TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Šarčević: Neću da preuzimam tuđe krivice

Tanjug - 19.06.2019

Šarčević: Neću da preuzimam tuđe krivice Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je, povodom prevremenog "curenja" testova iz matematike za učenike osmih razreda, da se ne oseća previše krivim i da neće, kako je rekao, više da preuzima tuđe krivice.

Šarčević: Neću da preuzimam tuđe krivice

B92 - 18.06.2019

Mladen Šarčević izjavio je, povodom prevremenog "curenja" testova iz matematike da se ne oseća previše kriviim i da neće više preuzimati tuđe krivice. On je za Politiku rekao da o njegovoj "eventualnoj odgovornosti odlučuju premijer i predsednik".

Šarčević: Tri žene učestvovale u lancu curenja testa

Tanjug - 18.06.2019

Šarčević: Tri žene učestvovale u lancu curenja testa Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, iz škole u Zemunu, izjavio je večeras ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Ministar prosvete ni o testovima neće da priča za N1, spustio slušalicu

N1 - 18.06.2019

Iako je ministar prosvete Mladen Šarčević za pojedine medije izjavio da "u ovom trenutku" ne vidi razlog zbog kojeg bi podneo ostavku posle odlaganja testa iz matematike zbog objavljivanja na društvenim mrežama, za N1 nije hteo da govori o ovom važnom pitanju iz svog resora.

Šarčević: Tri žene učestvovale u lancu, test uzet iz škole u Zemunu

N1 - 18.06.2019

Tri žene učestvovale su u lancu u kom je iz jedne škole u Zemunu uzet test koji je potom snimljen i poslat osobi koja se bavi medijima, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Šarčević o "curenju" testa: Tri osobe učestvovale u lancu

RTS - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šaršević rekao je za RTS da se danas desio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom ...

Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona pozvali građane da podrže sutrašnji protest osmaka

Novi Magazin - 18.06.2019

Studenti iz udruženja "Jedan od pet miliona" pozvali su svoje kolege i sve građane da se pridruže protestu učenika osmog razreda koji će kako se navodi, biti održan sutra u 13 časova ispred Ministarstva prosvete u Beogradu.

Studenti „1 od 5 miliona“ pozvali na protest malih maturanata 19. juna

Danas - 18.06.2019

Studenti „Jedan od pet miliona“ pozvali su sve građane i studente na protest đaka, maturanata osnovnih škola sutra, 19. juna ispred zgrade Ministarstva prosvete u 13 časova. Budući da su se srednjoškolci, kao i pre šest godina, ponovo našli u situaciji da testovi za malu maturu ...

Tri ženske osobe učestvovale u lancu curenja testova iz matematike: Šarčević o aferi mala matura

Telegraf - 18.06.2019

Ministar je naveo da su te osobe iz škole u Zemunu Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za RTS da se danas desio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom lancu .

Šarčević: Ne vidim razlog da podnesem ostavku

Danas - 18.06.2019

Učenici osmog razreda sutra će polagati rezervni kombinovani test, jer nećemo da reskiramo. Policija i BIA istražuju ceo slučaj. Suzili smo istragu na 15 škola u nekih pet gradova, u kojima su testovi otvarani pre propisanog vremena, navodno uz obrazloženje da nisu čitali mejl.

Osmaci protestovali, traže poništenje završnog ispita i ostavku Šarčevića

N1 - 18.06.2019

Osmaci nekoliko beogradskih škola protestovali su ispred Ministarstva prosvete zahtevajući da se poništi završni ispit i da se u srednje škole upišu prema svom uspehu. Nakon protestne šetnje preko Slavije i Resavske ulice, pozvali su na novi protest u sredu u 13 sati.

Tri osobe ženskog pola učestvovale u krađi testa za malu maturu! Ovako se sve odigralo!

Srbija Danas - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šaršević rekao je za RTS da se danas desio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom lancu. Mladen Šarčević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da su te osobe iz škole u Zemunu.

BOŠKO OBRADOVIĆ: "Šarčević da podnese ostavku zbog curenja testova!"

Pravda - 18.06.2019

Iako ministar Mladen Šarčević tvrdi da je krivica za curenje testova iz matematike „negde na terenu“ i tako pokušava da skloni odgovornost sa sebe, predsednik Dveri smatra da bi svaki odgovoran političar u ovoj situaciji podneo ostavku i traži da to uradi i Šarčević.

Šarčević: Velika mogućnost da je "procurio" i kombinovani test

N1 - 18.06.2019

Velika je mogućnost da je "procurio" i kombinovani test u okviru polaganja završnog ispita za učenike osmih razreda, izjavio je za Insajder ministar prosvete Mladen Šarčević. On navodi da će sutra ipak biti održano polaganje rezervnog kombinovanog testa.

Opozicija i struka traže ostavku ministra Šarčevića

Danas - 18.06.2019

Aleksandra Jerkov, poslanica Demokratske stranke i članica skupštinskog Odbora za obrazovanje rekla je na dašanjoj konferenciji za novinare da ministar prosvete Mladen Šarčević, zbog skandala sa odlaganjem testa iz matematike mora snositi konkretnu, ali i političku odgovornost.

Opozicione stranke traže ostavku Šarčevića

N1 - 18.06.2019

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da ministar prosvete Mladen Šarčević treba da podnese ostavku zbog odlaganja testa iz matematike za male maturante i tako preuzme odgovornost za "curenje testova".

"U toku je školska hajka": Svi se pitaju da li je i test iz srpskog procurio i da li će ga ponoviti

Telegraf - 18.06.2019

- Ne znam ko te informacije plasira, ali mislim da je to roditeljsko i đačko okupljanje i hajka koja se trenutno vodi, veoma kontraproduktivna - objašnjava Vesna Nedeljković, pomoćnica ministra Mladena Šarčevića Javnost se podigla na noge kada je , nakon što su zadaci ...

Narodna stranka: Šarčević mora da podnese ostavku zbog objavljivanja testova

Danas - 18.06.2019

Sramota je da su već drugi put u prethodnih nekoliko godina testovi za upis učenika u srednju školu „provaljeni“, odnosno da su postali predmet korupcije i mahinacija, ocenila je danas Narodna stranka. „Kao da našoj deci nije dosta stresa pred polaganje testova, nego ona sada ...

Opozicija traži ostavku ministra prosvete

Mondo - 18.06.2019

Narodna stranka traži od Mladena Šarčevića da podnese ostavku na mesto ministra prosvete nakon što su "provaljeni" testovi iz matematike za upis učenika u srednje ...

Ministar: Tri žene učestvovale u lancu curenja testa

RTV - 18.06.2019

Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, izjavio je večeras ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Šarčević je za RTS rekao da su te tri osobe iz škole u Zemunu.

OGLASIO SE ŠARČEVIĆ I OTKRIO RAZGLOG ODLAGANJA ISPITA! Pročitajte kako je MINISTAR reagovao na novi SKANDAL

Espreso - 18.06.2019

Kaže da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je „zatajilo" negde na terenu Ministar prosvete Mladen Šarčević za „Novosti" potvrđuje da je test „ provaljen " i to da se to dogodilo u nekoj školi.

Šarčević: Ne osećam se previše krivim, neću da preuzimam tuđe krivice

RTV - 19.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je, povodom prevremenog "curenja" testova iz matematike za učenike osmih razreda, da se ne oseća previše krivim i da neće, kako je rekao, više da preuzima tuđe krivice.

Šarčević: Tri žene učestvovale u otkrivanju testova

B92 - 18.06.2019

Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Žene iz škole u Zemunu su u lancu odgovornosti, kako je rekao Šarčević.

TRI OSOBE UČESTVOVALE U LANCU CURENJA TESTOVA IZ MATEMATIKE: Šarčević o aferi mala matura koja potresa Srbiju

Espreso - 18.06.2019

Ministar je naveo da su te osobe iz škole u Zemunu Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za RTS da se danas desio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom lancu.

Šarčević: Ponudio sam ostavku svojim šefovima

N1 - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je za RTS da je svojim "šefovima" ponudio ostavku na tu funkciju posle afere sa objavljivanjem testova za polaganje male mature. On je dodao da "nije ovo Haški tribunal pa da postoji komandna odgovornost".

MINISTAR NAPUSTIO ZGRADU U NEMANJINOJ: Mali maturanti traže ostavku Šarčevića (VIDEO)

Dnevno - 18.06.2019

Mali maturanti su se okupili ispred zgrade Ministarstva prosvete u Nemanjinoj ulici zbog odlaganja testa iz matematike i blokirali saobraćaj. Maturanti, kojima su se pridružili i pojedini roditelji, uzvikuju “Nećemo prijemni”, “Ministre, ostavka”.

"Afera mala matura": Osumnjičene tri žene

Mondo - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šaršević rekao je za RTS da se danas dogodio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom lancu. Mladen Šarčević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da su te osobe iz škole u Zemunu.

Obradović: Šarčević da podnese ostavku zbog curenja testova

Danas - 18.06.2019

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da ministar prosvete Mladen Šarčević treba da podnese ostavku zbog odlaganja testa iz matematike za male maturante i tako preuzme odgovornost za „curenje testova“.

Ministar Šarčević otkrio kako su testovi iz matematike "PROVALJENI"

Blic - 18.06.2019

Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, izjavio je večeras ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević. Šarčević je za RTS rekao da su te tri osobe iz škole u Zemunu.

MLADEN ŠARČEVIĆ SE HITNO OGLASIO I OTKRIO DA LI PODNOSI OSTAVKU! Pročitajte šta je rekao o AFERI MALA MATURA

Espreso - 19.06.2019

Da li je sada sve jasno... Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je, povodom prevremenog "curenja" testova iz matematike za učenike osmih razreda, da se ne oseća previše krivim i da neće, kako je rekao, više da preuzima tuđe krivice.

TRI ŽENE UČESTVOVALE U KRAĐI MATURSKOG TESTA IZ MATEMATIKE! Ministar Šarčević otkrio detalje skandala koji trese ...

Informer - 18.06.2019

Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, iz škole u Zemunu, izjavio je večeras ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević On je za RTS rekao da je test uzet, dat drugoj osobi preko vajbera, ...

Šarčević: Ne vidim razlog za ostavku

Mondo - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da "u ovom trenutku" ne vidi razlog zbog kojeg bi podneo ostavku posle današnje afere s objavljivanjem testova za polaganje male mature na društvenim mrežama. Šarčević je za list "Danas" izjavio da ne zna zašto bi dao ostavku kada je ...

ŠARČEVIĆ O KRAĐI TESTOVA: Tri osobe učestvovale u lancu, ponudio sam ostavku

Novosti - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šaršević rekao je za RTS da se danas desio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom lancu. Takođe, rekao je da je ponudio ostavku Ministar prosvete Mladen Šaršević rekao je za RTS da se danas desio propust ...

Opozicione partije traže ostavku Šarčevića

Novi Magazin - 18.06.2019

Demokratska stranka (DS) navela je danas da očekuje od ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da preuzme odgovornost povodom odlaganja testa iz matematike i podnese ostavku, kako navode, zbog toga što je obmanjivao javnost o bezbednosti, čime bi se ...

Šarčević ponudio blanko ostavku

B92 - 19.06.2019

Beograd -- Nakon skandala s "provaljivanjem" tetsa iz matematike, ministar provsete izjavio sinoć za RTS da je ponudio blanko ostavku. Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, izjavio je sinoć ministar prosvete, ...

Šarčević o odgovornosti za SKANDAL NA MALOJ MATURI: Neću da preuzimam tuđe krivice

Blic - 19.06.2019

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je, povodom prevremenog "curenja" testova iz matematike za učenike osmih razreda, da se ne oseća previše krivim i da neće, kako je rekao, više da preuzima tuđe krivice.

Šarčević: Tri žene učestvovale u lancu curenja testa

Pink - 18.06.2019

Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, iz škole u Zemunu, izjavio je večeras ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Šarčević: Ponudio sam ostavku svojim šefovima ali ovo nije Hag

Novi Magazin - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je večeras da je svojim "šefovima" ponudio ostavku na tu funkciju posle afere sa objavljivanjem testova za polaganje male mature ali i dodao da "nije ovo Haški tribunal pa da postoji komandna odgovornost".

ŠARČEVIĆ O "CURENJU" TESTA IZ MATEMATIKE: Tri osobe učestvovale u lancu prevare, SPREČENA LAVINA LOŠIH DOGAĐAJA!

Informer - 19.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šaršević rekao je za RTS da se danas desio propust prilikom projekta male mature i da su tri osobe ženskog pola učestvovale u tom lancu. Naveo je da je njegova moralna odgovornost u tome što je odjednom počeo da radi mnogo posla ali da se sistem uređuje ...

ŠARČEVIĆ: Neću da preuzimam tuđe krivice

Informer - 19.06.2019

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je, povodom prevremenog "curenja" testova iz matematike za učenike osmih razreda, da se ne oseća previše krivim i da neće, kako je rekao, više da preuzima tuđe krivice On je za današnju Politiku rekao da o njegovoj "eventualnoj ...

Šarčević: Tri žene učestvovale u lancu curenja testa

Politika - 18.06.2019

Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, iz škole u Zemunu, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, prenosi Tanjug.

Šarčević: Ponudio sam ostavku, nije ovo Hag da postoji komandna odgovornost

Danas - 18.06.2019

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je večeras da je svojim „šefovima“ ponudio ostavku na tu funkciju posle afere sa objavljivanjem testova za polaganje male mature ali i dodao da „nije ovo Haški tribunal pa da postoji komandna odgovornost“.

MOJA ODGOVORNOST? PA JA NIŠTA NISAM UKRAO: Šarčević kazao da će mala matura biti regularna, mesta za upis ima I-HAJ

Kurir - 19.06.2019

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević izjavio je, povodom prevremenog "curenja" testova iz matematike za učenike osmih razreda, da se ne oseća previše krivim i da neće, kako je rekao, više da preuzima tuđe krivice.

MLADEN ŠARČEVIĆ: Tri žene učestvovale u provali maturskih testova, imali smo scenario i rezervne testove za ovakav ...

Kurir - 18.06.2019

BEOGRAD - Policija je utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike, iz škole u Zemunu, izjavio je večeras ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.