TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

MEĐUNARODNA SVEMIRSKA STANICA BILA DESTABILIZOVANA: Astronauti nisu bili u opasnosti

Espreso - 30.07.2021

Prema izveštaju američke svemirske agencije Nase, sedam članova posade na stanici, dva ruska i tri Nasina astronauta, kao i japanski i astronaut Evropske svemirske agencije iz Francuske, ni jednog trenutka nisu bili u neposrednoj opasnosti, prenosi Rojters.

Rusi dostavili posljednji modul na Međunarodnu svemirsku postaju, ali ne bez problema

Dnevnik.hr - 30.07.2021

Ruski multifunkcionalni laboratorijski modul Nauka i službeno je postao dio Međunarodne svemirske postaje. Kako su objavili iz ruske svemirske agencije Roscosmos, Nauka se priključila Međunarodnoj svemirskoj postaji na servisnom modulu Zvezda, koji je na ruskoj strani postaje.

Ruski modul na kratko destabilizovao Međunarodnu svemirsku stanicu

Politika - 30.07.2021

Međunarodna svemirska stanica (MSS) bila je nakratko destabilizovana, kada su se mlazni pogoni novopridošlog ruskog istraživačkog modula „Nauka” nenamerno pokrenuli nekoliko sati nakon što je on pristao. Prema izveštaju američke svemirske agencije Nase, sedam članova posade na ...

RUSI LANSIRALI RAKETU, NASA ODUŠEVLJENA: Čestitke samo pljušte, na ovaj momenat se čekalo 11 godina (VIDEO)

Srbija Danas - 29.07.2021

Ruski višenamenski laboratorijski modul "Nauka" nakon 11 godina čekanja na Zemlji i osam dana orbitalnog leta pristao uz Međunarodnu svemirsku stanicu (MSS), saopštio je "Roskosmos". Aparat se automatski spojio sa ruskim modulom Međunarodne svemirske stanice - "Zvezda".

RUSIJA USPELA, NASA IM ODAJE PRIZNANJE: Prvi ruski modul u poslednjih 11 godina pristao uz MSS

Novosti - 29.07.2021

Aparat se automatski spojio sa ruskim modulom Međunarodne svemirske stanice - „Zvezda“. Kako je saopštio generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin, moglo je da se dogodi da uopšte ne lansiraju modul „Nauka“, jer je pre tri godine predlagano da ga otpišu.

Najveći ruski modul posle 15 godina stigao do Međunarodne svemirske stanice

Telegraf - 29.07.2021

Posle skoro 15 godina odlaganja i tehničkih zastoja, novi ruski naučni modul nazvan "Nauka" uspešno je pristao uz Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) u orbiti Zemlje , objavila je ruska svemirska agencija "Roskosmos".