TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Srbija u grupi sa Francuskom, Nemačkom i Norveškom do skupog leka za decu leptire: Bez liste čekanja za VTO

Telegraf - 29.11.2023

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić rekla je da su rešene liste čekanja kada je u pitanju vantelesna oplodnja, ali za operaciju katarakte te liste postoje ne zato što nema dovoljno kapaciteta ili ugovora sa privatnicima, već zato ...

Tamara Vučić na konferenciji o retkim bolestima: Srbija među 3 zemlje koja će imati lek za decu leptire

Telegraf - 28.11.2023

Supruga predsednika Aleksandra Vučića, Tamara Vučić , učestvovala je na današnjoj regionalnoj konferenciji o retkim bolestima u Novom Sadu i tom prilikom izjavila da je Srbija poboljšala dijagnostiku za 95 odsto bolesti za koje nije postojao odobren tretman.

LEK ZA "DECU LEPTIRE" STIŽE U SRBIJU: Nakon uzimanja ove terapije godinu i po dana BEZ BOLA I RANA NA KOŽI!

Kurir - 28.11.2023

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić, direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje da je lek registrovan u Americi, ali još nije registrovan u Evropi i da se očekuje da će se to desiti do juna 2024. godine.

Revolucionarni lek za „decu leptire“ u Srbiju stiže pre nego u EU: „Ovo radimo zato što se radi o jednoj od najtežih ...

Nova - 28.11.2023

U Srbiji od bulozne epidermolize boluje 39 osoba, njih 17 su deca. Ta teška i retka bolest, obolelima pravi još teže rane, koje se javljaju po celom telu. Nedavno je u Americi odobren i prvi lek – gel, koji na godišnjem nivou košta više od 660 hiljada dolara.

LEK ZA 'DECU LEPTIRE' STIŽE U SRBIJU: Nakon uzimanja ove terapije godinu i po dana BEZ BOLA I RANA NA KOŽI!

Pink - 28.11.2023

U Srbiji od bulozne epidermolize boluje 39 osoba, njih 17 su deca. Ta teška i retka bolest, obolelima pravi još teže rane, koje se javljaju po celom telu. Nedavno je u Americi odobren i prvi lek - gel, koji na godišnjem nivou košta više od 660 hiljada dolara.