TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Šefovi diplomatija EU u ponedeljak o statusu za kandidaturu Srbije

EMG - 26.02.2012

U Briselu se u ponedeljak sastaju šefovi diplomatija zemalja Evropske unije koji će dati "političko mišljenje" o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU.

Šefovi diplomatija EU sutra o statusu za kandidaturu Srbije

Blic - 26.02.2012

U Briselu se sutra sastaju šefovi diplomatija zemalja Evropske unije koji će dati "političko mišljenje" o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU.

But: status kandidata donosi dvostruko više novca

Kurir - 26.02.2012

Ambasador Slovenije preporučio Srbiji da u reformi svoje poljoprivrede što ranije preuzme u celini model EU NOVI SAD - Kandidatura otvara mogućnost svakoj zemlji da dođe do dvostruko više novca iz budžeta EU nego do sada, izjavio je danas ...

Status kandidata donosi dvostruko više novca

Blic - 26.02.2012

- Kandidatura otvara mogućnost svakoj zemlji da dodje do dvostruko više novca iz budžeta EU nego do sada, izjavio je danas ambasador Slovenije u Beogradu, Franc But, i preporučio Srbiji da u reformi svoje poljoprivrede što ranije preuzme u ...

But: Status kandidata donosi dvostruko više novca

Glas javnosti - 26.02.2012

NOVI SAD - Kandidatura otvara mogućnost svakoj zemlji da dođe do dvostruko više novca iz budžeta EU nego do sada, izjavio je danas ambasador Slovenije u Beogradu, Franc But, i preporučio Srbiji da u reformi svoje poljoprivrede što ranije ...

Status kandidata - duplo više novca

B92 - 26.02.2012

Novi Sad -- Kandidatura otvara mogućnost svakoj zemlji da dođe do dvostruko više novca iz budžeta EU nego do sada, kaže ambasador Slovenije u Beogradu Franc But.

Tadić danas i sutra u Briselu

S media - 26.02.2012

Tadić danas i sutra u Briselu Predsednik Srbije Boris Tadić boraviće u ponedeljak i utorak u Briselu. U Briselu će se u ponedeljak ujutru ministri spoljnih poslova zemalja EU okupiti u okviru Saveta za inostrane poslove.

Tadić sutra sa Van Rompejom i Eštonovom u Briselu

Blic - 26.02.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić boraviće u ponedeljak i utorak u Briselu gde će ministri zemalja članica Evropske unije raspravljati o statusu kandidata za članstvo Srbije u Uniji.

Počinje nedelja odluke u Briselu

S media - 26.02.2012

Počinje nedelja odluke u Briselu Savet ministara Evropske unije u ponedeljak i utorak raspravlja o kandidaturi Srbije. Sporazum Beograda i Prištine doprineće pozitivnoj atmosferi.

Brisel: Počinje nedelja odluke

Novosti - 26.02.2012

Savet ministara Evropske unije u ponedeljak i utorak raspravlja o kandidaturi Srbije. Sporazum Beograda i Prištine doprineće pozitivnoj atmosferi OD STALNOG DOPISNIKA - BRISEL BITI ili ne biti.

Šefovi diplomatija EU danas o statusu kandidata

Danas - 26.02.2012

Brisel, Beograd - U Briselu će danas biti održana sednica Saveta za inostrane poslove EU na kojem će šefovi diplomatija zemalja članica Unije dati „političko mišljenje“ o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU.

Kandidatura je obezbeđena

Danas - 26.02.2012

Beograd - Vladimir Todorić, direktor Centra za spoljnu politiku, veruje da će Srbija ovih dana dobiti status kandidata za članstvo u EU, odnosno da bi ga dobila čak i bez dogovora koje su predstavnici Beograda i Prištine postigli u petak u ...

Počinje nedelja odluke

B92 - 26.02.2012

Beograd/Brisel -- Savet ministara EU u ponedeljak i utorak raspravlja o kandidaturi Srbije, a nedavni razvoj situacije ide u prilog nadanjima da će konačna odluka biti pozitivna. Biti ili ne biti.

Šefovi diplomatija EU o kandidaturi Srbije

Beta - 26.02.2012

Tweet BRISEL, 26. februar 2012. (Beta) - U Briselu se u ponedeljak sastaju šefovi diplomatija zemalja Evropske unije koji će dati "političko mišljenje" o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU.

Kacin: Srbiji je kandidatura na dohvat ruke

R.S.Evropa - 26.02.2012

U Briselu će se u utorak odlučivati o daljem evropskom putu Srbije, odnosno da li su ispunjeni uslovi neophodni kako bi joj bio dodeljen status kandidata za članstvo u EU.

Nedelja odluke za kandidaturu

RTS - 26.02.2012

Ministri spoljnjih poslova članica EU razmeniće mišljenja o Srbiji na sastanku Saveta za spoljnu politiku EU u Briselu. Prvo će Ketrin Ešton podneti izveštaj o radu misije Euleks i nedavno završenoj rundi dijaloga Beograda i Prištine.

Tadić putuje u Brisel

RTS - 26.02.2012

Predsednik Boris Tadić boraviće u ponedeljak i utorak u Briselu gde će razgovarati sa zvaničnicima EU Ketrin Ešton i Hermanom van Rompejom. Ministri spoljnih poslova članica EU razmeniće na sastanku Saveta za spoljnu politiku EU mišljenja ...

Tadić u Briselu

Beta - 26.02.2012

Tweet BRISEL/BEOGRAD, 26. februara 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić boraviće u ponedeljak i utorak u Briselu gde će ministri zemalja članica Evropske unije raspravljati o statusu kandidata za članstvo Srbije u Uniji.

Šefovi diplomatija EU sutra o statusu za kandidaturu Srbije

24online - 26.02.2012

U Briselu se sutra sastaju šefovi diplomatija zemalja Evropske unije koji će dati "političko mišljenje" o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU.

Za kandidate duplo više novca EU

Novi Magazin - 26.02.2012

Kandidatura otvara mogućnost svakoj zemlji da dođe do dvostruko više novca iz budžeta EU nego ranije, izjavio je ambasador Slovenije u Beogradu, Franc But, i preporučio Srbiji da u reformi poljoprivrede što ranije preuzme model EU.

Šefovi diplomatija EU sutra o statusu kandidata Srbije

Vesti Online - 26.02.2012

U Briselu se sutra sastaju šefovi diplomatija zemalja Evropske unije koji će dati "političko mišljenje" o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU.

EU o kandidaturi Srbije, Tadić u Briselu

Novi Magazin - 26.02.2012

Šefovi diplomatije EU u ponedeljak i utorak razmatraće da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU. U Briselu će boraviti i predsednik Srbije Boris Tadić U ponedeljak se u Briselu održava sednica Saveta za inostrane poslove EU ...

Nedelja odluke o statusu Srbije

B92 - 25.02.2012

Brisel -- Lideri Evropske unije će tokom serije sastanaka sledeće sedmice doneti konačnu oduku da li Srbija ispunjava kriterijume da postane kandidat za pridruživanje EU.

Špigel:Srbiji status kandidata za EU

Novosti - 25.02.2012

Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata za Evropsku uniju, prenosi nemački nedeljnik ''Špigel - onlajn'' pozivajući se na diplomatske krugove BERLIN - Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status ...

Špigl: Srbiji status kandidata

B92 - 25.02.2012

Berlin -- Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata, piše nemački nedeljnik ''Špigl - onlajn'' pozivajući se na diplomatske krugove u Briselu.

Špigel: Srbiji status kandidata

S media - 25.02.2012

Špigel: Srbiji status kandidata Nakon postignutog dogovra sa Prištinom, Srbija treba da dobije status kandidata, piše nemački nedeljnik Špigel. Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata za Evropsku uniju (EU), ...

Srbija dobija kandidaturu!

Kurir - 25.02.2012

Dogovorom o predstavljanju Kosova Srbija otklonila poslednju prepreku za status kandidata za članstvo u EU BEOGRAD - Još korak. Nakon teških pregovora izmeđ u Beograda i Prištine, u Briselu je juče postignut dogovor o regionalnom ...

Špigel:Srbiji status kandidata za EU

Prva Srpska TV - 25.02.2012

Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata za Evropsku uniju (EU), prenosi nemački nedeljnik ''Špigel - onlajn'' pozivajući se na diplomatske krugove u Briselu.

Šefovi diplomatija EU sutra o statusu za kandidaturu Srbije

S media - 25.02.2012

Šefovi diplomatija EU sutra o statusu za kandidaturu Srbije U Briselu se sutra sastaju šefovi diplomatija zemalja Evropske unije koji će dati "političko mišljenje" o tome da li Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u EU.

Nedelja odluke o statusu kandidata za Srbiju

S media - 25.02.2012

Nedelja odluke o statusu kandidata za Srbiju Lideri Evropske unije će tokom serije sastanaka sledeće sedmice doneti konačnu odluku da li Srbija ispunjava kriterijume da postane kandidat za pridruživanje EU.

Odluka o statusu Srbije može biti potvrđena 1. marta

Blic - 25.02.2012

Ministri spoljnih poslova Bugarske, Češke, Mađarske i Slovačke zajednički predložili su da se Srbiji dodeli status kanditata za članstvo u EU na sastanku šefova spoljnih poslova zemalja EU u ponedeljak u Briselu.

Korak bliže kandidaturi

RTS - 25.02.2012

Dogovorom Beograda i Prištine, Srbija bliža dobijanju statusa kandidata, poručuju svetski zvaničnici. Nemačka Vlada: Značajni elementi za odluku o statusu kandidata.

Odluka o statusu Srbije može biti potvrđena 1. marta

Vesti Online - 25.02.2012

Ministri spoljnih poslova Bugarske, Češke, Mađarske i Slovačke zajednički predložili su da se Srbiji dodeli status kanditata za članstvo u EU na sastanku šefova spoljnih poslova zemalja EU u ponedeljak u Briselu.

Evropski socijalisti: Srbija zaslužuje status kandidata

Blic - 24.02.2012

Predstavnici delegacije Partije evropskih socijalista i poslaničke grupe socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu izrazili su su danas, posle sastanka sa liderom SPS Ivicom Dačićem, zadovoljstvo zbog postignutog dogovora Beograda i ...

Dejanovićeva: korak bliži statusu kandidata

Kurir - 24.02.2012

Ono što je trebalo da učinimo, a to je da poštujemo sopstveni Ustav i Rezoluciju 1244, kao i interes građana naše države, kroz dijalog smo i ostvarili, rekla je predsednica srpskgo parlamenta BEOGRAD - Prdsednica Skupštine Srbije Slavica ...

Špigel: Srbija dobija status kandidata sledeće nedelje

Kurir - 24.02.2012

Beograd je učinio odlučujući korak dalje - ta balkanska država treba sledeće nedelje, na sednici Saveta u Briselu, da dobije status EU-kandidata, iznosi nedeljnik BERLIN - Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata ...

Špigel: Srbiji kandidatura sledeće nedelje

Mondo - 24.02.2012

Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata za Evropsku uniju, prenosi večeras nemački nedeljnik ''Špigel - onlajn'' pozivajući se na diplomatske krugove u Briselu.

Bugari podržavaju kandidaturu Srbije

Kurir - 24.02.2012

Napredak Srbije potvrditi perspektivu svih država iz regiona koje žele da se priključe EU, poručio Nikolaj Mladenov, ministar inostranih poslova Bugarske SOFIJA - Bugarska podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji i apeluje na sve ...

Vučić:Srbija dobija kandidaturu, ali vlast gubi izbore

Glas javnosti - 24.02.2012

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke ( SNS ) Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji , ali i da će stranke vladajuće koalicije nakon toga izgubiti na ...

Vučić: Srbija će dobiti kandidaturu, ali vlast gubi izbore

S media - 24.02.2012

Vučić: Srbija će dobiti kandidaturu, ali vlast gubi izbore Očekujem da Srbija dobije status kandidata, ali to neće i ne može da znači bolji život za gradjane jer imamo korumpiranu i nesposobnu vlast, izjavio je zamenik predsednika Srpske ...

Vučić:srbija dobija kandidaturu, ali vlast gubi izbore

Kurir - 24.02.2012

Očekujem da Srbija dobije status kandidata, ali to neće i ne može da znači bolji život za građane jer imamo korumpiranu i nesposobnu vlast, rekao je funkcioner SNS BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke ( SNS ) Aleksandar ...

Bugari podržavaju kandidaturu Srbije

Glas javnosti - 24.02.2012

SOFIJA - Bugarska podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji i apeluje na sve partnere u EU da podrže Beograd, saopštilo je bugarsko ministarstvo inostranih poslova. Bugarska podržava Srbiju u dobijanju statusa kandidata za EU.

Vučić:Srbija će dobiti kandidaturu, ali vlast gubi izbore

Blic - 24.02.2012

Beograd - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali i da će stranke vladajuće koalicije nakon toga izgubiti na ...

"Korak bliži statusu kandidata"

B92 - 24.02.2012

Beograd -- "Rezultat dijaloga je ohrabrujući i sad očekujemo da će pozitivno uticati i na stav Saveta minstara kao i na stav šefova država EU", kaže predsednica Skupštine.

Delević: Značajan korak ka statusu kandidata

S media - 24.02.2012

Delević: Značajan korak ka statusu kandidata Dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine koji je postignut u Briselu značajan je korak ka dodeljivanju statusa kandidata Srbiji, izjavila je direktorka vladine kancelarije za evropske ...

SRS, DSS: Veleizdaja i poniženje

B92 - 24.02.2012

Beograd -- Potpredsednik SRS Dragan Todorović ocenio da je dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova "veleizdaja". Koštunica: Srbija je ponižena.

Cvetković: korak bliži statusu kandidata

Kurir - 24.02.2012

Danas možemo s optimizmom, možda je i malo reći s optimizmom, da očekujemo naredne dane, rekao premijer Srbije BANJALUKA - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izrazio je zadovoljstvo današnjim dogovorom Beograda i Prištine i optimizam ...

Ministri četiri zemlje predlažili: Status kandidata Srbiji

S media - 24.02.2012

Ministri četiri zemlje predlažili: Status kandidata Srbiji Nakon postignutog dogovora Beograda i Prištine, ministri spoljnih poslova Bugarske, Češke, Mađarske i Slovačke uputili pismo Ketrin Ešton u kojem predložu da se Srbiji dodeli ...

Špigel: Srbiji status kandidata za EU

Blic - 24.02.2012

Srbija sledeće nedelje u Briselu treba da dobije status kandidata za Evropsku uniju (EU), prenosi večeras nemački nedeljnik ''Špigel - onlajn'' pozivajući se na diplomatske krugove u Briselu.

SNS: Srbiji kandidatura i nova vlast

RTS - 24.02.2012

Očekujem da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU i da će stranke vladajuće koalicije doživeti poraz na izborima, kaže funkcioner SNS-a Aleksandar Vučić. Za bolji investicioni ambijent potrebne su promene, poručuje Vučić.

Za radikale dogovor veleizdaja

Beta - 24.02.2012

Tweet BRISEL, 24. februara 2012. (Beta) - Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je u petak da je dogovorom Beograda i Prištine Srbija uspela da ostvari svoju politiku i strateške ciljeve da se približi Evropskoj uniji i ...

Radikali: Dogovor u Briselu veleizdaja Srbije

R.S.Evropa - 24.02.2012

Potpredsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović ocijenio je danas da je dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova "veleizdaja" učinjena kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU.

Reagovanja na dogovor iz Brisela

RTS - 24.02.2012

Dogovor Beograda i Prištine predstavlja dobru osnovu za dobijanje statusa kandidata, ocenjuje većina političkih partija. Radikali poručili da dogovor predstavlja veleizdaju.

Status kandidata znak da je Srbiji mesto u EU

Beta - 24.02.2012

Tweet BEOGRAD, 24. februara 2012. (Beta) - Dodela statusa kandidata bila bi znak da će Srbija sigurno postati članica EU, dok bi odlaganje takve odluke imalo negativan uticaj na motivaciju za reforme, ocenio je direktor predstavništva ...

Vučić: Očekujemo status kanidata, ali ne i bolji život

Politika - 24.02.2012

BEOGRAD – Srpska napredna stranka očekuje da Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali smatra da to neće odmah doneti bolji život građanima, izjavio je zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

SRS: Veleizdaja zbog navodnog statusa

RTS - 24.02.2012

Dogovor Beograda i Prištine je "veleleizdaja" kako bi Srbija dobila "navodni" status kandidata, kojim će se mahati u predizbornoj kampanji, kaže potpredsednik radikala Dragan Todorović.

Dogovor sa Prištinom odbranio nacionalne interese Srbije

R.S.Evropa - 24.02.2012

Atmosfera u kojoj je kandidatura izgledala kao nedostižan cilj i scene kada je Beograd domaćine regionalnih susreta dovodio u nebrano grožđe uslovljavajući svoje učestovanje odsustvom kosovskih zvaničnika biće prošlost.

Značajni elementi za odluku o statusu kandidata

Beta - 24.02.2012

Tweet BERLIN, 24. februara 2012. (Beta) - Vlada Nemačke je u petak uveče pozdravila napredak u dijalogu Beograda i Prištine, i sporazume o upravljanju granicom i predstavljanju Kosova u regionalnim forumima, kao i uklanjanje barikada na ...

Dogovor u Briselu - veleizdaja Srbije ili početak normalizacije odnosa?

Vesti Online - 24.02.2012

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović ocenio je danas da je dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova "veleizdaja" učinjena kako bi Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU.

Status kandidata znak da je Srbiji mesto u EU

Vesti Online - 24.02.2012

Dodela statusa kandidata bila bi znak da će Srbija sigurno postati članica EU, dok bi odlaganje takve odluke imalo negativan uticaj na motivaciju za reforme, ocenio je direktor predstavništva Konrad Adenauer fondacije u Beogradu ...

Srbiji kandidatura, ali vlast gubi izbore

Vesti Online - 24.02.2012

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će Srbija dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ali i da će stranke vladajuće koalicije nakon toga izgubiti na izborima.

Reagovanja na dogovor Beograda i Prištine

Novi Magazin - 24.02.2012

Domaći i strani političari kao i zvaničnici Evropske unije pozdravili su danas postignuti dogovor Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju ističući da je pala poslednja prepreka da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.

Cvetković: Vlada čini sve da Srbija dobije status kandidata

Blic - 23.02.2012

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da ne želi da širi ni optimizam, niti pesimizam, ali želi da potvrdi da će Vlada učiniti sve što je moguće "u okviru ograničenja koja su poznata", kako bi Srbija dobila status ...

Cvetković:Ni optimista ni pesimista

B92 - 23.02.2012

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da nije ni optimista ni pesimista u pogledu dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU On je dodao da smatra da je Srbija već sada ispunila sve postavljene uslove za dobijanje ...

Cvetković: Srbija ispunila uslove za dobijanje kandidature

S media - 23.02.2012

Cvetković: Srbija ispunila uslove za dobijanje kandidature Nisam ni optimista ni pesimista u pogledu dobijanja statusa kandidata, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

Jovanović: Važno je da Srbija dobije kandidaturu

Blic - 23.02.2012

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da ima prostora za sporazum u Briselu koji bi omogućio dobijanje statusa kandidata za Srbiju i poručio da ta šansa ne sme biti propuštena oklevanjem, ...

Usijana diplomatija uoči odluke EU

B92 - 23.02.2012

Beograd -- Dok se u sedištu EU vode pregovori Beograda i Prištine, presudni za kandidaturu Srbije, diplomatija sve intenzivnije radi na relaciji Beograd-Brisel-Priština.

Todorović: Za Srbiju najbolje da ne dobije status

S media - 23.02.2012

Todorović: Za Srbiju najbolje da ne dobije status Status kandidata za Srbiju ne znači apsolutno ništa, potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović.

Svoboda: Status moguć i bez dogovora o predstavljanju Kosova

Blic - 23.02.2012

Beograd - - Šef grupe Socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Hanes Svoboda ocenio je da bi Srbija mogla da dobije status kandidata i ukoliko se ne postigne dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova ako se pokaže da nije ona odgovorna za ...

Nikolić: Nije mi jasno šta se dešava oko statusa

S media - 23.02.2012

Nikolić: Nije mi jasno šta se dešava oko statusa Tomislav Nikolić je rekao da bi voleo da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU, ali da ne zna ni koliko je daleko, niti koliko je blizu tome Predsednik Srpske napredne stranke ...

Svoboda: Srbija zaslužuje kandidaturu za EU

Kurir - 23.02.2012

Srbija zaslužuje da postane kandidat i niko na Kosovu nikakva grupa ne treba da ima veto na to da li će Srbija da dobije status kandidata ili ne, izjavio predsednik grupe socijalista i socijaldemokrata u EP BEOGRAD - Većina poslanika ...

Tadić razgovarao sa evropskim socijalistima (VIDEO)

S media - 23.02.2012

Tadić razgovarao sa evropskim socijalistima (VIDEO) Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa socijalistima iz Evropskog parlamenta o integracijama Srbije u EU.

SVOBODA: 55:45 u korist kandidature

Danas - 23.02.2012

Beograd - Mislim da su šanse Srbije da dobije status kandidata za članstvo u EU ovog trenutka 55:45. To će umnogome zavisiti od toga da li će doći do postizanja sporazuma u dijalogu Beograda i Prištine.

Sofija podržava kandidaturu Srbije

B92 - 23.02.2012

Sofija -- Bugarska podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji i apeluje na sve partnere u EU da takođe podrže Beograd. "Bugarska podržava Srbiju u dobijanju zvaničnog statusa kandidata za EU.

Bitka za status i u Beogradu i u Briselu

Novosti - 23.02.2012

Dok pregovori Beograd - Priština traju bez uspeha, nemački šef diplomatije sa Jeremićem i Tadićem. Vrh EU spreman da ”nagradi” Srbiju. Tahirijeva odbija dogovor o forumima NIŠTA još nije rešeno.

Nikolić: status daleko Ako je uslov nezavisnost Kosova

Kurir - 23.02.2012

Ako je uslov da dobijemo status kandidata to da ispunimo Tačijev zahtev da priznamo nezavisnost Kosova, onda nam je taj status ovog časa jako daleko, rekao je lider SNS BEOGRAD - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio ...

Francuska, italija i austrija: Srbiji dati status kandidata

Kurir - 23.02.2012

Beograd je dao vrlo konstruktivne predloge o uključivanju Kosova u regionalnu saradnju, uvažavajući stav obe strane o tom pitanju, navode ministri BEOGRAD, BRISEL - Ministri spoljnih poslova Francuske, Austrije i Italije uputili su pismo ...

Francuska, Italija i Austrija:Srbiji dati status

Prva Srpska TV - 23.02.2012

Ministri spoljnih poslova Francuske, Austrije i Italije uputili su pismo visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u kojem pozivaju da na predstojećem sastanku Savet EU dodeli Srbiji status kandidata za članstvo ...

Delević:Status kandidata zavisi od rezultata dijaloga

S media - 23.02.2012

Delević:Status kandidata zavisi od rezultata dijaloga Kada se završe razgovori sa Prištinom, znaćemo na čemu smo kada je u pitanju status kandidata, rekla je direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Šansa za EU kandidaturu ne sme biti propuštena

Kurir - 23.02.2012

Ne postoji slovo, zarez ili formulacija koja je dovoljno vredna da bi se zbog nje izgubio status kandidata, smatra Čedomir Jovanović BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da ima prostora ...

Cvetković: Srbija ispunila uslove za kandidaturu

Kurir - 23.02.2012

Premijer rekao da nije ni optimista ni pesimista u pogledu dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU BEOGRAD - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da nije ni optimista ni pesimista u pogledu dobijanja statusa kandidata za ...

SNS,SRS,LDP o potencijalnom statusu

B92 - 23.02.2012

Beograd -- Lider SNS-a Tomislav Nikolić kaže da je kandidatura daleko od Srbije, ukoliko je uslov da se ispuni zahtev Prištine. Todorović: Najbolje da ne dobijemo status.

Aselborn: Srbiji odmah dati status kandidata

S media - 23.02.2012

Aselborn: Srbiji odmah dati status kandidata Ukoliko se žele stabilnost i prosperitet u regionu, Srbiji odmah dodeliti status kandidata za prijem u Evropsku uniju, izjavio ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn.

Aselborn: Srbiji odmah dodeliti status kandidata za EU

Blic - 23.02.2012

Ministar spoljnih poslova Luksemburga Žan Aselborn smatra da bi Srbiji - i pored aktuelne dužničke krize koja potresa Evropsku uniju - odmah trebalo dodeliti status kandidata za članstvo, ukoliko se žele stabilnost i prosperitet u regionu.

Italija, Francuska i Austrija traže kandidaturu za Srbiju

EMG - 23.02.2012

Ministri spoljnih poslova Austrije, Francuske i Italije uputili pismo predstavnici EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton u kom ističu daje Srbija ispunila uslove za dobijanje statusa kandidata i pozivaju da Beogradu bude dodeljen status ...

Delević: Status kandidata zavisi od rezultata dijaloga Beograda i Prištine

Blic - 23.02.2012

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je danas da status kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji zavisi od rezultata dijaloga Beograda i Prištine.

Francuska, Italija i Austrija: Srbiji dati status kandidata

24online - 23.02.2012

Ministri spoljnih poslova Francuske, Austrije i Italije uputili su pismo visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u kojem pozivaju da na predstojećem sastanku Savet EU dodeli Srbiji status kandidata za članstvo ...

Podrška Srbiji za članstvo u EU

RTS - 23.02.2012

Poslanici Evropskog parlamenta, koji borave u Beogradu, rekli su da Srbija zaslužuje status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i da to misli većina poslanika u Evropskom parlamentu.

Dijalog sa Prištinom u senci kandidature

Politika - 23.02.2012

Boris Tadić o kandidaturi razgovarao sa Ketrin Ešton. – Nemačka sigurno ne blokira Srbiju, poručuje Miroslav Lajčak Dijalog Beograda i Prištine je vođen u senci diplomatskih aktivnosti koje se odnose na kandidaturu Srbije, a i u Prištini ...

Italija, Austrija i Francuska žele kandidaturu za Srbiju

R.S.Evropa - 23.02.2012

Šefovi diplomatija Austrije, Italije i Francuske pozvali su Ketrin Ešton da Srbiji dodeli status kandidata za članstvo u EU, pošto je ispunila sve uslove.

Stefanović: Nismo se približili statusu kandidata

R.S.Evropa - 23.02.2012

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović pred početak druge runde pregovora sa Prištinom u Briselu, izjavio je da se Srbija nije približila statusu kandidata i da je situacija jako teška.

Dijalog Beograd Priština prekinut nastavak popodne

R.S.Evropa - 23.02.2012

Razgovor Beograda i Prištine prekinut je zbog pauze za ručak i trebalo bi da bude nastavljen posle 14 sati, rečeno je agenciji Beta u izvorima Evropske unije u Briselu.

Srbija ispunila uslove

Beta - 23.02.2012

Tweet BEOGRAD, 23. februara 2012. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u četvrtak da nije ni optimista ni pesimista u pogledu dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, ali da smatra da je Srbija već sada ispunila sve ...

Asselborn: Srbiji odmah dati status kandidata

R.S.Evropa - 23.02.2012

Ministar vanjskih poslova Luksemburga Jean Asselborn smatra da bi Srbiji - i pored aktuelne dužničke krize koja potresa Evropsku uniju - odmah trebalo dodijeliti status kandidata za članstvo ukoliko se žele stabilnost i prosperitet u ...

Pismo ministara: Dajte Srbiji kandidaturu

Vesti Online - 23.02.2012

Ministri spoljnih poslova Austrije, Francuske i Italije uputili su pismo Evropskoj komisiji u kojem ističu da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje statusa kandidata i pozivaju Komisiju da Beogradu dodeli kandidaturu.

Važno je da Srbija dobije kandidaturu

Vesti Online - 23.02.2012

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da ima prostora za sporazum u Briselu koji bi omogućio dobijanje statusa kandidata za Srbiju i poručio da ta šansa ne sme biti propuštena oklevanjem, ...

Cvetković: Ispunili smo sve za dobijanje kandidature

Vesti Online - 23.02.2012

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da nije ni optimista ni pesimista u pogledu dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU, ali da smatra da je Srbija već sada ispunila sve postavljene uslove za dobijanje kandidature.

Status kandidata zavisi od dijaloga

Novi Magazin - 23.02.2012

Tanjug Status kandidata Srbije za članstvo u Evropskoj uniji zavisi od rezultata dijaloga Beograda i Prištine, rekla je danas direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Svoboda: Status i bez dogovora sa Kosovom

Vesti Online - 23.02.2012

Šef grupe Socijaldemokrata u Evropskom parlamentu Hanes Svoboda ocenio je da bi Srbija mogla da dobije status kandidata i ukoliko se ne postigne dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova, ako se pokaže da nije ona odgovorna za taj ...

Francuska, italija i austrija: Srbija ispunila uslove

Kurir - 22.02.2012

Beograd je imao veoma konstruktivne predloge za uključivanje Kosova u regionalnu saradnju, navodi se u pismu Ketrin Ešton koje su poslali Alan Žipe, Đulio Terci di Sant Agata i Mihael Špindeleger BRISEL - Srbija je ispunila sve uslove za ...

I peticije za kandidaturu Srbije

Mondo - 22.02.2012

Austrija, Francuska i Italija uputile zajedničko pismo Ketrin Ešton u kome traže da se Srbiji dodeli status kandidata za članstvo u EU. Ministri spoljnih poslova Austrije, Francuske i Italije uputili su danas pismo Evropskoj komisiji u ...

Dačić: Teško dati procenu o kandidaturi

S media - 22.02.2012

Dačić: Teško dati procenu o kandidaturi Dobijanje statusa kandidata bio bi veoma pozitivan korak za Srbiju, ali sve zavisi od dijaloga sa Prištinom, izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Francuska, Italija i Austrija: Srbiji dati status kandidata

Blic - 22.02.2012

Ministri spoljnih poslova Francuske, Austrije i Italije uputili su danas pismo visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u kojem pozivaju da na predstojećem sastanku Savet EU dodeli Srbiji status kandidata za ...

Francuska, Italija i Austrija: Srbija je zaslužila status kandidata!

S media - 22.02.2012

Francuska, Italija i Austrija: Srbija je zaslužila status kandidata! Ministri spoljnih poslova Francuske, Austrije i Italije uputili su pismo visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u kojem pozivaju da na ...

Status zavisi i od dogovora

B92 - 22.02.2012

Beograd -- Odluka o statusu kandidata umnogome zavisi od današnjih pregovora, rekla je Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije.

Teško ćemo do kandidature

Kurir - 22.02.2012

I ako ispuni sve tražene uslove, Srbiji neće biti dodeljen status kandidata za članstvo u EU zbog jakog lobiranja albanske strane BEOGRAD - Albanci u prednosti! Lobiranje Albanaca u EU da se Srbiji u martu ne dodeli status kandidata za ...

"Srbija zaslužuje status kandidata"

B92 - 22.02.2012

Beograd -- Ambasador Španije u Srbiji Arturo Laklaustra Beltran izrazio je uverenje da će Srbija 1. marta dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Dačić: Teško dati procenu o kandidaturi

Blic - 22.02.2012

- Dobijanje statusa kandidata bio bi veoma pozitivan korak za Srbiju, ali teško je dati procenu da li će Beograd u martu dobiti status kandidata za članstvo u EU, izjavio je ptpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica ...

Dačić: Teško dati procenu o EU

B92 - 22.02.2012

Beograd -- Potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio za "Vesti" da je teško dati procenu hoće li Srbija dobiti kandidaturu za EU i da sve zavisi od dijaloga u Briselu.

Austrija za kandidaturu Srbije

B92 - 22.02.2012

Beograd -- Ambasador Austrije u Beogradu Klemens Koja kaže da će ta zemlja glasati za dodeljivanje statusa kandiatat Srbiji na Savetu ministara u Briselu krajem februara.

Danska: Srbija pripada EU

B92 - 22.02.2012

Beograd -- Ambasadorka Danske u Beogradu Mete Kjuel Nilsen kaže da ta zemlja, koja trenutno predsedava EU, podržava dodeljivanje statusa kandidata Srbiji za članstvo u EU.

"Srbiji odmah dodeliti kandidaturu"

B92 - 22.02.2012

Beograd -- Šef diplomatije i vicepremijer Luksemburga Žan Aselborn kaže da bi Srbiji odmah trebalo dodeliti kandidaturu, ako se žele stabilnost i prosperitet u regionu.

"EU da odobri kandidaturu Srbiji"

B92 - 22.02.2012

Beograd -- Šefovi diplomatija Austrije, Italije i Francuske pozvali su Savet ministara EU da Srbiji dodeli status kandidata za članstvo u EU, pošto je ispunila sve uslove.

Aselborn: Nemačka će morati da popusti

Novosti - 22.02.2012

Ministar spoljnih poslova Luksemburga, za „Novosti“, o procesu evropskih integracija Srbije: "Treba omogućiti zemlji, koja ima centralni položaj i značaj na Balkanu, da dobije status kandidata" LUKSEMBURG, država koja spada u privilegovani ...

Italija, Austrija, i Francuska žele kandidaturu za Srbiju

Beta - 22.02.2012

Tweet BEOGRAD, 22. februara 2012. (Beta) - Ministri spoljnih poslova Austrije, Francuske i Italije uputili su u sredu pismo Evropskoj komisiji u kojem pozivaju Komisiju da Beogradu dodeli kandidaturu jer ocenjuju da je Srbija ispunila sve ...

Srbija ispunila uslove

RTS - 22.02.2012

Šefovi diplomatija Francuske, Italije i Austrije u pismu visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton ocenjuju da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Pregovori Srbije i Kosova

R.S.Evropa - 22.02.2012

Novi krug pregovora između Srbije i Kosova, koji su za Srbiju iznimno važni zbog dobivanja statusa kandidata, trebali bi početi u Bruxellesu. Čelnici EU-a odgodili su u prosincu odluku o kandidatskom statusu Srbije te zatražili napredak u ...

Pariz, Beč, Rim: Dodeliti Srbiji status kandidata

Novi Magazin - 22.02.2012

Šefovi diplomatija Francuske, Austrije i Italije uputili su pismo visokoj predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton u kojem pozivaju da na predstojećem sastanku Savet EU dodeli Srbiji status kandidata za članstvo u ...

Žipe: Srbija zaslužila status kandidata za EU

EMG - 21.02.2012

Ministar Francuske za spoljne poslove Alen Žipe izjavio da je Srbija zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. Žipe je za Večernje novosti ocenio da je Srbija ostvarila veliki napredak u oblastima političkih reformi, u ...

Od metroa tri putića

E-Novine - 21.02.2012

Ako je verovati dopisništvu Večernjih novosti, Sarkozijev ministar spoljnih poslova Francuske Alan Žipe, ustanovio je nekako baš pred parlamentarne izbore u Srbiji, da je Beograd pokazao odlučnost za napredak u dijalogu, u saradnji sa ...

"Srbiji kandidatura i bez dogovora"

B92 - 21.02.2012

Beograd -- Evropski savet mogao bi da odobri Srbiji status kandidata za članstvo u EU i bez dogovora o regionalnom predstavljanju Kosova, kaže britanski novinar Tim Džuda.

Metro u Beogradu biće revolucija

B92 - 21.02.2012

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe kaže da će projekat metroa u Beogradu napraviti pravu revoluciju u svakodnevnom životu građana Beograda.

Evropski put Srbije nema alternativu

Beta - 21.02.2012

Tweet BEOGRAD, 21. februara 2012. (Beta) - Negativna odluka o statusu kandidata za Srbiju mogla bi da demotiviše deo srpskog društva koji se zalaže za reforme, ocenio je direktor Fridrih Ebert fondacije u Beogradu Mihael Erke.

Žipe: Metro u Beogradu biće prava revolucija

24online - 21.02.2012

Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe izjavio je da će projekat metroa u Beogradu, koji je upisan u Sporazum o strateškom partnerstvu između Srbije i Francuske, potpisanom u aprilu prošle godine, napraviti pravu revoluciju u ...

Presudna runda dijaloga, Nemačka traži dogovor danas

Novi Magazin - 21.02.2012

U Briselu se danas održava nova runda pregovora Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju a prema nezvaničnim saznanjima Nemačka traži da se sporazum postigne upravo tokom ovog sastanka.

Žipe: Prvo granica s Kosovom, pa onda EU

Vesti Online - 21.02.2012

Ministar spoljnih poslova Francuske Alan Žipe izjavio je beogradskim medijima da je Srbija zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Berlin traži dogovor danas

Danas - 20.02.2012

Brisel, Priština, Beograd - Nemačka zbog, navodno, unutrašnjih političkih razloga i procedura traži da se sporazum o regionalnom predstavljanju Kosova postigne danas, u devetoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, nezvanično saznaje Danas u ...

Žipe: Srbija je zaslužila status

Novosti - 20.02.2012

Ekskluzivno: Ministar spoljnih poslova Francuske: "Beograd pokazao odlučnost za napredak u dijalogu, saradnji sa Hagom, reformama. Treba se usredsrediti na upravljanje granicama i na učešće Kosova na forumima PARIZ OD STALNOG DOPISNIKA ...

Žipe: Srbija zaslužila kandidaturu

B92 - 20.02.2012

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe izjavio je da je Srbija zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. "Srbija je zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji", rekao je Žipe Večernje novosti.

Žipe: Srbija zaslužila status kandidata za EU

S media - 20.02.2012

Žipe: Srbija zaslužila status kandidata za EU Ministar spoljnih poslova Francuske o evropskim integracijama Srbije, odnosima s Kosovom i ekonomskoj krizi: "Beograd pokazao odlučnost za napredak u dijalogu, saradnji sa Hagom, reformama.

Berlin traži dogovor danas

S media - 20.02.2012

Berlin traži dogovor danas Berlin zbog unutrašnjih političkih razloga i procedura želi sporazum odmah. Pojedine članice EU mogle bi da pokrenu pitanje uklanjanja barikada. Srbi sa severa KiM i D S S insistiraju da se pregovori odlože.

Dačić: Pismo Kosova protiv kandidature Srbije

EMG - 20.02.2012

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić izjavio da je Vlada Kosova poslala pismo svim članicama EU u kom je predložila da Srbiji ne bude odobren status kanidata i u kom je Beograd okrivila za neuspeh dijaloga.

Dačić: Priština traži od EU da Srbiji ne odobri status kandidata

R.S.Evropa - 20.02.2012

Vlasti u Prištini zatražile su od zemalja Evropske unije da Srbiji ne odobre status kandidata, jer u dijalogu Beograda s Prištinom nije postignut suštinski napredak, izjavio je sinoć zamenik srpskog premijera Ivica Dačić.

Srbija zaslužila status kandidata

Beta - 20.02.2012

Tweet BEOGRAD, 20. februara 2012. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe izjavio je da je Srbija zaslužila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Srbija zaslužuje da dobije status kandidata

Politika - 20.02.2012

Šta još Srbija treba da uradi kako bi prvog marta na sastanku Evropskog saveta dobila status kandidata za članstvo u EU? Evropski savet je u decembru odredio tri vrlo jasna kriterijuma za status kandidata: 1.

Srbija zaslužila status kandidata

Novi Magazin - 20.02.2012

Novosti Srbija je zaslužila da dobije status kandidata za EU jer je ostvarila veliki napredak u oblastima političkih reformi, saradnje sa Haškim tribunalom i dijalogu sa Kosovom, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe.