TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Malo žena u parlamentu"

B92 - 16.02.2007

Beograd -- Iako je većina stranaka obećala da će u skupštini imatu više žena nego ranije, ostaje otvoreno pitanje učešća žena u političkom životu. Ženska vlada i Evropski pokret u Srbiji saopštili da pri formiranju Skupštine nije poštovan Ustav, koji garantuje ravnopravnost žena i muškaraca, ali je ...

Struktura nove Skupštine

B92 - 15.02.2007

Beograd -- Od 250 novih poslanika Skupštine, 80 posto je s visokim obrazovanjem, ali ima i harmonikaša, studenata, pa i profesionalnih poslanika. Među novoizabranim poslanicima Skupštine Srbije najviše je advokata, pravnika i lekara.

Samo 20 odsto žena u parlamentu

B92 - 14.02.2007

Beograd -- Već je izvesno da jedno od predizbornih obećanja stranke nisu ispoštovale - u parlamentu nema 30 odsto žena, piše Blic. U novom sazivu Skupštine biće 50 žena, što je tačno 20 odsto od ukupno 250 mandata. Iako su sve partije najavljivale da će ispoštovati tu preporuku OEBS-a, jedino je ...

G17 plus jedini ispunio obećanje dato ženama

Blic - 14.02.2007

I pre nego je Skupština Srbije počela sa radom, izvesno je da već jedno od predizbornih obećanja stranke nisu ispoštovale - 30 odsto žena poslanika u parlamentu. U novom sazivu Skupštine biće 50 žena poslanika, što je tačno 20 odsto od ukupno 250 mandata.

Predsednik opštine ne može biti poslanik u Skupštini

Blic - 14.02.2007

Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa dostavio je Skupštini i Republičkoj izbornoj komisiji pravni stav prema kojem narodni poslanik ne može da bude istovremeno i funkcioner republičke, pokrajinske i lokalne izvršne vlasti.

Konstituisan novi saziv Skupštine

B92 - 14.02.2007

Beograd -- U Domu Narodne skupštine konstituisan je novi saziv parlamenta, nakon čega je počela rasprava o rezoluciji o Kosovu. Sednici predsedava najstarija poslanica Borka Vučić, iz Socijalističke partije Srbije. Ona je na početku sednice novim poslanicima poželela sreću u radu u novom sazivu.

Konsultacije o sednici Skupštine

B92 - 13.02.2007

Beograd -- Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković zakazao je za sutra prvu sednicu Skupštine Srbije u novom sazivu. Na toj sednici će biti verifikovani mandati poslanika novog skupštinskog saziva. Sve stranke su do ponoći predale svoje liste poslanika, tako da je RIK mogao da ih proglasi.

Imena novih poslanika u Skupštini do ponoći

Blic - 13.02.2007

Stranke i koalicije koje su osvojile mandate na izborima trebalo je do ponoći Republičkoj izbornoj komisiji da dostave imena budućih poslanika. Poslaničke liste predali su G17 plus, SRS i DS, dok je tokom večeri liste trebalo da predaju socijalisti, koalicija DSS-NS i koalicija okupljena oko LDP.

"Poslanik ne može u izvršnu vlast"

B92 - 13.02.2007

Beograd -- Odbor za rešavanje o sukobu interesa dostavio Skupštini i RIK-u pravni stav prema kome poslanik ne može biti u izvršnoj vlasti Odbor je, za razliku od Republičke izborne komisije, koja je takođe to pitanje ranije razmatrala, protumačio da u funkcionere izvršne vlasti spadaju predsednici ...

Sutra ponovo konsultacije

B92 - 12.02.2007

Beograd -- Za sutra su najavljene još jedne konsultacije predstavnika stranaka i koalicija o prvoj sednici parlamenta. DSS-NS i SPS predale liste. Na konstitutivnoj sednici, na kojoj će biti verifikovani mandati poslanika novog saziva Skupštine Srbije, očekuje se da će predlog nove rezolucije o ...