TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Sve karte na napad

RTS - 03.07.2011

NATO pojačao akcije na zapadu Libije, pokušavajući da stvori prostor za napad ustanika na Tripoli. Francuska obećala još oružja pobunjenicima. Tajni dogovor Amerike i pobunjenika, specijalci SAD u pripravnosti.

Hilari Klinton: Gadafi da ode odmah

Press - 03.07.2011

Američka državna sekretarka Hilari Klinton zatražila je juče ponovo da libijski vođa Moamer Gadafi ode sa vlasti, nakon što je zapretio da će pokrenuti napade na Evropu ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na Libiju Klintonova, koja je ...

Džalil: Gadafi može da ostane u Libiji ako preda vlast

24online - 03.07.2011

Lider libijskih pobunjenika Mustafa Abdel Džalili izjavo je danas u Bengaziju da Muamer Gadafi može da se penzioniše i ostane u Libiji ukoliko zvanično podnese ostavku i pritstane na međunarodni nadzor.

Gadafi može da ostane u Libiji ako preda vlast

Blic - 03.07.2011

Lider libijskih pobunjenika Mustafa Abdel Džalil izjavo je danas u Bengaziju da Muamer Gadafi može da se penzioniše i ostane u Libiji ukoliko zvanično podnese ostavku i pritstane na međunarodni nadzor.

Džalil: gadafi može u penziju ako preda vlast

Kurir - 03.07.2011

BENGAZI - Lider libijskih pobunjenika Mustafa Abdel Džalili izjavo je u Bengaziju da Muamer Gadafi može da se penzioniše i ostane u Libiji ukoliko zvanično podnese ostavku i pritstane na međunarodni nadzor.

Turska priznala pobunjenički libijski savet

Blic - 03.07.2011

BENGAZI - Turska smatra da je Prelazni nacionalni savet legitimni predstavnik naroda Libije, izjavio je danas u Bengaziju, sedištu libijskog pobunjeničkog saveta, šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu.

Afrika ignoriše poternicu za Gadafijem

Politika - 03.07.2011

Libijski pobunjenici istakli da je Afrička unija novom mirovnom inicijativom prvi put prepoznala želju Libijaca za demokratijom Upitan da oceni da li i kada se može očekivati da Muamer el Gadafi kapitulira, Luis Moreno Okampo je pre ...

Ofanziva Gadafijevih snaga

Prva Srpska TV - 03.07.2011

Libijska vojska otpočela strahovitu ofanzivu kod Bin Džavada, istočno od Tripolija, angažujući, pored jake artiljerijske podrške, i jurišne helikoptere.

Gadafi ostaje u Libiji - ako preda vlast

Vesti Online - 03.07.2011

Lider libijskih pobunjenika Mustafa Abdel Džalili izjavo je u Bengaziju da Moamer Gadafi može da se penzioniše i ostane u Libiji ukoliko zvanično podnese ostavku i pritstane na međunarodni nadzor.

Turska priznala libijske pobunjenike

Vesti Online - 03.07.2011

Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu izjavio je danas u Bengaziju da njegova zemlja priznaje pobunjenički Prelazni nacionalni savet kao jedinog legitimnog predstavnika Libije.

Gadafi preti

RTS - 02.07.2011

Libijski lider zapretio da će napasti Evropu ukoliko NATO nastavi da bombraduje Libiju. Posle govora usledila serija eksplozija u Tripoliju. Osam snažnih detonacija u Misurati. Sudanske trupe upale u Libiju.

Gadafi preti napadima na Evropu

DW - 02.07.2011

Zbunjujuće poruke libijskog vladara, još jednom. U jednoj svojoj izjavi Moamer Gadafi Evropi preti osvetom. Za to vreme, Afrička unija priprema novi mirovni plan za Libiju, ali bez Gadafija.

Španija i SAD najavljuju nastavak akcije protiv Gadafija

24online - 02.07.2011

Američke i španske vlast isaopštile su danas da ih pretnje libijskog lidera Moamera Gadafija napadima u Evropi neće odvratiti od akcije zaštite civila u Libiji i primoravanja Gadafija da sidje s vlasti.

Španija i SAD najavljuju nastavak akcije protiv Gadafija

Blic - 02.07.2011

Američke i španske vlasti saopštile su danas da ih pretnje libijskog lidera Moamera Gadafija napadima u Evropi neće odvratiti od akcije zaštite civila u Libiji i primoravanja Gadafija da sidje s vlasti.

Gadafi preti napadima na Evropu

B92 - 02.07.2011

Tripoli -- Libijski lider Moamer Gadafi zapretio je da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Afrička unija protiv hapšenja Moamera Gadafija

Blic - 02.07.2011

MALABO - Afrička unija pozvala je sve države članice da zanemare nalog za hapšenje Moamera Gadifija, koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu i na taj način znatno umanjila izglede da libijski vođa bude izveden pred međunarodni ...

"Evropo, napašćemo te kao skakavci"

Vesti Online - 02.07.2011

Libijski lider Moamer Gadafi zapretio je danas da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Gadafi preti napadima na Evropu

E-Novine - 02.07.2011

Libijski lider Moamer Gadafi zapretio je da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Afrikanci neće da hapse Gadafija

Vesti Online - 02.07.2011

Afrička unija (AU) odlučila je na samitu u Malabou da njene članice neće sprovesti zahtev Međunarodnog krivičnog suda za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija.

Afrička unija neće sprovesti zahtjev za hapšenje Gadafija

R.S.Evropa - 02.07.2011

Afrička unija (AU) odlučila je u petak na samitu u Malabou da njene članice neće sprovesti zahtjev Međunarodnog krivičnog suda za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija.

Gadafi zapretio napadima u Evropi

EMG - 02.07.2011

Libijski lider Moamer el Gadafi zapretio je da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Gadafi preti napadima na Evropu

Prva Srpska TV - 02.07.2011

Libijski vođa Moamer Gadafi zapretio je da će izvršiti napade na Evropu ukoliko NATO ne obustavi kampanju vazdušnih napada na Libiju. "Ovi ljudi (Libijci) su u stanju da jednoga dana prebace ovu borbu...

Španija i SAD najavljuju nastavak akcije protiv Gadafija

R.S.Evropa - 02.07.2011

Američke i španske vlasti saopštile su danas da ih prijetnje libijskog lidera Moamera Gadafija napadima u Evropi neće odvratiti od akcije zaštite civila u Libiji i primoravanja Gadafija da siđe s vlasti.

NATO nastavlja sa napadima na zapadu Libije

R.S.Evropa - 02.07.2011

NATO je danas saopštio da je pojačao vazdušne napade na zapadu Libije, koji je još uvijek većim dijelom pod kontrolom libijske vojske i lidera Moamera Gadafija.

Gadafi preti NATO

Nadlanu - 02.07.2011

Gadafi se putem telefona obratio pristalicama okupljenim na Zelenom trgu u Tripoliju gde je bilo nekoliko hiljada ljudi. "Savetujemo vas da se povučete pre nego što se suočite s katastrofom" , rekao je Gadafi, dok su njegove pristalice ...

Gadafijeva ćerka: Režim razgovara sa pobunjenicima

Blic - 01.07.2011

TRIPOLI - Kćerka libijskog vođe Moamera Gadafija, Ajša Gadafi izjavila je danas francuskom informativnom kanalu "Frans 2" da režim njenog oca ima direktne i indirektne kontakte sa libijskim pobunjenicima o rešavanju situacije u zemlji.

Francuska snabdeva Libijce oružjem

Press - 01.07.2011

Portparol generalštaba francuske vojske Tjeri Birkar potvrdio je informaciju dnevnog lista „Figaro" prema kome su francuski avioni počeli pomoću padobrana da snabdevaju libijske pobunjenike lakim naoružanjem Pobuna...

Gadafi pregovara s pobunjenicima?

B92 - 01.07.2011

Tripoli -- Ćerka libijskog lidera Moamera Gadafija tvrdi da režim njenog oca ima direktne i indirektne kontakte s pobunjenicima o rešavanju krize u zemlji.

Pobunjenici uzmiču

RTS - 01.07.2011

Libijska vojska, uz kanonadu projektiola, naterala ustanike na povlačenje na južnom frontu. Gadafijeva ćerka tvrdi da se vode direktni i indirektni pregovori vlasti u Tripoliju i pobunjenika.

Libija: Nismo ubijali demonstrante

B92 - 01.07.2011

Tripoli -- Seif el Islam Gadafi kaže da ni on ni njegov otac Muamer Gadafi nisu naredili ubijanje demonstranata, za šta ih optužuje tužilaštvo Međunarodnog krivičnog suda.

Gadafijev sin: ni otac ni ja nismo naredili ubijanja

Kurir - 01.07.2011

TRIPOLI - Sin Muamera Gadafija, Saif al Islam Gadafi, za kojim je izdat međunarodni nalog za hapšenje, izjavio je da ni on, ni njegov otac nisu naredili ubijanje demonstranata, za šta ih optužuje tužilaštvo Međunarodnog krivičnog suda.

AU: Bez Gadafija na razgovorima o okončanju sukoba

Blic - 01.07.2011

MALABO - Mirovni plan koji su danas u Malabu dogovorili afrički lideri na samitu Afričke unije (AU) isključuje prisustvo libijskog vođe Moamera Gadafija na razgovorima kojima bi se okončali četvoromesečni sukobi u Libiji.

Gadafi: NATO neka se povuče ili će se suočiti sa katastrofom

Blic - 01.07.2011

TRIPOLI – Libijski lider Moamer Gadafi poručio je danas svojim pristalicama na skupu u Tripoliju da će ostati na čelu države i upozorio savez na čijem je čelu NATO da prekine vazdušne napade ili će se suočiti sa katastrofom.

Gadafi zapretio evropskim zemljama

B92 - 01.07.2011

Tripoli, Malabo -- Libijski lider Moamer Gadafi zapretio da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Gadafi zapretio napadima u Evropi

Politika - 01.07.2011

TRIPOLI – Libijski lider Moamer Gadafi zapretio je danas da će n njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Moamer Gadafi zapretio napadima u Evropi

Blic - 02.07.2011

TRIPOLI – Libijski lider Moamer Gadafi zapretio je danas da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Gadafi zapretio napadima u Evropi

24online - 01.07.2011

Libijski lider Moamer Gadafi zapretio je danas da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Žipe: Svim sredstvima protiv Gadafija

Press - 01.07.2011

Francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe izjavio je juče u Moskvi da su u cilju zaštite civilnog stanovništva u Libiji legitimna sva sredstva i da su o planovima Francuske da isporučuje oružje libijskim pobunjenicima obavešteni ...

''Ubijaju civile kako bi Sarkozi dobio izbore''

Vesti Online - 01.07.2011

Kćerka libijskog vođe Moamera Gadafija, Aiša Gadafi izjavila je danas francuskom informativnom kanalu "Frans 2" da režim njenog oca ima direktne i indirektne kontakte sa libijskim pobunjenicima o rešavanju situacije u zemlji.

Gadafijeva ćerka:Pregovaramo sa pobunjenicima

Prva Srpska TV - 01.07.2011

Kćerka libijskog vođe Moamera Gadafija, Ajša Gadafi izjavila je francuskom informativnom kanalu "Frans 2" da režim njenog oca ima direktne i indirektne kontakte sa libijskim pobunjenicima o rešavanju situacije u zemlji.

Žipe:Libijskoj opoziciji naoružanje za samoodbranu

R.S.Evropa - 01.07.2011

Naoružanje koje je Francuska isporučila libijskim pobunjenicima radi borbe protiv snaga lojalnih Moameru Gadafiju namijenjeno je za "samoodbranu" i u skladu je sa rezolucijom UN, izjavio je danas francuski ministar inostranih poslova Alen ...

Gadafijev sin negira navode Međunarodnog tribunala

R.S.Evropa - 01.07.2011

Sin libijskog lidera Moamera Gadafija Saif Al Islam negirao je danas da je on ili njegov otac izdao naređenje za ubistvo demonstrata civila, kako se navodi u optužnici Međunarodnog tribunala.

Pariz uzdanica pobunjenika

Danas - 01.07.2011

Tripoli - Libijski pobunjenici u Misurati saopštili su da vode pregovore s Francuskom o isporuci oružja i municije kako bi stekli prednost nad snagama lidera države Muamera el Gadafija.

Afrička unija: Gadafi ne treba da učestvuje u pregovorima

R.S.Evropa - 01.07.2011

Ššefovi afričkih država ocijenili su danas na samitu u Malabou, u Ekvatorijalnoj Gvineji, da libijski lider Muamer Gadafi ne treba da učestvuje u pregovorima za izlazak zemlje iz krize.

Afrika izostavila Gadafija, on preti Evropi

Mondo - 01.07.2011

Mirovni plan sa samitu Afričke unije isključuje prisustvo libijskog vođe Moamera Gadafija na razgovorima o okončanju četvoromesečnih sukoba u Libiji. Gadafi preti napadima Libijaca po Evropi.

Moamer Gadafi zaprijetio napadima u Evropi

R.S.Evropa - 01.07.2011

Libijski lider Moamer Gadafi zaprijetio je danas da će njegove pristalice izvesti napade u Evropi ukoliko NATO ne obustavi vazdušne napade na njegovu zemlju.

Za ustanike i Al Kaidu?

RTS - 30.06.2011

Flourescentni prsluci za zaštitu pobunjenika od napada NATO aviona. Snažna eksplozija u Bengaziju. NATO održao hitan sastanak posle otkrića da je Francuska tajno naoružavala ustanike u Libiji, protivno Rezoluciji UN.

Francuska naoružavala pobunjenike

B92 - 30.06.2011

Pariz -- Portparol generalštaba francuske vojske Tjeri Birkard potvrdio informaciju dnevnog lista "Figaro" da je Francuska tajno naoružavala libijske pobunjenike.

Na listi najtraženijih deset Afrikanaca

Blic - 30.06.2011

HAG - Međunarodni krivični sud u Hagu (MKS) izdao je u ponedeljak naloge za hapšenje Moamera el Gadafija, njegovog sina Seifa el Islama i libijskog šefa obaveštajne službe Abdulaha el Sanusija za zločine protiv čovečnosti.

Francuskim oružjem protiv Gadafija

Politika - 30.06.2011

Prema izveštajima agencija Pariz, London, Tripoli, Peking – Saznanje francuskog „Figaroa” da je zvanični Pariz počeo da dostavlja oružje libijskim pobunjenicima koji se bore protiv snaga lojalnih pukovniku Muamaeru el Gadafiju juče je ...

Francuska naoružavala Libijske pobunjenike

R.S.Evropa - 30.06.2011

Portparol generalštaba francuske vojske Tjeri Birkard potvrdio informaciju dnevnog lista "Figaro" da je Francuska tajno naoružavala libijske pobunjenike.

Francuska naoružava libijske pobunjenike i deli Gadafjev novac

Vesti Online - 30.06.2011

Portparol generalstaba francuske vojske Tjeri Birkard potvrdio je informaciju dnevnog lista Figaro prema kome su francuski avioni počeli, uz pomoć padobrana, da snabdevaju libijske pobunjenike lakim naoružanjem.

Žene u crnom traže da Međunarodni sud optuži Gadafija

24online - 29.06.2011

Žene u crnom zatražile su danas od Međunarodnog krivičnog suda da optuži libijskog lidera Moamera Gadafija za korišćenje silovanja kao taktike rata.

Francuska naoružava ustanike

RTS - 29.06.2011

Nova greška NATO-a, u Tavragi ubijeno osam civila, javila libijska televizija. Francuska, padobranima, dotura pobunjenicima oružje, u pokušaju da organizuje ustanak u Tripoliju. Ustanici zarobili veliku količinu oružja.

Francuska priznala naoružavanje libijskih pobunjenika

Blic - 29.06.2011

PARIZ - Francuska je danas saopštila da je slala naoružanje libijskim civilima koji su bili pod opsadom snaga lojalnih libijskom vođi Moameru Gadafiju i prva je članica NATO-a koja je objavila da je naoružavala pobunjenike.

Francuska priznala da je naoružavala libijske pobunjenike

Kurir - 29.06.2011

PARIZ - Francuska je saopštila da je slala naoružanje libijskim civilima koji su bili pod opsadom snaga lojalnih libijskom vođi Muameru Gadafiju i prva je članica NATO koja je objavila da je naoružavala pobunjenike.

Libija neće da hapsi Gadafija!

ALO - 29.06.2011

Libijske vlasti odbacile su odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Moamera el Gadafija i saopštile da MKS za to nije nadležan.

Gadafi ne priznaje haški sud

Glas javnosti - 29.06.2011

TRIPOLI - Libijske vlasti odbacile su odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Muamera Gadafija, jer to, kako su navele, nije u njegovoj nadležnosti.

Uspeh pobunjenika

Danas - 29.06.2011

Tripoli - Libijski pobunjenici zauzeli su značajan kompleks podzemnih skladišta oružja koje su kontrolisale snage Muamera el Gadafija na zapadu države.

Žene u crnom traže da se Gadafiju sudi

Vesti Online - 29.06.2011

Žene u crnom zatražile su danas od Međunarodnog krivičnog suda da optuži libijskog lidera Moamera Gadafija za korišćenje silovanja kao taktike rata.

Gadafi ne haje za optužbe

RTS - 28.06.2011

Libija odbacila optužbe protiv Gadafija i još dvojice zvaničnika, navodeći da Međunarodni krivični sud nema jurisdikciju nad događajima u toj državi.

Libija ne priznaje odluku MKS

B92 - 28.06.2011

Tripoli -- Libijske vlasti odbacile odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Muamera el Gadafija i saopštile da MKS za to nije nadležan.

Libijske vlasti odbile da uhapse Gadafija

Blic - 28.06.2011

Libijske vlasti odbacile su odluku Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje Muamera al Gadafija i saopštile da MKS za to nije nadležan.

U Bengaziju slavlje zbog naloga za hapšenje Gadafija

24online - 28.06.2011

Više hiljada ljudi na ulicama Bengazija, uporišta libijskih pobunjenika, proslavljalo je uz pesmu i ples izdavanje naloga za hapšenje libijskog vođe Moamera Gadafija, koji je pred Međunarodnim krivičnim sudom (MKS) optužen za zločine ...

Gadafi kao Milošević

DW - 28.06.2011

„To je zapravo već viđeno“, piše Der noje tag o činjenici da je Gadafi stavljen na optužnicu Međunarodnog suda i to tokom bombardovanja svoje zemlje. Prvi predsednik kome su stizale bombe i optužnica bio je Milošević.

Gadafi ne priznaje Haški sud

24online - 28.06.2011

Libijske vlasti odbacile su odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Moamera el Gadafija, jer to, kako su navele, nije u njegovoj nadležnosti.

Kina nije podržala nalog za hapšenje Gadafija

24online - 28.06.2011

Kina nije eksplicitno podržala međunarodni nalog za hapšenje libijskog lidera Muamara Gadafija, koji je Međunarodni krivični sud izdao optužujući ga za zločine protiv čovečnosti, zbog ubijanja civila koji su se digli protiv njega.

NATO neće stati dok god je Gadafi živ i na čelu Libije

Blic - 28.06.2011

Juče se navršilo 100 dana od kada je počela intervencija međunarodnih snaga NATO na Libiju kako bi se olakšalo napredovanje pobunjenika i ubrzalo svrgavanje libijskog vođe Moamera Gadafija.

Gadafi ne priznaje Haški sud

Kurir - 28.06.2011

TRIPOLI - Libijske vlasti odbacile su odluku Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Muamera Gadafija, jer to, kako su navele, nije u njegovoj nadležnosti.

Put za Tripoli

RTS - 28.06.2011

Pobunjenici jurišaju put Tripolija, pomognuti NATO avijacijom. Pobunjenici zaplenili veliki količinu oružja nedaleko od Nafuse. Linija fronta na 50 kilometara od prestonice. Libija tvrdi da je MSP "maska za pokušaj ubistva Gadafija".

Greška NATO-a, devet mrtvih

RTS - 28.06.2011

Devet civila, uključujući dvoje dece, ubijeno u bombardovanju Tripolija. NATO priznao grešku. Krivci najverovatnije Francuzi. Libija upozorava na "globalni džihad" protiv Zapada. Zakulisni pregovori o miru u Libiji.

Još jedna greška NATO-a, 15 mrtvih

RTS - 28.06.2011

Najmanje 15 civila poginulo, dok je više od 20 ranjeno u najnovijem vazdušnom udaru koalicionih aviona u Bregi. Ciljevi u Bregi legitimni, saopštio kanadski general Šarl Bušard.

NATO: Gadafiju treba da se sudi, nije na NATO-u da ga uhaspi

Blic - 28.06.2011

BRISEL - Zadatak NATO-a nije da uhapsi libijskog lidera Moamera Gadafija i njegove saradnike, ali njima treba da se sudi zbog onoga za šta su optuženi, ocenila je danas Zapadna vojna Aljansa.

Kina nije podržala nalog za hapšenje Gadafija

Press - 28.06.2011

Kina nije eksplicitno podržala međunarodni nalog za hapšenje libijskog lidera Muamera Gadafija, koji je Međunarodni krivični sud izdao optužujući ga za zločine protiv čovečnosti zbog ubijanja civila koji su se digli protiv njega.

Ratko i Radovan čekaju Gadafija!

ALO - 28.06.2011

Međunarodni krivični sud izdao je nalog za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija zbog navodnih zločina protiv čovečnosti počinjenih nad protivnicima režima! S druge strane, pobunjeničke snage uz podršku NATO avijacije stigle su na 80 ...

NATO uništio Gadafijev autobus

Mondo - 28.06.2011

NATO je odavno postao izgleda ličan u napadima na libijski režim, pa je tako najnovija meta bio Gadafijev autobus. Luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju uništen je u ...

Tripoli gori, nalog sa hap�enje Gadafija

Mondo - 28.06.2011

Dve jake eksplozije dogodile su se danas u blizini rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija u Tripoliju, dok je Me?unarodni krivi?ni sud izdao nalog za hapšenje libijskog lidera.

NATO uni�tio Gadafijev autobus

Mondo - 28.06.2011

NATO je odavno postao izgleda li?an u napadima na libijski režim, pa je tako najnovija meta bio Gadafijev autobus. Luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju uništen je u ...

Hag izdao nalog za hapšenje Gadafija

Glas javnosti - 28.06.2011

HAG - Sudije Međunarodnog krivičnog suda (ICC) naredile su hapšenje libijskog vođe Muamera Gadafija, njegovog sina Seifa al Islama i šefa obaveštajne službe Abdulaha al Sanusija zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

Libijske vlasti odbile da uhapse Gadafija

R.S.Evropa - 28.06.2011

Libijske vlasti odbacile su odluku Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje Muamera al Gadafija i saopštile da MKS za to nije nadležan.

Lavrov za nepristranu istragu o Gadafiju

R.S.Evropa - 28.06.2011

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov izrazio je očekivanje Rusije da će istraga Međunarodnog krivičnog suda (ICC) u odnosu na libijskog lidera Moamera Gadafija biti “nepristrana i nepolitizirana”, kao i da nalog za hapšenje Gadafija neće ...

Gadafi ne priznaje Haški sud, Kina suzdržana

Mondo - 28.06.2011

Libijske vlasti tvrde da Gadafi nema formalnu funkciju u vladi i nema veze sa optužbama Međunarodnog krivičnog suda. Kina se eksplicitno nije izjasnila da podržava nalog za hapšenje a Rusija se "nada da to neće doneti nove probleme".

NATO će pojačati napade u Libiji

R.S.Evropa - 28.06.2011

Zadatak NATO-a nije da uhapsi libijskog lidera Moamera Gadafija i njegove suradnike, ali njima treba suditi zbog onoga za što n su optuženi, ocijenila je danas vojna Aljansa.

Gadafi ne priznaje Haški sud

Nadlanu - 28.06.2011

"Libija ne prihvata odluku MKS, koji je sredstvo zapadnog sveta za procesuiranje lidera iz Trećeg sveta" , izjavio je ministar pravde Muhamed el-Kamudi na konferenciji za novinare u Tripoliju.

Pobunjenici napreduju ka Tripoliju

B92 - 27.06.2011

Tripoli -- Uoči 100 dana misije NATO-a u Libiji, snage Moamera Gadafija i pobunjenici sukobili se na oko 80 kilometara jugozapadno od prestonice Tripolija.

Libija - 100 dana rata

RTS - 27.06.2011

Bitka za Libiju sve bliža Tripoliju. Pobunjenici na 80 kilometara od prestonice. Međunarodni krivični sud o nalogu za hapšenje Moamera Gadafija zbog ratnih zločina. Pregovori o miru odmakli. Bombardovanje traje 100 dana.

Jake eksplozije u centru Tripolija

Blic - 27.06.2011

Dve jake eksplozije odjeknule su danas u blizini rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija u Tripoliju, prenose agencije. Iznad Gadafijevog kompleksa Bab al Azizija, gde pristalice režima svakodnevno drže okupljanja u znak podrške svom ...

U Hagu izdat nalog za Gadafijevo hapšenje

24online - 27.06.2011

Sudije Međunarodnog krivičnog suda danas su naredile hapšenje libijskog vođe Moamera el Gadafija, njegovog sina Seifa al Islama i šefa obaveštajne službe Abdulaha al Sanusija zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

Hag naredio Gadafijevo hapšenje

B92 - 27.06.2011

Hag -- Sudije Međunarodnog krivičnog suda naredile su hapšenje Moamera Gadafija, njegovog sina i šefa obaveštajne službe zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

100 dana bombardovanja Libije

B92 - 27.06.2011

Bengazi -- Stotinu dana od početka ofanzive NATO na Libiju, pobunjenici pokušavaju da stignu doTripolija, lider Moamer Gadafi još je na vlasti, a sukobi i dalje traju. Ofanziva Vašingtona, Pariza i Londona, pod mandatom UN, počela je 19.

HAG izdao nalog za hapšenje Gadafija

Kurir - 27.06.2011

HAG - Sudije Međunarodnog krivičnog suda (ICC) naredile su hapšenje libijskog vođe Muamera Gadafija, njegovog sina Seifa al Islama i šefa obaveštajne službe Abdulaha al Sanusija zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

EU podržala nalog za hapšenje Gadafija

24online - 27.06.2011

Evropska unija saopštila je da u potpunosti podržava Međunarodni krivični sud (MKS), koji je danas izdao nalog za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i šefa libijske obaveštajne službe Abdulaha al ...

Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje Gadafija

Blic - 27.06.2011

Međunarodni krivični sud izdao je danas nalog za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i šefa libijske obaveštajne službe Abdulaha al-Senusija po optužbama za zločine protiv čovečnosti, javile su ...

NATO uništio Gadafijev luksuzni autobus

Blic - 27.06.2011

TRIPOLI - U današnjem NATO bombardovanju uništen je luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju, javio je izveštač francuske agencije AFP.

NATO uništio gadafijev autobus

Kurir - 27.06.2011

TRIPOLI - U današnjem NATO bombardovanju uništen je luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju, javio je izveštač francuske agencije AFP.

Poternica za Gadafijem!

Press - 27.06.2011

Sudije Međunarodnog krivičnog suda juče su naredile hapšenje libijskog vođe Moamera Gadafija, njegovog sina Seifa al Islama i šefa obaveštajne službe Abdulaha al Sanusija zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

Libijski pobunjenici nadomak Tripolija

E-Novine - 27.06.2011

Pobunjenici u planinama na zapadu Libiji kažu da su napredovali i borbi sa snagama libijskog vođe Moamera Gadafija u gradu Bair al Ganam, koji se nalazi oko 80 kilometara južno od prestonice Tripolija.

NATO: Gadafi, ubićemo te!

Vesti Online - 27.06.2011

Moamer Gadafi je, ako je verovati tonskom snimku poruke koju je Brisel uputio libijskom lideru, legitimna meta avijacije. "Znamo gde si i nastavićemo da posmatramo...

Danas odluka o tjeralici za Moamerom Gadafijem

R.S.Evropa - 27.06.2011

Međunarodni kazneni sud danas će raspravljati o raspisivanju tjeralice za libijskim vođom Moamerom Gadafijem. Odluka tročlanog sudskog vijeća se očekuje oko 11 sati.

Žipe: Vlast i pobunjenici pregovaraju o Gadafijevoj sudbini

EMG - 27.06.2011

Francuski ministar spoljnih poslova Alen Žipe izjavio da su predstavnici Vlade Libije i pobunjenici u kontaktu i da je glavna tema njihovih pregovora sudbina Moamera el Gadafija. "Oni su u kontaktu. Naravno da ne znam detalje.

Libijski pobunjenici napreduju ka Tripoliju

R.S.Evropa - 27.06.2011

Snage libijskog lidera Moamera Gadafija i pobunjenici sukobili se na oko 80 kilometara jugozapadno od prestonice Tripolija. Guma el-Gamati, portparol pobunjenika, koji pokušavaju da se probiju ka Tripoliju, izjavio je da su u nedelju ...

Pobunjenici napreduju ka Tripoliju

R.S.Evropa - 27.06.2011

Uoči 100 dana misije NATO-a u Libiji, snage Moamera Gadafija i pobunjenici sukobili se na oko 80 kilometara jugozapadno od prestonice Tripolija.

Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje Gadafija

R.S.Evropa - 27.06.2011

Međunarodni kazneni sud u Hagu izdao je u ponedjeljak naloge za hapšenje Muamera Gadafija , njegovog sina Islama i šefa tajne policije Abdulaha al Senusija .

Izdat međunarodni nalog za hapšenjem Gadafija

R.S.Evropa - 27.06.2011

Međunarodni krivični sud izdao je nalog za hapšenjem libijskokg vođe Moamera Gadafija, njegovog sina Seifa al-Islama i šefa obaveštajne sluzbe Abdulah al-Senusija, zbog zločina protiv čovečnosti počinjenih protiv njegovih oponenata od ...

Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje Gadafija

Prva Srpska TV - 27.06.2011

Međunarodni krivični sud izdao je danas nalog za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i šefa libijske obaveštajne službe Abdulaha al-Senusija po optužbama za zločine protiv čovečnosti, javile su ...

Hag izdao nalog za hapšenje Gadafija

Vesti Online - 27.06.2011

Sudije Međunarodnog krivičnog suda (ICC) naredile su hapšenje libijskog vođe Moamera Gadafija, njegovog sina Seifa al Islama i šefa obaveštajne službe Abdulaha al Sanusija zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

Tripoli gori, nalog sa hapšenje Gadafija

Mondo - 27.06.2011

Dve jake eksplozije dogodile su se danas u blizini rezidencije libijskog lidera Moamera Gadafija u Tripoliju, dok je Međunarodni krivični sud izdao nalog za hapšenje libijskog lidera.

Hag: Izdat nalog za hapšenje Gadafija

Novosti - 27.06.2011

Međunarodni krivični sud izdao je danas nalog za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija, njegovog sina Saifa al-Islama i šefa libijske obaveštajne službe Abdulaha al-Senusija HAG - Međunarodni krivični sud izdao je danas nalog za ...

Hag: Izdat sudski nalog za hapšenje Gadafija

E-Novine - 27.06.2011

Sudije Međunarodnog krivičnog suda (ICC) u ponedeljak su naredile hapšenje libijskog vođe Moamera Gadafija, njegovog sina Seifa al Islama i šefa obaveštajne službe Abdulaha al Sanusija zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

NATO bombardovao Gadafijev autobus

R.S.Evropa - 27.06.2011

NATO je danas bombardovanjem unistio autobus libijskog vođe Moamera Gadafija, parkiran kraj njegove rezidencije Bab al Azizija. Luksuzni autobus za Gadafijeva putovanja pogođen je sa dve rakete, rekli su predstavnici vlasti novinarima koje ...

Gadafi optužen za zločine protiv čovečnosti

Danas - 27.06.2011

Hag - Sudije Međunarodnog krivičnog suda (MKS) juče su naredile hapšenje libijskog vođe Muamera el Gadafija, njegovog sina Saifa al Islama i šefa obaveštajne službe Libije Abdulaha al Sanusija zbog optužbi za zločine protiv čovečnosti.

NATO uništio Gadafijev autobus

Vesti Online - 27.06.2011

U današnjem NATO bombardovanju uništen je luksuzni autobus za putovanja libijskog lidera Moamera Gadafija, parkiran u njegovoj rezidenciji u Tripoliju, javio je izveštač francuske agencije AFP.

Izdat nalog za hapšenje Gadafija

Nadlanu - 27.06.2011

U saoopštenju suda se navodi da se Gadafi traži zbog organizovanja ubistava, ranjavanja, hapšenja i zatvaranja više stotina civila u prvih 12 dana borbi sa sa pobunjenicima.