TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Dačić: Srbija drži kočnicu u UN i tako će biti decenijama

RTV - 20.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je članstvo u UN jedini motiv zbog koga bi Priština bila spremna da razgovara o statusu Kosova. "Članstvo u UN je jedna od retkih stavri koje Priština danas ne može da dobije.

BIA i VBA bez informacije o vezi člana vlade sa Šarićem

Tanjug - 20.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa odbeglim narokobosom Darkom Šarićem.

Stolica u UN jedini motiv za Albance UN

Politika - 20.01.2013

Na nas vrše pritisak da na KiM ne treba da budu institucije Srbije, a niko ne bi vršio pritisak da su to institucije Srba Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka uspostavljanju ...

Dačić: Dogovor o dažbinama korak ka autonomiji Srba

Kurir - 20.01.2013

Premijer Srbije ivica Dačić izjavio je da dogovor o dadžbinama predstavlja prvi važan korak ka autonomiji Srba na Kosovu BEOGRAD - Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka ...

BIA i VBA ne znaju o vezama Šarića

B92 - 20.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić dobio je pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa Darkom Šarićem.

Dačić: Dogovor o dažbinama prvi korak ka autonomiji Srba

Press - 20.01.2013

U intervjuu nedeljnoj "Politici", na pitanje da autonomija može da postoji samo u okviru nezavisne džave, Dačić je odgovorio: "Jesam li ja pisao platformu? Ja sam ušao u igru u drugom poluvremenu.

Dačić:BIA,VBA bez informacija o vezi člana vlade sa Šarićem

Press - 20.01.2013

Komentarišući, u intervjuu nedeljnoj "Politici", izjavu potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je od MUP-a traženo da se pripremi informacija o tome da li je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa Šarićem i njegovo pitanje da li je to ...

Korak ka autonomiji Srba

RTS - 20.01.2013

Dogovor o dažbinama prvi važan korak ka uspostavljanju autonomije za Srbe na Kosovu, jer je osnova svake autonomije i finansijska, rekao Ivica Dačić.

Dogovor o dažbinama prvi korak ka autonomiji Srba

Tanjug - 20.01.2013

BEOGRAD - Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka uspostavljanju autonomije za Srbe na Kosovu, jer je osnova svake autonomije i finansijska, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Nema potvrda o kontaktima sa Šarićem

RTS - 20.01.2013

BIA i Vojnobezbednosna agencija nemaju saznanja da je iko iz Vlade razgovarao sa Šarićem, rekao premijer Ivica Dačić i dodao da je o tome dobio pisanu informaciju.

Na Kosovu potrebna pobeda, dosta bilo časnih poraza

Tanjug - 20.01.2013

ZVEČAN - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na Kosovu i Metohiji "potrebna pobeda" i da je dosta bilo "časnih poraza i slavljenja poraza".

Dačić: "Na Kosovu potrebna pobeda"

RTV - 20.01.2013

ZVEČAN - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je na Kosovu i Metohiji "potrebna pobeda" i da je dosta bilo "časnih poraza i slavljenja poraza".

"Nema razloga za proteste na jugu"

B92 - 20.01.2013

Mokra Gora -- Premijer Ivica Dačić kaže da je država uklanjanjem spomenika OVPMB u Preševu postupila po zakonu i da je sve prošlo bez primene sile i bez ijednog incidenta.

Dačić: Do datuma u junu

Vesti Online - 20.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu pregovora o članstvu u EU, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Dačić: Srbija drži kočnicu u UN

Vesti Online - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je članstvo u UN jedini motiv zbog koga bi Priština bila spremna da razgovara o statusu Kosova i Metohije. "Članstvo u UN je jedna od retkih stavri koje Priština danas ne može da dobije.

Dačić: Srbija drži kočnicu u UN

R.S.Evropa - 20.01.2013

09:05 Dačić: Srbija drži kočnicu u UN 08:28 Sirijski ministar pozvao opoziciju na dijalog 08:24 Obama: Inauguracija je simbol demokratije SAD 08:13 Uklonjen spomenik u ...

Dačić demantuje Vučića: On provocira da bi nas kompromitovao

Novi Magazin - 20.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa odbeglim narokobosom Darkom Šarićem.

Dačić: BIA i VBA bez informacija o vezi člana Vlade sa Šarićem

S media - 20.01.2013

Dačić: BIA i VBA bez informacija o vezi člana Vlade sa Šarićem Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član ...

BIA i VBA ne znaju ko je pričao s Šarićem

Mondo - 20.01.2013

Ivica Dačić kaže da je dobio pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne poseduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa odbeglim narokobosom Darkom Šarićem.

Dačić: Stolica u UN jedini motiv za Prištinu

Mondo - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je članstvo u UN jedini motiv zbog koga bi Priština bila spremna da razgovara o statusu Kosova. "Članstvo u UN je jedna od retkih stvari koje Priština danas ne može da dobije.

DAČIĆ: BIA i VBA nemaju informacije o vezama Šarića i Vlade

Telegraf - 20.01.2013

- To je smišljena provokacija koja ima za cilj da kompromituje celu vladu, jer kakva je to vlada u kojoj sede oni koji razgovaraju sa najtraženijim čovekom u Srbiji i šire - rekao je premijer Srbije izjavio je da je dobio pismeno ...

Ivica Dačić: Dogovor o dažbinama korak ka autonomiji Srba

Glas javnosti - 20.01.2013

BEOGRAD - Dogovor koji je postignut o naplati dažbina na administrativnim prelazima je prvi važan korak ka uspostavljanju autonomije za Srbe na Kosovu, jer je osnova svake autonomije i finansijska, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Braćo Rusi, priznajte Kosovo

Vesti Online - 20.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je obelodanio da je spreman da Kosovu omogući članstvo u Ujedinjenim nacijama. Nije nimalo lako okvalifikovati ove Dačićeve reči jer bili smo uvereni da se takva misao ne može izraziti na srpskom jeziku.

Dogovor o carini prvi korak ka autonomiji

Beta - 20.01.2013

Tweet ZVEČAN, 20. januara 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da najnoviji dogovor u Briselu o naplati na prelazima predstavlja prvi korak ka autonomiji za zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Dačić: BIA i VBA ne znaju o vezama Šarića i ministara

Portalanalitika - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić dobio je pismeno saopštenje od BIA i VBA da ne posjeduju informaciju o tome da je jedan aktuelni član vlade razgovarao sa Darkom Šarićem .

Dačić: Dogovor o carini prvi korak ka autonomiji

Vesti Online - 20.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da najnoviji dogovor u Briselu o naplati na prelazima predstavlja prvi korak ka autonomiji za zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Dačić: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta bilo časnih poraza

S media - 20.01.2013

Dačić: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta bilo časnih poraza Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio da se neće rasformirati institucija Srbije na Kosovu dok se ne utvrdi koje su to nove institucije koje će štititi interese Srba.

DAČIĆ: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta je bilo časnih poraza!

Telegraf - 20.01.2013

Vodiće se politička borba između onih koji smatraju da ništa ne treba menjati, da je dovoljno da kažemo Kosovo je Srbija i da će tim čarobnim rečima svi problemi nestati, kaže premijer Srbije Predsednik Vlade Srbije izjavio je da je na ...

Dačić: Na Kosovu potrebna pobeda, dosta je bilo časnih poraza!

Prva Srpska TV - 20.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na Kosovu i Metohiji "potrebna pobeda" i da je dosta bilo "časnih poraza i slavljenja poraza".

Dačić: Prvi korak ka autonomiji

Danas - 20.01.2013

Zvečan - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da najnoviji dogovor u Briselu o naplati na prelazima predstavlja prvi korak ka autonomiji za zajednicu srpskih opština na Kosovu.

Dačić: Nema razloga za nemire na jugu

S media - 20.01.2013

Dačić: Nema razloga za nemire na jugu Premijer Ivica Dačić je istakao da je država uklanjanjem spomenika pripadnicima OVPMB postupila po zakonu i da nema razloga za proteste na jugu Srbije.

Dačić: Srbija drži kočnicu za Kosovo u UN

Nadlanu - 20.01.2013

"Članstvo u UN je jedna od retkih stavri koje Priština danas ne može da dobije. Skoro sve drugo mogu da dobiju. Zato sam rekao da možemo da razgovramo o stolici u UN.

Dačić: Datum moguć u junu

RTV - 19.01.2013

BEOGRAD - U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas FoNetu premijer ...

Dačić: Datum moguć u junu

Kurir - 19.01.2013

Ukoliko aprilski izveštaj Evropske komisije bude pozitivan, u junu može očekivati pozitivan ishod i dobijanje datuma BEOGRAD - U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i ...

Dačić: Datum početka pregovora sa EU moguć u junu

Blic - 19.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas FoNetu premijer Srbije Ivica ...

Datum za pregovore sa EU moguć u junu

RTS - 19.01.2013

Premijer Ivica Dačić rekao da u slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka pregovora o članstvu u EU.

Dačić: Datum moguć u junu

B92 - 19.01.2013

Beograd -- Ako u aprilu izveštaj EK o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka pregovora, kaže premijer Ivica Dačić.

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije

Glas javnosti - 19.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije i naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda ...

Dačić: Datum moguć u junu

Mondo - 19.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji (EU).

Dačić: Datum početka pregovora sa EU moguć u junu

S media - 19.01.2013

Dačić: Datum početka pregovora sa EU moguć u junu Premijer Ivica Dačić rekao da u slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka pregovora o ...

Dačić: Do datuma u junu

Novosti - 19.01.2013

Premijer Srbije o sastancima u Briselu: Najvažniji dogovor sa Prištinom. Ako izveštaj EK bude pozitivan - Srbiji datum pregovora o članstvu u EU U SLUČAJU da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može ...

Datum pregovora sa EU u junu

Novi Magazin - 19.01.2013

U slučaju da u aprilu izveštaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu pregovora o članstvu u EU, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Datum za pregovore moguć u junu

Pobjeda.me - 19.01.2013

BEOGRAD – Ukoliko u aprilu izvještaj Evropske komisije o Srbiji bude pozitivan, onda se u junu može očekivati i pozitivna odluka o datumu početka procesa pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, izjavio je FoNetu premijer Srbije Ivica Dačić.

Nema demontaže srpskih institucija

B92 - 18.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić odbacio je u razgovoru za B92 tvrdnje Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova. "Svako može da tumači na svoj način.

Dačić: Nećemo demontirati srpske institucije sa Kosova

Press - 18.01.2013

"Svako može da tumači na svoj način. Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o ...

Dačić: Tači ne govori istinu, ne demontiramo srpske institucije

Kurir - 18.01.2013

Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na Kosovou i Metohiji u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu, ...

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije na KiM

Tanjug - 18.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije i naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda ...

Dačić: Nije postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu

Blic - 18.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić danas je odbacio tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova. - Svako može da tumači na svoj način.

DAČIĆ: Nema demontaže srpskih institucija na Kosovu

Telegraf - 18.01.2013

- Nije tačno da smo počeli demontažu, počeli smo razgovore o tome kako bi po našem mišljenju trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost položaja srpskog naroda na KiM u situaciji kada ne govorimo o konačnom statusu - poručio je ...

Nema demontaĹže srpskih institucija na Kosovu

Beta - 18.01.2013

Tweet BEOGRAD, 18. januara 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je u petak tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova.

Dačić: Ostaju srpske institucije na severu Kosova, ali one koje će priznati Priština

S media - 18.01.2013

Dačić: Ostaju srpske institucije na severu Kosova, ali one koje će priznati Priština Nije tačno da smo počeli demontažu srpskih institucija na severu Kosova, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije

Novi Magazin - 18.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije i naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda posebnost ...

Buva

Danas - 18.01.2013

Samo dva dana pre početka, pretpostavljam da treba reći - „veličanstvene“ proslave hiljadu i sedamsto godina Milanskog edikta, Ivica Dačić je počinio strašno svetogrđe.

Dačić: Ne demontiramo srpske institucije

Mondo - 18.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije On je naglasio da su počeli razgovori o tome kako da izgleda ...

Dačić: Nema demontaže srpskih institucija

Vesti Online - 18.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić negirao je danas tvrdnje Hašima Tačija da je postignut dogovor o demontaži srpskih institucija na severu Kosova i Metohije. "Svako može da tumači na svoj način.

Dačić danas u Dablinu, pa Briselu

Blic - 17.01.2013

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće danas neformalnom samitu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova u Irskoj. Samit se održava u Dablinu, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Ko je prvi rekao Kosovo u UN

Politika - 17.01.2013

Borislav Stefanović: Nikada nismo nudili stolicu u UN kosovskim Albancima i ne znam na koga je premijer mislio.- Leon Kojen: Ideju da Kosovo postane članica UN niko nije pominjao, čak ni neformalno u razgovorima u vreme dok sam se ja bavio ...

Dačić: Vizna liberalizacija ostaje na snazi

Blic - 17.01.2013

Dablin - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Dablinu da u ovom trenutku nema opasnosti da će za građane Srbije biti suspendovana vizna liberalizacija.

Dačić danas u Dablinu, pa Briselu

Tanjug - 17.01.2013

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće danas neformalnom samitu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova u Irskoj. Samit se održava u Dablinu, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

Sukob Dačić-Nikolić, ko je pobednik

B92 - 17.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić ušao je u otvoren sukob s predsednikom Tomislavom Nikolićem i to o najvažnijim pitanjima - od pregovora s Prištinom do odnosa sa Zagrebom.

Stolica za Kosovo u UN rizičan potez

Vesti Online - 17.01.2013

Ako bi Srbija pristala da Kosovo dobije makar i status posmatrača u Generalnoj skupštini UN, to bi bio veoma riskantan potez koji bi južnu pokrajinu mogao da dovede na korak do državnosti, pišu beogradske Večernje novosti.

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Portalanalitika - 17.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rješenje u skladu s državnim interesima Srbije, javlja Beta.

Vizna liberalizacija nije ugroĹžena

Beta - 17.01.2013

Tweet BEOGRAD, 17. januara 2013. (Beta) - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak u Dablinu da u ovom trenutku viznoj liberalizaciji sa EU za gradjane Srbije ne preti nikakva opasnost.

Sukob Dačić-Nikolić, ko je pobednik

Prva Srpska TV - 17.01.2013

Premijer Ivica Dačić ušao je u otvoren sukob s predsednikom Tomislavom Nikolićem i to o najvažnijim pitanjima - od pregovora s Prištinom do odnosa sa Zagrebom.

Dačić šampion

Danas - 17.01.2013

Jedino nesumnjivo dobro što Vlada Srbije radi jeste politika prema Kosovu, za koju je najveću odgovornost preuzeo premijer i lider SPS Ivica Dačić.

Dačić i Vučić uskoro sa Slobodanom Petrovićem

RTS - 16.01.2013

Sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem trebalo bi uskoro da se sastanu Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, saznaje "Danas". Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi uskoro da se sastanu ...

"Iluzorno pričati o članstvu u UN"

B92 - 16.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da od sastanka sa Hašimom Tačijem ne očekuje značajnije odluke, kao i da je "iluzorno spominjanje članstva Kosova u UN".

Dačić sutra prvo u Dablinu, pa u Briselu

24online - 16.01.2013

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovaće sutra neformalnom samitu ministara pravosuđa i unutrašnjih poslova. Samit se održava u Dablinu, najavljeno je iz Dačićevog kabineta.

MUP obezglavljen zbog svađe u vrhu vlasti

Blic - 16.01.2013

Iako je bila najavljena za juče, sednica Vlade Srbije na kojoj je trebalo da bude izabran novi direktor policije nije održana. Ta činjenica govori u prilog saznanjima „Blica” da unutar vladajuće koalicije postoje ozbiljni sukobi oko izbora ...

Kosovo:Dačić i Vučić se spremaju za Petrovića

Mondo - 16.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi uskoro da se sastanu sa zamenikom premijera Kosova i time otvore novu stranu odnosa sa Prištini lojajlnim Srbima.

Dačić: Kosovo može u UN ako Srbiji bude odgovaralo

Vesti Online - 16.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije.

Dačiću, podnesi ostavku!

ALO - 16.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je „spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije“.

Dačić: Iluzorno razgovarati o Kosovu u UN

Mondo - 16.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je iluzorno razgovarati o stolici za Kosovo u UN ako nema rešenja o statusu Kosova i Metohije. Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Hrvatske Zoranom MIlanovićem ...

Dačić o sutrašnjem sastanku sa Tačijem: Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u UN!

S media - 16.01.2013

Dačić o sutrašnjem sastanku sa Tačijem: Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u UN! Premijer Srbije Ivica Dačić potvrdio da će sutra razgovarati sa Rikerom, Eštonovom i Tačijem u Briselu.

Umesto direktora vršilac dužnosti?

Danas - 16.01.2013

Beograd - Sukob premijera Ivice Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića povodom izbora novog direktora policije pretvorio se u pravi rat, smatraju sagovornici Danasa iz bezbednosnih krugova.

Podela pokrajine iza priče o stolici?

Novosti - 16.01.2013

Šta se krije iza poruke premijera da je spreman da priča i o mogućem članstvu KiM u UN i može li doći do njegove smene? Čak bi i status posmatrača bio korak do članstva AKO bi Srbija pristala da Kosovo dobije makar i status posmatrača u ...

Umesto direktora, vršilac dužnosti direktora policije?

Novi Magazin - 16.01.2013

Tanjug Sukob premijera Ivice Dačića i vicepremijera Aleksandra Vučića povodom izbora novog direktora policije pretvorio se u pravi rat, a spekuliše se i da će biti postavljen 'vršilac dužnosti'.

Šta se krije iza priče o stolici u UN?

Novi Magazin - 16.01.2013

Beta Ako bi Srbija pristala da Kosovo dobije makar i status posmatrača u Generalnoj skupštini UN, to bi bio veoma riskantan potez koji bi južnu pokrajinu mogao da dovede na korak do državnosti, upozoravaju spoljnopolitički analitičari i ...

Dačić: Lako ćeš ti bez mene! Rada: Ali kako ću ja bez tebe!

Kurir - 15.01.2013

Premijer poželeo narodu bolju budućnost uz pesme „Prvi poljubac“ i „Miljacka“, a s Radom Manojlović otpevao i duet BEOGRAD - Veselo uz specijalce. Čestitam vam ovu, srpsku, našu Novu godinu.

Sukob Dačića i Vučića zbog izbora direktora policije

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić u sukobu su oko izbora novog direktora policije. Kako saznaje “Blic”, Vučić bi želeo da na čelu policije ostane Milorad Veljović, dok Dačić ne želi ni da čuje i ...

Dačić: Čekamo da istekne rok

B92 - 15.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić izjavio da je Ministarstvo pravde Srbije poslalo zahtev lokalnim vlastima u Preševu da uklone spomenik borcima OVPBM. On je takođe rekao i da država neće reagovati dok ne isteknu ti rokovi.

Dačić: Razgovor o Kosovu u UN, ali da Priština nešto ponudi

Kurir - 15.01.2013

Možemo da se dogovorimo o svemu. Mi ne bežimo od toga, nije sporno. Mi tražimo sveobuhvatan dogovor ali da bi se on dobio mora nešto da se da, poručio je premijer Srbije BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija može ...

Otvorene sve opcije za Kosovo

RTS - 15.01.2013

Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama, ali u tom slučaju i Priština mora nešto da da, kaže Ivica Dačić. Premijer ističe da je Srbija spremna na kompromisno rešenje, ali napominje da obe strane moraju da budu ...

Dačić: Ne može Tači da odlučuje o čemu ćemo govoriti

24online - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Rezoluciju o Kosovu i Metohiji već predao visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, i poručio da ne može Hašim Tači da odlučuje o čemu će da se ...

Dačić: I Priština nešto mora da da

B92 - 15.01.2013

Beograd -- Premijer Ivica Dačić kaže da Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u UN, ali da u tom slučaju i Priština mora nešto da da. DSS traži ostavku Dačića. "Možemo da se dogovorimo o svemu. Mi ne bežimo od toga, nije sporno.

Dačić: Ne može Tači da odlučuje o čemu ćemo govoriti

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Rezoluciju o Kosovu i Metohiji već predao visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton, koja posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, i poručio da ne može Hašim Tači da odlučuje o čemu će da se ...

Dačić:Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su netačne priče o tome da izmedju njega i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića postoji sukob oko izbora direktora policije i naglasio da će postupak ...

Dačić: Nećemo reagovati dok ne istekne rok

Press - 15.01.2013

On je takođe rekao i da država neće reagovati dok ne isteknu ti rokovi. Dačić nije mogao da kaže o kolikim se rokovima radi, ali je naveo da je cilj da se problem spornog spomenika reši.

Rešenje za Kosovo uz ustupke obe strane

RTS - 15.01.2013

Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama, ali u tom slučaju i Priština mora nešto da da, kaže Ivica Dačić. Premijer ističe da je Srbija spremna na kompromisno rešenje, ali napominje da obe strane moraju da budu ...

Dačić: Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije

Kurir - 15.01.2013

Tu nema problema i dilema. Smešna je priča da postoji sukobljavanje u tom smislu da je neko za jednog a neko za drugog kandidata. Na isti način kao što je izabran (aktuelni direktor Milorad) Veljović tako će biti izabran i novi, rekao je ...

Dačić: Ne može Tači da odlučuje o čemu ćemo govoriti

Press - 15.01.2013

Dačić je novinarima u Palati Srbije, povodom Tačijeve izjave da neće dozvoliti da se Rezolucija nađe na pregovaračkom stolu, rekao da se radi o izjavi za unutrašnju upotrebu.

Dačić: Nema sukoba sa Vučićem oko direktora policije

24online - 15.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da su netačne priče o tome da između njega i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića postoji sukob oko izbora direktora policije i naglasio da će postupak ...

Dačić: Ne postoji sukob s Vučićem zbog direktora policije

Press - 15.01.2013

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će postupak izbora direktora policije uskoro biti završen i da će naredni direktor biti izabran na isti način na koji je izabran aktuelni šef policije Milorad Veljović.

DSS traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN

Blic - 15.01.2013

Beograd - Demokratska stranka Srbije zatražila je danas ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je "spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije".

DSS traži ostavku Dačića

Kurir - 15.01.2013

Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat i otvorenu antidržavnu politiku, navodi Koštunicin DSS BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (D S S) zatražila je danas da ...

DSS traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN

Press - 15.01.2013

"Izjava predsednika Vlade Ivice Dačića da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije predstavlja potpuni sunovrat u otvorenu antidržavnu politiku", navodi se u pisanoj izjavi portparola te stranke Petra Petkovića ...

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Kurir - 15.01.2013

Hašimu Tačiju da bi mu bilo bolje da misli o severu Kosova, a ne o UN, rekao premijer BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u ...

Nema govora o članstvu Kosova u UN

RTS - 15.01.2013

Premijer Ivica Dačić rekao da nema govora o članstvu Kosova u UN, dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije. Nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u ...

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije.

"Nećemo se saglasiti o Kosovu u UN"

B92 - 15.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija sigurno nikada neće saglasiti s tim da Kosovo "dobije stolicu" u Ujedinjenim nacijama.

Dačić: Srbija se neće saglasiti da Kosovo dobije stolicu u UN

Press - 15.01.2013

Dačić je rekao da je iluzorno da komentariše poziv Demokratske stranke Srbije da podnese ostavku zbog navodne izjave da je spreman da Kosovu da "stolicu" u UN. "Iluzorno je da komentarišem optužbe koje nemaju veze sa realnošću.

Dačić i Vučić uskoro sa Petrovićem?

B92 - 15.01.2013

Beograd, Priština -- Premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, saznaje Danas.

DSS: Nismo nudili Albancima stolicu u UN

Kurir - 15.01.2013

Dačić je rekao da je iluzorno da komentariše poziv Demokratske stranke Srbije da podnese ostavku zbog navodne izjave da je spreman da Kosovu da "stolicu" u UN BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da u ...

Petković: Dačić da podnese ostavku

Blic - 15.01.2013

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da u vreme prethodnih pregovora kosovskim Albancima nije nuđena stolica u Ujedinjenim nacijama, kao što je večeras rekao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Dačić i Vučić uskoro sa zamenikom premijera KiM

Blic - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi uskoro da se sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem.

DSS: Albancima nije nuđena stolica u UN

RTS - 15.01.2013

Albancima nije nuđena stolica u UN, kao što je rekao premijer Ivica Dačić, kaže portparol DSS-a Petar Petković. To je još jedan razlog da Dačić odmah podnese neopozivu ostavku, stoji u poslednjem reagovanju DSS-a.

Sukob zbog izbora direktora policije

Telegraf - 15.01.2013

Prvi potpredsednik Vlade Vućić bi želeo da na mestu direktora policije ostane Milorad Veljović, dok bi premijer Ivica Dačić na mesto prvog čoveka policije postavio Dragana Markovića Markonija Premijer Srbije i prvi potpredsednik Vlade u ...

Sukob Dačića i Vučića zbog izbora direktora policije?

S media - 15.01.2013

Sukob Dačića i Vučića zbog izbora direktora policije? Nakon nejasnoća oko Dragana Đilasa i "njegovih favorita u Vladi", novi nesporazum između premijera Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, piše Blic.

Kompromis za Kosovo mora da zadovolji obe strane

Beta - 15.01.2013

Tweet BEOGRAD, 15. januara 2013. (Beta) - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je u utorak, povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za ...

Dačić: Možemo ucenjivati Prištinu, a i oni nas

Novi Magazin - 15.01.2013

Tanjug (arhiva) Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da se mora postići kompromis o Kosovu, jer ovako jedna strana može ucenjivati drugu i obratno.

Ivica Dačić:Razgovor o Kosovu u UN

Glas javnosti - 15.01.2013

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je danas da Srbija može da razgovara i o stolici za Kosovo u Ujedinjenim nacijama ali da u tom slučaju i Priština mora nešto da ponudi. "Možemo da se dogovorimo o svemu.

DAČIĆ UZEO STVAR U SVOJE RUKE: Daću Tačiju stolicu u UN, ali i on mora nešto nama da ponudi! (VIDEO)

S media - 15.01.2013

DAČIĆ UZEO STVAR U SVOJE RUKE: Daću Tačiju stolicu u UN, ali i on mora nešto nama da ponudi! (VIDEO) Možemo da se dogovorimo o svemu. Sve može. Mi ne bežimo od toga, nije sporno.

Dačić predlaže kandidata za direktora policije, nema sukoba sa Vučićem

Novi Magazin - 15.01.2013

Ministar policije Ivica Dačić danas bi trebalo članovima Vlade da predstavi predlog kandidata za direktora policije. Pojedini mediji već su objavili da će to biti Dragan Marković Markoni, bivši savetnik u BIA i državni sekretar u MUP-u ali ...

Dačić: Ne nudimo Kosovu mesto u UN

Mondo - 15.01.2013

Premijer Srbije je povodom stava kosovskog premijera da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da zadovolji obe strane.

"Kompromis za Kosovo mora da zadovolji obe strane"

Vesti Online - 15.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić je danas, povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija daje cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica UN, rekao da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da kompromis mora da ...

DAČIĆ: Vučić i ja se ne sporimo oko direktora policije

Telegraf - 15.01.2013

Premijer i ministar policije tvrdi da je "smešna priča da postoji sukobljavanje u tom smislu da je neko za jednog, a neko za drugog kandidata" Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da između njega i prvog ...

DAČIĆ: Daću Tačiju stolicu u UN, ali mora i on nama nešto da ponudi

Telegraf - 15.01.2013

- Oni nas pritiskaju preko Evropske unije, a mi im ne damo u Ujedinjene nacije. Treba li tako da se ćeramo godinama - upitao je premijer Srbije Predsednik Vlade Srbije rekao je povodom stava kosovskog premijera da je cilj dijaloga sa ...

DSS: Dačić odmah da podnese ostavku!

Telegraf - 15.01.2013

-"Izjava predsednika Vlade da je spreman da razgovora o prijemu Kosova u UN predstavlja potpuni sunovrat u otvorenu antidržavnu politiku - kažu u stranci Vojislava Koštunice zatražila je ostavku premijera zbog izjave da je “spreman da ...

D S S traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN

S media - 15.01.2013

D S S traži ostavku Dačića zbog izjave o Kosovu u UN Demokratska stranka Srbije zatražila je danas ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je "spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije".

DSS traži Dačićevu ostavku

Novi Magazin - 15.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas ostavku premijera Ivice Dačića zbog izjave da je 'spreman da razgovora o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije'.

DSS: Zbog "Kosova u UN" hitna ostavka Dačića

Mondo - 15.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas da premijer Ivica Dačić podnese ostavku na tu funkciju zbog izjave da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u UN.

DSS: Dačić da podnese ostavku

Vesti Online - 15.01.2013

Demokratska stranka Srbije zatražila je da predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić podnese ostavku na tu funkciju zbog njegove izjave da je spreman da razgovara o prijemu Kosova u Ujedinjene nacije (UN).

Dačić nudi i očekuje ustupke od Prištine

R.S.Evropa - 15.01.2013

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom stava kosovskog premijera Hašima Tačija da je cilj dijaloga sa Beogradom da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija (UN), da je Srbija spremna za sveobuhvatan dogovor, ali da ...

Dačić i Vučić ubrzo sa Slobodanom Petrovićem

Danas - 15.01.2013

Priština, Beograd - Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem, saznaje Danas iz dobro obaveštenih izvora.

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Novi Magazin - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da se Srbija sigurno nikada neće saglasiti s tim da Kosovo 'dobije stolicu' u Ujedinjenim nacijama, osim ako to ne bude rezultat sveobuhvatnog rešenja koje je u skladu sa nacionalnim i ...

Dačić: Nema govora o "stolici" u UN, a Tačiju je bolje da misli o severu Kosova

S media - 15.01.2013

Dačić: Nema govora o "stolici" u UN, a Tačiju je bolje da misli o severu Kosova Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama, dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim ...

Dačić: Stolica samo uz ustupke Prištine

Novosti - 15.01.2013

Pregovori se nastavljaju se u četvrtak razgovorom i o severu KiM, ukoliko se uspostavi konsenzus o temama. Dačić: Tači ne može da izbegne Rezoluciju jer ne postavlja on dnevi red HAŠIM Tači neće moći u Briselu da izbegne razgovore o ...

Dačić: Nema govora o članstvu Kosova u UN

Beta - 15.01.2013

Tweet BEOGRAD, 15. januara 2013. (Beta) - Premijer Srbije Ivica Dačić poručio je u utorak da nema govora o članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama (UN), dok se ne postigne konačno rešenje u skladu s državnim interesima Srbije.

Dačić i Vučić uskoro sa Tačijevim zamenikom

Novi Magazin - 15.01.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić trebalo bi da se uskoro sastanu sa zamenikom premijera Kosova Slobodanom Petrovićem.

Vučić i Dačić u sukobu oko izbora za novog direktora policije

Nadlanu - 15.01.2013

Dačić kao ministar policije bi danas trebalo da izađe pred članove Vlade sa predlogom kandidata. Dačićev izbor: Dragan Markovi Markoni Izvor blizak Dačiću kaže da se sve vidi iz njegove izjave da će biti izabran “novi direktor”.

Dačić sa pripadnicima Protivterorističke jedinice na dočekao Novu godinu

Blic - 14.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić večeras je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice (PTJ) Ministarstva unutrašnjih poslova dočekao Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Dačić sa PTJ dočekao Srpsku novu godinu

Kurir - 14.01.2013

Od kada obavlja dužnost ministar policije Dačić sa saradnicima Srpsku novu godinu dočekuje sa pripadnicima MUP BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić večeras je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice ...

Pogledajte: Dačić zapevao sa Radom Manojlović i specijalcima za Srpsku novu godinu

Blic - 14.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sinoć je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice (PTJ) Ministarstva unutrašnjih poslova dočekao Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Pogledajte: Dačić pevao uz Radu Manojlović na dočeku Srpske nove godine

24online - 14.01.2013

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sinoć je sa pripadnicima Protivterorističke jedinice (PTJ) Ministarstva unutrašnjih poslova dočekao Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Opredeljenje za mir nije slabost

RTS - 14.01.2013

Srbija je opredeljena za mir i to nije naša slabost, već snaga, rekao premijer Srbije Ivica Dačić. Svima onima koji ne misle dobro Srbiji poručio bih da nas ne provociraju i misle da mogu da nas ponižavaju, istakao Dačić.

Dačić reče i zapeva...

B92 - 14.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić Srpsku novu godinu dočekao je u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici gde je zapevao, još jednom, s pevačicom Radom Manojlović Naime, srpske specijalce je zabavljala pevačica Grand produkcije, a ...

Dačić među specijalcima: Branićemo našu Srbiju!

Kurir - 14.01.2013

Upozorio bih sve koji ne misle dobro Srbiji da ste svi vi zajedno sa mnom spremni da branimo svaki deo naše Srbije, rekao je premijer i ministar unutrašnjih poslova BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je ...

Dačić: Srbija je opredeljena za mir

Press - 14.01.2013

Dačić je, na dočeku Srpske nove godine u bazi Protivterorističke jedinice (PTJ) u Lipovici, istovremeno upozorio da su on i pripadnici te elitne jedinice MUP-a spremni da zajedno brane svaki deo naše Srbije.

Premijer zapevao sa Radom Manojlović (VIDEO)

Press - 14.01.2013

Specijalce u Lipovici sinoć je zabavljala pevačica Grand produkcije, a zajedno sa njom zapevao je i ministar unutrašnjih poslova i premijer. On je na dočeku Nove godine po Julijanskom kalendaru poručio da je Srbija opredeljena za mira i da ...

Dačić: Srbija je opredeljena za mir i to je naša snaga, a ne slabost

S media - 14.01.2013

Dačić: Srbija je opredeljena za mir i to je naša snaga, a ne slabost Srbija je opredeljena za mir i to nije naša slabost - to što smo mi za mir je naša snaga, izjavio je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

SRPSKA NOVA: Dačić pevao sa Radom Manojlović i specijalcima (VIDEO)

Telegraf - 14.01.2013

Doček, organizovan u bazi Protivterorističke jedinice MUP Srbije u Lipovici, protekao je u veselom raspoloženju, uz čestitke i najlepše želje za Novu 2013.

Dačić pevao sa Radom Manojlović i specijalcima za Pravoslavnu novu godinu

Vesti Online - 14.01.2013

Svi već znaju da premijer Srbije Ivica Dačić voli da zapeva, a gde naći bolju priliku za to nego za doček Nove godine? Prvi čovek srpske Vlade tako je još jedared podario javnosti uvid u svoje glasovne mogućnosti - na dočeku pravoslavne ...

Dačić: Opredeljena za mir je naša snaga, a ne slabost

Novosti - 14.01.2013

Ivica Dačić je, na dočeku Srpske nove godine u bazi Protivterorističke jedinice, istovremeno upozorio da su on i pripadnici te elitne jedinice MUP-a spremni da zajedno brane svaki deo naše Srbije BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih ...

Premijer Ivica Dačić zapevao na dočeku Srpske Nove godine (VIDEO)

Nadlanu - 14.01.2013

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić Srpsku novu godinu dočekao je u bazi Protivterorističke jedinice u Lipovici gde je zapevao, još jednom, i to sa pevačicom Radom Manojlović.