TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Iza kulisa: Večni i prolazni šefovi partija

Politika - 11.11.2012

Posle gubitka predsedničkog mesta i nemogućnosti da sastavi vladu, u Demokratskoj stranci je došlo do promena. Predsednik stranke Boris Tadić je, kako se ne bi pocepala stranka, odustao od kandidature za lidera partije.

Pritisak iz centra na lokalnu vlast

B92 - 11.11.2012

Despotovac -- Opštinski odbor Demokratske stanke u Despotovcu optužio je vladajuću većinu na republičkom nivou da vrši pritisak da se u ovoj opštini prekomponuje vlast.

DS u Despotovcu: Pritisci i ucene da se prekomoponuje vlast

Blic - 11.11.2012

Opštinski odbor Demokratske stanke u Despotovcu optužio je danas vladajuću većinu na republičkom nivou da vrši pritisak da se u ovoj opštini prekomponuje vlast u kojoj DS ima nadpolovičnu većinu.

Pritisci na lokalnu vlast

Press - 11.11.2012

Pritisci nisu samo politički već i ljudski, "ucenjuju se ljudi preko dece i radnih mesta", najviše u Rudniku "Rembas" Resavica i Javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja (JP PEU), gde je najviše zaposleno Despotovčana i gde je ...

Istekao rok za predaju kandidatura za predsednika DS

Blic - 10.11.2012

Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, istekao je u ponoć, a kandidaturu za stranačkog lidera podneli su Dragan Đilas i Branislav Kuzmanović.

Đilas i Kuzmanović kandidati za šefa DS

Kurir - 10.11.2012

Rok za predaju kandidatura za novog predsednika DS istekao je u ponoć BEOGRAD - Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25.

Kandidati za vrh DS Đilas i Kuzmanović

24online - 10.11.2012

U ponoć je istekao rok za podnošenje kandidatura za Izbornu skupštinu DS zakazanu za 25. novembar. Stigle su samo prijave Dragana Đilasa i Branimira Kuzmanovića.

Kandidati za predsednika DS-a

RTS - 10.11.2012

Dragan Đilas i Branislav Kuzmanovoić jedini kandidati za predsednika DS-a. Rok za predaju kandidature istekao je sinoć u ponoć. Jedini kandidati za predsednika Demokratske stranke su Dragan Đilas i Branisalv Kuzmanović.

Đilas i Kuzmanović kandidati za mesto predsednika DS

Press - 10.11.2012

Rok za podnošenje kandidatura za rukovodeće funkcije u Demokratskoj stranci, o kojima će se izjasniti Izborna skupština 25. novembra, istekao je u ponoć, a za mesto predsednika boriće se Dragan Đilas i Branimir Kuzmanović.

Đilas i Kuzmanović kandidati

24online - 10.11.2012

Rok za podnošenje kandidatura za rukovodeće funkcije u Demokratskoj stranci, o kojima će se izjasniti Izborna skupština 25. novembra, istekao je u ponoć, a za mesto predsednika boriće se Dragan Đilas i Branimir Kuzmanović.

Politički pritisci u Despotovcu?

RTS - 10.11.2012

Progon demokrata koji su zaposleni u rudniku uglja Rembas u Despotovcu počeo je nakon što je na čelo rudnika postavljen menadžment i direktor iz Srpske napredne stranke, upozorava DS.

Đilas ili Kuzmanović, ko će na čelo demokrata?

Vesti Online - 10.11.2012

Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, istekao je u ponoć, a kandidaturu za stranačkog lidera podneli su Dragan Đilas i Branislav Kuzmanović.

Kandidati za predsednika DS-a

Vesti Online - 10.11.2012

Dragan Đilas i Branislav Kuzmanovoić jedini kandidati za predsednika DS-a. Rok za predaju kandidature istekao je sinoć u ponoć, a izborna skupština je zakazana za 25. novembar.

Đilas i Kuzmanović kandidati za šefa DS

Glas javnosti - 10.11.2012

BEOGRAD - Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, istekao je u ponoć, a kandidaturu za stranačkog lidera podneli su Dragan Đilas i Branislav ...

Đilas i Rakić predali kandidature za DS

Mondo - 10.11.2012

Kandidaturu za predsednika DS predao Dragan Đilas, a dugogodišnji najbliži saradnik Borisa Tadića, Miodrag Rakić, i zvanično je kandidat za potpredsednika demokrata.

Đilas protiv Kuzmanovića

ALO - 10.11.2012

U ponoć je istekao rok za podnošenje kandidatura za Izbornu skupštinu DS zakazanu za 25. novembar. Stigle su prijave samo Dragana Đilasa i Branimira Kuzmanovića, objavio je list Danas.

Ðilas i Kuzmanović kandidati

Novi Magazin - 10.11.2012

Rok za podnošenje kandidatura za rukovodeće funkcije u Demokratskoj stranci, o kojima će se izjasniti Izborna skupština 25. novembra, istekao je u ponoć, a za mesto predsednika boriće se Dragan Ðilas i Branimir Kuzmanović.

DS: Đilas i Kuzmanović kandidati

Mondo - 10.11.2012

Rok za podnošenje kandidatura za rukovodeće funkcije u Demokratskoj stranci, o kojima će se izjasniti Izborna skupština 25. novembra, istekao je u ponoć, a za mesto predsednika boriće se Dragan Đilas i Branimir Kuzmanović.

Đelić: Beograđani su rekli koga hoće za gradonačelnika

Blic - 09.11.2012

Beograd - Odbornik Demokratske stranke Božidar Djelić izjavio je danas da su Beograđani veoma jasno i nedvosmisleno na đurđevdanskim izborima rekli koga hoće za gradonačelnika i da bilo kakav pokušaj promene vlasti u Beogradu ne bi bio ...

Đelić: Beograđani su bili jasni

B92 - 09.11.2012

Beograd -- Odbornik DS Božidar Đelić kaže da su Beograđani veoma jasno i nedvosmisleno na izborima rekli koga hoće za gradonačelnika pa bi njegova smena bila nelegitimna.

Đelić: Beograđani odlučili koga hoće za gradonačelnika

Press - 09.11.2012

"Beograđani su jasno i nedvosmisleno na Đurđevdan rekli koga hoće za gradonačelnika i bilo kakav pokušaj promene ne bi bio legitiman", rekao je Đelić novinarima u Skupštini grada.

Đelić: Promena u Beogradu nelegitimna

RTS - 09.11.2012

Beograđani su rekli koga hoće za gradonačelnika, rekao Božidar Đelić i naglasio da bi pokušaj promene vlasti u glavnom gradu bio nelegitiman. Odbornik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je da su Beograđani veoma jasno i ...

DS S očekuje poziv od SNS za promenu vlasti u Beogradu

Press - 09.11.2012

Demokratska stranka Srbije je spremna da razgovara sa Srpskom naprednom strankom o promeni vlasti u Beogradu i to ne bi bilo prekrajanje izborne volje građana, izjavio je danas šef odborničke grupe DS S Andreja Mladenović "Mi očekujemo ...

DS: SNS da prestane s hajkom protiv opozicije

Kurir - 09.11.2012

Povodom najnovijih navoda iznetih u saopštenju SNS da je "DS zasnovana na plenu i otimanju novca građana", DS tvrdi da je po sredi hajka BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) poručila je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da prestane sa hajkom ...

DS: SNS da prestane sa hajkom na opoziciju

RTS - 09.11.2012

Neka SNS prestane sa svakodnevnom hajkom, "koristeći vlast za obračun sa opozicijom" i konačno počne da rešava svakodnevne probleme građana, saopštio DS.

DS: SNS da prestane sa hajkom protiv opozicije

Blic - 09.11.2012

Demokratska stranka (DS) poručila je Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da prestane sa hajkom koju svakodnevno vodi u javnosti, "koristeći poziciju vlasti za obračun sa opozicijom" i poručila joj da konačno počne da rešava probleme sa kojima ...

Kandidati samo Đilas i Kuzmanović

B92 - 09.11.2012

Beograd -- U ponoć je istekao rok za podnošenje kandidatura za Izbornu skupštinu DS zakazanu za 25. novembar. Stigle prijave samo Dragana Đilasa i Branimira Kuzmanovića.

U ponoć istice rok za kandidature u DS

Mondo - 09.11.2012

Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, ističe danas u ponoć.

D S S želi da menja vlast u Beogradu

S media - 09.11.2012

D S S želi da menja vlast u Beogradu Šef odborničke grupe Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da ta partija očekuje poziv Srpske napredne stranke za razgovore o promeni vlasti u Beogradu.

DS spreman na promenu vlasti u Beogradu

ALO - 09.11.2012

Demokratska stranka Srbije je spremna da razgovara sa Srpskom naprednom strankom o promeni vlasti u Beogradu i to ne bi bilo prekrajanje izborne volje građana, izjavio je danas šef odborničke grupe DS Andreja Mladenović.

Rakić se kandidovao

Danas - 09.11.2012

Beograd - Miodrag Rakić, dugogodišnji najbliži saradnik lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, i zvanično je kandidat za potpredsednika demokrata, potvrđeno je Danasu juče u DS.

Istekao rok za izbore u DS - Đilas i Kuzmanović kandidati

Novi Magazin - 09.11.2012

Večeras u ponoć ističe rok za podnošenje kandidatura za izbornu skupštinu DS, a u centralu stranke su stigle predsedničke kandidature Dragana Đilasa i Branimira Kuzmanovića.

Rok do ponoći: Kandidati samo Đilas i Kuzmanović

S media - 09.11.2012

Rok do ponoći: Kandidati samo Đilas i Kuzmanović U ponoć ističe rok za podnošenje kandidatura za Izbornu skupštinu DS zakazanu za 25. novembar. Stigle prijave samo Dragana Đilasa i Branimira Kuzmanovića.

IZBORNA SKUPŠTINA DS: Kandidati za predsednika samo Đilas i Kuzmanović

Telegraf - 09.11.2012

Od subote zvanično kreće izborna kampanja unutar DS. Delegati treba da izaberu devetoro članova Predsedništva, koji će biti zamenjeni do 15. februara 2013.

Do sutra u ponoć predaja kandidatura za predsednika DS

Blic - 08.11.2012

Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, ističe sutra u ponoć, rečeno je agenciji Beta u DS.

Predaja kandidatura za predsednika DS do sutra u ponoć

Press - 08.11.2012

Kandidature za predsednika DS do sada su podneli Dragan Đilas i Branislav Kuzmanović, dok je predsednik DS Boris Tadić odustao od kandidature nakon sednice Glavnog odbora 4. novembra kada su utvrđene statutarne izmene. Skupština DS 25.

Do sutra u ponoć predaja kandidatura za predsednika DS

24online - 08.11.2012

Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, ističe sutra u ponoć, kažu u DS.

Do petka u ponoć predaja kandidatura za predsednika DS

Beta - 08.11.2012

Tweet BEOGRAD, 8. novembra 2012. (Beta) - Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25. novembar, ističe u petak u ponoć, rečeno je agenciji Beta u DS.

Istekao rok za predaju kandidatura za predsednika DS

Beta - 08.11.2012

Tweet BEOGRAD, 10. novembra 2012. (Beta) - Rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije i organe u Demokratskoj stranci (DS), pred izbornu skupštinu zakazanu za 25.

Do večeras u ponoć predaja kandidatura za predsednika DS

S media - 08.11.2012

Do večeras u ponoć predaja kandidatura za predsednika DS U ponoć ističe rok za predaju kandidatura za stranačke funkcije u DS. Kandidature za predsednika DS do sada su podneli Dragan Đilas i Branislav Kuzmanović, a za potpredsednike ...

Istekao rok za predaju kandidatura: Đilas i Kuzmanović u trci za lidera DS

S media - 08.11.2012

Istekao rok za predaju kandidatura: Đilas i Kuzmanović u trci za lidera DS Kandidaturu za lidera Demokratske stranke podneli su Dragan Đilas i Branislav Kuzmanović.

Da probudimo evropsku Srbiju

E-Novine - 08.11.2012

U intervjuu za e-novine, nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković najavio je da će se nova stranka razlikovati od svih postojećih stranaka u Srbiji u vrednosnom i idejnom smislu, ali i u načinu organizacije i stepenu unutrašnje ...

Trivanova:SNS pritiska odbornike DS

B92 - 07.11.2012

Beograd -- Poslanica DS Jelena Trivan izjavila da su u opštini Despotovac, gde DS ima većinu, odbornici izloženi pritiscima radi prekomponovanja vlasti.

Trivan: Pritisci na odbornike DS u Despotovcu

Blic - 07.11.2012

Poslanica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da su u opštini Despotovac, gde DS ima većinu, odbornici izloženi pritiscima radi prekomponovanja vlasti.

Trivan: Pritisci na odbornike DS u Despotovcu

Press - 07.11.2012

Poslanica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan izjavila je danas da su u opštini Despotovac, gde DS ima većinu, odbornici izloženi pritiscima radi prekomponovanja vlasti.

Trivanova o pritiscima na DS u Despotovcu

Kurir - 07.11.2012

Poslanica DS je rekla da su pritiscima najviše izloženi odbornici koji su zaposleni u rudniku Rembas Resavica, a gde je pre mesec dana postavljen novi menadžment i direktor iz SNS BEOGRAD - Poslanica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan ...

DS: Pritisci na odbornike u Despotovcu

RTS - 07.11.2012

Demokratska stranka upozorava na pritiske radi prekomponovanja vlasti u opštini Despotovac. Ono što se dešava u Despotovcu je politički progon, kaže poslanica DS-a Jelena Trivan.

Živković cepa LDP i DS!

ALO - 07.11.2012

Razočarani članovi niškog odbora Liberalno demokratske partije koji su pre dva dana napustili tu stranku utehu će naći na ramenu Zorana Živkovića.

Pet nevolja za Đilasa

Vesti Online - 07.11.2012

Vruća fotelja i mnogo problema sačekaće novog predsednika Demokratske stranke, gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa od 25. novembra. Osim časti, liderska pozicija u DS podrazumeva i gubitničko breme i ogroman trud da bi se popravio ...

Despotovac: Obračun SNS i DS preko rudara

Vesti Online - 07.11.2012

Poslanica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan izjavila je danas da su u opštini Despotovac, gde DS ima većinu, odbornici izloženi pritiscima radi prekomponovanja vlasti.

Pravoslavna putovanja, devizna radovanja

E-Novine - 07.11.2012

Pomno posmatrajući demontažu Demokratske stranke, radnici, seljaci, poštena inteligencija i pošteni Albanci, nisu ni primetili da se, u međuvremenu, u roku od samo nekoliko dana, samourušila Liberalno-demokratska partija, stranka koja nije ...

„Volim DS i daću sve za nju“

Danas - 07.11.2012

Beograd - Brojni činovnici javnih preduzeća, opštinski odbornici i članovi podmlatka DS donirali su ovoj stranci i po nekoliko hiljada evra. Državne institucije još uvek ne proveravaju poreklo ovog novca, utvrdilo je istraživanje BIRN, ...

Mićunović: Izbegnuto cepanje DS

Press - 06.11.2012

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, izrazio je uverenje da je ogromna većina članova DS zadovoljna što je očuvano jedinstvo stranke "Delim to zadovoljstvo, jer samo velik i jedinstven DS može da bude ...

Mićunović: Izbegnuto cepanje DS

Blic - 06.11.2012

BEOGRAD - Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović, izrazio je uverenje da je ogromna većina članova DS zadovoljna što je očuvano jedinstvo stranke.

Izbegnuto cepanje stranke

Politika - 06.11.2012

Nadam se da smo na putu da potpuno odomaćimo postupak da niko zbog „drukčijeg mišljenja” ne može trpeti posledice Ogromna većina članova Demokratske stranke, uveren sam, zadovoljna je što je očuvano jedinstvo stranke.

Lider DS biraće se nakon izbora

B92 - 06.11.2012

Beograd -- Funkcioner DS Borislav Stefanović kaže da u Statut DS-a nije uneto da se predsednik bira svake dve godine nego će on biti biran posle svakog izbornog ciklusa.

Stefanović: Izbori u DS ubuduće uvek posle izbora u državi

Blic - 06.11.2012

Funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da će izbori u toj stranci ubuduće biti organizovani uvek posle izbora u državi.

Stefanović: Predsednik DS će se birati posle svakih izbora

Press - 06.11.2012

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da u Statut DS nije uneto da se predsednik te stranke bira svake dve godine nego će lider stranke biti biran posle svakog izbornog ciklusa u Srbiji.

Goati: Demokratska stranka će stati na obe noge

Blic - 06.11.2012

Beograd - Demokratska stranka će stati na obe noge, postati uspešna i efikasna opozicija i ponovo objediniti svoje ogromne i nadmoćne intelektualne potencijale, mišljenje je predsednika organizacije Transparentnost Srbija Vladimira Goatija.

Izbori u DS-u ubuduće posle republičkih

RTS - 06.11.2012

U Demokratskoj stranci izbori će ubuduće biti organizovani uvek posle izbora u državi, rekao Funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović.

Pet nevolja za Đilasa

Blic - 06.11.2012

Vruća fotelja i mnogo problema sačekaće novog predsednika Demokratske stranke, gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa od 25. novembra. Osim časti, liderska pozicija u DS podrazumeva i gubitničko breme i ogroman trud da bi se popravio ...

Mićunović: Očuvano jedinstvo u DS-u

Vesti Online - 06.11.2012

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da je dogovorom predsednika i zamenika predsednika DS - Borisa Tadića i Dragana Đilasa, sačuvano jedinstvo stranke čime je, kako je naveo, zadovoljna ...

Mićunović smatra da je očuvano jedinstvo u DS

Mondo - 06.11.2012

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da je dogovorom Tadića i Đilasa sačuvano jedinstvo stranke i zadovoljna ogromna većina članova.

Miodrag Rakić ipak potpredsednik DS-a?

Vesti Online - 06.11.2012

Miodrag Rakić, najbliži saradnik lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, gotovo sigurno će biti sedmi potpredsednik DS, saznaje beogradski Danas iz više izvora u toj stranci.

Volim DS i daću sve za njih

E-Novine - 06.11.2012

Brojni činovnici javnih preduzeća, opštinski odbornici i članovi podmlatka Demokratske stranke donirali su ovoj stranci i po nekoliko hiljada evra.

KO DREŠI KESU ZA DS: Upoznajte donatore i finansijere demokrata

Telegraf - 06.11.2012

U Demokratskoj stranci tvrde da većinu ljudi koji su donirali gotovo milionske iznose ne poznaju. Donatori ističu da im niko nije pomogao, niti sugerisao da pomažu, te da je novac stigao iz ličnih prihoda Brojni činovnici javnih preduzeća, ...

Probudićemo evropsku Srbiju

E-Novine - 06.11.2012

U intervjuu za e-Novine nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković najavio je da će se nova stranka razlikovati od svih postojećih stranaka u Srbiji u vrednosnom i idejnom smislu, ali i u načinu organizacije i stepenu unutrašnje ...

ISTRAŽUJEMO: Ko su sedam novih potpredsednika DS

Telegraf - 06.11.2012

Među sedam potpredsednika demokrata biće tri Tadićeva i četiri Đilasova kadra. Najveće iznenađenje Miodrag Rakić. Šutanovac u užem Predsedništvu, Tadića, pored mesta počasnog predsednika, čeka i internacionalna funkcija Novih sedam ...

Mićunović: Izbegnuto cepanje DS

Nadlanu - 06.11.2012

"Delim to zadovoljstvo jer samo velik i jedinstven DS može da bude značajan politički faktor u ovim vremenima i alternativa konzervativnim, tradicionalističkim i retrogradnim političkim snagama u našoj zemlji", izjavio je Mićunović za " ...

Predsednik DS će se birati posle svakih izbora

Nadlanu - 06.11.2012

BEOGRAD, 6. novembra 2012. (Beta) - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je u utorak da u Statut DS nije uneto da se predsednik te stranke bira svake dve godine, nego će lider stranke biti biran posle svakog ...

Zoran Živković pravi novu stranku

B92 - 05.11.2012

Beograd -- Zoran Živković, bivši premijer i zamenik predsednika DS-a u vreme Zorana Đindića izjavio je za Radio B92 da izlazi iz DS-a i da će napraviti novu stranku.

Đelić: Mi se spremamo za atake

B92 - 05.11.2012

Beograd -- Božidar Đelić kaže da DS neće štititi nikoga ko se ogrešio o zakon, ali da su spremni da brane one čija je greška političko mišljenje.

Đelić: Đilas za premijera u budućoj vladi

Kurir - 05.11.2012

I dosadašnji lider stranke Boris Tadić takođe će obavljati neku od najvažnijih državničkih funkcija, rekao je poslanik DS BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je danas da su prevazilaženjem podela u toj stranci ...

Đelić: Đilas kandidat za premijera u budućoj vladi

24online - 05.11.2012

Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je danas da su prevazilaženjem podela u toj stranci stvoreni preduslovi da ona bude efikasna opozicija i da je odvajanjem predsedničkog i premijerskog principa u samoj stranci stvorena ...

Đelić: Đilas kandidat za premijera u budućoj vladi

Press - 05.11.2012

Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je danas da su prevazilaženjem podela u toj stranci stvoreni preduslovi da ona bude efikasna opozicija i da je odvajanjem predsedničkog i premijerskog principa u samoj stranci stvorena ...

Đelić: Branićemo Pajtića

Kurir - 05.11.2012

Očigledan je napad na pokrajinsku vladu, odnosno Bojana Pajtića. DS će upotrebiti sva pravna i druga sredstva da se tome suprodstavi, rekao je član Prdsedništva DS BEOGRAD - Član Predsedništva Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je ...

Goati: Očekujem da DS preuzme ulogu konstruktivne opozicije

Press - 05.11.2012

Politički analitičar Vladimir Goati izjavio je danas da je odluka Borisa Tadića da odustane od kandidature za predsednika Demokratske stranke (DS) potez vrlo zrelog političara i da očekuje da će ta stranke nakon izborne skupštine krenuti ...

Goati: Očekujem da DS preuzme ulogu konstruktivne opozicije

Blic - 05.11.2012

Politički analitičar Vladimir Goati izjavio je danas da je odluka Borisa Tadića da odustane od kandidature za predsednika Demokratske stranke (DS) potez vrlo zrelog političara i da očekuje da će ta stranke nakon izborne skupštine krenuti ...

Živković: Za nekoliko nedelja poznat program nove stranke

Blic - 05.11.2012

Nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da će za nekoliko nedelja biti poznati program i status njegove nove političke stranke.

Živković: Za nekoliko nedelja poznat program nove stranke

Press - 05.11.2012

Nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da će za nekoliko nedelja biti poznati program i status njegove nove političke stranke Živković, koji je juče nakon završetka Glavnog odbora demokrata, na svom Fejsbuk nalogu ...

Za Đilasa na čelu DS 36 odsto ispitanika, za Tadića 31

Blic - 05.11.2012

Prema istraživanju agencije Ninamedia, 35,7 odsto ispitanika smatra da bi Dragan Đilas trebalo da bude predsednik Demokratske stranke (DS), 30,6 odsto da bi to trebalo da bude Boris Tadić, dok je 33,7 odsto ispitanika odgovorilo da ne zna.

Elezović: Odlazak Živkovića koristan za DS

Kurir - 05.11.2012

Činjenica da nije uspeo da prikupi dovoljan broj potpisa za svoju kandidaturu govori o tome koliku podršku imau unutar DS, rekao čelnik pokrajinskog odbora DS BEOGRAD - Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović ...

Većina vidi Đilasa kao budućeg lidera DS

Press - 05.11.2012

Većina građana Srbije smatra da bi na čelu Demokratske stranke trebalo da bude Dragan Đilas (35,7 odsto), dok bi Borisa Tadića podržalo 30,6 odsto građana, pokazalo je istraživanje agencije Ninamedia Ista anketa, koji je naručila TV Prva, ...

Sa Đilasom jaki i efikasni

Press - 05.11.2012

Prioritet - DS će posle neophodnih stranačkih izbora i reformi biti snažna opoziciona partija DS će posle stranačkih izbora sa Draganom Đilasom na čelu biti jači i efikasniji, ocenili su juče za Press kandidati za potpredsednike te stranke.

Elezović: Živkovićev odlazak koristan za DS

Blic - 05.11.2012

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović izavio je večeras da je za DS korisno to što je bivši premijer Zoran Živković napustio tu stranku, i požeo mu sreću u budućem političkom radu.

Mićunović: Sačuvano jedinstvo DS-a

B92 - 05.11.2012

Beograd -- Predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović kaže da je dogovorom Borisa Tadića i Dragana Đilasa sačuvano jedinstvo stranke, što je većina želela. On je rekao da je time „ zadovoljna ogromna većina članova.

Đelić:DS preuzela odgovornost za izborni poraz

R.S.Evropa - 05.11.2012

11:19 Đelić:DS preuzela odgovornost za izborni poraz 11:17 Lideri G20 o krizi u Evropi i fiskalnoj situaciji u SAD 11:14 Rast nezaposlenosti u Španiji 11:13 Tojota utrostručila tromesečnu zaradu u odnosu na 2011.

Kuda ide Demokratska stranka

R.S.Evropa - 05.11.2012

Povodom konačne odluke da se Boris Tadić neće kandidovati za predsednika Demokratske stranke, analiziramo kakve će promene biti u stranci na čije čelo dolazi Dragan Đilas , ličnost čiji se ideološki kredibilitet dovodi u pitanje i kome se ...

Đilas će biti kandidat za premijera na sledećim izborima

Novi Magazin - 05.11.2012

Poslanik DS-a Božidar Ðelić kaže da su prevazilaženjem podela u toj stranci stvoreni preduslovi da ona bude efikasna opozicija i da je odvajanjem predsedničkog i premijerskog principa u samoj stranci stvorena pretpostavka da ona u ...

Božidar Đelić: Đilas kandidat za premijera u budućoj vladi

Glas javnosti - 05.11.2012

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je danas da su prevazilaženjem podela u toj stranci stvoreni preduslovi da ona bude efikasna opozicija i da je odvajanjem predsedničkog i premijerskog principa u samoj stranci ...

Đelić: Đilas kandidat za budućeg premijera

Mondo - 05.11.2012

Poslanik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je danas da su prevazilaženjem podela u toj stranci stvoreni preduslovi da ona bude efikasna opozicija.

Đelić najavljuje: Đilas budući kandidat DS za premijera

S media - 05.11.2012

Đelić najavljuje: Đilas budući kandidat DS za premijera Član Predsedništva DS-a Božidar Đelić vidi sadašnjeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa kao budućeg premijera.

DS da preuzme ulogu konstruktivne opozicije

Beta - 05.11.2012

Tweet BEOGRAD, 5. novembra 2012. (Beta) - Politički analitičar Vladimir Goati izjavio je u ponedeljak da je odluka Borisa Tadića da odustane od kandidature za predsednika Demokratske stranke (DS) potez vrlo zrelog političara i da očekuje ...

Živković pravi novu stranku

ALO - 05.11.2012

Zoran Živković, bivši premijer i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) u vreme Zorana Đindića potvrdio je u izjavi za Radio B92 da izlazi iz DS i najavio da će pokušati da napraviti novu stranku.

Zoran Živković pravi novu stranku

Mondo - 05.11.2012

Zoran Živković, bivši premijer i zamenik predsednika Demokratske stranke u vreme Zorana Ðindića potvrdio je u izjavi za Radio B92 da izlazi iz DS i najavio da će pokušati da napravi novu stranku.

Živković pravi novu stranku

E-Novine - 05.11.2012

Zoran Živković, bivši premijer i zamenik predsednika DS-a u vreme Zorana Đindića izjavio je nakon istupanja iz DS da će najverovatnije napraviti novu stranku.

Đelić: Tadić nije bio loš, ali je platio cenu zbog poraza

Vesti Online - 05.11.2012

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić izjavio je danas da je stranka preuzela odgovornost za izborni poraz, da je shvatila zašto je kažnjena i da niko ne misli da je Boris Tadić bio loš predsednik, već da je platio cenu i za ...

Zoran Živković: Cilj moje stranke da osposobi Srbiju za 21. vek

Novi Magazin - 05.11.2012

Nekadašnji premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da će za nekoliko nedelja biti poznati program i status njegove nove političke stranke.

ŽIVKOVIĆ: Svi su dobrodošli u moju novu stranku!

Telegraf - 05.11.2012

Nekadašnji premijer Zoran živković osniva stranku levog centra čiji će se program biti poznat za nekoliko nedelja. "Biće dobrodošli svi koji se prepoznaju, uključujući i ljude iz DS-a", kaže bivši premijer izjavio je danas da će za ...

Mićunović: Ne znam prirodu odnosa Miškovića i Đilasa

R.S.Evropa - 05.11.2012

„U ovom trenutku je očigledno pobedila ideja jedinstva stranke. I sigurno je da na Skupštini neće doći do raskola. Međutim, teško je prognozirati šta će reći budućnost.

Ispod površine u DS

Danas - 05.11.2012

„Dogovor je dobar, ali ništa ne valja.“ Ovim je rečima, propraćenim kiselim osmehom, jedan visoki funkcioner Demokratske stranke u neformalnom razgovoru za Danas prokomentarisao sporazum Borisa Tadića i Dragana Đilasa (redosled nebitan) o ...

Đelić: Tadić državnik, Đilas premijer

Danas - 05.11.2012

Beograd - Funkcioner DS Božidar Đelić izjavio je da veruje da će Boris Tadić i dalje igrati važnu državničku ulogu u Srbiji, a da će Dragan Đilas „sa izrazitim menadžerskim sposobnostima“ biti kandidat demokrata za predsednika buduće ...

Nema predaje

Danas - 05.11.2012

Beograd - Dogovor Borisa Tadića i Dragana Đilasa i izmene Statuta i Programa DS posle sednice Glavnog odbora omogućavaju jedinstvo, ali to nije dovoljno.

Đilasa podržavaju obrazovani bogataši

Mondo - 05.11.2012

Prema istraživanju agencije Ninamedia, 35,7 odsto ispitanika smatra da bi Dragan Ðilas trebalo da bude predsednik Demokratske stranke (DS), 30,6 odsto da bi to trebalo da bude Boris Tadić, dok je 33,7 odsto ispitanika ne zna.

Miodrag Rakić ipak potpredsednik DS?

Danas - 05.11.2012

Beograd - Miodrag Rakić, najbliži saradnik lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, gotovo sigurno će biti sedmi potpredsednik DS, saznaje Danas iz više izvora u toj stranci.

DS: Tadić neće samo gledati

Novosti - 05.11.2012

Posle sednice Glavnog odbora DS, očekuje se mirniji finiš trke za lidera, ali to ne garantuje mir. Počasni predsednik biće deo Predsedništva i odlučivanja o svemu važnom JEDAN predsednički kandidat manje, jedan član stranke manje i dva ...

Miodrag Rakić ipak potpredsednik DS?

Novi Magazin - 05.11.2012

Miodrag Rakić, najbliži saradnik lidera Demokratske stranke Borisa Tadića, gotovo sigurno će biti sedmi potpredsednik DS. Kako saznaje Danas iz više izvora u toj stranci, nakon izbora Rakića na tu poziciju očekuju slabljenje pozicije ...

ELEZOVIĆ: Živkovićev odlazak koristan za DS i neka mu je srećno!

Telegraf - 05.11.2012

Šef vojvođanskih demokrata tvrdi da Živković nije uspeo da prikupi dovoljan broj potpisa, što govori o podršci koju uživa u stranci Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke izavio je večeras da je za DS korisno to što je napustio ...

Đelić: Đilas budući kandidat za premijera

Nadlanu - 05.11.2012

Đelić je, gostujući na Televiziji B92, rekao da će gradonačelnik Beograda i favorit na predstojećim izborima za predsednika u DS Dragan Đilas biti kandidat demokrata za premijera u budućoj vladi, a da će i dosadašnji lider stranke Boris ...

DS preuzela odgovornost za izborni poraz

Nadlanu - 05.11.2012

BEOGRAD, 5. novembra 2012. (Beta) - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Djelić izjavio je u ponedeljak da je stranka preuzela odgovornost za izborni poraz, da je shvatila zašto je kažnjena i da niko ne misli da je Boris Tadić bio ...