TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Stevo Grabovac dobitnik nagrade „Vladan Desnica“: Posle najvažnije nagrade kritike i priznanje od kolega pisaca

Danas - 25.06.2024

Nakon prošlogodišnjeg dobitnika Gorana Petrovića koji nas je ove godine iznenadno i prerano napustio, novi laureat priznanja „ Vladan Desnica “ je Stevo Grabovac za roman „Posije zabave“ za koji je početkom ove godine dobio i Ninovu nagradu.

"ROMAN 'POSLIJE ZABAVE' ISPUNIO JE SVOJU SVRHU" Stevo Grabovac: Moja knjiga je priča o NEVINIM ŽRTVAMA koje ...

Kurir - 24.06.2024

Pisac Stevo Grabovac dobitnik je nagrade "Vladan Desnica" za roman "Poslije zabave". Na lokalitetu nekadašnje zgrade Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu priznanje su mu uručili Dragan Purišić, zamenika upravnika, i književnik Milisav Savić .

Odavno smo oguglali, postali sebični, a patnja i bol drugih ne dotiču nas: Šta kaže Stevo Grabovac treći laureat ...

Nova - 24.06.2024

Uvek pišem govore, jer postoji mogućnost da skliznem u banalnost, a pripremanje ovog je bilo svakako najteže do sada. Iako, moram i to da priznam, nisam u životu mnogo govora pripremio. Prvi i najvažniji razlog težine leži u činjenici da je ovu nagradu pre mene dobio gospodin ...

Grabovac dobitnik još jedne nagrade – jedine koju pisci dodeljuju piscima

N1 - 24.06.2024

Stevo Grabovac sa romanom „Poslije zabave“ dobitnik je nagrade „Vladan Desnica“ za najbolji roman 2023. godine. Ove godine, za roman „Poslije zabave“, Stevo Grabovac je osvojio i NIN-ovu nagradu. Time je postao dobitnik dve novčano najvažnije nagrade za književnost u Srbiji.

Stevo Grabovac laureat nagrade „Vladan Desnica”

Politika - 24.06.2024

Pisac Stevo Grabovac, za roman o zločinu, odrastanju i prijateljstvu „Posle zabave” u izdanju Imprimatura, proglašen je danas na Kosančićevom vencu, na lokalitetu bivše Narodne biblioteke u Beogradu, laureatom književne nagrade „Vladan Desnica”.

STEVO GRABOVAC DOBITNIK KNJIŽEVNE NAGRADE VLADAN DESNICA: Književnik još jednom trijumfovao i osvojio 12.000 evra

Kurir - 24.06.2024

Banjalučki književnik Stevo Grabovac , koji je autor romana "Poslije zabave" u izdanju "Imprimatura", treći je laureat nagrade "Vladan Desnica" koju dodeljuje Narodna biblioteka Srbije. Reč je o jedinoj književnoj nagradi u našoj zemlji koju pisci dodeljuju piscima.

Stevo Grabovac dobitnik nagrade "Vladan Desnica" za roman "Poslije zabave"

Euronews - 24.06.2024

Pisac Stevo Grabovac dobitnik je nagrade "Vladan Desnica" za roman "Poslije zabave". Odluka je saopštena na svečanosti održanoj na lokalitetu nekadašnje zgrade Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu. Primajući nagradu, Grabovac, koji je i laureat ovogodišnje Ninove ...

„Ogromna je čast“: Stevo Grabovac je dobitnik nagrade „Vladan Desnica“ za najbolji roman

Nova - 24.06.2024

Pisac Stevo Grabovac dobitnik je nagrade "Vladan Desnica" za roman "Poslije zabave", objaljeno je danas na lokalitetu nekadašnje zgrade Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu. Primajući nagradu, Grabovac je rekao da je ogromna čast dobiti nagradu koju dodeljuju kolege ...

„Pisci nisu bogati ljudi, honorari su loši, pa dajte da ih nagradimo“: Stevo, Sonja, Vladan, Nađa ili Filip – ko dobija ...

Nova - 24.06.2024

Nagrada "Vladan Desnica" za najbolji roman jedino u nas književno priznanje koje pisci dodeljuju piscima, biće dodeljena danas u podne na Kosančićevom vencu. Čak devetoro pisaca – Dušan Kovačević, Milisav Savić, Ljubica Arsić, Mirjana Mitrović, Vule Žurić, Enes Halilović, Đorđe ...

Danas dodela nagrada „Vladan Desnica“ za najbolji roman 2023. godine

Danas - 24.06.2024

Nagrada za najbolji roman godine „ Vladan Desnica “ biće dodeljena danas u 12 časova. Ovo je jedina književna nagrada u Srbiji koju pisci dodeljuju piscima. U žiriju je devet pisaca. Predsednik je Dušan Kovačević, a članovi Milisav Savić, Ljubica Arsić, Mirjana Mitrović, Vule ...

Stevo Grabovac dobitnik nagrade „Vladan Desnica“: Dve novčano najvažnije nagrade za književnost u Srbiji pripale su ...

Danas - 24.06.2024

Stevo Grabovac dobitnik je nagrade „Vladan Desnica“ za najbolji roman 2023.godine. Stevo Grabovac dobitnik je nagrade „ Vladan Desnica “ za najbolji roman 2023.godine. Ove godine pisac je osvojio i NIN-ovu nagradu.

Stevo Grabovac dobitnik nagrade „Vladan Desnica“

6yka - 24.06.2024

Stevo Grabovac dobitnik je nagrade „Vladan Desnica“ za najbolji roman 2023. godine. Ove godine Grabovac je osvojio i NIN-ovu nagradu. Time je postao dobitnik dvije najvažnije nagrade za književnost u Srbiji. Nagradu „Vladan Desnica“ osvojio je većinom glasova žirija.

Stevo Grabovac laureat nagrade “Vladan Desnica”

Tanjug - 24.06.2024

BEOGRAD - Pisac Stevo Grabovac, za roman o zločinu, odrastanju i prijateljstvu “Posle zabave” u izdanju Imprimatura, proglašen je danas na Kosančićevom vencu, na lokalitetu bivše Narodne biblioteke u Beogradu, laureatom književne nagrade “Vladan Desnica”.

Stevo Grabovac laureat nagrade “Vladan Desnica”

Telegraf - 25.06.2024

Pisac Stevo Grabovac , za roman o zločinu, odrastanju i prijateljstvu “Posle zabave” u izdanju Imprimatura, proglašen je na Kosančićevom vencu, na lokalitetu bivše Narodne biblioteke u Beogradu, laureatom književne nagrade “Vladan Desnica”.