TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pahor: Protiv sam promena granica na Balkanu, zalažem se za nastavak proširenja EU

RTS - 13.05.2021

Predsednik Slovenije Borut Pahor ponovio je u Prištini da je protiv promene granica na Balkanu, I da ima potpuno različit stav u odnosu na sadržaj ...

"Dva non pejpera su nedostatak vizije o proširenju"

B92 - 13.05.2021

London -- Albanski premijer Edi Rama ocenio je da su dva non pejpera u kojima se govori o prekrajanju granica samo "nedostatak vizije". On je u intervjuu za britanski Fajnenšl tajms rekao da oni pokazuju i određenu slabost.

Briselski 'non paper' za Z. Balkan: Politički imperativ EU

Vijesti.ba - 13.05.2021

U dokumentu od 05. maja 2021. koji je u posjedu Glasa Amerike, navedeno je da je evropska budućnost Zapadnog Balkana za Evropsku Uniju neupitna i jasna. Radni dokument nosi naslov "Non - Paper: Jačanje EU angažmana na Zapadnom Balkanu" i ima 27 poglavlja.

Crvena linija: Da li Brisel kasno na Zapadni Balkan stiže?

N1 - 14.05.2021

Ljotić na Danu Evrope u Beogradu, Dodik o mirnom razlazu u Banjaluci i Sarajevu, non-paperi u Briselu, odakle i jednoglasna poruka ministara EU da je Zapadni Balkan geopolitički problem, kojem bi trebalo ponuditi perspektivu, ali bez usaglašenog stava o proširenju.

Rama: Dva non-pejpera nedostatak su vizije o proširenju

Telegraf - 13.05.2021

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da su dva takozvana non pejpera, a koji se odnose na budućnost Balkana i u kojima se govori o prekrajanju granica i o kojima se nedavno pričalo u javnosti, samo "nedostatak vizije".

Rama: Dva non-pejpera - nedostatak vizije o proširenju

RTV - 13.05.2021

Albanski premijer Edi Rama ocenio je da su dva takozvana non pejpera, a koji se odnose na budućnost Balkana i u kojima se govori o prekrajanju granica i o kojima se nedavno pričalo u javnosti, samo "nedostatak vizije".

Rama: Dva non-pejpera pokazuju nedostatak vizije o proširenju

Politika - 13.05.2021

LONDON – Albanski premijer Edi Rama ocenio je da su dva takozvana non pejpera, a koji se odnose na budućnost Balkana i u kojima se govori o prekrajanju granica i o kojima se nedavno pričalo u javnosti, samo „nedostatak vizije”.

EU "non-pejper": Crna Gora i Srbija da ubrzaju reforme,...

Vijesti.me - 13.05.2021

Tekući proces integracije u Evropsku uniju za Srbiju i Crnu Goru treba da se ubrza, a dvije zemlje da ubrzaju dinamiku agende svojih reformi, prije svega u vezi sa vladavinom prava i upravljanjem, ali i da konsoliduju svoju geopolitičku orijentaciju, navodi se u najnovijem ...

Nepodnošljiva lakoća priče o ratu

DW - 13.05.2021

Koliko se samo priča o non-pejperima i „ratu“, koliko se „eksperata“ za Zapadni Balkan javlja za reč? I čemu to, kad promena granica i rata neće biti sve dok veliki to ne budu hteli, pita se novinarka DW Zorica Ilić. Rat. Ta reč je iskočila na displeju mog telefona.

Nepodnošljiva lakoća priče o ratu

B92 - 13.05.2021

Koliko se samo priča o non-pejperima i „ratu“, koliko se „eksperata“ za Zapadni Balkan javlja za reč? I čemu to, kad promena granica i rata neće biti, piše DW. "Rat. Ta reč je iskočila na displeju mog telefona.

NA "MENIJU" I DATUM DIJALOGA: Spremne teme za sastanak balkanskih lidera u Briselu, moguć razgovor o non-pejperima

Novosti - 13.05.2021

Kako saznajemo iz briselskih diplomatskih izvora, Borelj će nastojati da ubedi premijera privremenih institucija u pokrajini Aljbina Kurtija da dijalog bude u vrhu prioriteta njegove vlade i da se utanači datum nove runde razgovora.

Spremne teme za sastanak balkanskih lidera u Briselu, moguć razgovor o non-pejperima

Telegraf - 13.05.2021

Večera za lidere Zapadnog Balkana, koju sledećeg utorka organizuje evropski šef diplomatije Žozep Borelj , trebalo bi da bude prelomna za nastavak dijaloga Beograda i Prištine . Borelj će nastojati da ubedi premijera privremenih institucija u pokrajini Aljbina Kurtija da dijalog ...

EU "non-pejper" o Zapadnom Balkanu: "Perspektiva regiona je jasna - budućnost je u EU"

B92 - 12.05.2021

Tekući proces integracije u EU za Srbiju i Crnu Goru treba da se ubrza, a dve zemlje da ubrzaju dinamiku agende svojih reformi. Pre svega onih koji se tiču vladavine prava i upravljanjem. Takođe, treba i da konsoliduju svoju geopolitičku orijentaciju, navodi se u najnovijem ...

Ko je pravio „non pejpere“ za raspad Jugoslavije /video/

Sputnik - 12.05.2021

Jugoslavija je, mnogi će reći, od samog nastanka bila mrtvorođenče. Ipak je, takva kakva je bila, opstala decenijama, a da joj predstoji definitivni raspad počeli smo da slutimo posle Titove smrti 1980. Ojačale su nacionalne elite, u vladajućem Savezu komunista učestali ...