TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

NATO uništio predajnike libijske televizije

Glas javnosti - 31.07.2011

BRISEL - NATO je saopštio da su avioni koalicije bombardovali predajnike libijske državne televizije jer su, kako se navodi, korišćeni za podsticanje nasilja zbog čega predstavljaju pretnju civilima.

NATO u „neprijatnoj situaciji“

Danas - 31.07.2011

Brisel - NATO je u subotu saopštio da su avioni koalicije bombardovali predajnike libijske državne televizije jer su, kako se navodi, korišćeni za podsticanje nasilja zbog čega predstavljaju pretnju civilima.

Sukobi u Bengaziju

Blic - 31.07.2011

TRIPOLI - Četiri pobunjenika poginula su u Bengaziju u sukobima sa grupom koja podržava režim Moamera Gadafija, saopštio je danas portparol pobunjenika, a britanski ministar odbrane je ponovio da će Britanija nastaviti sa kampanjom ...

AP: Posle RTS-a, meta NATO bombi TV Tripoli

Blic - 31.07.2011

Bombardovanje televizijskih predajnika u Tripoliju nije prvi NATO napad na televizijske instalacije, podseća američka agencija AP, navodeći da je tokom bombardovanja Srbije 1999.

Pobunjenici ne odustaju, ne da se ni Gadafi

Vesti Online - 31.07.2011

Četiri pobunjnika poginula su u Bengaziju u sukobima sa grupom koja podržava režim Moamera Gadafija, saopštio je portparol pobunjenika, a britanski ministar odbrane je ponovio da će Britanija nastaviti sa kampanjom bombardrovanja "dok god ...

Pobunjenici kivni na “neodgovorne medije“

Vesti Online - 31.07.2011

Libijski pobunjenici kritikovali su danas lokalne i strane medije zbog izveštavanja o ubistvu zapovednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa, u kojima navode da su ga ubili pobunjenici. "Neodgovorne vesti su bile objavljene.

Tri novinara poginula,15 ranjeno u udaru NATO na libijsku tv

Prva Srpska TV - 30.07.2011

Troje novinara je poginulo,a 15 je ranjeno u napadima NATO snaga na sedište libijske televizije u Tripoliju, saopštio je jedan od zvaničnika državne TV Kaled Basilija.

NATO od početka sukoba u Libiji izveo 17.000 raketnih napada

Blic - 30.07.2011

Snage NATO od početka sukoba u Libiji izvele su ukupno 17.000 raketnih napada, a Alijansa je sve više svesna neuspeha svojih petomesečnih akcija bombardovanja s ciljem svrgavanja režima Moamera Gadafija, ocenila je danas agencija AP.

Ubijen vođa pobunjenika u Libiji!

ALO - 30.07.2011

Naoružani napadači ubili su generala Abdela Fataha Junisa, glavnokomandujućeg pobunjeničkih snaga u Libiji, nakon što je pozvan da se pojavi pred komisijom zbog optužbi da sarađuje sa Gadafijem! Vođa pobunjenika Mustafa Abdel Džalil u ...

NATO gađao TV predajnike u Libiji

B92 - 30.07.2011

Brisel -- Avioni NATO bombarodvali su predajnike libijske državne televizije jer su "korišćeni za podsticanje nasilja zbog čega predstavljaju pretnju civilima". To je saopšteno iz sedišta NATO u Briselu.

NATO gađao libijsku tv, poginuli novinari

Kurir - 30.07.2011

BRISEL - NATO je saopštio da su avioni koalicije bombardovali predajnike libijske državne televizije jer su, kako se navodi, korišćeni za podsticanje nasilja zbog čega predstavljaju pretnju civilima.

Libijska tv: Troje mrtvih u napadu NATO-a

R.S.Evropa - 30.07.2011

Tri osobe su poginule, a 15 je povrijeđeno u NATO-ovim zračnim napadima na sjedište libijske televizije u Tripoliju, saopštili su službenici televizije.

Predajnici na meti

RTS - 30.07.2011

Avioni NATO-a bombardovali predajnike libijske državne televizije. NATO optužuje tu televiziju za huškanje i mobilizaciju Gadafijevih sledbenika. Norveška se povlači iz vazdušnih operacija u Libiji.

NATO uništio libijske televizijske satelitske antene

R.S.Evropa - 30.07.2011

NATO je danas saopštio da je bombardovao i onesposobio tri libijske satelitske antene u Tripoliju kako bi spriječio režim vođe Moamera Gadafija da koristi televiziju kojom "teroriše civile".

Pobunjenici ubili Abdela Fataha Junesa

R.S.Evropa - 30.07.2011

Ministar u pobunjeničkom Nacionalnom prijelaznom vijeću Ali Tarhuni izjavio je u petak da su zapovjednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa ubili pobunjenički borci.

Junis žrtva svojih ljudi

RTS - 30.07.2011

Komandanta pobunjeničkih snaga Abdela Fataha Junisa ubili pripadnici jedne od militantnih grupa koje se bore na strani ustanika. Tripoli tvrdi da je za atentat odgovorna Al Kaida.

Tri novinara poginula, 15 ranjeno u napadu NATO na libijsku TV

24online - 30.07.2011

Troje novinara je poginulo, a 15 je ranjeno u današnjim napadima NATO snaga na sedište libijske televizije u Tripoliju, saopštio je jedan od zvaničnika državne TV Kaled Basilija.

NATO uništio predajnike libijske televizije

Vesti Online - 30.07.2011

NATO je saopštio da su avioni koalicije bombardovali predajnike libijske državne televizije jer su, kako se navodi, korišćeni za podsticanje nasilja zbog čega predstavljaju pretnju civilima.

Libijski pobunjenici ubili svog vođu

Vesti Online - 30.07.2011

Ministar u pobunjeničkom Nacionalnom prelaznom savetu Ali Tarhuni izjavio je da su zapovednika vojnih snaga pobunjenika Abdela Fataha Junesa ubili pobunjenički borci.

Gadafi preti da će da ubije Berluskonija

Vesti Online - 30.07.2011

Libijski vođa Moamer Gadafi zapretio je da će ubiti italijanskog premijera Silvija Berluskonija, piše italijanski list "Korijere dela sera". Prema pisanju lista, Berluskoni je saznao za pretnju preko "pouzdanih izvora", ne navodeći koji su ...

Smrt generala pod velom tajne

Danas - 29.07.2011

Tripoli - Okolnosti pod kojim je ubijen vojni komandant pobunjenika general Abdel Fatah Junis obavijene su velom tajne. Pobunjenički lider Mustafa Abdul Džalil je izjavio da je generala ubila grupa naoružana vatrenim oružjem nakon što je ...

Zabarikadirani libijski konzul traži status izbeglice

Kurir - 29.07.2011

SOFIJA - Libijski konzul u Bugarskoj Ibrahim Al-Furus, koji je pre nekoliko dana istakao obeležja pobunjenika na libijskoj amabasadi u Sofiji a zatim se zatvorio u njoj, podneo je zahtev za dobijanje statusa političkog izbeglice, izjavio ...

Pobunjenici u Libiji ubili svog komandata

Mondo - 29.07.2011

Naoružani napadači ubili su glavnokomandujućeg pobunjeničkih snaga, generala Abdela Fataha Junisa, nakon što je pozvan da se pojavi pred komisijom zbog optužbi da saražuje sa Gadafijem Vođa pobunjenika Mustafa Abdel Džalil je na ...

Libija: Ubijen vođa pobunjenika

B92 - 29.07.2011

Tripoli -- Vođa libijskih pobunjenika Abdel Fatah Junis, koji je pre pobune bio ministar unutrašnji poslova u Gadafijevom režimu, ubijen u četvrtak. Sa Junisom ubijena su i dvojica njegovih bliskih saradnika.

Ubijen komandant libijskih pobunjenika, sarađivao s gadafijem!

Kurir - 29.07.2011

TRIPOLI - Glavnokomandujući pobunjeničkih snaga, general Abdel Fatah Junis ubijen je u četvrtak veče zbog navodne saradnje sa režimom Moamera el Gadafija, javio je Bi-Bi-Si! Vesti : libija , Moamer Gadafi , pobunjenici u Libiji , Abdel ...

Sud odbacio tužbu ajše Gadafi protiv NATO

Kurir - 29.07.2011

BRISEL - Belgijski sud odbacio je tužbu za ratne zločine koju je protiv NATO podnela Ajša Gadafi, ćerka libijskog lidera Moamera Gadafija, a u kojoj se navodi da su u napadu u Tripoliju ubijeni njena ćerka, brat i drugi članovi porodice.

Ubijen komandant libijskih pobunjenika

DW - 29.07.2011

Abdel Fatah Junis bio je Gadafijev ministar unutrašnjih poslova, a kada je počela pobuna prešao je na stranu pobunjenika i postao komandant njihovih vojnih snaga. Sinoć je sa dvojicom bliskih saradnika ubijen u napadu.

Ubijen vodja libijskih pobunjenika

Prva Srpska TV - 29.07.2011

Vodja libijskih pobunjeničkih snaga Abdel Fatah Junis i dvojica njegovih bliskih saradnika ubijeni su u četvrtak uveče. Nema ...

Ubijen komandant pobunjeničkih snaga u Libiji

E-Novine - 29.07.2011

Naoružani napadači ubili su glavnokomandujućeg pobunjeničkih snaga, generala Abdela Fataha Junisa, nakon što je pozvan da se pojavi pred komisijom zbog optužbi da saražuje sa Gadafijem Okolnosti ubistva komandanta pobunjeničkih trupa u ...

Ubijen komandant libijske pobunjeničke vojske

R.S.Evropa - 29.07.2011

Priredila: Ena Stevanović U četvrtak 28. jula je ubijen šef vojnog osoblja Nacionalnog tranzicijskog vijeća Libije (NTC) general Abdel Fatah Younis skupa sa još dva vojna oficira, objavio je glasnogovornik NTC-a.

Ubijen vođa libijskih pobunjenika Abdel Junis

R.S.Evropa - 29.07.2011

Vođa libijskih pobunjeničkih snaga Abdel Fatah Junis i dvojica njegovih bliskih saradnika ubijeni su u četvrtak uvečer. Vijest o smrti Junisa objavio je večeras na konferenciji za novinare u Bengaziju vođa pobunjeničkog Nacionalnog ...

Haos u redovima pobunjenika

RTS - 29.07.2011

Uhapšene ubice pobunjeničkog generala Abdela Fataha Junisa i njegova dva pomoćnika. Okolnosti i razlozi Junisovog hapšenja, kao i nedostatak informacija u vezi za atentatom uzdrmale Bengazi.

Jedino rešenje je interni egzil za Gadafija

Politika - 29.07.2011

Rasplet može da se postigne veoma brzo: problem je jedino politička volja SAD Od našeg stalnog dopisnika Vašington – Dr Karim Mezran, Libijac u egzilu, profesor međunarodnih odnosa na univerzitetu „Džon Hopkins” u Vašingtonu, ali i u ...

Ubijen vođa vojske libijskih pobunjenika

Vesti Online - 29.07.2011

Vođa libijskih pobunjeničkih snaga Abdel Fatah Junis i dvojica njegovih bliskih saradnika ubijeni su u četvrtak uveče. Vest o smrti Junisa objavio je večeras na konferenciji za novinare u Bengaziju vođa pobunjeničkog Nacionalnog prelaznog ...

Gadafi: Izdajnici - smrt ili predaja

Blic - 28.07.2011

TRIPOLI - Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je danas svoje pristalice da krenu ka strateški važnom regionu koji kontrolišu pobunjenici, dok je svojim protivnicima poručio da se predaju. "Izdajnici, predajte svoje oružje...

Libijski pobunjenici zauzeli mesto blizu granice s Tunisom

Blic - 28.07.2011

TRIPOLI - Libijski pobunjenici zauzeli su danas grad Al Gazaja, blizu libijsko-tuniske granice, jugozapadno od Tripolija, preneo je dopisnik AFP-a.

„Odluka Londona neodgovorna“

Danas - 28.07.2011

Tripoli - Tripoli je osudio Veliku Britaniju koja je priznala pobunjenike kao „jedinu vladu“ Libije nakon sličnih inicijativa Francuske i Sjedinjenih Država.

Uhapšen komandant libijskih pobunjenika, sarađivao s gadafijem!

Kurir - 28.07.2011

Vesti : libija , Moamer Gadafi , pobunjenici u Libiji , Abdel Fatah Junis , Abdel ...

Uhapšen komandant libijskih pobunjenika

Blic - 28.07.2011

TRIPOLI - Glavnokomandujući pobunjeničkih snaga, general Abdel Fatah Junis, uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa režimom Moamera el Gadafija, javila je danas "Al Džazira".

Komandant pobunjenika Gadafijev čovek?

Mondo - 28.07.2011

Glavnokomandujući pobunjeničkih snaga, general Abdel Fatah Junis, uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa režimom Moamera el Gadafija, javila je danas Al Džazira.

Ubijen komandant libijskih pobunjenika

Blic - 28.07.2011

TRIPOLI - Naoružani napadači ubili su glavnokomandujućeg pobunjeničkih snaga, generala Abdela Fataha Junisa, nakon što je pozvan da se pojavi pred pravosudnom komisijom, koja istražuje vojne operacije, saopštio je danas vođa pobunjenika ...

ICC: Gadafi ne sme da umakne pravdi

E-Novine - 28.07.2011

Međunarodni krivični sud (ICC) odbacio je sugestije Britanije i Francuske da bi Moameru Gadafiju moglo biti dozvoljeno da ostane u Libiji u sklopu pregovaračkog plana kojim bi se on uklonio sa vlasti.

Ubijen komandant ustanika

RTS - 28.07.2011

General Abdel Fatah Junis, glavnokomandujući ustaničkih snaga, ubijen u zasedi nekoliko sati pošto je pozvan na sud zbog sumnji da je sarađivao sa Gadafijevim snagama. Pobunjenici ušli u Gezaju.

Opozicija pozdravlja odluku Londona

RTS - 28.07.2011

Libijska opozicija pozdravlja odluku Velike Britanije da im omogući korišćenje 91 milion funti, odmrznutih u Britanskim bankama. Tu odluku, i priznavenje Prelaznog nacionalnog saveta, osuđuje vlast u Tripoliju, najavljujući spor pred i ...

Ofanziva na Gezaju

RTS - 28.07.2011

Ustanici pokrenuli ofanzivu na grad Gezaju nadomak tunišanske granice, javlja Rojters. Pobunjenici napadaju iz vazduha sa zemlje uporišta vladinih snaga u tom gradu.

Komandant ustanika iza rešetaka

RTS - 28.07.2011

Pobunjenici ušli u Gezaju, pošto se libijska vojska povukla iz grada. Tripoli kritikuje šefa britanske diplomatije Vilijama Hejga, optužujući ga da tako krši britansko i međunarodno pravo.

Libija: Pobunjenici zauzeli mesto blizu granice s Tunisom

R.S.Evropa - 28.07.2011

Libijski pobunjenici zauzeli su danas grad Al Gazaja, blizu libijsko-tuniske granice, jugozapadno od Tripolija, preneo je dopisnik agencije Frans pres.

Gadafi: Izdajnici - smrt ili predaja

R.S.Evropa - 28.07.2011

Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je danas svoje pristalice da krenu ka strateški važnom regionu koji kontrolišu pobunjenici, dok je svojim protivnicima poručio da se predaju. "Izdajnici, predajte svoje oružje...

Gadafi: Izdajnici, smrt ili predaja

Vesti Online - 28.07.2011

Libijski vođa Moamer el Gadafi pozvao je svoje pristalice da krenu ka strateški važnom regionu koji kontrolišu pobunjenici, dok je svojim protivnicima poručio da se predaju. "Izdajnici, predajte svoje oružje...

Odbačena tužba Ajše Gadafi protiv NATO

Vesti Online - 28.07.2011

Belgijski sud odbacio je tužbu za ratne zločine, koju je protiv NATO podnela ćerka libijskog lidera Moamera el Gadafija Ajša, a u kojoj je navedeno da su u bombaškom napadu u Tripoliju ubijeni njena ćerka, brat i drugi članovi porodice.

Bombaš iz lokerbija na skupu podrške Gadafiju

Kurir - 27.07.2011

TRIPOLI - Libijac osuđen za bombaški napad na avion "Pan Ama" nad škotskim gradom Lokerbijem prisustvovao je skupu podrške libijskom vođi Muameru Gadafiju u Tripoliju, javila je libijska državna televizija.

Gadafi, ponuda više ne važi

Kurir - 27.07.2011

TRIPOLI - Lider libijskih pobunjenika Mustafa Abdel Džalil izjavio je da je pobunjenički savet ponudio Gadafiju da ostane u Libiji pod uslovom da podnese ostavku, ali da je vreme za realizaciju takve ponude sada već isteklo.

London proterao Gadafijeve diplomate

E-Novine - 27.07.2011

Velika Britanija je zvanično priznala Nacionalni prelazni savet kao legitmnu vladu Libije, dok je diplomatama koji predstavljaju režim Moamera Gadafija naloženo da napuste zemlju, saopštio je u sredu Forin ofis Kako se u saopštenju navodi, ...

Rešenje krize ni na pomolu

Danas - 27.07.2011

Tripoli - Strane umešane u konflikt u Libiji i dalje ne mogu da postignu dogovor i pronađu rešenje za krizu koja je nastupila u februaru nakon demonstracija čiji je cilj bio smena režima, izjavio je juče izaslanik UN za ovu severnoafrtičku ...

Odbačena tužba Ajše Gadafi protiv NATO

Blic - 27.07.2011

Belgijski sud odbacio je danas tužbu za ratne zločine, koju je protiv NATO podnela ćerka libijskog lidera Moamera el Gadafija Ajša, a u kojoj je navedeno da su u bombaškom napadu u Tripoliju ubijeni njena ćerka, brat i drugi članovi ...

London:Proterane libijske diplomate

B92 - 27.07.2011

London, Tripoli -- Velika Britanija proterala je preostalo diplomatsko osoblje iz libijske ambasade u Londonu i priznala pobunjenički Nacionalni prelazni Savet kao legitimnu vlast Nacionalni savet je pozvan da preuzme libijsku ambasadu u ...

Britanija priznaje libijske pobunjenike kao vladu Libije

24online - 27.07.2011

Velika Britanija je zvaničnopriznala Nacionalni prelazni savet kao legitmnu vladu Libije, dok je diplomatama koji predstavljaju režim Moamera Gadafija naloženo da napuste zemlju, saopštio je danas Forin ofis.

Gadafi ipak ne mora da ode iz Libije

Politika - 27.07.2011

Kao u slučaju talibana, zapadne sile postepeno menjaju odnos prema libijskom vođi: Ogromna slika Gadafija postavljena na centralnom Zelenom trgu u Tripoliju Koliko se pristup zapadnih sila rešavanju libijske krize promenio od vremena ...

Diplomatski rat

RTS - 27.07.2011

Britanija proterala libijskog ambasadora. Gadafi dobio podršku bivšeg agenta koji je, zbog obaranja aviona iznad Lokerbija u Škotskoj, osuđen na doživotnu robiju, ali pušten iz zatvora zbog bolesti.

Bugarska proteruje libijskog „pobunjenika“

DW - 26.07.2011

Konzul Libije u Bugarskoj Ibrahim al Fueris proglasio se predstavnikom pobunjenika u Bugarskoj, odbacivši Gadafijevu vlast. Bugarska je konzula proglasila nepoželjnim i naložila mu da napusti zemlju. U ponedeljak (25.7.

Gadafi ne mora da napusti zemlju

Danas - 26.07.2011

Tripoli - Libijski lider Muamer el Gadafi mora da se povuče s vlasti, ali možda neće morati da napusti zemlju, izjavio je šef britanske diplomatije Vilijam Hejg.

NATO: Vojska u civilnim objektima

B92 - 26.07.2011

Brisel -- NATO je saopštio da će nastaviti da bombarduje mete u Libiji dok to bude bilo potrebno, optužujući Moamera Gadafija da u civilnim objektima skriva vojsku. Time libijski lider od civilnih stvara legitimne vojne mete.

Hrvatska libijskim pobunjenicima šalje halal suhomesnato

Glas javnosti - 26.07.2011

ZAGREB - Hrvatska će Libiji poslati humanitarnu pomoć u vrednosti od 135.000 evra, a brod natovaren hranom i medicinskim potrepštinama trebalo bi u septembru da isplovi iz riječke luke i u Bengaziju isporuči neophodne namirnice, saznaje ...

Odbijen Gadafijev protivudar na pobunjenike

Prva Srpska TV - 26.07.2011

Libijska vojska je izvršila protivudar na pobunjenike na jugozapadu zemlje, dok su NATO avioni nastavili bombardovanje vojnih ciljeva u prestonici Tripoliju.

NATO: Bombardovanje Libije dok to bude potrebno

Blic - 26.07.2011

NATO je saopštio danas da će nastaviti da bombarduje mete u Libiji dok to bude bilo potrebno, istovremeno optužujući režim libijskog lidera Moamera Gadafija da u civilnim objektima skriva vojsku i od njih stvara legitimne vojne mete.

Odbijen protivudar Gadafijevih snaga, Tripoli pod bombama

Blic - 26.07.2011

Snage lojalne libijskom lideru Moameru el Gadafiju izvršile su protivudar na pobunjenike na jugozapadu zemlje, dok su NATO avioni nastavili bombardovanje vojnih ciljeva u prestonici Tripoliju.

NATO: Bombardovanje Libije dok to bude potrebno

24online - 26.07.2011

NATO je saopštio danas da će nastaviti da bombarduje mete u Libiji dok to bude bilo potrebno, istovremeno optužujući režim libijskog lidera Muamera Gadafija da u civilnim objektima skriva vojsku i od njih stvara legitimne vojne mete.

Hejg: Gadafi može da ostane u Libiji

R.S.Evropa - 26.07.2011

Velika Britanija je spremna da pristane na politički dogovor u Libiji prema kojem će Moamer Gadafi smeti da ostane u zemlji kad se odrekne vlasti, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg.

Haos na libijskim granicama

RTS - 26.07.2011

Osam mrtvih u bolnici koju je u Zlitenu pogodila NATO avijacija. Brisel demantuje. UN tvrde da još nema naznaka pregovora. Front u Bregi između dosade i nove ofanzive. "Tojota" gubi primat u gerilskim ratovima. Kinezi dolaze.

Odbijen Gadafijev protivudar na pobunjenike

Vesti Online - 26.07.2011

Libijska vojska je izvršila protivudar na pobunjenike na jugozapadu zemlje, dok su NATO avioni nastavili bombardovanje vojnih ciljeva u prestonici Tripoliju.

Nastavljene borbe u Libiji

B92 - 25.07.2011

Tripoli -- Snage lojalne Muameru el Gadafiju izvršile su protivudar na pobunjenike na jugozapadu Libije, dok je NATO nastavio bombardovanje Tripolija.

Sofija proterala diplomatu iz Libije

Blic - 25.07.2011

Bugarske vlasti proglasile su danas nepoželjnim jednog libijskog diplomatu u Sofiji i naložile mu da u roku od 24 sata napusti zemlju. Portparolka bugarskog Ministarstva inostranih poslova Vesela Černeva izjavila je za agenciju AFP da je ...

Hrvatska šalje pomoć libijskim pobunjenicima

Blic - 25.07.2011

Hrvatska će uputiti Libiji humanitarnu pomoć u vrednosti od 135.000 evra, a brod sa tovarima hrane, vode i medicinskim materijalom trebalo bi u septembru da isplovi iz Hrvatske i da isporučiti tovar pobunjenicima u Bengaziju.

Libijski konzul proteran iz Sofije

Mondo - 25.07.2011

Bugarske vlasti proglasile su danas nepoželjnim libijskog diplomatu u Sofiji i naredile mu da do sutra napusti zemlju. Bugarski MIP je jutros proglasio libijskog konzula Ibrahima Al-Furisa za "personu non grata" i dala mu rok od 24 sata da ...

Pobunjenici:Gadafi može da ostane - uz uslove

Mondo - 25.07.2011

Moamer al Gadafi i njegova porodica će moći da ostanu u zemlji, u sklopu političkog dogovora kojim je predviđeno da libijski lider podnese ostavku i uslove pod kojima bi bio nadziran.

NATO pogodio libijsku bolnicu, poginulo sedmoro ljudi

EMG - 25.07.2011

Najmanje sedam ljudi poginulo je danas u NATO bombardovanju grada Zlitena, oko 150 kilometara od Tripolija, kada je pogođena jedna bolnica. Libijske vlasti odvele su grupu novinara na mesto gde se dogodio napad u Ziltenu, gradu od oko ...

NATO gađao libijsku bolnicu, poginulo sedmoro

Kurir - 25.07.2011

ZLITEN - Najmanje sedmoro ljudi poginulo je u NATO bombardovanju grada Zlitena, oko 150 kilometara od Tripolija, kada je pogođena jedna bolnica.

Tripoli: NATO gađao kliniku

B92 - 25.07.2011

Tripoli -- Libijska vlada Moamera Gadafija optužila NATO za ubistvo najmanje sedmoro ljudi u napadu na kliniku u Zlitenu i za uništavanje zaliha hrane u tom mestu.

NATO pogodio libijsku bolnicu, poginulo sedmoro ljudi

Blic - 25.07.2011

ZLITEN - Najmanje sedam ljudi poginulo je danas u NATO bombardovanju grada Zlitena, oko 150 kilometara od Tripolija, kada je pogođena jedna bolnica.

Raste bojazan od humanitarne krize

Danas - 25.07.2011

Zagreb, Berlin - Hrvatska će Libiji poslati humanitarnu pomoć u vrednosti od 135.000 evra, a brod natovaren hranom i medicinskim potrepštinama trebalo bi u septembru da isplovi iz riječke luke i u Bengaziju isporuči neophodne namirnice, ...

U ofanzivi pobunjnici NATO i Gadafi

B92 - 25.07.2011

Tripoli -- Snage lojalne Muameru el Gadafiju izvršile protivudar na pobunjenike na jugozapadu zemlje dok su NATO avioni nastavili bombardovanje vojnih ciljeva u Tripoliju.

Hrvatska libijskim pobunjenicima šalje halal suhomesnato

Kurir - 25.07.2011

ZAGREB - Hrvatska će Libiji poslati humanitarnu pomoć u vrednosti od 135.000 evra, a brod natovaren hranom i medicinskim potrepštinama trebalo bi u septembru da isplovi iz riječke luke i u Bengaziju isporuči neophodne namirnice, saznaje ...

Bez promene na frontovima u Libiji

Nadlanu - 25.07.2011

Dve eksplozije su u nedelju potresle prostor oko mesta stanovanja pukovnika Gadafija, u srcu Tripolija, a usledile su eksplozije na istoku i jugoistoku glavnog grada.

Fatvom protiv pobunjenika

RTS - 25.07.2011

Ćorsokak u koji su zapale borbe na skoro svim frontovima u prvi plan libijskog rata, polako, u prvi plan izbacuje religiuju. Saudijski imam traži da islamski lideri izdaju fatvu kojom bi se pobunjenicima naložila predaja.

Eksplozije odjekuju Tripolijem

R.S.Evropa - 25.07.2011

Eksplozije odjekuju Tripolijem u nedjelju navečer, drugu noć zaredom, a Velika Britanija tvrdi da je bombardiranje snaga NATO-a nanijelo golemu štetu teško utvrđenom stožeru libijskog vođe Moamera Gadafija.

Bugarska protjerala libijskog diplomatu

R.S.Evropa - 25.07.2011

Bugarske vlasti proglasile su danas nepoželjnim jednog libijskog diplomatu u Sofiji i naložile mu da u roku od 24 sata napusti zemlju. Glasnogovornica bugarskog Ministarstva vanjskih poslova Vesela Černeva izjavila je da je ovakva odluka ...

NATO pogodio bolnicu

RTS - 25.07.2011

Sedam mrtvih u napadu na Zliten, gde su NATO avioni pogodili boplnicu. Saudijski imam traži da islamski lideri izdaju fatvu kojom bi se pobunjenicima naložila predaja.

NATO pogodio libijsku bolnicu, poginulo sedmoro ljudi

24online - 25.07.2011

Najmanje sedam ljudi poginulo je danas u NATO bombardovanju grada Zlitena, oko 150 kilometara od Tripolija, kada je pogođena jedna bolnica. Ostavite ...

Nadzor za Gadafija?

RTS - 25.07.2011

Gadafijeve snage krenule u kontranapad na jugozapadu Libije. NATO bombardovao Tripoli. Pobunjenici nude Gadafiju da ostane u zemlji, ali pod njihovim uslovima i uz nadzor. Nemačka šalje 100 miliona evra pobunjenicima.

Hrvati pomažu pobunjenicima u Libiji

Vesti Online - 25.07.2011

Hrvatska će Libiji poslati humanitarnu pomoć u vrednosti od 135.000 evra, a brod natovaren hranom i medicinskim potrepštinama trebalo bi u septembru da isplovi iz riječke luke i u Bengaziju isporuči neophodne namirnice, saznaje Večernji ...

Gadafi na pobunjenike, NATO na Gadafija

Vesti Online - 25.07.2011

Snage lojalne Moameru Gadafiju izvršile su protivudar na pobunjenike na jugozapadu Libije, dok je NATO nastavio bombardovanje Tripolija. Agencija Frans pres javila je da su pobunjenici uspeli da odbiju napad, čiji je cilj bio zauzimanje ...

NATO pogodio libijsku bolnicu

Vesti Online - 25.07.2011

Najmanje sedam ljudi poginulo je u NATO bombardovanju grada Zlitena, oko 150 kilometara od Tripolija, kada je pogođena jedna bolnica. Libijske vlasti odvele su grupu novinara na mesto gde se dogodio napad u Ziltenu, gradu od oko 200.000 ...