TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Glasanje za opoziv Veličkovića

B92 - 10.10.2004

Leskovac -- Oko 120 hiljada birača opštine Leskovac u nedelju glasa o opozivu predsednika opštine Gojka Veličkovića. Incijativu za opoziv pokrenulo je 10 stranka bivšeg DOS i jedna lokalna partija. Te partije su pre tri meseca prikupile oko 18 hiljada potpisa.

Glasanje za opoziv Veličkovića

B92 - 09.10.2004

Leskovac -- Glasanje za opoziv predsednika opštine Leskovac Gojka Veličkovića iz SNS trebalo bi da se održi u nedelju. Glasanje za opoziv iniciralo je 11 opozicionih stranaka "demokratskog bloka", na osnovu potpisa više od 18 hiljada građana Leskovca.

Miting za opoziv

B92 - 08.10.2004

Leskovac -- U Leskovcu je u četvrtak uveče pred oko 1.000 ljudi održan protest stranaka "demokratske opcije" za opoziv predsednika opštine. Na račun Gojka Veličkovića stavljaju se optužbe da je zloupotrebio funkciju, a Leskovčani su pozvani da glasaju za njegov opoziv.

Šta će biti s kohabitacijom

B92 - 07.10.2004

Beograd -- Poslanička grupa SRS u Skupštini Srbije inicirala je pokretanje postupka za opoziv predsednika Srbije. Kao razlog za opoziv Borisa Tadića radikali navode da je ovaj prekršio Ustav pozivom kosovskim Srbima da izađu na izbore u Pokrajini.

Radikali za opoziv predsednika Srbije

Blic - 07.10.2004

Poslanička grupa SRS inicirala je juče pokretanje postupka za opoziv predsednika Srbije Borisa Tadića, uz obrazloženje da je pozivom kosovskim Srbima da izađu na izbore prekršio Ustav Srbije i 'pogazio Rezoluciju o Kosovu koju je ranije usvojio republički parlament'.

Lutovac o inicijativi SRS-a

B92 - 07.10.2004

Beograd -- Inicijativa SRS za opoziv predsednika Borisa Tadića još nije zvanično stigla u republički Parlament. Radikali imaju 82 poslanika i za pokretanje postupka opoziva potrebna su im još dva glasa. Da bi predsednik bio opozvan, radikali treba da obezbede i dvotrećinsku većinu u Parlamentu, a ...

Predlog za opoziv Borisa Tadića

B92 - 06.10.2004

Beograd -- Srpska radikalna stranka je Skupštini Srbije podnela predlog za opoziv predsednika Srbije Borisa Tadića. Radikali smatraju da je pozivom kosovskim Srbima da izađu na izbore Tadić prekršio Ustav. Reakcija ostalih parlamentarnih stranaka na ovu inicijativu biće ujedno i test da li je ...

"Potrebne političke konsultacije"

B92 - 06.10.2004

Beograd -- Narednih dana treba da budu obavljene političke konsultacije o pozivu Borisa Tadića kosmetskim Srbima da izađu na izbore. Šef poslaničke grupe DSS-a Miloš Aligrudić nije želeo da komentariše ni inicijativu radikala, ni Tadićev poziv.