TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Zaražen i kukuruz uvezen iz Rumunije u Nemačku

Politika - 03.03.2013

Posle uzbune zbog srpskog kukuruza kontaminiranog aflatoksinom otkriva se da kukuruz uvezen iz našeg „komšiluka” ima mnogo višu koncentraciju otrova.

EU:Srbija da vrati nivo aflatoksina

B92 - 02.03.2013

Beograd -- Ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu evrointegracija, poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

Jovanović: Stoka u Srbiji se zdravije hrani od ljudi!

Telegraf - 02.03.2013

- U Srbiji je, posle promene pravilnika, dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku za ljude deset puta veći nego u hrani za stoku - rekao je predsednik LDP-a Lider Čedomir Jovanović kaže da je za pretvaranje zemlje u divljinu bez ikakvog reda i ...

"Vladi važnije životinje od ljudi"

B92 - 02.03.2013

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović ocenio je da za menjanje dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku odgovorna cela Vlada Srbije, a ne samo resorni ministar. On je dodao da je Vlada time ponizila građane.

EU: Srbija da vrati nivo aflatoksina ili ništa od evrointegracija!

Telegraf - 02.03.2013

- Usklađivanje srpskih propisa s evropskom regulativom deo je procesa evropskih integracija i pre ulaska u EU Srbija će morati i ovaj standard da primeni u svom pravnom sistemu i standardima hrane - kažu u Delegaciji EU Iz Delegacije u ...

EU: Srbija da vrati nivo aflatoksina

Blic - 02.03.2013

Ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu mleka, Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu evrointegracija, poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

Srbija na mleku gubi 50 miliona evra mesečno!

Kurir - 02.03.2013

Država i proizvođači mleka i stočne hrane mesečno trpe veliku štetu otkako je pokrenuta naduvana afera sa aflatoksinom. Toksikolog Dragan Joksović: Biće vam loše ako popijete 12 tona mleka odjednom BEOGRAD - Sramno! Mesečna šteta zbog ...

Kukuruz iz Srbije (ni)je zaražen?!

Kurir - 02.03.2013

Za 10.000 tona sumnjive žitarice prvo saopšteno da je uvezena iz naše zemlje, a posle da možda i nije BERLIN - Nameštaljka?! Nemački list Bild objavio je juče da otkriveni zatrovani kukuruz za stočnu hranu, za koji je prvo saopšteno da je ...

Jovanović: Odgovorna je cela vlada, a ne samo Knežević

Blic - 02.03.2013

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je Vlada Srbije, a ne samo resorni ministar, odgovorna za menjanje pravilnika kojim je povećan dozvoljen nivo kancerogenog aflatoksina u mleku.

LDP:Stoka u Srbiji se zdravije hrani od ljudi

Mondo - 02.03.2013

Za pretvaranje zemlje u divljinu bez ikakvog reda i podsmevanje građanima menjanjem pravilnika o mleku odgovorna je cela Vlada koja je za tu odluku glasala, a ne isključivo resorni ministar, izjavio je Čedomir Jovanović.

EU: Srbija da vrati nivo aflatoksina

Prva Srpska TV - 02.03.2013

Ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu evrointegracija, poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

Aflatoksin u mleku je upozorenje političarima

DW - 02.03.2013

Konjsko meso umesto goveđeg, pogrešno deklarisana jaja, a sada i otrovni aflatoksin u kukuruzu i mleku. Skandal za skandalom potresa prehrambenu industriju. To je povod za pooštravanje kontrole, smatraju mediji.

"U Belgiji nema kukuruza iz Srbije"

B92 - 02.03.2013

Brisel -- U stočnoj hrani u Belgiji nema nikakvih štetnih tvari koje mogu izazvati rak, saopštila je danas belgijska Savezna agencija za bezbednost hrane.

I Delegacija EU demantovala Kneževića

E-Novine - 02.03.2013

Ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu mleka, Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu evrointegracija, poručila je Delegacije EU u Srbiji i istovremeno demantovala izjavu ministra poljoprivrede ...

Kako izvoziti mleko

RTV - 02.03.2013

NOVI SAD - Delegacija Evropske unije u Srbiji, poručila je Srbiji da ukoliko ne vrati granicu aflatoksina u mleku na 0,05 mikrograma po kilogramu neće ispuniti jednu od obaveza u evrointegracijama.

EU: Srbija da vrati nivo aflatoksina

Mondo - 02.03.2013

Ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu mleka, Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu evrointegracija, poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

Jovanović: Odgovorna je cela vlada, a ne samo Knežević

Nadlanu - 02.03.2013

"Vlada je gradjane ponizila do neverovatne mere. U Srbiji je, posle promene pravilnika, dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku za ljude deset puta veći nego u hrani za stoku" , navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

EU: Srbija da vrati nivo aflatoksina

Nadlanu - 02.03.2013

Kao jedan od razloga zbog koga je Vlada promenila pravilnik, ministar poljoprivrede Goran Knežević je naveo i to što ovaj propis nije na spisku obavezujućih uslova za pristup EU, a što iz Delegacije EU u Srbiji za “Blic” demantuju.

Afera sa mlekom u Srbiji: Vučić najavio mere protiv ministara

R.S.Evropa - 02.03.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u ponedjeljak će saopštiti konkretna imena i mere protiv onih koji su napravili propuste u radu vezano sa prodaju mleka sa nedozvoljenim nivoom aflatoksina.

Hoće li Srbija uvesti loše mleko

Politika - 02.03.2013

Promena propisa omogućava proizvođačima iz okolnih zemalja da na naše tržište plasiraju proizvod koji ne odgovara njihovim standardima U aferi s mlekom niže se skandal za skandalom.

Jovanović: Vlada ponizila građane

Tanjug - 02.03.2013

BEOGRAD - Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je danas da za menjanje dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku odgovorna cela Vlada Srbije, a ne samo resorni ministar i da je ona time ponizila građane.

Odgovorna Vlada, a ne samo ministar

RTS - 02.03.2013

Celokupna Vlada, a ne samo resorni ministar, odgovorna za menjanje pravilnika kojim je povećan dozvoljen nivo kancerogenog aflatoksina u mleku, kaže lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Prodaja mleka prepolovljena, građani nepoverljivi

R.S.Evropa - 02.03.2013

Uredbom Vlade sada je sa mlekom sve u redu, barem što se domaćih standarda tiče. No, prema iskustvu vlasnika marketa Novosađane nije mnogo umirila vladina uredba kojom je granična vrednost dozvoljene količine aflatoksina u mleku povećana ...

"Vladi Srbije su životinje važnije od ljudi"

Vesti Online - 02.03.2013

Vlada Srbije, a ne samo resorni ministar, odgovorna je za menjanje pravilnika kojim je povećan dozvoljen nivo kancerogenog aflatoksina u mleku, smatra predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Srbija mora da vrati nivo aflatoksina

Novi Magazin - 02.03.2013

Ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu evrointegracija, poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

EU: Srbija da vrati nivo aflatoksina

Portalanalitika - 02.03.2013

A ko ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu mlijeka, Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu eurointegracija, poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

Jovanović: Cela Vlada je odgovorna, a ne samo Knežević

Press - 02.03.2013

"Vlada je gradjane ponizila do neverovatne mere. U Srbiji je, posle promene pravilnika, dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku za ljude deset puta veći nego u hrani za stoku", navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Crna Gora: Nećemo "toksično mleko" iz Srbije

Vesti Online - 02.03.2013

Crna Gora neće dozvoliti uvoz mleka i stočne hrane koji ne zadovoljavaju njene standarde, saopštilo je u Podgorici Ministarstvo poljoprivrede povodom odluke Srbije da poveća dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku.

Ako Srbija ne vrati nivo aflatoksina, rizikuje ulazak u EU?

Press - 02.03.2013

Crna Gora je već zabranila uvoz mleka koje ne zadovljava standarde EU. Iako je ministar poljoprivrede Goran Knežević naveo da ovaj propis nije na spisku obaveznih uslova za pristup EU , Delegacija iz Srbije to negira! "Usklađivanje srpskih ...

EU:Srbija da koriguje nivo aflatoksina

RTCG - 02.03.2013

Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu eurointegracija ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu mlijeka , poručuju iz Delegacije EU u Srbiji.

EU: Srbija da vrati nivo aflatoksina

Vesti Online - 02.03.2013

Ako ne vrati dozvoljeni nivo aflatoksina na 0,05 mikrograma po kilogramu mleka Srbija neće ispuniti jednu od obaveza u procesu evrointegracija, poručuju iz Delegacije Evropske unije u Srbiji.

U Belgiji nema štetnog kukuruza iz Srbije

Vesti Online - 02.03.2013

U stočnoj hrani u Belgiji nema nikakvih štetnih stvari koje mogu izazvati rak, saopštila je danas belgijska Savezna agencija za bezbednost hrane.

Knežević: Spreman sam i na ostavku!

Telegraf - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede je iskazao spremnost da napusti položaj ukoliko se utvrdi da je njegova odgovornost zbog povećanog nivoa aflatoksina u mleku najveća Ministar poljoprivrede naglasio je da je odluka vlade o dozvoljenom nivou u mleku ...

Knežević: Nemoguće kontrolisati 500.000 malih farmi krava u Srbiji

Blic - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je odluka o desetostrukom podizanju granice aflatoksina u mleku iznuđena kako bi se spasila poljoprivreda i najavio da će o odgovornosti za nastanak tog problema sutra ...

Knežević: Odlukom o mleku spasavamo poljoprivredu

Glas javnosti - 01.03.2013

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže da je odluka Vlade o povećanju količine aflatoksina u mleku sa 0,05 na 0,5 mikrograma po kilogramu iznuđena odluka, kojom se spasava poljoprivreda i ponavlja da je mleko u rafovima ...

Ambasada Bugarske: Netačna tvrdnja Kneževića

Mondo - 01.03.2013

Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Knežević opet pobrkao lončiće: Bugarska demantovala ministra, dozvoljeno 0,05 aflatoksina

Blic - 01.03.2013

Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je danas da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Bugarska demantovala ministra Kneževića

Telegraf - 01.03.2013

Ambasada Bugarske saopštila da je "apsolutno pogrešno navedeno da je prema bugarskim standardima dozvoljena količina aflatoksina po kilogramu mleka 0,5 mikrograma" Ambasada Bugarske demantovala je da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija ...

Nemačka: Pronađen otrovan kukuruz iz Srbije

Novosti - 01.03.2013

U nemačkoj pokrajini Donja Saksonija otkriveno je najmanje 10.000 tona kontaminiranog kukuruza, poreklom iz Srbije koji je namenjen ishrani stoke BERLIN - U nemačkoj pokrajini Donja Saksonija otkriveno je najmanje 10.000 tona ...

Stručnjaci: Aflatoksin "limunada" u poređenju sa ostalim toksinima

RTV - 01.03.2013

BEOGRAD - Mleko može biti izvor takvih toksina da su aflatoksini "limunada" u poređenju sa njima, ocenili su danas stručnjaci u Privrednoj komori Srbije (PKS) na okruglom stolu "Štete u proizvodnji i izvozu hrane za životinje i mlečnih ...

Otrovni kukuruz iz Srbije otkriven u Nemačkoj

Telegraf - 01.03.2013

Ministarstvo poljoprivrede u Hanoveru saopštilo je da je više od 3.500 farmi snabdeveno kontaminiranim kukuruzom koji je došao iz Srbije Nemački list Špigl piše da je u Donjoj Saksoniji otkriveno najmanje 10.000 tona nečistog kukuruza koji ...

Nemačka: Kontaminirani kukuruz možda nije iz Srbije

RTV - 01.03.2013

BERLIN - Nemački mediji javljaju da je u Donjoj Saksoniji otkriven kontaminirani kukuruz, za koji u ministarstvu poljoprivrede te pokrajine tvrde da je poreklom iz Srbije, što lokalni zvaničnici dovode u pitanje.

Srbija vratila pravilnik o aflatoksinu: Sad je mlijeko zdravo

Pobjeda.me - 01.03.2013

BEOGRAD – Vlada Srbije objavila je u četvrtak da će vratiti pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mlijeku, usklađen sa Evropskom unijom, prema kojem će za razliku od dosadašnjih 0,05 dozvoljen nivo biti 0,5 mikrograma po kilogramu ...

Skup o šteti u proizvodnji i izvozu hrane

RTV - 01.03.2013

BEOGRAD - Okrugli sto o šteti u proizvodnji i izvozu stočne hrane i mlečnih proizvoda iz Srbije zbog prisustva aflatoksina, biće održan danas u Privrednoj komori Srbije.

Vlada dozvolila više aflatoksina!

Kurir - 01.03.2013

Vlada Srbije odobrila koncentraciju aflatoksina u mleku do 0,5 µg/kg, umesto dosadašnjih 0,05 mikrograma BEOGRAD - Izmene. Vlada Srbije odobrila je da se dozvoli koncentracija aflatoksina u mleku do 0,5 mikrograma po kilogramu, kako je ...

Knežević spreman na ostavku: Sutra s Vučićem o odgovornosti zbog mleka

S media - 01.03.2013

Knežević spreman na ostavku: Sutra s Vučićem o odgovornosti zbog mleka Povećanje dozvoljene količine aflatoksina u mleku iznuđena odluka Vlade Srbije kojom spasavamo poljoprivredu, kaže ministar Goran Knežević.

Knežević: Spreman sam da dam ostavku

Kurir - 01.03.2013

Povećanje nivoa aflatoksina iznuđena je odluka kojom se spasava poljoprivreda, kaže ministar BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže da je odluka Vlade o povećanju količine aflatoksina u mleku sa 0,05 na 0,5 mikrograma po ...

Zarazili smo nemačke krave aflatoksinom?

Mondo - 01.03.2013

Nemačka je iz Srbije uvezla stočnu hranu sa štetnim aflatoksinom i zarazila svoju stoku, na više od 3.560 farmi, javlja AFP. Odeljenje za zaštitu poljoprivrede i potrošača objavio je danas da je iz Srbije uvezeno oko 10.000 tona stočne ...

Bugarska demantovala Kneževića

B92 - 01.03.2013

Beograd -- Ambasada Bugarske demantovala je da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio Goran Knežević.

Otrovni kukuruz iz Srbije u Nemačkoj

Kurir - 01.03.2013

Prema nezvaničnim informacijama, više od 3.500 farmi pogođeno je zaraženim kukuruzom BERLIN - U Donjoj Saksoniji otkriveno je najmanje 10.000 tona nečistog kukuruza sa aflatoksinom koji je uvezen iz Srbije, navode nemački mediji.

Ambasada Bugarske demantuje Kneževića

S media - 01.03.2013

Ambasada Bugarske demantuje Kneževića Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je danas ministra Kneževića da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu.

Špigl: Otrovni kukuruz iz Srbije u Nemačkoj; Bild: Kukuruz možda nije iz Srbije

S media - 01.03.2013

Špigl: Otrovni kukuruz iz Srbije u Nemačkoj; Bild: Kukuruz možda nije iz Srbije Nemački mediji navode da je više od 3500 farmi u Donjoj Saksoniji snabdeveno kukuruzom koji je kontaminiran aflatoksinom, a koji je došao iz Srbije.

Nemačka: Otrovni kukuruz iz Srbije

B92 - 01.03.2013

Hamburg/Beograd -- Nemački list Špigl piše da je u Donjoj Saksoniji otkriveno najmanje 10.000 tona nečistog kukuruza koji je sitgao iz Srbije, a koji se koristi kao stočna hrana.

U šabačkim mlekarama redovan otkup mleka

Kurir - 01.03.2013

Dve mlekare u Šapcu i Ljuboviji dostavile rezultate vanrednih analiza koji su pokazali da je mleko ispravno i da sadrži minimalne količine aflatoksin ŠABAC - Dve mlekare u Šapcu i Ljuboviji dostavile su rezultate vanrednih analiza koji su ...

LOBIJI PRAVE PANIKU: Mleko bezbedno za upotrebu!

Kurir - 01.03.2013

Najveću štetu od čitave afere pretrpeće domaći proizvođači štočne hrane, mleka i mlečnih proizvoda, upozoreno u Privrednoj komori Srbije BEOGRAD - Mleko u Srbiji je zdravo i bezbedno za upotrebu , i nije bilo potrebno podizati toliku ...

"Špigl": U Nemačkoj otkriven srpski kukuruz zatrovan aflatoksinom

Blic - 01.03.2013

U Nemačkoj pokrajini Donja Saksonija u promet je pušteno najmanje 10.000 tona kukuruza za stočnu hranu koji potiče iz Srbije i koji je, prema tamošnjem Ministarstvu poljoprivrede, zagađena aflatoksinom, otrovom gljivičnog porekla koji ...

Protest ispred vlade ozbog odluke da se poveća nivo dozvoljenog aflatoksina u mleku

Blic - 01.03.2013

Oko dvadeset građana okupilo se ispred Vlade Srbije na protestu zbog jučerašnje odluke vlade da poveća dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku Revoltirani odlukom vlade da vrati stari Pravilnik koji dozvoljava viši nivo otrovnih supstanci u ...

"Pravda za mleko": Tviteraši protestuju ispred vlade zbog aflatoksina

Blic - 01.03.2013

Oko dvadeset građana okupilo se ispred Vlade Srbije na protestu zbog jučerašnje odluke vlade da poveća dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku Revoltirani odlukom vlade da vrati stari Pravilnik koji dozvoljava viši nivo otrovnih supstanci u ...

Ambasada Bugarske demantovala Kneževića

E-Novine - 01.03.2013

Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je da je u toj zemlji, članici EU, dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je na konferenciji za medije izjavio Goran Knežević pravdajući odluku o povećanju ...

Kalanović:Odluka vlade neće ugroziti zdravlje građana

Blic - 01.03.2013

Vlada Srbije donela je odluku o povećanju granice aflatoksina u mleku koja ne ugrožava zdravlje gradjana, izjavila je danas ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović.

Bugarski saopštava nove rezultate aflatoksina u mleku

RTV - 01.03.2013

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski prezentovaće danas nove rezultate količine aflatoksina u mleku, saopštio je Biro za odnose sa javnošću Vlade Vojvodine.

"Špigl": U Nemačkoj otkriven srpski kukuruz zatrovan aflatoksinom. "Bild": Možda i nije iz Srbije

Blic - 01.03.2013

U Nemačkoj pokrajini Donja Saksonija u promet je pušteno najmanje 10.000 tona kukuruza za stočnu hranu koji potiče iz Srbije i koji je, prema tamošnjem Ministarstvu poljoprivrede, zagađena aflatoksinom, otrovom gljivičnog porekla koji ...

Protest tviteraša ispred Vlade zbog mleka

Mondo - 01.03.2013

Oko dvadeset građana okupilo se danas ispred Vlade Srbije u znak protesta zbog njene odluke da poveća dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku. Ova grupa građana, koja se organizovala preko društvene mreže Twitter, predala je Vladi zahtev za ...

U svim uzorcima povećan aflatoksin

B92 - 01.03.2013

Novi Sad -- Analize mleka na prisustvo alfatoksina rađene u laboratorijama u Nemačkoj pokazale su povišeno prisusto aflatoksina u svim uzorcima, objavila Vlada Vojvodine.

Vlada Vojvodine dobila rezultate iz Nemačke: Povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima mleka

Blic - 01.03.2013

Analize mleka iz Srbije na prisustvo alfatoksina po takozvanoj Eliza metodi, radjenje u laboratorijama u Nemačkoj, pokazale su povišeno prisusto aflatoksima u svim uzorcima, objavila je danas Vlada Vojvodine.

Crna Gora neće mleko iz Srbije

RTV - 01.03.2013

PODGORICA - Uvoz toksičnog mleka u Crnu Goru i onog koje ne zadovoljava standarde Evropske unije biće zabranjen iz bilo koje zemlje izjavio je crnogorski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

Region već spustio rampu za srpsko mleko

Mondo - 01.03.2013

U Makedoniju i u Crnu Goru može da uđe samo mleko koje ima aflatoksina do 0,05 mikrograma po jednom kilogramu, saopšteno je iz nadležni službi susednih država kao reakcija na promenu srpskog pravilnika.

Vlada Vojvodine: Povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima mleka (VIDEO)

S media - 01.03.2013

Vlada Vojvodine: Povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima mleka (VIDEO) Pokrajinski sekretar za medjuregionalnu saradnju Branislav Bugarski rekao je na konferenciji za novinare da je svih 25 uzoraka poslatih laboratoriji u ...

LSV: Naprednjaci, rešavajte probleme

Danas - 01.03.2013

Novi Sad - Liga socijaldemokrata Vojvodine je začuđena time što se Srpska napredna stranka i njen funkcioner Zoran Babićbave „nepostojećom“ strankom, umesto postojećim problemima - aflatoksinom u mleku, rupom u budžetu Novog Sada zbog ...

Crna Gora neće uvoziti mleko iz Srbije

Blic - 01.03.2013

Uvoz toksičnog mleka u Crnu Goru i onog koje ne zadovoljava standarde Evropske unije biće zabranjen iz bilo koje zemlje izjavio je crnogorski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović.

Mleko iz Srbije ne može u Crnu Goru

B92 - 01.03.2013

Podgorica -- Crna Gora neće dozvoliti uvoz mleka i stočne hrane iz Srbije koji ne zadovoljavaju njene standarde. Ovo je bila reakcija iz Ministarstva poljoprivrede povodom odluke Srbije da poveća dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku.

Proizvođači mleka: Nije kraj izvoza

B92 - 01.03.2013

Beograd -- Proizvođači mleka smatraju da novi dozvoljeni nivoi aflatoksina u mleku neće značiti i kraj izvozu. Oni kažu da je ovaj “povratak na staro” bilo jedino moguće rešenje.

REZULTATI IZ NEMAČKE: Povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima mleka

Telegraf - 01.03.2013

- Svih 25 uzoraka poslatih u laboratoriju u Baden-Virtembergu imalo je više od 0,08 mikrograma aflatoksina po kilogramu, što je maksimala vrednost - kaže pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski Vlada AP Vojvodine ...

Svima "prekipelo" zbog mleka

Novosti - 01.03.2013

Različite reakcije u javnosti na odluku Vlade da granicu aflatoksina vrati na nivo od pre dve godine. Novi Sad: Nemačke analize pokazale prisustvo 0,10 do 0,12 mikrograma aflatoksina MLEKO je svima "prekipelo".

EU PROTIV KNEŽEVIĆA: Srbija će morati da smanji dozvoljenu vrednost aflatoksina u mleku na 0,05

S media - 01.03.2013

EU PROTIV KNEŽEVIĆA: Srbija će morati da smanji dozvoljenu vrednost aflatoksina u mleku na 0,05 Vlada Srbije će morati ponovo da smanji vrednost aflatoksina u mleku na 0,05, kažu u kancelariji EU u Beogradu.

Knežević: Odluka o podizanju granice aflatoksina iznuđena

Danas - 01.03.2013

Beograd - Iako se činilo da će vlada "rešiti" problem neispravnog mleka podizanjem granice za dozvoljenu koncentraciju aflatoksina, što je po rečima ministra poljoprivrede Gorana Kneževića iznuđena odluka, priča je juče dodatno zahuktana.

Eksperti: Mleko u Srbiji zdravo i bezbedno

Mondo - 01.03.2013

Mleko u Srbiji bezbedno, a za loše stanje na tržištu krivi i mediji koji su senzacionalistički pratili aferu sa aflatoksinom. Mleko u Srbiji je zdravo i bezbedno za upotrebu, i nije bilo potrebno podizati toliku prašinu oko prisustva ...

Nemačka: Da li je otrovani kukuruz iz Srbije?

Novosti - 01.03.2013

Nemački mediji javljaju da je u Donjoj Saksoniji okriven kontaminirani kukuruz, za koji u ministarstvu poljoprivrede te pokrajine tvrde da je poreklom iz Srbije, što lokalni zvaničnici dovode u pitanje Nemački mediji javljaju da je u ...

Vlada Vojvodine: Povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima

RTV - 01.03.2013

NOVI SAD - Analize mleka na prisustvo aflatoksina rađenje u laboratorijama u Nemačkoj pokazale su povišeno prisustvo aflatoksina u svim uzorcima, objavila je danas Vlada Vojvodine.

STIGLE ANALIZE: U svim uzorcima povišen aflatoksin!

Kurir - 01.03.2013

Svih 25 uzoraka poslatih u laborateriju u Baden-Virtembergu imalo više od 0,08 mikrograma aflatoksina po kilogramu NOVI SAD - Analize mleka na prisustvao aflatoksina radjene u laboratorijama u Nemačkoj pokazale su povišeno prisustvo ...

Vlada Vojvodine: Analize u Nemačkoj potvrdile povišen nivo aflatoksina

Kurir - 01.03.2013

Svih 25 uzoraka poslatih u laboratoriji u Baden-Virtembergu imalo više od 0,08 mikrogarama aflatokisna po kilogramu, što je maksimala vrednost koju mogu da izmere u toj laboratoriji, rekao pokrajnski sekretar za međuregionalnu saradnju ...

Aflatoksina toliko da Nemci ne mogu da izmere

Mondo - 01.03.2013

U svim uzorcima koji su poslati u Nemačku nađen aflatoskin i to do granice dokle oprema može da izmeri. Analize mleka iz Srbije rađene u laboratorijama u Nemačkoj, pokazale su povišeno prisusto aflatoksina u svim uzorcima, objavila je ...

Odluka o aflatoksinu spasava poljoprivredu

Prva Srpska TV - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede Goran Knežević naglasio je danas da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spasava poljoprivreda i poručio da je spreman da ponese odgovornost.

Nemačke analize: Aflatoksin u mleku prešao evropske standarde

Novosti - 01.03.2013

Pokrajinski sekretar AP Vojvodine Branislav Bugarski izjavio je danas da rezultati iz dve laboratorije u Nemačkoj ukazuju da je koncentracija aflatoksina u mleku iz Srbije povišena u odnosu na evropske standarde NOVI SAD - Pokrajinski ...

Pajtić kritikovao odluku Vlade

B92 - 01.03.2013

Zrenjanin -- Vojvođanski premijer Bojan Pajtić kritikovao je odluku republičke vlade o promeni Pravilnika o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku.

Pajtić: Štetna odluka vlade o nivou aflatoksina u mleku

S media - 01.03.2013

Pajtić: Štetna odluka vlade o nivou aflatoksina u mleku Bojan Pajtić, predsednik pokrajnske vlade, kritikovao je odluku republičke Vlade kojom je prenebregnut nedavno usvojeni standard o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku.

Pajtić: Srpsko mleko više niko neće hteti da kupi, a kod nas će dolaziti ono koje drugi bacaju

Blic - 01.03.2013

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić kritikovao je odluku republičke vlade o promeni Pravilnika o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu.

Pajtić: Štetna odluka vlade o nivou aflatoksina u mleku

Blic - 01.03.2013

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić kritikovao je večeras odluku republičke vlade o promeni Pravilnika o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu.

Mlekare pozdravljaju odluku vlade o aflatoksinu

Kurir - 01.03.2013

Mlekare naglašavaju da se usaglašavanjem pravilnika shodno ovim, međunarodno prihvaćenim principima, uvažava postulat o bezbednosti mleka i mlečnih proizvoda u Srbiji BEOGRAD - Nacionalna asocijacija prerađivača mleka (SEDA) pozdravila je ...

Knežević: Spreman sam i na ostavku

B92 - 01.03.2013

Beograd -- Ministar poljoprivrede Goran Knežević naglasio je da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spašava poljoprivreda.

Knežević: Mleko bezbedno, spreman sam da preuzmem odgovornost

RTV - 01.03.2013

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Goran Knežević naglasio je danas da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spašava poljoprivreda i poručio da je spreman da ponese odgovornost pa i podnese ostavku, ...

Mlekare pozdravljaju odluku vlade

RTV - 01.03.2013

BEOGRAD - Nacionalna asocijacija prerađivača mleka (SEDA) pozdravila je promenu pravilnika o dozvoljenim količinama aflatoksina u mleku , ističući da se time stvaraju preduslovi da se nacionalnog sistema bezbednosti hrane sistemski ...

Kneževic: Daću ostavku ako sam odgovoran

Mondo - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede naglasio da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spašava poljoprivreda. Spreman da podnese i ostavku ako se utvrdi da je njegova odgovornost najveća.

Pravda za mleko: Tviteraši protestovali ispred Vlade Srbije zbog aflatoksina

Nadlanu - 01.03.2013

Građani su se organizovali putem društvene mreže Tviter i skupili danas ispred zgrade Vlade Srbije kako bi protestovali protiv jučerašnje odluke. Kako nisu prijavili svoj skup, zaprećeno im je da će protiv njih biti pokrenuta prijava.

Srbija: Aflatoksina u mleku toliko da Nemci ne mogu da izmere

Nadlanu - 01.03.2013

Pokrajnski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski rekao je na konferenciji za novinare da je svih 25 uzoraka poslatih laboratoriji u Baden-Virtembergu, u analizi po Eliza metodi, imalo više od 0,08 mikrogarama aflatokisna ...

Ministarstvo: Mleko iz Srbije ne može u Crnu Goru

Nadlanu - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović kazao je da je promena pravilnika o tome u Srbiji "unutrašnje pitanje svake države", ali je naglasio da u Crnu Goru ne mogu ući proizvodi koji ne ispunjavaju standarde propisane u toj zemlji.

Rezultati iz Nemačke: U svim uzorcima povećan aflatoksin

Nadlanu - 01.03.2013

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski rekao je na konferenciji za novinare da je svih 25 uzoraka poslatih u laboratoriju u Baden-Virtembergu imalo više od 0,08 mikrograma alfatoksina po kilogramu, što je ...

Stručnjaci: Mleko u Srbiji zdravo i bezbedno

Nadlanu - 01.03.2013

Najveću štetu od čitave afere pretrpeće domaći proizvođači štočne hrane, mleka i mlečnih proizvoda, upozorili su oni, optužujući i medije da su površnim i senzacionalističkim pristupom doprineli pogoršavanju cele situacije.

U Nemačkoj otkriveno 10.000 tona zatrovanog kukuruza iz Srbije

Nadlanu - 01.03.2013

Navodi se da je više od 3500 farmi u toj pokrajini, snabdeveno kukuruzom koji je kontaminiran aflatoksinom, a koji je došao iz Srbije. I dnevni list Velt piše da je reč o 10 hilajda tona kontaminiranog kukuruza koji se koristi u ishrani ...

Pravda za mleko: Tviteraši protestovali ispred Vlade zbog aflatoksina

Nadlanu - 01.03.2013

Građani su se organizovali putem društvene mreže Tviter i skupili ispred zgrade Vlade Srbije kako bi protestovali protiv jučerašnje odluke. Skup je trajao pola sata i protekao je mirno.

Knežević: Podizanje nivoa aflatoksina za spas poljoprivrede

Nadlanu - 01.03.2013

- Nismo mi ni dovoljno pametni ni glupi da bacimo 300 do 400 hiljada litara mleka koje je ispravno. U dve trećine sveta su standardi o aflatoksinu u mleku isti kao što će sada biti u Srbiji - rekao je Knežević za RTS komentrarišući ...

Ministarstvo: Mleko iz Srbije ne može u Crnu Goru

Beta - 01.03.2013

Tweet PODGORICA, 1. marta 2013. (Beta) - Crna Gora neće dozvoliti uvoz mleka i stocne hrane koji ne zadovoljavaju njene standarde, saopštilo u petak u Podgorici Ministarstvo poljoprivrede povodom odluke Srbije da poveća dozvoljeni nivo ...

Kontaminiran kukuruz iz Srbije

RTS - 01.03.2013

Povišen nivo aflatoksina B1 u kukuruzu koji je Nemačka uvezla iz Srbije. Taj kukuruz koristi se kao stočna hrana. Nema opastnosti za stanovništvo, tvrde vlasti Hanovera.

Kakve su posledice Kneževićeve odluke o mleku?

R.S.Evropa - 01.03.2013

Vlada Srbije rešila problem zatrovanog mleka! Kratko i jednostavno - deset puta je povećala do sada dozvoljeni nivo aflatoksina, sa 0,05 na 0,5 mikrograma po litru! Obrazlažući odluku, ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je da je ...

Pajtić: Štetna odluka republičke Vlade

RTS - 01.03.2013

Bojan Pajtić kritikovao odluku republičke Vlade o nivou aflatoksina u mleku. Protivno svim evropskim principima da se menja neki standard ako još nije ni dostignut, pogotovo u oblasti zdravstva, ističe Pajtić.

Aflatoksini sezonski, štete milionske

RTS - 01.03.2013

Nepotrebno je bilo dizati toliku "prašinu" oko aflatoksina u mleku, ocenjeno na okruglom stolu u Privrednoj komori Srbije. Izmena pravilnika o količini aflatoksina u mleku ispravna odluka, ocenio direktor "Salforda" Slobodan Petrović.

Pajtić: Štetna odluka vlade o nivou aflatoksina u mleku

Tanjug - 01.03.2013

ZRENJANIN - Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić kritikovao je večeras odluku republičke vlade o promeni Pravilnika o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu.

Ambasada Bugarske demantuje Kneževića

Beta - 01.03.2013

Tweet BEOGRAD, 1. marta 2013. (Beta) - Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je u petak da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran ...

Eksperti: Aflatoksini su sezonskog karaktera, a štete će biti milionske

24online - 01.03.2013

Mleko u Srbiji je zdravo i bezbedno i nepotrebno je bilo dizati toliku "prašinu" oko aflatoksina u njemu, ocenjeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Crna Gora neće mleko iz Srbije

RTS - 01.03.2013

Ministarstvo poljoprivrede Crne Gore saopštilo da neće dozvoliti uvoz mleka iz Srbije, koje ne zadovoljava crnogorske standarde. Crna Gora neće dozvoliti uvoz mleka i stočne hrane koji ne zadovoljavaju njene standarde, saopštilo je u ...

Nemačka: Kontaminirani kukuruz možda nije iz Srbije

Tanjug - 01.03.2013

BERLIN - Nemački mediji javljaju da je u Donjoj Saksoniji okriven kontaminirani kukuruz, za koji u ministarstvu poljoprivrede te pokrajine tvrde da je poreklom iz Srbije, što lokalni zvaničnici dovode u pitanje.

Kukuruz iz Srbije uzbunio Nemce

Politika - 01.03.2013

Zaustavljena isporuka srpskog kukuruza nemačkim poljoprivrednicima i naložene vanredne kontrole na ukupno 3.560 farmi zbog koncentracije aflatoksina B-1 koja značajno premašuje granicu tolerancije Hanover – Pokrajinska vlada Donje ...

Knežević: Mleko bezbedno, spreman sam da preuzmem odgovornost

24online - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede Goran Knežević naglasio je danas da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznudjena odluka kojom se spašava poljoprivreda i poručio da je spreman da ponese odgovornost pa i podnese ostavku, ukoliko ...

Vlada Vojvodine: Nije rešen problem aflatoksina

RTS - 01.03.2013

U svim uzorcima mleka poslatim na analizu u Nemačku povišen nivo aflatoksina, saopštila Vlada Vojvodine. Odluka Vlade Srbije da dozvoli deset puta veće prisustvo aflatoksina u mleku od standarda EU nije rešenje problema, smatraju u Vladi ...

Ambasada Bugarske demantuje Kneževića

RTS - 01.03.2013

U skladu sa regulativom EU, dopustiva količina aflatoksina u mleku na bugarskom tržištu je 0,05 mikrograma po kilogramu mleka, saopštava Ambasada Bugarske u Beogradu, demantujući navode ministar poljoprivrede Gorana Kneževića.

U Bugarskoj aflatoksin u mleku 0,05 - po standardima EU

Tanjug - 01.03.2013

BEOGRAD - Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je danas informaciju objavljenju u srpskim medijima da je, prema bugarskim standardima, dozvoljena količina aflatoksina u mleku 0,5 mikrograma po kilogramu.

Povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima

Beta - 01.03.2013

Tweet NOVI SAD, 1. marta 2013. (Beta) - Analize mleka na prisustvao aflatoksina radjene u laboratorijama u Nemačkoj pokazale su povišeno prisustvo aflatoksina u svim uzorcima, objavila je u petak Vlada Vojvodine.

Vlada podigla dozvoljeni nivo otrova u mleku

24online - 01.03.2013

Odluka Vlade Srbije da promeni pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5, kao što je bilo do pre dve godine, nije dobra, ocenio je predsednik Udruženja agroekonomsita Srbije ...

Srbija: Odluka o više aflatoksina šteti zdravlju građana i izvozu

R.S.Evropa - 01.03.2013

Solomonsko rešenje kojem je Vlada Srbije pribegla zbog problema sa kontaminiranim mlekom, povećavanjem dozvoljene koncentracije aflatoksina za 10 puta, dodatno je zbunila ionako uznemirene građane poslednjih dana bombardovanih oprečnim ...

Kontaminirani kukuruz iz Srbije otkriven u Nemačkoj

Tanjug - 01.03.2013

BERLIN - U nemačkoj pokrajini Donja Saksonija otkriveno je najmanje 10.000 tona kontaminiranog kukuruza, poreklom iz Srbije koji je namenjen ishrani stoke, saopštilo je pokrajinsko ministarstvo poljoprivrede.

Ambasada Bugarske demantuje Kneževića

24online - 01.03.2013

Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je danas da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Odluka o aflatoksinu spasava poljoprivredu

Tanjug - 01.03.2013

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Goran Knežević naglasio je danas da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spasava poljoprivreda i poručio da je spreman da ponese odgovornost.

Eksperti: Mleko u Srbiji zdravo i bezbedno

Tanjug - 01.03.2013

BEOGRAD - Mleko u Srbiji je zdravo i bezbedno za upotrebu, i nije bilo potrebno podizati toliku prašinu oko prisustva aflatoksina, složili su se danas učesnici okruglog stola o štetama uzrokovanim ovom aferom, koji je održan u Privrednoj ...

Odluka o mleku, spas za poljoprivredu

RTS - 01.03.2013

Povećanje dozvoljene količine aflatoksina u mleku iznuđena odluka Vlade Srbije kojom spasavamo poljoprivredu, kaže ministar Goran Knežević za RTS, navodeći da je mleko u rafovima potpuno bezbedno.

Bugarski: Koncentracije aflatoksina veće od evropskih

Tanjug - 01.03.2013

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu AP Vojvodine Branislav Bugarski izjavio je danas da rezultati iz dve laboratorije u Nemačkoj ukazuju da je koncentracija aflatoksina u mleku iz Srbije povišena ...

Knežević: Odluka o aflatoksinu spasava poljoprivredu

Tanjug - 01.03.2013

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Goran Knežević naglasio je danas da je odluka vlade o dozvoljenom nivou aflatoksina u mleku iznuđena odluka kojom se spašava poljoprivreda i poručio da je spreman da ponese odgovornost pa i podnese ostavku, ...

Knežević: Sutra s Vučićem o odgovornosti zbog mleka

Politika - 01.03.2013

BEOGRAD –Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je odluka o desetostrukom podizanju granice aflatoksina u mleku iznuđena kako bi se spasila poljoprivreda i najavio da će o odgovornosti za nastanak tog problema ...

Nivo aflatoksina ne mogu da izmere ni laboratorije u EU

Press - 01.03.2013

Pokrajnski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski rekao je na konferenciji za novinare da je svih 25 uzoraka poslatih u laboratoriji u Baden-Virtembergu imalo više od 0,08 mikrogarama aflatokisna po kilogramu, što je ...

Mleko je zdravo, štete će biti milionske

Novi Magazin - 01.03.2013

Mleko u Srbiji je zdravo i bezbedno i nepotrebno je bilo dizati toliku 'prašinu' oko aflatoksina u njemu, ocenjeno je danas na skupu u Privrednoj komori Srbije.

Njemačka: Srpski kukuruz zatrovan aflatoksinom

RTCG - 01.03.2013

U Nemačkoj pokrajini Donja Saksonija pušteno je u promet najmanje 10.000 tona kukuruza za stočnu hranu koji potiče iz Srbije i koji je, prema njemačkom Ministarstvu poljoprivrede, zagađena aflatoksinom, piše hamburški nedjeljnik “Špigl”.

Zatrovan kukuruz iz Srbije stigao u Nemačku!

Press - 01.03.2013

Više od 3.500 farmi u Donjoj Saksoniji snadbeveno je kompletom toksične hrane iz Srbije, saopšteno je u nemačkom Ministarstvu poljoprivrede. Najmanje 10.000 tona kukuruza, stočne hrane, koji su kontaminirani kancerogenom materijom ...

Tviteraši od Vlade traže "pravdu za mleko"

Vesti Online - 01.03.2013

Dvadesetak građana okupilo se danas ispred Vlade Srbije u znak protest zbog njene odluke da poveća dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku. Građani, koji su se organizovali preko Tvitera, predali su Vladi zahtev za povlačenjem jučerašnje ...

Knežević lagao za bugarsko mleko?

Vesti Online - 01.03.2013

Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Knežević spreman da podnese ostavku

Novi Magazin - 01.03.2013

Beta Ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je da će podneti ostavku ako se utvrdi da je odgovoran za prekoračenje dozvoljene granice aflatoksina u mleku.

Otrovni kukuruz iz Srbije u Nemačkoj

Vesti Online - 01.03.2013

Nemački list "Špigl" objavio je da je u Donjoj Saksoniji otkriveno najmanje 10.000 tona nečistog kukuruza koji je sitgao iz Srbije, a koji se koristi kao stočna hrana. Te podatke iznelo je danas ministarstvo poljoprivrede u Hanoveru.

Bugarska demantovala srpskog ministra Kneževića

Portalanalitika - 01.03.2013

A mbasada Bugarske demantovala je da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mlijeku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević .

Knežević spreman da podnese ostavku

Vesti Online - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede Srbije Goran Knežević kaže da je odluka o desetostrukom podizanju granice aflatoksina u mleku iznuđena kako bi se spasila poljoprivreda i najavio da će o odgovornosti za nastanak tog problema sutra razgovarati sa ...

Šteta zbog aflatoksina 50 miliona evra nedeljno

Vesti Online - 01.03.2013

Mleko u Srbiji je zdravo i bezbedno i nepotrebno je bilo dizati toliku "prašinu" oko aflatoksina u njemu, ocenjeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS). Prema nekim procenama štete zbog aflatoksina iznosiće oko 50 miliona evra mesečno.

Bugari tvrde da Knežević ne govori istinu

Novi Magazin - 01.03.2013

Tanjug Ambasada Bugarske u Beogradu demantovala je danas da je u Bugarskoj dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je izjavio srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Vlada Vojvodine: Povišen nivo aflatoksina u svim uzorcima

Novi Magazin - 01.03.2013

Analize mleka na prisustvao aflatoksina rađene u laboratorijama u Nemačkoj pokazale su povišeno prisustvo aflatoksima u svim uzorcima, objavila je danas Vlada Vojvodine.

Knežević: Spreman sam i na ostavku

Press - 01.03.2013

Knežević je poručio da je spreman da ponese odgovornost pa i podnese ostavku , ukoliko je njegova odgovornost najveća. Knežević je za sutra najavio razgovor sa Aleksandrom Vučićem o odgovornosti zbog situacije oko mleka "na kojem će biti ...

Mleko iz Srbije ne može u Crnu Goru

Press - 01.03.2013

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović kazao je da je promena pravilnika o tome u Srbiji "unutrašnje pitanje svake države", ali je naglasio da u Crnu Goru ne mogu ući proizvodi koji ne ispunjavaju standarde propisane u toj zemlji.

Bugarska demantovala ministra Kneževića

Press - 01.03.2013

“U današnjim dnevnim listovima i u medijima, kao i u intervjuu ministra Gorana Kneževića na RTS-u, apsolutno pogrešno je navedeno da je prema bugarskim standardima dozvoljena količina aflatoksina po kilogramu mleka 0,5 mikrograma” , navodi ...

U Srbiji, odlukom Vlade, svo mleko zdravo

Mondo - 28.02.2013

Vlada Srbije je promenila Pravilnik, pa je dozvoljena količina otrova aflatoksina u mleku sa 0,05 mikrograma po kilogramu vraćena na deset puta većih 0,5 mikrograma.

DS: Na mleko staviti oznaku "opasno za decu"

Blic - 28.02.2013

Demokratska stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da se na mleko koje se nalazi u prodaji sa novom graničnom vrednošću dozvoljene količine aflatoksina stavi jasna oznaka da "nije zdravo za decu".

DS: Sramna odluka da se nivo aflatoksina sa 0,05 poveća na 0,5 (VIDEO)

S media - 28.02.2013

DS: Sramna odluka da se nivo aflatoksina sa 0,05 poveća na 0,5 (VIDEO) Demokratska stranka je zatražila danas od Vlade Srbije da na mleko koje se prodaje sa većim prisustvom aflatoksina stavi oznaku da nije bezbedno za decu.

DS: Mleko označiti sa "Opasno za decu"

Mondo - 28.02.2013

Demokratska stranka zatražila je od Vlade Srbije da se nakon povećanja dozvoljene doze otrova u mleku na njega stavlja jasna oznaka. Portparolka DS Aleksandra Jerkov izjavila je da je ta stranka, nakon konsultacija sa stručnjacima i ...

Nazdravlje! Vlada Srbije povećala dozvoljeni nivo aflatoksina za čak deset puta!

Portal24 - 28.02.2013

Vlada Srbije odlučila je da promijeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mlijeku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5. Srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je da je Vlada dobila mišljenje od svih ...

SNS i DS nastavljaju da se optužuju zbog aflatoksina

Blic - 28.02.2013

Srpska napredna stranka i Demokratska stranka su, nakon odluke vlade da udesetostruči dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku, nastavile da se optužuju za neodgovornost prema građanima, prvi optužujući opoziciju da želi da širi paniku i tako ...

ĐURIĆ: Odluka o povećanju aflatoksina šamar građanima

Telegraf - 28.02.2013

- Ako nam je izgovor da i Amerikanci imaju tu dozvoljenu granicu, onda hajde da kod nas važe i svi ostali američki standardi, poručio je poslanik LDP Odluka Vlade da mikrograma po kilogramu je šamar Vlade građanima, izjavio je Bojan Ðurić.

Spor stručnjaka Vojvodine i Srbije oko dozvoljenog nivoa aflatoksina

Blic - 28.02.2013

Radna grupa Vlade Vojvodine za praćenje količine štetnog aflatoksina u mleku i hrani za životinje saopštila je večeras da se ne slaže sa zaključcima Radne grupe Ministarstva poljoprivrede u Beogradu da se razmotri mogućnost privremene ...

Dve radne grupe u sukobu oko nivoa dozvoljenog aflatoksina

Blic - 28.02.2013

Radna grupa Vlade Vojvodine za praćenje štetnog aflatoksina u mleku i hrani za životinje saopštila je večeras da se ne slaže sa zaključcima Radne grupe Ministarstva poljoprivrede da se razmotri mogućnost privremene izmene dozvoljenih ...

Dozvoljen nivo aflatoksina u mleku vraćen na 0,5 mikrograma

RTV - 28.02.2013

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5, kao što je bilo pre do dve godine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Foto dana: Šta je to aflatoksin uradio Kravici?

S media - 28.02.2013

Foto dana: Šta je to aflatoksin uradio Kravici? Informacija da u mleku koje svakodnevno pijemo ima aflatoksina podigla je čitavu Srbiju na noge.

Poljoprivrednici: Sprovesti mere za mleko

Blic - 28.02.2013

Asocijacija poljoprivrednika apelovala je danas na nadležne institucije da po hitnom postupku donesu i realizuju mere, kojima će se prevazići šteta koju poljoprivredni proizvođači trpe usled pojave aflatoksina u mleku.

Hrvatska podržava dogovor o mleku

B92 - 28.02.2013

Zagreb -- Ministar poljoprivrede Hrvatske Tihomir Jakovina načelno podržava inicijativu Gorana Kneževića da u Beogradu bude održan sastanak o bezbednosti hrane.

"Genijalno" rešenje ministra Kneževića za aflatoksin: Dozvoljena granica će biti 0,5 a ne 0,05 mikrograma

Blic - 28.02.2013

Ministar poljoprivrede Goran Knežević najavio je danas promenu pravilnika kada je u pitanju ispravnost mleka. Kako je objasnio, Vlada Srbije je donela odluku da vrati stare propise tako da će od sada dozvoljena količina aflatoskina u mleku ...

Povećan dozvoljeni nivo aflatoksina

Mondo - 28.02.2013

Vlada Srbije odlučila je da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5. To je granica koja je važila dopre dve godine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Goran ...

Vlada Srbije "rešila" aferu mleko!

B92 - 28.02.2013

Beograd -- Vlada Srbije odlučila je da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5.

Vlada odobrila veće prisustvo aflatoksina

E-Novine - 28.02.2013

Vlada Srbije je odlučila da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5. Time je Srbija postala jedina država, u grupi onih koje se nalaze u procesu pristupanja EU, u kojoj ...

REŠIO PROBLEM: Knežević povećao nivo aflatoksina u mleku sa 0,05 na 0,5 mikrograma!

Telegraf - 28.02.2013

- Vlada je odlučila da vrati stare propise, tako da će dozvoljena količina aflatoskina u mleku ponovo biti 0,5, a ne 0,05 mikrograma po kilogramu - kaže ministar poljoprivrede i tvrdi da za ovu odluku ima podršku nadležnih Ministar ...

Bugarski: Proizvođačima mleka olakšan posao

Blic - 28.02.2013

Predsednica Centralne asocijacije proizvđača mleka Vojvodine Sanja Bugarski izjavila je danas da je izmenom standarda sa 0,05 na 0,5 migrograma po kilogramu aflatoksina u mleku proizvođačima olakšan posao, ali je istovremeno naglasila da ...

Nivo aflatoksina vraćen na 0,5 mikrograma, pomoć za farmere

Prva Srpska TV - 28.02.2013

Dozvoljen nivo aflatoksina u mleku biće vraćen na 0,5 mikrograma po kilogramu, a privremeno zatvorene farme dobiće interventnu pomoć, odlučeno je danas na sednici Vlade Srbije.

Aflatoksina će u Srbiji biti sve više zbog klimatskih promena

Blic - 28.02.2013

Rizik od toksičnih materija u hrani uvek postoji, ali mi pokušavamo da ga svedemo na najmanju moguću meru, izjavio je FoNetu direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje doktor Slobodan Tošović.

Dozvoljeni nivo aflatoksina Vlada vratila na 0,5 mikrograma po kg

Novosti - 28.02.2013

Vlada Srbije donela je odluku da promeni standarde i da dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku i mlečnim proizvodima bude kao pre dve godine. Na rafovima, tvrde nadležni, hrana zdrava GRANICA aflatoksina u mleku u Srbiji je kao i pre dve ...

Vlada „rešila“ krizu sa mlekom

Danas - 28.02.2013

Beograd - Mišljenje svih nadležnih ustanova je da zdravlje građana neće biti ugroženo posle promene pravilnika kojom se dozvoljena koncentracija aflatoksina u mleku vraća na nivo od 0,5 mikrograma po kilogramu, umesto na 0,05 koliko je ...

Đurić: Odluka o povećanju aflatoksina šamar građanima

Blic - 28.02.2013

Odluka Vlade da od sada dozvoljena količina aflatoksina u mleku bude 0,5 a ne 0,05 mikrograma po kilogramu je šamar Vlade građanima, izjavio je poslanik LDP Bojan Đurić.

ANALIZA: Srpsko mleko u granicama dozvoljenog

Kurir - 28.02.2013

Ni u jednom uzorku mleka nije pronađena količina aflatoksina veća od sada već bivše dozvoljene granice od 0,05 mgr/kg, što ukazuje da je akcija povlačenja nekih vrsta mleka iz prodavnica urodila plodom BEOGRAD - Ovlašćena laboratorija ...

Bez aflatoksina: Slovenci prodaju Crnogorcima stočnu hranu

Kurir - 28.02.2013

Stočna hrana je postala deficitarna posle otkrivanja da je deo hrane kojom raspolažu farmeri uzročnik kontaminacije mleka aflatoksinom PODGORICA - Crna Gora će uvesti iz Slovenije sto tona neophodne stočne hrane i ona bi već sutra trebalo ...

SNS-DS, nastavljen sukob oko mleka

B92 - 28.02.2013

Beograd -- Naprednjaci i demokrate su, nakon odluke vlade da udesetostruči dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku , nastavile da se optužuju za neodgovornost prema građanima.

Nacionalna asocijacija prerađivača mleka pozdravila vladinu odluku

Blic - 28.02.2013

Nacionalna asocijacija prerađivača mleka (SEDA) pozdravila je večeras odluku Vlade Srbije da se dozvoli koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu umesto 0,05, kako je bilo do sada.

Šargarepa protiv aflatoksina

B92 - 28.02.2013

Kikiriki, bademi, pistaći, začini, kukuruz, pirinač, biljna ulja, ljute papričice i krompir samo su neke od namirnica, pored mleka, u kojima može da se nađe aflatoksin.

Vlada danas o merama za pomoć farmerima

RTV - 28.02.2013

BEOGRAD - Ministarstvo poljoprivrede predložiće danas Vladi Srbije mere za pomoć farmerima ugroženim zbog pojave povišenog nivoa aflatoksina u mleku, potvrđeno je Tanjugu u tom Ministarstvu.

Mere za pomoć stočarima zbog mleka

B92 - 28.02.2013

Beograd -- Ministarstvo poljoprivrede predložiće Vladi mere za pomoć farmerima ugroženim zbog povišenog aflatoksina u mleku. Podgorica:Većina uzoraka mleka iz Srbije loša.

Poljoprivrednici traže hitne mere zbog pojave aflatoksina

RTV - 28.02.2013

NOVI SAD - Asocijacija poljoprivrednika pozvala je danas nadležne institucije da, po hitnom postupku donesu i realizuju mere, kojima će se prevazići šteta koju poljoprivredni proizvođači trpe zbog pojave aflatoksina u mleku.

Ovako je ministar Knežević obrazložio odluku o povećanju dozvoljene doze aflatoksina u mleku! (VIDEO)

S media - 28.02.2013

Ovako je ministar Knežević obrazložio odluku o povećanju dozvoljene doze aflatoksina u mleku! (VIDEO) Vlada Srbije povećala dozvoljen nivo koncentracije aflatoksina u mleku od 0,5 migrograma, umesto 0,05 kako je bilo do sada.

Vlada Srbije iznenadila javnost: U mleku opet dozvoljeno 0,5 mikrograma aflatoksina!

S media - 28.02.2013

Vlada Srbije iznenadila javnost: U mleku opet dozvoljeno 0,5 mikrograma aflatoksina! Vlada Srbije odobrila koncentraciju aflatoksina u mleku od 0,5 migrograma, umesto 0,05 kako je bilo do sada.

Vlada odlučila: Dozvoljen nivo aflatoksina vraćen na 0,5 mikrograma

Novosti - 28.02.2013

Vlada Srbije odlučila je da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5, kao što je bilo pre do dve godine BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je da promeni Pravilnik o ...

Somboled sprovodi striktnu kontrolu sirovog mleka

24online - 28.02.2013

Kompanija Somboled, proizvodjač Dukat mleka u Srbiji uz redovnu sprovodi i sopstvenu kontrolu sirovog mleka nakon pojave problema sa aflatoksinom, rečeno je danas agenciji Beta u toj kompaniji.

Dozvoljen nivo aflatoksina vraćen na 0,5 mikrograma

Tanjug - 28.02.2013

BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5, kao što je bilo pre do dve godine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Goran Knežević.

U mleku opet dozvoljeno 0,5 mikrograma aflatoksina

Beta - 28.02.2013

Tweet BEOGRAD, 28. februara 2013. (Beta) - Vlada Srbije odobrila je u četvrtak da se dozvoli koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je bilo propisano i pre dve godine, umesto 0,05 kako je bilo do sada, ...

Đurić: Odluka o povećanju aflatoksina šamar građanima

Tanjug - 28.02.2013

UŽICE - Odluka Vlade da od sada dozvoljena količina aflatoksina u mleku bude 0,5 a ne 0,05 mikrograma po kilogramu je šamar Vlade građanima, izjavio je poslanik LDP Bojan Đurić.

DS: Na mleko staviti oznaku "opasno za decu"

RTS - 28.02.2013

Na mleko koje se nalazi u prodaji sa novom graničnom vrednošću dozvoljene količine aflatoksina treba da se stavi jasna oznaka da "nije zdravo za decu", izjavila portparolka DS-a Aleksandra Jerkov.

Genijalno: Vlada podigla granicu aflatoksina

24online - 28.02.2013

Vlada Srbije odlučila je da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5, kao što je bilo pre do dve godine, izjavio je danas ministar poljoprivrede Goran Knežević.

DS: Na mleko staviti oznaku "opasno za decu"

24online - 28.02.2013

Demokratska stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da se na mleko koje se nalazi u prodaji sa novom graničnom vrednošću dozvoljene količine aflatoksina stavi jasna oznaka da "nije zdravo za decu".

Hitne mere za sprečavanje štete od aflatoksina

Tanjug - 28.02.2013

NOVI SAD - Asocijacija poljoprivrednika pozvala je danas nadležne institucije da, po hitnom postupku donesu i realizuju mere, kojima će se prevazići šteta koju poljoprivredni proizvođači trpe zbog pojave aflatoksina u mleku.

Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje: Privremeno prihvatiti staru meru aflatoksina

24online - 28.02.2013

Direktor Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd Slobodan Tošović izjavio je danas da može privremeno da se prihvati odluka Vlade Srbije o vraćanju dozvoljene koncentracije aflatoksina u mleku na 0,5 mikrograma po kilogramu, ali da, kako ...

Ministar: U mleku opet dozvoljeno 0,5 mikrograma aflatoksina

Politika - 28.02.2013

BEOGRAD – Vlada Srbije odobrila je danas da se dozvoli koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu, što je bilo propisano i pre dve godine, umesto 0,05 kako je bilo do sada, izjavio je danas ministar poljoprivrede ...

Nivo aflatoksina vraćen na 0,5 mikrograma, pomoć za farmere

Tanjug - 28.02.2013

BEOGRAD - Dozvoljen nivo aflatoksina u mleku biće vraćen na 0,5 mikrograma po kilogramu, a privremeno zatvorene farme dobiće interventnu pomoć, odlučeno je danas na sednici Vlade Srbije.

Hrvatski ministar poljoprivrede spreman da dođe u Beograd

Tanjug - 28.02.2013

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Hrvatske Tihomir Jakovina načelno podržava inicijativu ministra poljoprivrede Gorana Kneževića da u Beogradu bude održan sastanak resornih ministara zemalja regiona na kome bi bilo reči o bezbednosti i ...

DS: Na mleko staviti oznaku "opasno za decu"

Tanjug - 28.02.2013

NOVI SAD - Demokratska stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da se na mleko koje se nalazi u prodaji sa novom graničnom vrednošću dozvoljene količine aflatoksina stavi jasna oznaka da "nije zdravo za decu".

Šargarepa i celer protiv aflatoksina

24online - 28.02.2013

Kikiriki, bademi, pistaći, začini, kukuruz, pirinač, biljna ulja, ljute papričice i krompir samo su neke od namirnica, pored mleka, u kojima može da se nađe aflatoksin.

Crna Gora: Većina mleka iz Srbije nebezbedna

Tanjug - 28.02.2013

PODGORICA - Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore saopštilo je danas da su laboratorijska ispitivanja pokazala da je većina povučenih serija mleka proizvođača iz Srbije bila nebezbedna, što, kako se navodi, opravdava ...

Vlada dozvolila deset puta više aflatoksina u mleku

Politika - 28.02.2013

Odlučeno da umesto 0,05 maksimalna količina ove materije u mleku bude 0,5 mikrograma po kilogramu kao do pre nekoliko godina Aferu sa mlekom Vlada Srbije odlučila je da okonča tako što je podigla dozvoljeni nivo aflatoksina u ovoj ...

Povećana granica za aflatoksin u mleku

RTS - 28.02.2013

Odlukom Vlade Srbije granica dozvoljene količine aflatoksina u mleku povećane deset puta, odnosno na 0,5 mikrograma po kilogramu, što je bilo predviđeno pravilnikom od pre dve godine.

Vlada Srbije povećala dozvoljeni nivo aflatoksina za čak deset puta!

Portalanalitika - 28.02.2013

V lada Srbije odlučila je da promijeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mlijeku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5. Srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao je da je Vlada dobila mišljenje od svih ...

Dozvoljen nivo aflatoksina u mleku povećan sa 0,05 na 0,5

Novi Magazin - 28.02.2013

Vlada Srbije odobrila je danas da se dozvoli koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 migrograma po kilogramu, što je bilo propisano i pre dve godine, umesto 0,05 kako je bilo do sada, izjavio je danas ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Nedopustivo povećanje dozvoljene doze aflatoksina

Novi Magazin - 28.02.2013

Tanjug Profesorka sa Fakulteta Veterinarske medicine Radmila Resanović kaže da ju je povećanje dozvoljene granice prisustva aflatoksina šokiralo jer se mora imati na umu da su brojne studije i istraživanja pokazali da je prisustvo od 0,5 ...

Aflatoksin: Vuk sit a ovce na broju

Novi Magazin - 28.02.2013

Jedna odluka – mnogo pouka! Tako bi najkraće mogla da se sažme inovativnost Vlade Srbije koja je, nemoćna da mleko upripodobi propisima, propis upripodobila mleku.

DS: Na mleko staviti oznaku "opasno za decu"

Press - 28.02.2013

Portparolka DS Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je ta stranka, nakon konsultacija sa stručnjacima i članovima stručnog tima koji je formirala Vlada Vojvodine povodom problema sa mlekom, odlučila da uputi takav zahtev Vladi Srbije.

Šargarepa lijek protiv aflatoksina

Portalanalitika - 28.02.2013

K ikiriki, bademi, pistaći, začini, kukuruz, pirinač, biljna ulja, ljute papričice i krompir samo su neke od namirnica, pored mlijeka, u kojima može da se nađe aflatoksin.

DS: Staviti na mleko oznaku da nije za decu

Vesti Online - 28.02.2013

Demokratska stranka je zatražila danas od Vlade Srbije da na mleko koje se prodaje sa većim prisustvom aflatoksina stavi oznaku da nije bezbedno za decu.

Vlada Srbije riješila aferu aflatoksin!

RTCG - 28.02.2013

Vlada Srbije odlučila je da promijeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mlijeku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5, koliko je je bio prije prilagođavanja evropskim standardima.

Vlada našla rešenje: Povećan dozvoljeni nivo aflatoksina

Vesti Online - 28.02.2013

Vlada Srbije odobrila je danas da se dozvoli koncentracija aflatoksina u mleku od 0,5 migrograma po kilogramu, što je bilo propisano i pre dve godine, umesto 0,05 kako je bilo do sada, izjavio je danas ministar poljoprivrede Goran Knežević.

SKANDAL: Vlada dozvolila 10 puta više aflatoksina

Press - 28.02.2013

Ovu promenu, koja nije u skladu sa propisima EU, saoštio je na konferenciji za novinare ministar poljoprivrede Goran Knežević Knežević je rekao da je mišljenje svih nadležnih zdravstvenih ustanova da promena pravilnika o dozvoljenoj ...

Zabranjen promet mleka sa 27 farmi i 46 gazdinstava

RTV - 27.02.2013

BEOGRAD,ODŽACI - Ministarstvo poljoprivrede Srbije danas je objavilo da je preventivno zabranjeno stavljanje u promet sirovog mleka sa 27 farmi i 46 porodičnih gazdinstava.

Mleko sa 27 farmi i 46 gazdinstava ne valja

Mondo - 27.02.2013

Ministarstvo poljoprivrede Srbije danas je objavilo da je preventivno zabranjeno stavljanje u promet sirovog mleka sa 27 farmi i 46 porodičnih gazdinstava.

Zabranjen promet mleka sa 27 farmi i 46 gazdinstava

Blic - 27.02.2013

Ministarstvo poljoprivrede Srbije danas je objavilo da je preventivno zabranjeno stavljanje u promet sirovog mleka sa 27 farmi i 46 porodičnih gazdinstava.

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Zabranjen promet mleka sa 27 farmi i 46 gazdinstava

S media - 27.02.2013

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: Zabranjen promet mleka sa 27 farmi i 46 gazdinstava Preventivno je zabranjeno stavljanje u promet sirovog mleka sa 27 farmi i 46 porodičnih gazdinstava, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Svađa dve radne grupe zbog aflatoksina

Mondo - 27.02.2013

Radna grupa Vlade Vojvodine za praćenje štetnog aflatoksina u mleku i hrani za životinje saopštila je večeras da se ne slaže sa zaključcima Radne grupe Ministarstva poljoprivrede.

Sumnjivo mleko i iz Evropske unije

DW - 27.02.2013

Nakon što je nedavno u mleku hrvatskih proizvođača Vindije i Dukata otkrivena nedozvoljena količina aflatoksina, na granici BiH zaustavljeni su i kontigenti mleka iz tri zemlje Evropske unije i Srbije.

Mleko sme da se pije, aflatoksin zbog klime

Kurir - 27.02.2013

Profesor Poljoprivrednog fakulteta naveo da "ceo svet" pije mleko sa nivoom aflatoksina koji je i kod nas sada zabeležen, osim u EU BEOGRAD - Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić izjavio je danas da mleko može da ...

Ješić nije zaslužio Pinokijev nos

Danas - 27.02.2013

U jednim novinama na prvoj strani objavljen je i naslov: „Ješiću, veliki ti nos“ sa nadnaslovom: „Zbog ovog čoveka Srbija baca 400.000 litara mleka dnevno.

Procena rizika radi privremene izmene graničnih vrednosti aflatoksina

Prva Srpska TV - 27.02.2013

Neophodno je uraditi procenu rizika kako bi se razmotrila potreba privremene izmene graničnih vrednosti aflatoksina M1 u mleku, pod uslovom da se ne ugrožava zdravlje stanovništva i da se postignu standardi Evropske unije od 0,05 ...

Radne grupe u sukobu oko nivoa dozvoljenog aflatoksina

RTV - 27.02.2013

NOVI SAD - Radna grupa Vlade Vojvodine za praćenje štetnog aflatoksina u mleku i hrani za životinje saopštila je večeras da se ne slaže sa zaključcima Radne grupe Ministarstva poljoprivrede da se razmotri mogućnost privremene izmene ...

"Ne menjati granicu aflatoksina"

B92 - 27.02.2013

Novi Sad -- Radna grupa Vlade Vojvodine za praćenje aflatoksina ne slaže se sa mogućnošću da se razmotri privremena izmena dozvoljenih graničnih vrednosti aflatoksina.

Ministri iz regiona 5. marta u Beogradu o ispravnosti hrane

Blic - 27.02.2013

Ministar poljoprivrede Goran Knežević planira da pozove svoje kolege iz drugih država u regionu na sastanak u Beograd, 5. marta, na kojem će biti reči o bezbednosti i kontroli ispravnosti hrane, najavio je juče državni sekretar ...

Glamočić: Aflatoksin je posledica klimatskih promena

Blic - 27.02.2013

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić izjavio je danas da mleko može da se pije uz ocenu da je povećana koncentracija aflatoksina posledica klimatskih uslova prošle godine.

Prof. Glamočić: Ceo svet pije mleko sa aflatoksinom

RTV - 27.02.2013

BEOGRAD - Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić izjavio je danas da mleko može da se pije, uz ocenu da je povećana koncentracija aflatoksina posledica klimatskih uslova prošle godine.

Jedna laboratorija za kontrolu mleka iz Srbije i Hrvatske

Glas javnosti - 27.02.2013

BEOGRAD- Ministar poljoprivrede Goran Knežević planira da pozove svoje kolege iz drugih država u regionu na sastanak u Beograd, 5. marta, na kojem će biti reči o bezbednosti i kontroli ispravnosti hrane, najavio je državni sekretar ...

Crna Gora: Neka mleka vraćena na rafove

Mondo - 27.02.2013

Mleko beogradskog Imleka "moja kravica", s rokom upotrebe do kraja juna ove godine, ponovo je u prodaji u Crnoj Gori, kao i mleko proizvođača iz Kozarske Dubice.

Zabranjen promet mleka sa 27 farmi i 46 gazdinstava

Nadlanu - 27.02.2013

Kako se navodi na sajtu tog ministarstva www.mpt.gov.rs , ta mera je doneta jer je u toku vanrednih kontrola, koje su i dalje u toku, " postavljena sumnja u način ishrane i kvalitet hrane za životinj e".

Mleko može da se pije

Tanjug - 27.02.2013

BEOGRAD - Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Dragan Glamočić izjavio je danas da mleko može da se pije uz ocenu da je povećana koncentracija aflatoksina posledica klimatskih uslova prošle godine.

Imlekovo mleko ponovo u prodaji u Crnoj Gori

R.S.Evropa - 27.02.2013

12:12 Imlekovo mleko ponovo u prodaji u Crnoj Gori 12:08 Milica Lučić Čavić dobila nagradu „Vitez poziva“ 11:59 Tadić u EP: Srbija zaslužuje pregovore o članstvu s EU 11:56 LDP: Nije utvrđena politička pozadina zločina u Štrpcima 11:52 ...

Zabranjen promet mleka sa 27 farmi i 46 gazdinstava

Beta - 27.02.2013

Tweet BEOGRAD, 27. februara 2013. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede Srbije u sredu je objavilo da je preventivno zabranjeno stavljanje u promet sirovog mleka sa 27 farmi i 46 porodičnih gazdinstava.

Imlekovo mleko ponovo u prodaji u Crnoj Gori

Beta - 27.02.2013

Tweet PODGORICA, 27. februara 2013. (Beta) - Mleko beogradskog Imleka "moja kravica", s rokom upotrebe do kraja juna ove godine, ponovo je u prodaji u Crnoj Gori.

Aflatoksini i u bademima, pistaćima, lešnicima…

Politika - 27.02.2013

Dok se govori o štetnim materijama u mleku, malo je poznato da ih ima i u drugoj vrsti hrane, i to u većoj količini Aflatoksini mogu da se nađu u velikom broju namirnica, posebno u žitaricama, semenkama, začinima i orašastom voću, a ne ...

Ko može da uzima uzorke mleka?

RTS - 27.02.2013

Samo veterinarski inspektori Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede sa legitimacijom i zakonskim ovlašćenjima mogu uzimati uzorke mleka, saopštava to ministarstvo.

Zabranjen promet mleka sa nekoliko farmi

RTS - 27.02.2013

Ministarstvo poljoprivrede Srbije preventivno zabranilo stavljanje u promet sirovog mleka sa 27 farmi i 46 porodičnih gazdinstava. Ministarstvo poljoprivrede Srbije obavestilo vlasnike farmi i proizvođače mleka da uzorke mogu uzimati ...

Aflatoksin bi u Srbiji trebalo da bude nula

24online - 27.02.2013

U pokušaju da što pre uskladi zakone s evropskim, Srbija je snizila dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku, ali nije obezbedila načine da se on redovno i precizno kontroliše.

Mleko sa 27 farmi i 46 gazdinstava neispravno

Novi Magazin - 27.02.2013

Ministarstvo poljoprivrede Srbije danas je objavilo da je preventivno zabranjeno stavljanje u promet sirovog mleka sa 27 farmi i 46 porodičnih gazdinstava.

"Ministre, šta je sa program koji predviđa stvaranje aflatoksina?"

Vesti Online - 27.02.2013

Partija Zeleni Srbije zatražili su odgovor od ministra poljoprivrede Gorana Kneževića da li je njegovo ministarstvo donelo Program mera zaštite bilja za 2012.

"Ne menjati granicu aflatoksina"

Vesti Online - 27.02.2013

Radna grupa Vlade Vojvodine za praćenje štetnog aflatoksina u mleku i hrani za životinje saopštila je večeras da se ne slaže sa zaključcima Radne grupe Ministarstva poljoprivrede da se razmotri mogućnost privremene izmene dozvoljenih ...

"Neka Knežević otvori laboratoriju"

Vesti Online - 27.02.2013

Raspisao sam, na zahtev EU, konkurs za kadrove u laboratoriji za ispitivanje kvaliteta mleka, i novom ministru preneo detalje. Očekujem da završi taj posao, kaže za "Vesti" bivši ministar poljoprivrede i dojučerašnji član DS Dušan Petrović ...

Makedonija: Nova ispitivanja pokazala da nema aflatoksina

Blic - 26.02.2013

Analize na još oko 25 primeraka mleka i mlečnih proizvoda iz Makedonije pokazale su da u njima nema prisustva aflatoksina, saopšteno je iz Agencije za hranu i veterinarstvo.

Srbi i Hrvati prave laboratoriju za kvalitet mleka

Kurir - 26.02.2013

Golubović je najavio da će Srbija i Hrvatska, najverovatnije, potpisati sporazum o tome da se nominuje laboratorija u EU koja će biti jedina merodavna za ceo region, što će ministar Knežević sledeće nedelje ponuditi i ostalim kolegama iz ...

Pajtić: Knežević ispijanjem mleka izgubio kredibilitet

Telegraf - 26.02.2013

- Ministar nije trebao da izlazi u javnost i nazdravlja mlekom, jer je tema ozbiljna, u nekim zemljama zbog ovoga bi pale vlade - kaže predsednik Vlade Vojvodine Predsednik vojvođanske Vlade je rekao je da je kontradiktornim informacijama ...

Pajtić: Knežević kontradiktornim informacijama izgubio kredibilitet

S media - 26.02.2013

Pajtić: Knežević kontradiktornim informacijama izgubio kredibilitet Kada ste vlast, treba da rešavate probleme i da odgovarate na pitanja opozicije.

Pajtić: Pokrajina pokrenula proces zaštite potrošača, a ne politizaciju

RTV - 26.02.2013

BEOGRAD - Predsednik vojvođanske vlade, Bojan Pajtić, izjavio je danas da je pokrajinska vlada pokrenula proces zaštite proizvođača i potrošača, a ne politizaciju problema aflatoksičnog mleka.

CG: Aflatoksin u stočnoj hrani

B92 - 26.02.2013

Podgorica -- Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je analizom 27 uzoraka stočne hrane koja se uvozi iz Srbije aflatoksin nađen kod 19 uzoraka.

Crnogorsko ministarstvo: Aflatoksin nađen u stočnoj hrani iz Srbije

Blic - 26.02.2013

Crnogorsko ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je analizom 27 uzoraka stočne hrane koja se uvozi iz Srbije aflatoksin nađen kod 19 uzoraka.

"DS nije ugrožena zbog nove poslaničke grupe"

Mondo - 26.02.2013

Zamenik predsednika DS Bojan Pajtić izjavio je danas da formiranje nove poslaničke grupe u parlamentu, koju čini šest poslanika izabranih na listi DS-a, ne ugrožava tu stranku, kao ni njeno biračko telo.

Crna Gora: Toksin u stočnoj hrani iz Srbije

Mondo - 26.02.2013

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je analizom 27 uzoraka stočne hrane koja se uvozi iz Srbije aflatoksin nađen kod 19 uzoraka.

Bivši ministar poljoprivrede Živkov: Domaće mleko i sir ne koristim od novembra

Blic - 26.02.2013

Šteta od pojave povećane koncentracije aflatoksina u mleku i kukuruzu u Srbiji iznosiće više stotina miliona evra, jer na vreme nisu preduzete odgovarajuće mere, ocenio je danas bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov.

"Šteta više stotina miliona evra"

B92 - 26.02.2013

Beograd -- Šteta od pojave povećane koncentracije aflatoksina u mleku i kukuruzu iznosiće više stotina miliona evra, kaže bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov. On kaže da nisu preduzete odgovarajuće mere.

Bivši ministar poljoprivrede: Šteta od aflatoksina na stotine miliona evra!

S media - 26.02.2013

Bivši ministar poljoprivrede: Šteta od aflatoksina na stotine miliona evra! Šteta u Srbiji od aflatoksina meri se stotinama miliona evra, ocenio je danas bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov.

Srbija i Hrvatska prave zajedničku laboratoriju za analizu mleka

Blic - 26.02.2013

Vlade Srbije i Hrvatske planiraju da jedna laboratorija iz EU bude određena kao referentna ustanova za analizu mleka u regionu, izjavio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović, prenosi RTS.

Srbija i Hrvatska prave zajedničku laboratoriju za analizu mleka

Telegraf - 26.02.2013

Vlade Srbije i Hrvatske planiraju da jedna laboratorija iz EU bude određena kao referentna ustanova za analizu mleka u regionu, dok Srbija ne završi svoju laboratoriju u Batajnici Vlade Srbije i Hrvatske planiraju da jedna laboratorija iz ...

Seljaci, protiv aflatoksina borite se zeolitom!

Kurir - 26.02.2013

Veterinarima dato uputstvo da ratarima, zbog veće količine toksične materije u mleku, u ishrani stoke koriste mineral za detoksikaciju BEOGRAD - Pronašli rešenje? Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije poslala je zvanično ...

"Knežević izgubio kredibilitet"

B92 - 26.02.2013

Beograd -- Goran Knežević je kontradiktornim informacijama o mleku izgubio kredibilit, u zemljama EU takav ministar više ne bi obavljao funkciju, kaže Bojan Pajtić.

Pajtić: Goran Knežević izgubio kredibilitet i treba da bude smenjen

S media - 26.02.2013

Pajtić: Goran Knežević izgubio kredibilitet i treba da bude smenjen Kada ste vlast, treba da rešavate probleme i da odgovarate na pitanja opozicije.

Pajtić: Novi poslanički klub ne ugrožava DS

Blic - 26.02.2013

Beograd - Formiranje novog poslaničkog kluba, koji će voditi Dušan Petrović, neće ugroziti Demokratsku stranku, izjavio je danas zamenik predsednika DS i predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić.

Pajtić: Ministar Knežević izgubio kredibilitet, njegove izjave o mleku vređaju inteligenciju

Blic - 26.02.2013

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srbije Goran Knežević je kontradiktornim informacijama o mleku izgubio kredibilitet, izjavio je predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić, dodajući da u zemljama Evropske unije takav ...

Pajtić: Ne sme se spinovati zdravlje

RTV - 26.02.2013

BEOGRAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da u zemljama EU ministar poput ministra poljoprivrede Srbije Gorana Kneževića ne bio mogao da bude na takvoj funkciji nakon davanja kontradiktornih izjava o ispravnosti ...

Živkov: Šteta od aflatoksina stotine miliona evra

RTV - 26.02.2013

BEOGRAD - Problem prisustva aflatoksina u mleku koštaće nas stotine miliona evra, jer država nije reagovala na vreme, izjavio je danas agroekonomista, Goran Živkov.

Hrvatska i Srbija za jednu referentnu laboratoriju

RTV - 26.02.2013

BEOGRAD - Vlade Srbije i Hrvatske rade na tome da se potpiše sporazum kojim će jedna laboratorija iz EU biti određena kao referentna ustanova za analizu mleka u regionu, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije ...

Živkov: Šta se čekalo sa aflatoksinom?

Mondo - 26.02.2013

Na problem aflatoksina u mleku trebalo je da se reaguje odmah, pre četiri meseca, a sad će nas koštati stotine miliona evra, kaže agroekonomista i bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov.

Stotine miliona evra štete zbog mleka, Vlada pomaže farmerima

Danas - 26.02.2013

Beograd - Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović, juče je rekao da će šteta zbog aflatoksina u mleku biti procenjena kad taj problem bude rešen, dok bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov smatra da će ...

Regionalna akcija za bezbedno mleko

B92 - 26.02.2013

Beograd -- Ministri poljoprivrede zemalja regiona trebalo bi da razgovaraju o bezbednosti hrane 5. marta u Beogradu, najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede Srbije.

Makedonija: Nema više aflatoksina

B92 - 26.02.2013

Skoplje -- Analize 25 primeraka mleka i mlečnih proizvoda iz Makedonije pokazale su da u njima nema prisustva aflatoksina, saopštila je Agencija za hranu i veterinarstvo.

Balkan zajedno "leči" mleko?

Novosti - 26.02.2013

Srbija i Hrvatska će predložiti da sve zemlje u našem regionu imaju istu laboratoriju za analizu. Hitna pomoć farmama koje su zatvorene zbog povećane količine toksina MUKE sa aflatoksinom u mleku sa kojima se ovih dana suočava čitav ...

POTPUNI RASPAD DS: Pajtić okreće leđa Đilasu!

Kurir - 26.02.2013

Lider DS tražio da izborna lista u Kovinu nosi njegovo, a ne Pajtićevo ime, što je razljutilo Vojvođane, koji su zapretili izlaskom iz stranke BEOGRAD - Demokratija po Đilasu! Predsednik DS Dragan Đilas ozbiljno se sukobio s predstavnicima ...

Srbija i Hrvatska prave zajedničku laboratoriju za analizu mleka

S media - 26.02.2013

Srbija i Hrvatska prave zajedničku laboratoriju za analizu mleka Vlade Srbije i Hrvatske planiraju da jedna laboratorija iz EU bude određena kao referentna ustanova za analizu mleka u regionu, prenosi RTS.

Zagađeno mleko odnosi stotine miliona evra

E-Novine - 26.02.2013

Bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov ocenio je da će šteta od pojave povećane koncentracije aflatoksina u mleku i kukuruzu u Srbiji iznositi više stotina miliona evra, jer na vreme nisu preduzete odgovarajuće mere Gostujući na skupu ...

Aflatoksin pronađen u stočnoj hrani iz Srbije

Kurir - 26.02.2013

Analizom 27 uzoraka uvezene stočne hrane aflatoksin nađen kod 19 uzoraka PODGORICA - Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je analizom 27 uzoraka stočne hrane koja se uvozi iz Srbije aflatoksin nađen kod 19 uzoraka.

Zbog aflatoksina, mlekari traže pravilnik i stručni tim

Blic - 26.02.2013

Udruženje proizvođača mleka Srbije ocenilo je danas neophodnim usaglašavanje pravilnika o prisusutvu aflatoksina u mleku i stočnoj hrani, i založilo se za formiranje stručnog tima koji bi konstrolisao bezbednost u celom lancu ishrane.

Srbija i Hrvatska prave zajedničku laboratoriju za analizu mleka

Nadlanu - 26.02.2013

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović rekao je da Vlade Srbije i Hrvatske rade na tome da se potpiše sporazum kojim će jedna laboratorija iz EU biti određena kao referentna ustanova za analizu mleka u ...

Ministarstvo poljoprivrede CG: Aflatoksin nađen u stočnoj hrani iz Srbije

Nadlanu - 26.02.2013

Povećana koncentracija aflatoksina, kako je saopšteno, utvrđena je u koncentratu proizvođača iz iz Čantavira, Pančeva, Ćuprije, Salaša Noćajski i drugih.

Bojan Pajtić: Goran Knežević je izgubio kredibilitet

Nadlanu - 26.02.2013

"Nije trebalo da se izlazi u javnost i nazdravlja mlekom, jer je tema ozbiljna, u nekim zemljama zbog ovoga bi pale vlade. Vređanje inteligencije je kada izlazite pred javnost i kažete da će mleko biti potpuno zrdavo za nedelju dana" , ...

Crna Gora: Aflatoksin nađen u stočnoj hrani iz Srbije

24online - 26.02.2013

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je analizom 27 uzoraka stočne hrane koja se uvozi iz Srbije aflatoksin nađen kod 19 uzoraka.

Afera mleko: Kako su nas za dve nedelje potpuno sludeli

24online - 26.02.2013

Piti, ili ne piti mleko pitanje je koje sebi i nadležnima više od dve nedelje postavljaju građani Srbije, a na koje nikako da dobiju jasan odgovor.

Kvalitet hrane u Srbiji: Da li iz tanjira vreba opasnost

R.S.Evropa - 26.02.2013

Javnost u Srbiji još uvek sa zebnjom iščekuje rezultate holandske superanalize mleka za koje se sumnja da sadrže povećanu koncentraciju kancerogenog aflatoksina M1, u aferi koja je pokrenula pitanje kakvu hranu jedu njeni građani.

Mlekari traže pravilnik i stručni tim

Tanjug - 26.02.2013

BEOGRAD - Udruženje proizvođača mleka Srbije ocenilo je danas neophodnim usaglašavanje pravilnika o prisusutvu aflatoksina u mleku i stočnoj hrani, i založilo se za formiranje stručnog tima koji bi konstrolisao bezbednost u celom lancu ...

Hrvati spaljuju zaraženo mleko

Tanjug - 26.02.2013

ZAGREB - Sprovođenjem Akcionog plana za rešavanje krize mlečnog sektora krenula je akcija organizovanog prikupljanja i odvoženja mleka sa povišenim nivoom aflatoskina sa farmi u istočnoj Hrvatskoj u bioplinska postrojenja.

Za mleko iz regiona jedna laboratorija iz EU

Beta - 26.02.2013

Tweet BEOGRAD, 26. februara 2013. (Beta) - Vlade Srbije i Hrvatske rade na tome da se potpiše sporazum kojim će jedna laboratorija iz EU biti odredjena kao referentna ustanova za analizu mleka u regionu, izjavio je u utorak državni ...

Bivši ministar poljoprivrede Živkov: Mleko i sir ne koristim od novembra

24online - 26.02.2013

Šteta od pojave povećane koncentracije aflatoksina u mleku i kukuruzu u Srbiji iznosiće više stotina miliona evra, jer na vreme nisu preduzete odgovarajuće mere, ocenio je danas bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov.

Golubović: Za mleko iz regiona jedna laboratorija iz EU

R.S.Evropa - 26.02.2013

11:55 Golubović: Za mleko iz regiona jedna laboratorija iz EU 11:52 Odbojkaš Zvezde razočaran zbog zviždanja himni u N.Pazaru 11:46 Davenport: Dijalog bez rezultata nije dovoljan 11:44 Pajtić:DS nije ugrožen osnivanjem novog poslaničkog ...

Usaglasiti Pravilnik o aflatoksinu u hrani

RTS - 26.02.2013

Udruženje proizvođača mleka traži da se pristupi usaglašavanju Pravilnika o prisustvu aflatoksina u stočnoj hrani jer, prema važećim dokumentima, dozvoljen nivo aflatoksina u hrani direktno proizvodi koncentraciju aflatoksina u mleku koji ...

Čije je mleko "čisto"

RTS - 26.02.2013

U Ministarstvu poljoprivrede tvrde da preduzimaju adekvatne mere za sprečavanje dalje proizvodnje mleka sa aflatoksinom, ali i gubitak novca među farmerima.

Za mleko iz regiona jedna laboratorija

RTS - 26.02.2013

Vlade Srbije i Hrvatske planiraju da jedna laboratorija iz EU bude određena kao referentna ustanova za analizu mleka u regionu, izjavio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović.

Pajtić: Pokrajina pokrenula proces, a ne politizaciju

Tanjug - 26.02.2013

BEOGRAD - Predsednik vojvođanske vlade, Bojan Pajtić, izjavio je danas da je pokrajinska vlada pokrenula proces zaštite proizvođača i potrošača, a ne politizaciju problema aflatoksičnog mleka.

Aflatoksin nađen u stočnoj hrani iz Srbije

Novi Magazin - 26.02.2013

sxc.hu Analizom 27 uzoraka stočne hrane koja se uvozi iz Srbije aflatoksin nađen kod 19 uzoraka, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede.

Bivši ministar poljoprivrede: Domaće mleko i sir ne koristim od novembra

Vesti Online - 26.02.2013

Šteta od pojave povećane koncentracije aflatoksina u mleku i kukuruzu u Srbiji iznosiće više stotina miliona evra, jer na vreme nisu preduzete odgovarajuće mere, ocenio je bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov na skupu "Poljoprivreda ...

Srbija i Hrvatska zajedno analiziraju mleka

Vesti Online - 26.02.2013

Vlade Srbije i Hrvatske planiraju da jedna laboratorija iz Evropske unije bude određena kao referentna ustanova za analizu mleka u regionu, izjavio državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Srbije Danilo Golubović.

Pajtić: Knežević izgubio kredibilitet

Press - 26.02.2013

"Nije trebalo da se izlazi u javnost i nazdravlja mlekom, jer je tema ozbiljna, u nekim zemljama zbog ovoga bi pale vlade . Vređanje inteligencije je kada izlazite pred javnost i kažete da će mleko biti potpuno zrdavo za nedelju dana", ...

Srbi i Hrvati žele zajedničku laboratoriju za ispitivanje mleka

Press - 26.02.2013

Golubović je, govoreći na skupu o poljoprivredi najavio da će o toj ideji biti više reči naredne sedmice. Hrvatska ministarka spoljnih poslova, Vesna Pusić je pozvala ministra poljoprivrede, Gorana Kneževića, u vezi sa aktuelnom situacijom ...

Aflatoksin nađen u stočnoj hrani iz Srbije

Press - 26.02.2013

Povećana koncentracija aflatoksina, kako je saopšteno, utvrđena je u koncentratu proizvođača iz iz Čantavira, Pančeva, Ćuprije, Salaša Noćajski i drugih.

"Naši birači nisu glasali za nas zbog Dušana Petrovića"

Vesti Online - 26.02.2013

Zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je danas da formiranje nove poslaničke grupe u parlamentu, koju čini šest poslanika izabranih na listi DS-a, ne ugrožava tu stranku, kao ni njeno biračko telo.

CG: Aflatoksin u stočnoj hrani iz Srbije

Vesti Online - 26.02.2013

Crnogorsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je analizom 27 uzoraka stočne hrane koja se uvozi iz Srbije aflatoksin nađen kod 19 uzoraka.

Šteta od aflatoksina više stotina miliona evra

Novi Magazin - 26.02.2013

Šteta od pojave povećane koncentracije aflatoksina u mleku i kukuruzu u Srbiji iznosiće više stotina miliona evra, jer na vreme nisu preduzete odgovarajuće mere, ocenio je danas bivši ministar poljoprivrede Goran Živkov.

U EU Knežević ne bi mogao da daje kontradiktorne izjave

Vesti Online - 26.02.2013

Ministar poljoprivrede Goran Knežević je davao kontradiktorne izjave. Prvo je nazdravljao mlekom pred građanim, a zatim ga je povukao sa tržišta. Rekao je da je ispravno, pa ga je povukao.

Šteta zbog mleka više stotina miliona evra

Press - 26.02.2013

On kaže da nisu preduzete odgovarajuće mere. Živkov je na skupu "Poljoprivreda Srbije - mogućnosti i ograničenja" u Beogradu rekao da je aflatoskin decenijama poznat u Srbiji i da ga čudi zašto nije sprečeno da se nakon berbe u silose ...

DS nije ugrožen osnivanjem novog poslaničkog kluba

Novi Magazin - 26.02.2013

Formiranje nove poslaničke grupe u parlamentu, koju čini šest poslanika izabranih na listi DS-a, ne ugrožava stranku, kao ni njeno biračko telo, rekao je danas zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić.

Bruka: Ministarstvo poljoprivrede tek danas otkrilo da treba "izbaciti plesnjivu hranu" i "uvesti zdrav kukuruz"

Blic - 25.02.2013

Ministar poljoprivrede ne prestaje da se bruka u javnosti svojim kontroverznim izjavama o ispravnosti mleka koje pijemo, a sada mu se u bruci pridružuje i celo njegovo Ministarstvo.

UPRAVA ZA VETERINU SREMSKOG OKRUGA UPOZORAVA GAZDINSTVA: Dajte stoci zdrav kukuruz! (FOTO)

S media - 25.02.2013

UPRAVA ZA VETERINU SREMSKOG OKRUGA UPOZORAVA GAZDINSTVA: Dajte stoci zdrav kukuruz! (FOTO) Zbog pojave aflatoksina M1 u mleku iznad dozvoljenih granica, molim Vas da u toku vašeg aktivnog nadzora na gazdinstvima date preporuku da se hrana ...

PKS: Sprečiti pokolj goveda i krava

RTV - 25.02.2013

BEOGRAD - Povećani nivo aflatoksina u mleku ne bi trebalo da utiče na smanjenje broja goveda u Srbiji, ako država što pre preduzme sve neophodne mere da zaštiti proizvođače koji trpe gubitak zbog smanjene potrošnje, izjavio je danas ...

Laboratorija za mleko - 2014.

B92 - 25.02.2013

Beograd -- Ministarstvo poljoproivrede najavilo je da će ceo sistem Nacionalne referentne laboratorije za ispitivanje mleka biti uspostavljen u prvom tromesečju 2014.

Poslanici traže odgovornost za aferu "mleko"

Mondo - 25.02.2013

Poslanici Skupštine Srbije zatražili su danas da se utvrdi ko je odgovoran za aferu s mlekom, dok je deo njih za to optužio vladu. Poslanik LDP-a Bojan Đurić najavio je danas da će ta stranka zatražiti posebnu sednicu parlamenta posvećenu ...

Čelebićanin: Mlekare su nabavile brze dijagnostikume za ispitivanje mleka

Blic - 25.02.2013

Kontrola svih farmi i stčone hrane još je u toku, jer njih ima jako mnogo, ali najvažnije je da su nas mlekare poslušale i da su nabavile brze dijagnostikume za ispitivanje mleka na mestu otkupa, izjavila je Tanjugu načelnica Uprave za ...

Šta čeka proizvođače mleka

B92 - 25.02.2013

Novi Sad -- Mali proizvođači mleka još uvek nisu sigurni kako će se afera sa aflatoksinom odraziti na otkup i prodaju sirovog mleka i mlečnih proizvoda.