TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SLAVIMO SVETOG ALIMPIJA STOLPNIKA! Ovo danas ne treba da radite!

Informer - 09.12.2019

Srpska pravoslavna crkva 9. decembra proslavlja praznik Svetog Alimpija Stolpnika Iako praznik Sveti Alimpija nije zapovedan, a time i neradan za vernike, njegov kult je rasprostranjen kod Srba i slavi se i kao krsna slava. Ovom svecu posvećeni su i neki hramovi.

Danas je Sveti Alimpije Stolpnik

RTS - 09.12.2019

Današnji dan posvećen je Svetom Alimpiju Stolpniku, koji je u postu i molitvi na stubu proveo više od pola veka. Slavi se kao krsna ...

Danas slavimo SVETOG ALIMPIJA! Evo šta kažu običaji, ovu HRANU nikako NE SMETE JESTI (VIDEO)

Srbija Danas - 09.12.2019

Sveti Alimpije jedan je od tri velika stolpnika, pored Simeona i Danila Stolpnika. Na ikoni se predstavlja u asketskom, pustinjačkom odelu kako sedi na svom stolpu Iako u kalendaru nije označen crnim slovom, ovaj svetac je veoma poštovan u srpskom narodu. Rođen je oko 522.

SRBI DANAS SLAVE VELIKOG SVECA! Poštujte PRAVILA i naći ćete SPAS! Krsna je slava, a NJEGOVOM MOLITVOM pobeđuje se ...

Srbija Danas - 09.12.2019

Iako praznik Sveti Alimpija nije zapovedan, a time i neradan za vernike, njegov kult je rasprostranjen kod Srba i slavi se i kao krsna slava. Ovom svecu posvećeni su i neki hramovi. U Srbiji se, u nekim krajevima naziva i Sveti Đorđe Alempije.

Danas je veliki svetac, Sveti Alimpije Stolpnik: Srbi ga poštuju i evo šta nikad ne rade na njegov dan

Srbija24 - 09.12.2019

Srpska pravoslavna crkva 9. decembra po novom kalendaru obeležava praznik posvećen Prepodobnom Alimpiju Stolpniku. Iako praznik Sveti Alimpija nije zapovedan, a time i neradan za vernike, njegov kult je rasprostranjen kod Srba i slavi se i kao krsna slava.

DANAS SLAVIMO SVETOG ALIMPIJA: Spasao je narod od kuge, a evo šta nikako ne smete da jedete na ovaj praznik

Kurir - 09.12.2019

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici na današnji dan proslavljaju praznik posvećen prepodobnom mučeniku Alimpiju Stolpniku. Iako u kalendaru nije označen crnim slovom, ovaj svetac je veoma poštovan u srpskom narodu. Rođen je oko 522.