TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ustavni sud talac političke nagodbe

Blic - 15.09.2006

Ukoliko se ovo pak ne dogodi, rad Ustavnog suda biće blokiran, s obzirom na to da su stečeni zakonski uslovi da njegov predsednik Slobodan Vučetić 10. oktobra ode u starosnu penziju. Pošto Ustav i zakoni ne predviđaju ni zamenika ni v.d.

Konsultacije o kandidatima za USS

B92 - 15.09.2006

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić ovih dana obavlja konsultacije o kandidatima za nove sudije Ustavnog suda Srbije. Kandidati će uskoro biti predloženi, kako bi parlament o njima mogao da se izjasni do 10. oktobra, kada prestaje mandat predsednika Ustavnog suda Slobodana Vučetića, rečeno je ...

Ustavni sud uskoro u blokadi?

B92 - 14.09.2006

Beograd -- Od devet sudija predviđenih zakonom, trenutno radi samo sedam, a uskoro će Ustavni sud ostati i bez predsednika koji ide u penziju. U iščekivanju novog ustava Srbije, jedna od najvažnijih institucija u zemlji uskoro bi se mogla naći u blokadi.

Preti blokada Ustavnog suda

Blic - 14.09.2006

Vučetić, koji je stekao zakonske uslove za odlazak u starosnu penziju, naglašava da je USS blagovremeno u skladu sa Ustavom obavestio Skupštinu da se 10. oktobra stiču uslovi za prestanak njegove sudijske funkcije, a time i funkcije predsednika Ustavnog suda.

Povlači se predsednik Ustavnog suda

B92 - 13.09.2006

Beograd -- Ustavni sud je dve godine nekompletan. Od devet predviđenih sudija radi sedam, a uskoro će ostati i bez predsednika. Slobodan Vučetić navodi da 10. oktobra ove godine stiče uslov za odlazak u starosnu penziju. Vučetić kaže za B92 da je sud i do sada radio sa velikim problemima jer - da ...