TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DELEGACIJA SNV-a POSREDOVALA U STRPCU

B92 - 02.07.2000

Delegacija Srpskog nacionalnog veca Kosova, koju predvode Rada Trajkovic, Randjel Nojkic i Dragan Velic, u nedelju je, u nameri da posreduje u sporu izmedju brezovickih Srba i americkog Kfora, posetila Srbe u Strpcu i urucila im lekove.

IVANOVIC: SPORAZUM BESKORISTAN

B92 - 29.06.2000

Predsednik Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog veca Kosovske Mitrovice Oliver Ivanovic ocenio je da sporazum koji su potpisali predstavnici gracanickog SNV i UNMIK "ne predstavlja znacajan pomak", vec se tehnicki regulise nesto sto je Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN vec predvidjeno.

SNV SE IZVINIO HUMANITARNIM ORGANIZACIJAMA

B92 - 28.06.2000

Visoki Komesarijat UN za izbeglice saopstio je da od ponoci obnavlja svoje operacije u severnom delu Kosovske Mitrovice. UNHCR je pre pet dana suspendovao sve svoje aktivnosti u severnom delu Mitrovice u znak protesta zbog napada na radnike i vozila medjunarodnih organizacija.

SNV CENTRALNOG KOSOVA PREKINULO SARADNJU SA SNV KIM

B92 - 28.06.2000

Srpsko nacionalno vece centralnog Kosova odlucilo je u sredu da prekine sve kontakte sa SNV Kosova i Metohije sa sedistem u Gracanici. "Posle sastanka u Gracanici, raskinuti su svi konatakti sa ostatkom SNV Kosova i Metohije", izjavio je predsednik SNV centralnog Kosova Slavisa Kostic.

SNV CENTRALNOG KOSOVA UPUTILO ZAHTEV ARTEMIJU

B92 - 27.06.2000

Srpsko nacionalno vece centralnog Kosova uputilo je u ponedeljak uvece zahtev predsedniku SNV Kosmeta vladiki Artemiju da "bivsi predstavnici" ne zastupaju stavove Srba te regije, do konacne odluke na narednoj sednici SNV centralnog Kosova, kojoj bi trebalo da prisustvuje i vladika Artemije.

SEDNICA REGIONALNOG SNV U GRACANICI

B92 - 26.06.2000

Predsednik regionalnog Srpskog nacionalnog veca za centralno Kosovo Slavisa Kostic izjavio je da je Izvrsni odbor veca u ponedeljak uvece odredio delegaciju koja ce jos jednom razgovarati da predsednikom SNV KiM vladikom Artemijem, kako bi se prevazisao raskol koje je nastao nakon sednice tog tela ...