TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ruski brod pristao u mediteransku luku: Putanja transportera ukazala na KRAĐU UKRAJINSKIH ŽITARICA?

Blic - 14.05.2022

Ukrajinsko mnistarstvo odbrane objavilo je nedavno da je ruski brod natovaren ukradenim ukrajinskim žitaricama stigao do Mediteranskog mora. Navodi se i da se "ovaj brod zaputio u Siriju zbog toga što je odatle lako transportovati žitarice u ostale zemlje na Bliskom istoku".

„Milioni ljudi će umreti“: Putinu stiglo dramatično upozorenje od UN

Nova - 13.05.2022

Ukoliko ruski predsednik Vladimir Putin hitno ne donese odluku da otvori ukrajinske luke u Crnom moru, doći će do globalne krize gladi i kolapsa ukrajinske privrede, upozorio je Dejvid Bizli, čelnik Svetskog programa za hranu UN-a.

Ruski brod s ukradenim ukrajinskim žitom – u Siriji? FOTO

B92 - 13.05.2022

Kijev -- Ruski brod Matros Pozinič, za koji se veruje da prenosi ukradeno žito iz Ukrajine, pristao je u luku Latakiju u Siriji, prenosi CNN. Satelitski snimci i podaci o praćenju pokazuju da je Matros Pozinič iz Sevastopolja na Krimu prešao Bosfor i stigao do egipatske luke ...

Put jednog broda razotkrio veliku rusku pljačku u Ukrajini: “Znate li tko ih je primio?“

Dnevnik.ba - 13.05.2022

Radi se o jednom od tri broda za koje se vjeruje da su sudjelovali u krađi žitarica iz Ukrajine Ruski trgovački brod krcat žitaricama ukradenim iz Ukrajine viđen je u sirijskoj luci Latakia nakon što mu je privezivanje odbila najmanje jedna luka na Mediteranu.