TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Iran: Pobednički miting i protesti

B92 - 14.06.2009

Teheran, Bagdad -- Iran i dalje potresa post izborna kriza. Pristalice Ahmadinedžada slave pobedu, dok opozicija nastavlja da se sukobljava sa policijom. U Teheranu je održan veliki pobednički miting Mahmuda Ahmadinežada koji je pre dva dana ponovo izabran za predsednika Irana.

Protesti zbog pobede Ahmadinedžada

B92 - 13.06.2009

Teheran, Vašington, Moskva -- U Teheranu protesti opozicije jer je predsednik Irana zvanično ponovo Mahmud Ahmadinedžad. Protivkandidati traže poništavanje izbora. Aktuelni predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad pobedio je u prvom krugu predsedničkih izbora sa osvojenih 63 odsto glasova.

Ahmadinedžad pobedio, nezapamćeni neredi u Teheranu /video/

Blic - 13.06.2009

Dosadašnji iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad odneo je ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Islamskoj Republici, pokazuju zvanični rezultati izbora, koje je njegov glavni rival Mir-Husein Musavi odbacio kao "opasnu šaradu" koja bi mogla da vodi ka tiraniji.

Ahmadinedžad se ugledao na Obamu

Blic - 13.06.2009

Na predsedničkim izborima koji su juče održani u Iranu Mahmud Ahmadinedžad, dosadašnji predsednik poznat po antiizraelskim stavovima, pokušao je da osvoji novi mandat u trci sa Mir-Huseinom Musavijem, bivšim premijerom, koji je u međuvremenu postao reformista.

Iranci biraju predsednika

B92 - 12.06.2009

Beograd, Teheran -- Birači u Iranu odlučiće na predsedničkim izborima da li će drugi put poveriti vlast Mahmudu Ahmedinedžadu, ili jednom od njegova tri protivnika. Oko 46 miliona ljudi sa pravom glasa biraće između četiri kandidata.

Iran: Vodi Ahmadinedžad

B92 - 12.06.2009

Teheran -- Na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, Mahmud Ahmadinadžad osvojio je 70 odsto glasova, čime je već postigao nedostižnu prednost u odnosu na Musavija. Prema prvim preliminarnim rezultatima na današnjim izborima U Iranu, aktuelni predsednik Mahmud Ahmadinadžad vodi u odnosu na svog ...