožavanje javnog reda i mira, u skladu sa zakonom, biti najstrože ...

Mantije peru ruke od fašista

E-Novine - 08.10.2010

U saopštenju Srpske pravoslavne crkve koje je u funkciji porptarola Sinoda potpisao episkop bački Irinej, odbačeni su svi pozivi na nasilje koji se poslednjih dana mogu čuti, a koji se pozivaju na hrišćanstvo i učenje pravoslavne crkve.

MUP zabranio skup poreskih obveznika

Vesti Online - 08.10.2010

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uručili su danas Vladimiru Miškoviću, organizatoru protesnog skupa "Protest poreskih obveznika zbog odluke Vlade Srbije da finansira tzv. Paradu ponosa”, rešenje o zabrani skupa.

SPC protiv i parade i nasilja

Novosti - 08.10.2010

SPC saopštila da je protiv organizovanja parade ponosa i istovremeno protiv svakog nasilja. Amfilohije:Ni u ludilu na paradu BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva saopštila je danas da je protiv organizovanja parade ponosa i istovremeno ...

MUP zabranio protest

S media - 08.10.2010

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) zabranilo je održavanje protesta koji je zakazao Vladimir Mišković u ime poreskih obveznika nezadovoljnih zbog stvaranja troškova organizovanjem Parade ponosa, a koji je zakazan za nedelju u 10:00 ...

Gej parada: A gde ćete vi biti u nedelju?

Vesti Online - 08.10.2010

U Beogradu će u nedelju, 10. oktobra biti održana "Parada ponosa", skup koji organizuju Gej strejt alijansa i Kvirija- centar za promociju kulture nenasilja i ravnopravnosti sa ciljem da ukažu na probleme sa kojima se LGBT osobe ...

Ministar Dačić dobio aplauz od gejeva iz San Franciska

24online - 07.10.2010

PISMO - Ivica Dačić, srpski ministar policije, dobio je priznanje od LGBT zajednice grada San Franciska, u Americi, zato što se javno založio za zaštitu sigurnosti učesnika Parade ponosa, koja će biti održana 10. oktobra u Beogradu.

Dačić protiv nasilja nad učesnicima Parade

Blic - 07.10.2010

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija učiniti sve da se Parada ponosa u Beogradu 10. oktobra održi uz najmanje bezbednosne rizike i pozvao građane da, bez obzira na njihov stav povodom ...

Ministri pozvali građane da se pridruže Paradi ponosa i da se uzdrže od nasilja

24online - 07.10.2010

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je danas uoči održavanja Parade ponosa, koja je zakazana za nedelju, 10. oktobra u Beogradu, da se time ne završava briga za LGBT zajednicu i pozvao građane da im se pridruže.

Uoči "parade ponosa" DAČIĆ poziva na toleranciju

Kurir - 07.10.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je građane da eventualno nezadovoljstvo zbog održavanja "Parade ponosa" u Beogradu ne izražavaju nasiljem prema učesnicima tog skupa.

Čiplić ide na "Paradu ponosa"

Kurir - 07.10.2010

BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije Svetozar Čiplić pozvao je danas sve građane da mu se pridruže u "Paradi ponosa" 10. oktobra i ocenio da će ta manifestacija proći bez problema i biti veliki korak za Srbiju.

U Paradi i diplomate i ministri

B92 - 07.10.2010

Beograd -- Predstavnici organizatora Parade ponosa i predstavnici Vlade Srbije navode da će u nedelju u šetnji biti i diplomate, ministri i poslanici.

Čiplić pozvao građane da se pridruže Paradi ponosa

Blic - 07.10.2010

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je danas uoči održavanja Parade ponosa, koja je zakazana za nedelju, 10. oktobra u Beogradu, da se time ne završava briga za LGBT zajednicu i pozvao građane da im se pridruže.

Ko se protivi "Paradi ponosa"

B92 - 07.10.2010

Beograd -- Za vikend je najavljeno više skupova kao izraz negodovanja zbog održavanja "Parade ponosa". U subotu i nedelju su planirani molitveni skupovi, kao izraz negodovanja zbog Parade ponosa, najavio Dragan Davidović, bivši monah ...

Litija na trasi "Parade ponosa"

Kurir - 07.10.2010

BEOGRAD - Dragan Davidović, bivši monah Antonije iz manastira Crna Reka, kojeg je Srpska pravoslavna crkva (SPC) isključila iz crkvene zajednice na određeno vreme i vratila u red laika, najavio je da su na dan održavanja "Parade ponosa", ...

Za i protiv Parade ponosa

RTS - 07.10.2010

Organizatori "Parade ponosa" očekuju da će biti preduzete sve mere kako bi u nedelju bila zagarantovana bezbednost svih učesnika. Ministar Čiplić poručuje da se tim skupom ne završava briga za LGBT zajednicu i poziva građane da im se ...

Porodičnom šetnjom protiv Parade ponosa

Press - 07.10.2010

U subotu će u Beogradu biti održana Porodična šetnja, na koju su pozvani svi koji su protiv Parade ponosa. Organizatori dobili dozvolu policije Popularisati porodicu, brak i rađanje...

Palma: Gej parada može, ali 2025. godine!

ALO - 07.10.2010

„Gej parada treba da bude pomerena za 10. oktobar 2025. godine u tri sata ujutru, kada većina ljudi spava, da građani Srbije ne gledaju tu sramotu“, izjavio je juče Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, povodom „Parade ponosa“.

Homofobija premazana palminim uljem

E-Novine - 07.10.2010

Jedan od stubova “proevropske” vladajuće koalicije izrazio je, po ko zna koji put, da se ne slaže sa održavanjem predstojeće Povorke ponosa. Za razliku od ranijih preporuka vaspitno-popravnih mera protiv LGBT populacije, Palma se ovoga ...

Čiplić pozvao gradjane na Paradu ponosa

Beta - 07.10.2010

BEOGRAD, 7. oktobra 2010. (Beta) - Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije Svetozar Čiplić pozvao je u četvrtak gradjane da mu se pridruže u Paradi ponosa 10.

Dačić: Bez nasilja na paradi

S media - 07.10.2010

Ministar policije Ivica Dačić pozvao građane da nezadovoljstvo zbog "Parade ponosa" ne izražavaju nasiljem. Ne bih želeo da se policija sukobljava sa gradjanima, poručio Dačić.

Čiplić zove na Paradu ponosa, Dačić na uzdržavanje od nasilja (VIDEO)

EMG - 07.10.2010

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić pozvao sve građane da mu se pridruže na Paradi ponosa 10. oktobra i ocenio da će ta manifestacija proći bez problema i biti veliki korak za Srbiju.

Čiplić: Dođite na Paradu! Dačić: Čuvajte mir!

Mondo - 07.10.2010

Svetozar Čiplić pozvao sve građane da mu se pridruže na Paradi ponosa, a Ivica Dačić protivnike i učesnike skupa da se uzdrže od nasilja. Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije Svetozar Čiplić pozvao je danas sve građane da mu se ...

"Ne tucite učesnike parade i policiju!"

Vesti Online - 07.10.2010

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će policija učiniti sve da se Parada ponosa održi uz najmanje bezbednosne rizike i pozvao građane da, bez obzira na njihov stav povodom tog dodgađaja, svoje ...

Dačić: Parada ponosa ispit za Srbiju

Novosti - 07.10.2010

Ministar unutrašnjih poslova Srbije pozvao je danas građane da svoje nezadovoljstvo Paradom ponosa ne izražavaju nasiljem prema učesnicima tog skupa BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić pozvao je danas građane da svoje ...

U Paradi ponosa u Beogradu u nedjelju i diplomate i ministri

R.S.Evropa - 07.10.2010

Predstavnici organizatora Parade ponosa i predstavnici Vlade Srbije navode sa će u nedelju u šetnji biti i diplomate, ministri i poslanici.Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da će policija učiniti sve da se Parada ponosa u ...

Čiplić: Građani, dođite na gej paradu!

Vesti Online - 07.10.2010

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je danas uoči održavanja Parade ponosa, koja je zakazana za nedelju 10. oktobar u Beogradu, da se time ne završava briga za LGBT zajednicu i pozvao građane da im se pridruže.

Bivši monah iz Crne Reke protiv gej parade

Mondo - 07.10.2010

Bivši monah iz manastira Crna Reka i Bogomoljački pokret organizuju litije u subotu i nedelju kako bi izrazili negodovanje zbog održavanja Parade ponosa.

Amfilohije kaže da učesnici Parade ponosa sprovode nasilničku propagandu

R.S.Evropa - 07.10.2010

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije apelovao je na učesnike "Parade ponosa" da prestanu sa nasilničkom propagandom.

Poreski obveznici protiv gej parade

Vesti Online - 07.10.2010

"Protest poreskih obveznika zbog odluke Vlade Srbije da finansira tzv. Paradu ponosa" naziv je skupa koji će biti održan u nedelju 10. oktobra od 10 do 14 časova ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Bivši monah litijom protiv Parade ponosa

Vesti Online - 07.10.2010

Dragan Davidović, svojevremeno monah Antonije iz Crne Reke, koga je Srpska pravoslavna crkva isključila iz zajednice, na pred Paradu ponosa i na dan održavanja organizuje molitveni skup protiv te manifestacije.

Molitvom protiv Parade ponosa

S media - 07.10.2010

U subotu, 9. i nedelju, 10. oktobra, planirani su molitveni skupovi samoinicijativnih pravoslavnih hrišćana, kao način da se izrazi negodovanje protiv održavanja Parade ponosa, rekao je danas Dragan Davidović, bivši monah Antonije, koga je ...

JS: Nasilje ne, ali ni Parada

B92 - 06.10.2010

Beograd -- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio da je ta stranka protiv nasilja na Paradi ponosa, ali da ne podržava njeno održavanje. "Imamo pravo da iskažemo svoj stav kao stranka.

JS: Protiv nasilja na "Paradi ponosa"

RTS - 06.10.2010

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je da ta stranka ne poziva na nasilje na "Paradi ponosa", ali da ne podržava njeno održavanje.

JS protiv "parade ponosa", ali ne poziva na nasilje

Kurir - 06.10.2010

BEOGRAD - Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković izjavio je danas da je ta stranka protiv nasilja i ne poziva na nasilje na Paradi ponosa, ali da ne podržava njeno održavanje. "Imamo pravo da iskažemo svoj stav kao stranka.

Marković: Ne pozivamo na nasilje, ali smo protiv parade

Blic - 06.10.2010

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković izjavio je danas da je ta stranka protiv nasilja i ne poziva na nasilje na Paradi ponosa, ali da ne podržava njeno održavanje. "Imamo pravo da iskažemo svoj stav kao stranka.

Palma: Parada srama, a ne ponosa

Press - 06.10.2010

Predsednik JS Dragan Marković Palma izjavio je da je njegova stranka protiv gej parade. On je ocenio da pripadnicima LGBT populacije u Srbiji nisu ugrožena ljudska prava i da nema potrebe da se održava parada.

U apsanu će 300 desničara?

ALO - 06.10.2010

Povodom najnovijih pretnji i poziva na linč organizatora „Parade ponosa“, policija sprema preventivna hapšenja desničara i ekstremista, saznaje „Alo!“.

Održavanje "Parade ponosa" veoma važno za Srbiju

Glas javnosti - 06.10.2010

BEOGRAD - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da je održavanje "Parade ponosa" u Beogradu veoma važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti.

Palma protiv gej parade i nasilja

Mondo - 06.10.2010

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da se ta stranka protivi održavanju "Parade ponosa" u Beogradu, ali da je protiv nasilja i da ne poziva na nasilje.

Marković: Ne pozivamo na nasilje, ali smo protiv parade (VIDEO)

EMG - 06.10.2010

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio da je ta stranka protiv nasilja i ne poziva na nasilje na Paradi ponosa, ali da ne podržava njeno održavanje. "Imamo pravo da iskažemo stav kao stranka.

Protiv nasilja, ali i parade

S media - 06.10.2010

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio da je ta stranka protiv nasilja i ne poziva na nasilje na Paradi ponosa, ali da ne podržava njeno održavanje. "Imamo pravo da iskažemo svoj stav kao stranka.

Palma: Gej parada samo u četiri zida

Vesti Online - 06.10.2010

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da se ta stranka protivi održavanju "Parade ponosa" u Beogradu, ali da je protiv nasilja i da ne poziva na nasilje.

Dežer: Održavanje Parade ponosa je važno za Srbiju

Politika - 05.10.2010

BEOGRAD – Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je održavanje Parade ponosa u Beogradu veoma važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti.

"Parada ponosa je test za evropsku Srbiju"

24online - 05.10.2010

Održavanje gej parade veoma je važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti. "To je pitanje sistema vrednosti i borbe protiv diskriminacije", rekao je šef delegacije EU u ...

Dežer: "parada ponosa" važna za srbiju

Kurir - 05.10.2010

BEOGRAD - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je da je održavanje "Parade ponosa" u Beogradu veoma važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti.

Dežer: Održavanje Parade ponosa važno za Srbiju

Blic - 05.10.2010

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je održavanje Parade ponosa u Beogradu veoma važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti.

Dežer: Održavanje Parade ponosa je važno za Srbiju

EMG - 05.10.2010

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je održavanje Parade ponosa u Beogradu veoma važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti.

Održavanje Parade ponosa važno za Srbiju

S media - 05.10.2010

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da je održavanje Parade ponosa u Beogradu veoma važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti.

Dežer: Parada ponosa test za evropsku Srbiju

Mondo - 05.10.2010

Održavanje gej parade veoma je važno jer će na taj način Srbija pokazati da u njoj nema diskriminacije po pitanju seksualne opredeljenosti. "To je pitanje sistema vrednosti i borbe protiv diskriminacije", rekao je šef delegacije EU u ...

Kvirija: Paradu da podrži patrijarh

B92 - 04.10.2010

Beograd -- Kvirija, kao jedan od organizatora "Parade ponosa", pozvala je poglavara SPC patrijarha Irineja da otvoreno podrži prvu "Paradu ponosa" u Srbiji.

Kvirija traži podršku patrijarha

Blic - 04.10.2010

Kvirija – centar za promociju kulture nenasilja i ravnopravnosti, kao jedan od organizatora Parade ponosa, pozvao je danas poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarha Irineja da otvoreno podrži prvu Paradu ponosa u Srbiji, koja će ...