TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Arrival of Djukanovic desirable

Blic - 11.11.2000

Zagreb - After visit of Javier Solana and Hubert Vedrine to Zagreb it is still not known in what capacity Milo Djukanovic should come to EU summit in Zagreb on November 24. Croatian Foreign Minister Tonino Picula said that presence of Montenegrin President Milo Djukanovic would be desirable.

CRNA GORA ZA UPOSTAVLJANJE KONTAKATA SA VLADOM SRBIJE

B92 - 10.11.2000

Crnogorski ministar privrede Vojin Djukanovic najavio je mogucnost obnavljanja kontakata vlada Crne Gore i Srbije. "Cim se bude deblokirao rad Vlade Srbije, Crna Gora ce pokusati da uspostavi kontakte sa tom izvrsnom vlascu", rekao je Djukanovic Radiju "Slobodna Evropa".

DJUKANOVIC TRAZI RAVNOPRAVAN TRETMAN NA SAMITU EU

B92 - 10.11.2000

Podgoricki mediji javili su u petak, pozivajuci se na dobro obavestene izvore, da crnogorski predsednik Milo Djukanovic nece putovati u Zagreb, na samit Evropske unije, bez garancija da ce biti ravnopravan sa ostalim ucesnicima sastanka.

DJUKANOVIC: NOVI SAVEZ BOLJI OD CETVRTE JUGOSLAVIJE

B92 - 10.11.2000

Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je u petak da bi savez medjunarodno priznatih drzava Crne Gore i Srbije imao vise zajednickih funkcija nego sadasnja SR Jugoslavija. U intervjuu agenciji Asosijeted pres, koji je prenela Televizija Crne Gore, on je rekao da su moguca dva modela ...

VEDRIN: UCESCE DJUKANOVICA NA SAMITU VRLO POZELJNO

B92 - 09.11.2000

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana i francuski ministar spoljnih poslova Iber Vedrin u cetvrtak su ocenili da bi crnogorski predsednik Milo Djukanovic mogao da prisustvuje samitu balkanskih zemalja i EU u Zagrebu u svojstvu koje jos treba da se utvrdi.

DJUKANOVIC U SASTAVU DELEGACIJE SRJ NA SAMITU U ZAGREBU

B92 - 08.11.2000

Crnogorski predsednik Djukanovic moze ucestovati na samitu u Zagrebu samo kao clan jugoslovenske delegacije, za stolom nece biti Ibrahima Rugove, a sef UNMIK Bernard Koucer, sedece sa evropske strane stola, rekla je u sredu na brifingu u Briselu Kristina Galjak, portparol Havijera Solane, visokog ...

CRNA GORA ZA JACANJE DEMOKRATIJE

B92 - 07.11.2000

Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je u ponedeljak u Podgorici da "Crna Gora zeli i dalje da bude konstruktivan partner medjunarodne zajednice u zajednickim naporima za jacanje demokratije i stabilnosti u regionu".

DJUKANOVIC: REFERENDUM JE ZA SADA PREURANJEN

B92 - 06.11.2000

Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je u nedelju u intervjuu ceskoj televiziji da Srbija i Crna Gora treba da udju u ravnopravnu zajednicu medjunarodno priznatih subjekata sa zajednickom armijom, spoljnom politikom i monetom.