TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vesli Klark na suđenju Miloševiću

B92 - 14.12.2003

Hag -- Predstojeću nedelju u Haškom Tribunalu obeležiće svedočenje američkog generala Veslija Klarka koje počinje u ponedeljak. Na zahtev Vašingtona, dvodnevno svedočenje Klarka u procesu protiv Slobodana Miloševića biće u potpunosti zatvoreno za javnost.

General Strugar left for The Hague

Blic - 13.12.2003

Podgorica - Pavle Strugar, general of former Yugoslav Peoples Army, indicted by the Hague Tribunal for bombing of Dubrovnik in 1991 left from Podgorica to The Hague yesterday. 'I am going in spite of the fact that my medical treatment has not been completed', Strugar told journalists at Podgorica ...

General Strugar otputovao u Hag

Blic - 13.12.2003

PODGORICA (Beta) - General bivše JNA Pavle Strugar, optužen pred Haškim tribunalom za bombardovanje Dubrovnika 1991. godine, otputovao je juče oko 14.15 iz Podgorice u Hag. 'Idem sasvim smelo i svetla obraza, iako neizlečen', kazao je Strugar novinarima na podgoričkom aerodromu.

Snimak Klarkovog svedočenja 19. decembra

B92 - 12.12.2003

Hag -- Na suđenju Slobodanu Miloševiću u haškom tribunalu u ponedeljak počinje dvodnevno svedočenje američkog generala Veslija Klarka, koje će se, na zahtev Vasingtona, u potpunosti odvijati iza zatvorenih vrata. U Haškom tribunalu saopšteno je da će snimak svedočenja biti emitovan tri dana kasnije.

Zakazan početak suđenja Strugaru

B92 - 12.12.2003

Podgorica -- U Haškom sudu je u petak uveče potvrđeno da je penzionisan general Pavle Strugar stigao u pritvor Tribunala. Kako iz Haga javlja izveštač RTV B92 Miodrag Vidić, suđenje bi trebalo da počne već početkom naredne sedmice.

Strugar u petak u Hagu

Blic - 11.12.2003

BEOGRAD - Penzionisani general JNA Pavle Strugar, kojeg je Haški tribunal optužio za kršenje zakona i običaja ratovanja u Dubrovniku 1991. godine, biće prebačen sa beogradske Vojnomedicinske akademije u Podgoricu, odakle će u petak, 12. decembra, dobrovoljno otputovati u Hag.

General Strugar stigao u Podgoricu, sutra putuje u Hag

B92 - 11.12.2003

Podgorica -- General bivše JNA u penziji Pavle Strugar stigao je u četvrtak uveče iz Beograda u Podgoricu, odakle će sutra otputovati u Hag, potvrdio je agenciji Beta crnogorski ministar policije Milan Filipović. Filipović je rekao da će Strugar večeras prespavati u svom stanu, te da će tokom ...

Lendejl: Beograd nije ispunio garancije za Strugara

B92 - 10.12.2003

Hag -- Vlada Srbije i Crne Gore nije ispunila garancije na osnovu kojih je bivši general JNA Pavle Strugar pušten na slobodu do početka suđenja, saopšteno je u Tribunalu. Portparol Tribunala Džim Lendejl rekao je da je iz ambasade SCG u Holandiji 9.

Strugar može u Hag uz medicinsko obezbeđenje

B92 - 09.12.2003

Beograd -- Penzionisani general JNA Pavle Strugar, koji je optužen pred Haškim tribunalom, može da bude prebačen u taj sud uz medicinsko obezbeđenje, navodi se u zaključku Konzilijuma lekara Vojnomedicinske Akademije, saznaje agencija Beta u Okružnom sudu u Beogradu.

Pavle Strugar najavio odlazak u Hag u petak

B92 - 09.12.2003

Hag -- General bivše JNA Pavle Strugar saopštio da na sopstveni zahtev prekida medicinski tretman na VMA i da je spreman da u petak, 12. decembra, ode u Haški Tribunal, pred kojim je optužen za ratne zločine. Ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić izjavio je da neće potpisati nalog za ...

Braniocima uručeno rešenje o pritvoru Strugaru

B92 - 08.12.2003

Beograd -- Kako saznaje B92, braniocima generala Pavla Strugara uručeno je rešenje Okružnog suda u Beogradu kojim se ovom haškom optuženiku određuje pritvor. Odluka je doneta pošto je Nacionalni savet za saradnju sa tribunalom obavestio nadležni sud u Beogradu da se general Strugar, koji se nalazi ...